X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam dziś z rana Małgosia wczoraj usnęła po wielki płaczu o 6:30 a o 20: na śpiocha przebrałam ją i spała do 2:30 i wyspana zeszłam z nią na dół żeby nie obudziła Marysi ale niestety o 4 wstała i Marysia jestem sama z córami w domu bo M ma nocki a teraz dziewczyny śpią jedna na kanapie a druga w wózku a ja siedzę i oglądam bajki na fotelu nie bardzo wygodnie spać więc nie wiem jak ja dziś wytrzymam
    Kozo na spokojnej w tamtym roku mieszkaliśmy w pensjonacie albo Teresa albo Martyna były obok siebie i nie pamiętam dokładnie w którym śmieliśmy się bo moja mama ma Teresa a jej synowa (z którą ma konflikt bo to żona jej jedynego syna) Martyna było super nie wiem czy w tym roku uda nam się wyjechać ale już tęsknię za Władkiem

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Oliwiera

olala81 lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAJLEPSZEGO DLA OLIWIERKA

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwierku jak najmniej problemow z brzuszkiem i bolacych ząbków :)

Monia a to ranne ptaszki hehe

Mój dzis jak zjadł o 23 to obudził się o 5 rano ale się wysłałam hehe pojadl pół godziny i harce mu w głowie pomyślałam odłożeniu go do lozeczka chwile sie pobawi i zasnie ale nie on w najlepsze gadał z rybami z karuzeli i wolał mnie eee eeee no to wzielam go do lozka a on dalej śmiechy chichy i w koncu na łyżeczkę go przytulilan i pospal do 7.15 i od rana usmiech, zabawa itd:)

A najlepiej ze godzinę po karmieniu stwierdziłam ze w lozku dam cyca moze zasnie a on possał, a zaraz potem wszystko ulał heh

Miriam wy dzis na basen ?

Ewelina jak tam u Was z brzuszkiem ? My dzis bedziemy próbowali dostać sie na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:14

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, fajnie że u Was taki dobry poranek. U nas też nocka przespana, misiek pojadł przed 5 i jeszcze śpi. Kuzyn wieczorem przywiózł nam Sab Simplex od jakiejś znajomej, której już nie jest potrzebny, zobaczymy, może faktycznie będzie skuteczniejszy od innych kropelek. Jeśli tak jak u Was po 3 mcu nic się nie zmieni, to też będziemy drążyć dalej co to jest.
    Olala, ucałuj synka, dużo zdrówka dla niego! I podeślij swój adres :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje, dziękuje :) My dzisiaj wybieramy się do pediatry do nowej przychodni. Mała coś ostatnio kaszle. czasem sucho czasem na mokro. W niedziele mamy chrzest a potem wypad w góry z rodziną. Mam nadzieje, że żadne choróbsko nam nie pokrzyżuje planów.

Dużo zdrówka dla Oliwiera i spóźnione dla Juleczki!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się kończą harce w lozku ( pierwszy raz Tymek zasnal sam w lozeczku w dzien)
    Co do stopy próbowałam ja schować ale ciagle wkłada w szczeble

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 22:14

MoniaT, Miriam, walabia, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier bardzo dziękuje.
    Kozgo Powodzenia z usg. Ja wczoraj przechwaliłłam i dziś od rana płacz straszny, już sama nie wiem czy brzuch czy zęby. Sri teraz na mnie a ja mam mięs w piekarniku i musze go odłożyć.mam nadzieje ze się nie obudzi.

01582n0ast4hm7dp.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozo ciekawe czy coś wyjdzie na USG u nas od rana znów się wypina przy cycu zaczęłam się zastanawiać co do cholery to może być nawet wpadło mi do głowy że może jest usunięta albo to po szczepieniu Małgosia jak uwielbiała jazdę w wózku tak teraz wracam po 5 min bo ryczy
    Może któraś z Was wie coś o tym usunięciu może miała nastawiane dziecko ja już sama nie wiem co mam robić kręgosłup mi siada i kolano

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvldg45guc67_t.jpg

A tak dziś od rana maluta walczy z gryzakiem

Miriam, walabia, Makcza, Tusia89, olala81 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo tak dzis idziemy na pierwsze zajęcia z instruktorem ;)
    Szczepienie u nas przełożone na 16 bo tak było dopiero wolne miejsce
    Zojka już zdrowa jak ryba raj powiedziała pediatra ;) wazy 5,200 wiec tyle co w szpitalu ważyła tydzień temu

Doris sto lat :)

doris85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo oby Tymek juz zawsze był taki grzeczny i wesoły :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czytałam o tym przełamaniu i ze sprawdza sie pieluszka odległość łokcia od przeciwległego kolana i jak jest równo to ok ogólnie to nastawić musi ktos mega doświadczony ale nie znam nikogo kto by to robił.

Miriam daj zmać jak było?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym przelamaniem ? Może to u Frania i Magdy tez jes ?? Może bym jej napisała o tym tylko neo wiem o co chodzi

Kozgo dam znać napewno :) ale basen mamy dopiero na 17:30

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też o tym dziś rano czytałam tylko jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić jak to wygląda moja mamą mi kazała sprawdzić tak ale bez pieluszki zgina ręką i dotknąć do przeciwleglego kolanka tak robiła moja babcia że kiedyś się tak to sprawdzało jeśli dziecko plakało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 11:17

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to co Małgosia wyprawia przy cycu i nawet jak się ja trzyma na rękach w pionie to się wygina i płacze nawet taki powiedziałbym przeraźliwie
    Mi właśnie mamą opowiadała jak moja babcia to robiła mojej siostrze i pomogło aby właśnie wykonywać takie ćwiczenia nic na siłę czyli zaczyna ćwiczenia ale najpierw sprawdze odległość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale jak to sprawdzić to powiem koleżance niech sprawdzi czyli to dotchnac łokciem kolanka ? Czy jak i co jeżeli nie da sie dotchnac. ??

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tu mozna przeczytać
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,30600350,30600350,przelamanie_niemowlaka.html

Chociaz podobno przełamanie charakteryzuje się tym ze dziecko płacze podczas jedzenia.

Miriam, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jej Franek to cały czas płacze nie ważne czy je czy leży czy go nosi cały czas wiec może to nie to ale każdy trop dla niej jest ważny dzieki :)

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ