X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ja jak myłam Franka w zlewie kuchennym u rodziców to po prostu wyszorowałam zlew szarym mydłem. Boję się czegoś mocniejszego.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia kozgo my tym dezynfekujemy http://www.doz.pl/apteka/p57472-Aldewir_plyn_5_litrow miałam taki w pracy i po każdym Rota ktory sie przyplatal zlobek był tym traktowany

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kupa jest ok mój trzaska jeszcze na jasno zielono z żółtym wiec spokojnie kochana nie sztresuj sie bo i mnie zaraz sraczka dorwie ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, pediatra faszerowała Zośkę smectą. Nie polecam. U nas tak jest od 2 miesięcy z tym że teraz kupa co 5 dni. Póki mała nie ma gorączki i jest pogodna to myślę, że nie ma co się przejmować. A temperaturę sprawdzam na czuja - dotykiem i z reguły zgadza się z odczytem termometru na podczerwień.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma takie kupy ;)i to śmierdzące kwasem hehe :) i w dodatku zastój .. raz na 5 DNI KUPKA.

Dałam małej jedną małą łyżeczkę jabłuszek.. ojj jaka była radosna ze coś innego niż mleko.. kurde i po 3 godzinkach kupka jak marzenie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Doris ma rację. U nas dziś tez drugi dzień zielonych brzydkich kup, ale akurat byłyśmy u lekarza i mała zdrowa jak rydz. U Was pewnie podobnie, nie panikuj, bo zaszkodzisz sobie i małej.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to muszę spróbować! Tak myślałam, że może by ją trochę przeczyścić, ale się bałam.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jestem pewna, że lada dzień Tymkowi przejdą dolegliwości, to nie może przecież wiecznie trwać!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja marudna nadal jeczy i jeczy ale tak inaczej niz zawsze :( baki puszcza widać ze brzuszek boli jeść tez nie chce. ;( z każdym baczkiem leci woda z pupy troszkę koloru pomarańczowo żółtego juz ma cała pupę przy odbycie czerwona. :( leży teraz z pupa na wierzchu żebym widziała czy leci ta woda z baczkami żebym mogła szybko przemywac ...

• Martusska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris Twoja jest strasza :) więc na pewno jej nic nie będzie jak łyżeczkę dasz :):)

doris85 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem podłamana cycki pękają a ona jeść nie chce :(
    Muszę chyba odciągnąć ....

Martuśka podziwiam odwagę. ;) ja bym sie bała podac jabłuszko ;)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doświadczenie ze starszą córką której też dość szybko podałam jabłuszko oczywiście nie surowe tylko rozgotowane i zmielone :)
    nic jej się złego nie stało, wręcz pomogło :)

ja nie jestem z tych mam chuchających i dmuchających i najlepiej karmiących tylko cycem do roku czasu hehe, oczywiście nie mam na myśli ze któraś z Was taka jest , tylko przykład podałam ) ;) żebyście mnie tu nie zlinczowały :)

Miriam, doris85 lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca cycem do roku hehe to do mnie ;) mam zamiar karmić zgodnie z zaleceniem who czyli min do 2 lat. ;) ale zobaczymy czy dam radę ;)

Jak przeczytałam o tym jabłku to pomyślałam o takim gerbera ze słoiczka ;)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie słoiczek i spróbuje tak po 3 dniach bez kupy. Ja już tyle kropelek dawałam, że jabłko raczej nie zaszkodzi.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie :) ja tam od słoiczków stronię, jeśli juz to na wyjazdach tylko. Tak dawałam starszej. Sama zrobiłam :) wiesz jak Ci Zojka sama odrzuci cyca już nie będzie chciała to na siłe jej nie będziesz chyba dawać ?? STarsza mi sama odrzuciła mimo że chciałam ona już wypluwała i się dławiła..

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Kupie słoiczek i spróbuje tak po 3 dniach bez kupy. Ja już tyle kropelek dawałam, że jabłko raczej nie zaszkodzi.

a sama lepiej zrób, nie te ze słoiczka, Pokrój jabłko na małe kawałeczki i wrzuć do garczka i przykryj. Na małym ogniu ono ci się samo rozgotuje i zrobi się z tego mus. :) a jak będzie miał grudki to zblenduj :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, spaceujesz dziś może z Tymkiem po drugiej stronie Wisły? Brakuje mi towarzyszki na spacer :)

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba zbyt wygodna jestem ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Franek nie lubi już leżenia. Ostatnio kładę go do rogala, żeby choć trochę miał wyżej głowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:22

NataliaK, Lissa, Miriam, Bea_tina, Tusia89 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, na Twoje zyczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:21

Bea_tina, Tusia89 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ