X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam do Was pytanie, czy Wasze Skarby mają ciemiączko i czy czasami jest wklęsłe? Bo u Łukaszka czasami ma normalne, a czasmi wklęsłe i siostra mnie nastraszyła. Idę dziś do lekarza, ale może któreś z Was takie coś zaobserwowała i konsultowała już z lekarzem?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris najlepszego :)
    Przełamanie - pierwszy raz o czymś takim słyszę, kurcze dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy.
    Zdrówka i lepszego humorku dla naszych maluszków. Moj Franio od paru dni też bardziej wymagający.

doris85, Lissa lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. DOwiedziałam się kilku rzeczy:
    1.Franek waży 6 kg.
    2.Napięcie mięśniowe poznaje się po tym, że przy podniesieniu za raczki głowa leci mu do tyłu a rączki są spięte - tak było dzisiaj
    3.Pozycji na brzuchu nie lubi właśnie przez to napięcie
    4.Kupa przy karmieniu piersią do 10 dni, jeśli kolor i konsystencja normalna - w porządku
    5.Basen WSKAZANY!!! Hurra! (ale tydzień po szczepieniu)
    6.Musimy zgłosić Franka w pracy do ubezpieczenia (zapomnieliśmy o tym a raczej nikt nam nie powiedział!)
    7.Po tej szczepionce może być marudny - na razie jest w porządku
    8.Nie nosić w nosidle do 6 miesiąca (przez napięcie)
    9.wymienić mu smoczek w butelce (Mamy medela calma), bo za słabo leci, a musi być tak jak przy piersi (ostatnio Franek odmawiał jedzenia z butelki)
    10.Nie był mierzony (dopiero możliwe po skończeniu szerokiego pieluchowania), ale wszyscy mówili, że długi.
    11.pytałam o jego marudzenie przez ostatnie 2 dni - pediatra zajrzała do buźki i powiedziała, że może to już czas na ząbkowanie, mimo, że nic nie widać. Powiedziała, że niedługo Franek może zacznie sie wybudzać w nocy, bo te dziąsełka będą go bolały niestety.

A tak w ogóle to przy szczepieniu był baaaaaaaaaaaardzo dzielny!

Bea_tina, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina u mnie mały miał przez jakiś czas ostatnio wklęsłe ciemiączko...ale wcześniej nikt mi nic nie mówił, że coś jest nie tak z tym ciemiączkiem...a byliśmy wtedy w szpitalu i sprawdzane miał codziennie...daj znać, co ci lekarz powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 13:17

Bea_tina lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - no u Mateusza też właśnie poznali problemy z napięciem przez to, że głowa przy podnoszeniu za ręce leci mu do tyłu...a z Franusia duży chłopak już :) Super, że macie zielone światełko na basen :) No i oby po szczepieniu nic nie było :)

walabia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili ze szpitala Zoja nie miała salmonelli jednak :| wiec nie wiem po co mnie nasteaszyli ja faszerowalam dxiecko lekami :/ ale nie wiadomo dlaczego miała biegunke :/ dzis mieli podejrzenie zapalenia układu moczowego ale mam powtórzyć badania bo mało tych bakteri

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina nasz ma bardzo male ciemiaczko i mu zarasta za szynko juz od 2 tyg odst witamine D3 sama musiałam o tym mówić bo pediatra nic na to aż prywatnie pediatra kazał odstawić i na usg było widac przedawkowanie bo w nerkach mu sie odkłada , a mowilam toc D3 jest w mleku mm czemu daje mu tyle tego wszyscy mądrzejsi od matki polki hehehe !!!!!

My po Usg kompleksowym mozgowia , brzuszka , jaderek, bioderek :-) i gratis tarczyca i w kieszeni 70zl jupi , ale wszystko bardzo dobrze z mlodym i kontrola tylko jaderek bo ma wodniaki , ktore sie wchłaniają :-) ale spr za 18 miechów

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris happy bersdej tu ju :-) !!!!!!! Tak po Polskiemu ci napisze :-) zdrówka

doris85 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Doris najlepszego :)
    Przełamanie - pierwszy raz o czymś takim słyszę, kurcze dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy.
    Zdrówka i lepszego humorku dla naszych maluszków. Moj Franio od paru dni też bardziej wymagający.

Tak kochana jest takie coś mój kuzyn był przelamany biedy głodny , a ssać cycya chciał , a ryczal ja opetany , pamietam jak taka babka na wsi takie rzeczy robiła i jak reka odiol jadl i spał!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia 3 miesiąca jest do dupy. Sory za słownictwo ale wysiadam. Ostatnio był taki spokój z brzuszkiem a dziś od rana tragedia. Tak mi iż żal że zaraz zacznę płakać z nim
    Miriam oni Cię wykończą, jakie to jest wkurzające że lekarze nie wiedzą co jest dziecku. Ciekawe jak Kozgo czy cos wyjdzie z usg u nas nic nie wyszło.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam ksiazke T.Hogg, tam jest mowa o tym, ze problemu brzuszkowe koncza sie po 4 miesiacu a nie po 3 jak wszyscy mowia...

Kaja lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,
    Skarbnica wiedzy to malo powiedziane, dzieki Wam niedlugo bede mogla konkurowac z lekarzami ;)

Walabia dzieki z ainfo jak sie tylko maly obudzi to spr mu to napiecie , bo lekarz nic nie mowil, pamietam ze podnosil go raz wlasnie za rece ale nie zwrocilam na to szczegolnie uwagi bo do tego podciagniecia nie bylo komentarza .

A ja dzisiaj wzielam malego do swojego lozka nad ranem po wyjsciu meza do pracy i usnelismy oboje .
    Snilo mi sie ze leze na lozku i po rece chodzi mi mysza zaczelam ja strzepywac ale się nie dalo tak jakbym nie miala wladzy w rece , w koncu zebralam sie cala soba i chlast tą mysz strącilam . W tym samym momencie się obudzilam z reka przy twarzy Ryanka a jego mina w podkowke oczami wielkimi jak 5 zl pytajacymy " mama czemu mnie bijesz " !!! no wiecie co :-( tak mi strasznie sie przykro zrobilo smutno . Co prawda nie plakal ale z pewnoscia go uderzylam bo to poczulam buuuuuuu strach teraz brac malego do siebie :/

Kurcze u nas masakra, wyszlismy na kawe z siostra i maly dzisiaj kolo 13 i zaraz szybko wracalismy, zaczelo sie mega upal, skwar a najgorsze i tak przed nami . Ciezko bedzie z domu wyjsc nawet wieczorkiem , no chyba ze centralnie spacer po plazy to ytak jest przyjemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:28

Kaja lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    hej dziewczyny, mam do Was pytanie, czy Wasze Skarby mają ciemiączko i czy czasami jest wklęsłe? Bo u Łukaszka czasami ma normalne, a czasmi wklęsłe i siostra mnie nastraszyła. Idę dziś do lekarza, ale może któreś z Was takie coś zaobserwowała i konsultowała już z lekarzem?

mojemu czasami pulsuje , ale glownie ma normalne .

atdci09k18tcna0b.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio lekarka mówiła, że brzuszkowe problemy to tak zwykle koło 3-4 miesiąca się kończą...

Ale jestem dziś wkurzona :/ Najpierw rano dzwonili z ośrodka i jutrzejsza rehabilitacja odwołana, bo nam się pani pochorowała, to jeszcze gdy zadzwoniłam do Rzeszowa, by zapytać o wyniki, pani doktor jedna w niezbyt miły sposób oznajmiła, że jeżeli chcę znać wyniki, muszę sobie po nie przyjechać odebrać i je skonsultować z nimi wtedy - telefonicznie informacji nie udzieli :/ Tak więc pozostaje mi albo czekać do 4 sierpnia, kiedy to i tak musimy jechać do kontroli do neurologa i wtedy odebrać te wyniki, albo specjalnie jechać po nie wcześniej, czyli dodatkowe koszty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:23

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczęta! My wczoraj byłyśmy na wycieczce. Moja przyjaciółka Elunia musiała coś zawieźć do rodziców swojego chłopaka do Nowego Targu i postanowiłyśmy zabrać się z nią. "Teść", bardzo trudny, niezbyt sympatyczny człowiek, jak tylko zobaczył Helenkę, to od razu wyciągnął łapy i "chodź do dziadka!" I tak mała spędziła na nim pół dnia, gadali sobie i się bawili, była zachwycona. Dzieci łagodzą obyczaje. No i cudowne górskie powietrze.

A dziś do 14 leżałyśmy w łóżku, spałyśmy i się karmiłyśmy - z krótką przerwą na wizytę z badaniem słuchu. Tatuś ją zabrał, a mamunia została w łóżku... :) Taki senny deszczowy dzień.

Ile urodzin! Franek, Oliwier, Ryan, Małgosia, Juleczka, no i Doris! Dużo zdrowia dla dzieciaków i mamusiek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:23

Bea_tina, Lissa, olala81 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, ciemiączko może być czasem lekko wklęsłe i lekko wypukłe, ale nie znacząco i nie za długo - jak jest długo mocno wklęsłe, to znaczy, że dziecko odwodnione.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, jestem pewna, że to jednorazowy przypadek, tak czasem się zdarza, że rzeczywistość wplata się w sen. Przełamiesz się na pewno!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis duzo na dworzu jestesmy i mały o dziwo spi.

Zasnal po karmieniu o 11.30 w wózki, przyjechaliśmy do przychodni 12.20 i okazało sie ze na 12.25 zwolniło sie miejsce, Tynek grzeczny przy badaniu bardzo grzeczny mimo ze go musiałam obudzic wyszło wszystko ok tylko bardzo duzo gazow w jelitku Pan mowil ze straszne wzdęcia. Wiec nie wiem co dalej bo na gazy dajemy ale po badaniu do wózka pobawił sie chwile i znowu zasnal i spi w parku.

Walabia super ze Franio taki duzy i ze macie zgodę na basen :)

Makcza to prawda ze dzieci łagodzą obyczaje :)

szczessciara, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja a raczej moja kruszynka jest 27 marca ale ciagle was podczytuje i jestem na biezaco co się u was dzieje ;-)

Makcza, walabia, Miriam, olala81 lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, u nas tez kilkoro dzieci z końca marca, zapraszamy serdecznie. Śliczne masz zdjęcie w awatarku.

szczessciara lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ