X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - coś mi się jeszcze przypomniało - ból brzuszka Tymka może być spowodowany właśnie tym, że kał zbyt długa "zalega" w jelitach i to go męczy. U nas tak właśnie jest i pediatra powiedziała, że w tym wypadku musimy uregulować częstotliwość wypróżnień, by go nie bolało

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Lissa, oczywiście placimy właścicielowi za wynajem...

Czy to tanie linie lotnicze?!? ;) SUPER!

Taki pasażer to jedynie star airlines :D

Mam nadzieje ze chociaz z Was nie zdziera ...

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, jeszcze dajemy radę z tym czynszem... Ale jak bedzie od września bez jednej pensji męża? Tego nie wie nikt.

WIesz, ja bym się bała tak Franka podnieść. Nie wiem czy by tak głowke utrzymał...?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaaaa Walabia ale boska antresola... pewnie nigdy takiej nie będę mieć ale marzyć sobie zawsze mogę :D no i ja dalej trzymam kciuki kochana, jak widać wszystko w swoim czasie :-* Franio w jasnych kolorkach takich pastelowych wygląda mega :)

Mój Franio dziś pierwszy raz odmówił dwa razy cyca, i dużo spał, teraz bardziej aktywny się zrobił, mam nadzieję, że nocka będzie ok.

Czy Wasze maluchy też tak się ślinią??? Franek strasznie mocno... i nawet mi sie krztusi ta śliną ;/

dqprj44jypq2k6s8.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia - nigdy nie mów nigdy. Kiedyś wygracie w totka i marzenie się spełni. O ile gracie oczywiście... ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Walabia - nigdy nie mów nigdy. Kiedyś wygracie w totka i marzenie się spełni. O ile gracie oczywiście... ;)

Oczywiście,że nie gramy. Trzeba być bogatym, żeby grać, bo to po prostu sponsoring nagród dla innych ludzi ;)

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, co nie da rady pewnie ze da, jesli utrzymuje glowke jak go kladziesz na brzuszku to i tu sobie poradzi :-)
    maly sie rechocze strasznie jak go tak podnosze :-)
    Do wrzesnia jeszcze duzo czasu wiele moze sie wydarzyc :-)

Moj sie slini co prawda jeszcze nie krztusi ale slini mocna i paluchy z piastka strasznie wklada do buzi .

Tusia89 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nam lekarz kazał 3 razy po 2ml i zobaczyny jak bedzie biegunka to zmniejsze. Dziekuje za rady :) pani doktor powiedział ze na efekty najcześciej czeka sie ok tygodnia a co do zalegania kału to do tej pory mówili ze jak robi rzadko tzn ze pokarm sie dobrze wchłania co lekarz to inna opinia.

Lissa super latacie my tez ostatnio tak się bawimy czasem Tymek ładnie trzyma glowe:)

Walabia super ze takie mieszkanie od pokoleń widac ze mieszkanie z dusza :) oby mezowi udało sie znaleźć prace teraz Rubik otwiera przedszkole muzyczne moze by Twój naz się załapał :)

Tusia Tymek slini sie masakrycznie szczególnie jak pcha rece do buzi albo jak na brzuchu je rękawek od koszulki.

Olala jak tam szczepienie ? Tymek padł i spi zobaczyny jak dalej bedzie. Dzis mu kupiliśmy zabawki do kapieli zeby polubił nowy leżaczek zobaczymy jak z kapiela bedzie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, Franek się ślini tak bardzo, że ostatnio zakładam mu śliniaki na dzień, żeby ubrań nie miał mokrych :)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a byliście z Tymkiem na basenie, czy posłuchałaś mamy?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:15

Lissa, walabia, NataliaK, Miriam, Karina1989, Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z raczkami, nadal sa scisniete w piastke bo ja zauwazylam ze moj spi juz z otwartymi raczkami i w ciagu dnia tez juz czesciej ma otwarte ...

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris mamamia jaka ona ma czupryne !!!! ale super Piekna dziewczynka :)

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOris, super! Używacie suszarki do włosów? :D
    Lissa, Franek też śpi z otwartymi dłońmi, ale i tak staramy się codziennie mu te rączki rozluźniać tak jak pokazał nam neurolog.

ot1z8e0.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny często pokazujecie swoje Skarby, to i ja sie wtrące z moim Łukaszkiem a co!

2i7ah50.jpg

2mysu4k.jpg

doris85, Lissa, walabia, Miriam, Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używamy suszarki ;) Zośka po kąpieli wygląda jak mały murzynek z loczkami. Muszę kiedyś zrobić zdjęcie :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina no kurcze masz takie cudo i sie nie chwalisz, nie ładnie !!!!

kurcze chyba tylko moj ignoruje mate edukacyjna :-/ widze ze Lukaszek tez jak w hipnozie :P
    Mojemu nie pasuje co go połoze to po minucie juz sie rozglada za mna a mata go nie interesuje wcale :-/

Bea_tina lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris i chyba Ci tej miesiączki nie brakuje hehe:) ja ostatnia miałam 29 czerwca :)

Walabia bylismy na Potoku woda ozonowana 32stopnie tylko brak rodzinnej przebieralni wiec troche ciezko było nam sie z Tymkiem ogarnąć. Reakcja była taka ze zdziwienie i ciekawość, uśmiechów nie było ale Tymek nie jest dzieckiem które chrapie i sie cieszy w wodzie no ale moze z czasem to sie zmieni. Za to po basenie zjadł cyca i padł ale to tak ze dał sie przebrać na śpiocha i przenieść z samochodu do domu co nigdy soe nie zdarzyło jeszxze i spał 3,5h hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, widze ze Twoja tez ma pod szyjka zaczerwieniona line, moja mama jak to u Ryana zobaczyla to myslalam ze mi wpierniczy hahaha i kazala bepamptenem smarowac i zeby bylo smiesznie to po kazdej kapieli pilnowala czy to robie i faktycznie maly juz niema tej czerwonej lini :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bardzo właśnie u Franka obserwuje...też raczej śpi z otwartymi dłońmi a w dzień różnie...

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ