WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris Zośka jest powalająca :) cudeńko małe :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek ma ogólnie otwarte rączki i podczas zabawy i snu.
    Doris Zosoa Cudna kocham błękitne oczy i ciemne włosy:)
    Lukaszek tez cudo:)

Lissa mój tez za mata nie przepada jakos zero zainteresowania za to przczole od babci i łańcuch ma lozeczku bardzo lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:38

Lissa, Bea_tina, walabia, Miriam, Karina1989, doris85, Niesmiala, MoniaT lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha fota zpod tytułem nie ruszaj to moje :D

Bea_tina lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne Wasze chłopaki i ZOsia! Proszę częściej zamieszczać ich zdjęcia!!!!

Kozgo, przepraszam za pytanie o basenie - faktycznie, przypomniałam sobie tę historię z przebieraniem Tymka na śpiocha. Coś mi mózg szwankuje;)

Udało mi się poćwiczyć 30 minut na macie do ćwiczeń, Franek patrzył z zaciekawieniem:)

Bea_tina lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na ta moja mordkę jak śpi w leżaczku a tu buzia w podkówke i ryyyyk ale jaaaki . 15 sekund przytulania i cisza hmmmm to juz 3 raz tej doby , o co moze chodzic ...

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz sie usmiecha przez sen , no nie ogarniam gościa

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, może go coś zakuło w brzuchu?

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    doris, widze ze Twoja tez ma pod szyjka zaczerwieniona line, moja mama jak to u Ryana zobaczyla to myslalam ze mi wpierniczy hahaha i kazala bepamptenem smarowac i zeby bylo smiesznie to po kazdej kapieli pilnowala czy to robie i faktycznie maly juz niema tej czerwonej lini :-)

No u nas też ciężko z szyją. Nie wiem jak ją myć :/ w wanience Franek przyciska brodę do klatki piersiowej i robi tak za każdym razem jak chcę wacikiem mu szyję przetrzeć... macie jakieś pomysły?

NataliaK lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa u nas też tak czasem jest. Franek potrafi tak zrobić jak go biorę z brzucha na ręce. Mam wrażenie, że się stracha wtedy. W ogóle wydaje mi się, że mój synalek taki strachliwy... mam nadzieję, że mu przejdzie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu jesteśmy chore tzn Zojka :( ma jakiegoś wirusa albo bakterie dostaliśmy leki hidrasec 30 mg i AvidoLit i wrazie potrzeby dopakac woda jak mi sie tyle pokarmu nie uda odciągnąć Moja pediatra za głowę sie złapała ze nas w poniedziałek inny lekarz do szpitala wysłał :/ powiedziała ze najwaNiwjsze ze karmie piersia bo to najlepsze lekarstwo :)
    o acisolit mam jej wciskać jak najwiecej pokarmu i leki z moim pokarmem dopakac woda jak nie uda mi sie ściągnąć tyle so tego biogaje 2x dziennie jak wystąpi gorączka powyżej. 38 to czopek ... Od wczoraj spadła 250g!! Masakra jakaś :(

Walabia kurde ale historia rodzinna chciała bym miec swoją kamienice. Nawet wynajmować swoją dawna. ;)

Lisa ale samolot. ;) my tez z Zojka latamy i śpiewamy piosenkę "mucha w mucholocie" nie mam zdjeć niestety zdrowie jak Czarek wróci z Anglii a nasza muszka wyzdrowieje bo póki co tylko śpi i płacze :(

Co do położnej to ze mną nigdy sie nie umawila zawsze z nienacka ... Ale moja położna to porażka ... Chyba juz kiedys pisałam o niej. ...

Słodziki te wasze dzieciaki ;)

A Zosia i jej czupryna no poprostu boska!!!

Doris who zaleca wyłączne karmienie piersia do 6 miesiąca
    A karmienie piersia i produktu stałe do 2 lat i dłużej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:41

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe problem z szyją... kto go nie zna :) u nas dodatkowym problemem sa fałdziochy podbródkowe :D Lissa moja mama identycznie jak Twoja kazała smarować bepanthenem hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 23:06

Lissa, NataliaK lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Lissa, może go coś zakuło w brzuchu?

moze masz racje , ufff mam nadzieje ze to sie bedzie sie powtarzac

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, skąd te nasze dzieciaczki lapia takie paskudztwa? Myślisz, że to mógł być basen? Bo ja już zaczynam się bać o Franka :(

ot1z8e0.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję z mężęm, bo sama się boje hihi:D Ale robimy tak, że mąż Go trzyma, to odchyla mu głowę, ale tylko jak myjemy we dwójkę, bo sama to póki on nie będzie stabilny to będę unikać jak ognia:P Ale zgadzam się, mycie szyji dziecka to nie lada wyzwanie:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale śliczne te dzieciaczki wszystkie, ja też uwielbiam oglądać zdjęcia:)
    Na szczepieniu mały się najpierw nie zorientował, jakby nie poczuł ukłuci przytuliłam go mocno i było ok, dopiero jak go ubierałam to dotarło do niego no i był lament niesamowity. Mój wielokolud ma 64 cm i waży 5400:))) chyba w kocu zaczyna gonić rówieśników.
    Pani doktor potwierdziła, że dolny ząbek zaczyna wychodzić, ale może to potrwać zanim się przebije, czeka mnie więc jeszcze wiele miłych dni z bólem brzuszka i dziąsełek równocześnie:(
    jak wróciliśmy do domu to znowu był straszny ryk a później nagle jak z ni "gadałam" to tak się w głos rechotał, że aż siostrą przestraszyłyśmy g wybuchem naszego śmiechu. Teraz też odsypia.
    Walabia mieszkanko super tylko smutna historia ale duszę ma. mój mąż całe szczęście taka złota rączka, więc sam robi wszystkie remonty łącznie z tym pierwszym generalnym z przebudową ścian itd.

Doris pytałaś o mm. ja daję raz dziennie bebiko komfort takie na kolki, ale tak za miesiąc przerzucam się na zwykłe bebiko. Jestem z niego zadowolona, po hippie mały ulewał fontannami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 18:48

doris85 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No u nas też ciężko z szyją. Nie wiem jak ją myć :/ w wanience Franek przyciska brodę do klatki piersiowej i robi tak za każdym razem jak chcę wacikiem mu szyję przetrzeć... macie jakieś pomysły?

E ja tam niemam z tym problem, przytrzymuje mu kark lewa reka i tak troche sie odchyla i szoruje prawa reka szyje :)

sprobuj z pewnosia podziala . Szyjka wazna sprawa zawsze cos zostanie jak sie uleje a u nas to od pocenia bo upaly sa juz straszne, bez klimy nie ma szans .

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz szyjkę jakos udostępnia i problemu nie robi. Spi po szczepieniu juz 2h na brzuszku.

Miriam współczuje wirusa ale lekarz ma racje cyc to najlepsze lekarstwo na każda chorobę malucha oczywiście o ile się karmi.

U nas położna była łaskawie raz i tez nie byłam zachwycona wiec w sunie moze lepiej ze nie wpada mimo ze mam w książeczce napisane ze ma obowiązek byc 4 razy:/ a wie ze mamy problemy brzuszkowe bo raz dzwoniłam kazała mi
    Dac herbatke koperkowa z duża ilością cukru bo inaczej mały nie wypije i po tym tekście juz nie chciakabym się z tą Panią spotykać.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia myśle ze to nie od basenu na 100% bo gdyby to
    Miał być basen to juz dawno była by chora ... Obstawiam to ze ktoś i teściów miał jakiś katar czy cos i sie nie przyznał. :/ albo i znajomych ale w sumie u znajomych były 3 maluszki dwa i miesiąc starsze od Zojki i Zojka ... Problem z naruszeniem i dziwnym marudzeniem zaczęły sie w niedziele a ja zagonilam to na skok rozwojowy ... Obstawiam ze teściowa była chora bo pierwsze co to powiedziała ze to nie przez nia jest Zojka chora tylko przez tego mojego loda .... Albo ja przegrzała.... Przeciez tak ja opatulala :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz druga wizyta Zojki u teściów i za każdym razem wraca chora :/
    Do tego w szpitalu jak powiedziałam jak była leczona na zapalenie układu moczowego w krasniku i teściów to za głowę sie złapali i pytali sie czy u znachora byłam czy u lekarza ... Mogłam dxiecko wykończyć tym furaginem. :/ wrrr teściowa i jej wspaniałe koleżanki lekarze :/ średniowiecze normalnie. :/
    Mam skierowanie do nefrologa przez ten furagin z Zojka a termin na 29 października :/ prywatnie tez jakieś mega kolejki na wrzesien :/

• Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Miriam no wspolczuje tyle stresu ale dobrze ze zaufalas intuicji i poszlas do tego lekarza dzisiaj .
    Biedna Zojka oby szybko jej przeszlo i wrocila do dawnej formy :-)

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ