Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, mam do Was pytanie, czy Wasze Skarby mają ciemiączko i czy czasami jest wklęsłe? Bo u Łukaszka czasami ma normalne, a czasmi wklęsłe i siostra mnie nastraszyła. Idę dziś do lekarza, ale może któreś z Was takie coś zaobserwowała i konsultowała już z lekarzem?
-
Doris najlepszego
Przełamanie - pierwszy raz o czymś takim słyszę, kurcze dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy.
Zdrówka i lepszego humorku dla naszych maluszków. Moj Franio od paru dni też bardziej wymagający.doris85, Lissa lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu. DOwiedziałam się kilku rzeczy:
1.Franek waży 6 kg.
2.Napięcie mięśniowe poznaje się po tym, że przy podniesieniu za raczki głowa leci mu do tyłu a rączki są spięte - tak było dzisiaj
3.Pozycji na brzuchu nie lubi właśnie przez to napięcie
4.Kupa przy karmieniu piersią do 10 dni, jeśli kolor i konsystencja normalna - w porządku
5.Basen WSKAZANY!!! Hurra! (ale tydzień po szczepieniu)
6.Musimy zgłosić Franka w pracy do ubezpieczenia (zapomnieliśmy o tym a raczej nikt nam nie powiedział!)
7.Po tej szczepionce może być marudny - na razie jest w porządku
8.Nie nosić w nosidle do 6 miesiąca (przez napięcie)
9.wymienić mu smoczek w butelce (Mamy medela calma), bo za słabo leci, a musi być tak jak przy piersi (ostatnio Franek odmawiał jedzenia z butelki)
10.Nie był mierzony (dopiero możliwe po skończeniu szerokiego pieluchowania), ale wszyscy mówili, że długi.
11.pytałam o jego marudzenie przez ostatnie 2 dni - pediatra zajrzała do buźki i powiedziała, że może to już czas na ząbkowanie, mimo, że nic nie widać. Powiedziała, że niedługo Franek może zacznie sie wybudzać w nocy, bo te dziąsełka będą go bolały niestety.
A tak w ogóle to przy szczepieniu był baaaaaaaaaaaardzo dzielny!Bea_tina, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Bea_tina u mnie mały miał przez jakiś czas ostatnio wklęsłe ciemiączko...ale wcześniej nikt mi nic nie mówił, że coś jest nie tak z tym ciemiączkiem...a byliśmy wtedy w szpitalu i sprawdzane miał codziennie...daj znać, co ci lekarz powie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 13:17
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
walabia - no u Mateusza też właśnie poznali problemy z napięciem przez to, że głowa przy podnoszeniu za ręce leci mu do tyłu...a z Franusia duży chłopak już
Super, że macie zielone światełko na basen
No i oby po szczepieniu nic nie było
walabia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzwonili ze szpitala Zoja nie miała salmonelli jednak
wiec nie wiem po co mnie nasteaszyli ja faszerowalam dxiecko lekami
ale nie wiadomo dlaczego miała biegunke
dzis mieli podejrzenie zapalenia układu moczowego ale mam powtórzyć badania bo mało tych bakteri
-
Betina nasz ma bardzo male ciemiaczko i mu zarasta za szynko juz od 2 tyg odst witamine D3 sama musiałam o tym mówić bo pediatra nic na to aż prywatnie pediatra kazał odstawić i na usg było widac przedawkowanie bo w nerkach mu sie odkłada , a mowilam toc D3 jest w mleku mm czemu daje mu tyle tego wszyscy mądrzejsi od matki polki hehehe !!!!!
My po Usg kompleksowym mozgowia , brzuszka , jaderek, biodereki gratis tarczyca i w kieszeni 70zl jupi , ale wszystko bardzo dobrze z mlodym i kontrola tylko jaderek bo ma wodniaki , ktore sie wchłaniają
ale spr za 18 miechów
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Niesmiala wrote:Doris najlepszego
Przełamanie - pierwszy raz o czymś takim słyszę, kurcze dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy.
Zdrówka i lepszego humorku dla naszych maluszków. Moj Franio od paru dni też bardziej wymagający.
Tak kochana jest takie coś mój kuzyn był przelamany biedy głodny , a ssać cycya chciał , a ryczal ja opetany , pamietam jak taka babka na wsi takie rzeczy robiła i jak reka odiol jadl i spał!!!! -
Magia 3 miesiąca jest do dupy. Sory za słownictwo ale wysiadam. Ostatnio był taki spokój z brzuszkiem a dziś od rana tragedia. Tak mi iż żal że zaraz zacznę płakać z nim
Miriam oni Cię wykończą, jakie to jest wkurzające że lekarze nie wiedzą co jest dziecku. Ciekawe jak Kozgo czy cos wyjdzie z usg u nas nic nie wyszło. -
hej dziewczyny ,
Skarbnica wiedzy to malo powiedziane, dzieki Wam niedlugo bede mogla konkurowac z lekarzami
Walabia dzieki z ainfo jak sie tylko maly obudzi to spr mu to napiecie , bo lekarz nic nie mowil, pamietam ze podnosil go raz wlasnie za rece ale nie zwrocilam na to szczegolnie uwagi bo do tego podciagniecia nie bylo komentarza .
A ja dzisiaj wzielam malego do swojego lozka nad ranem po wyjsciu meza do pracy i usnelismy oboje .
Snilo mi sie ze leze na lozku i po rece chodzi mi mysza zaczelam ja strzepywac ale się nie dalo tak jakbym nie miala wladzy w rece , w koncu zebralam sie cala soba i chlast tą mysz strącilam . W tym samym momencie się obudzilam z reka przy twarzy Ryanka a jego mina w podkowke oczami wielkimi jak 5 zl pytajacymy " mama czemu mnie bijesz " !!! no wiecie cotak mi strasznie sie przykro zrobilo smutno . Co prawda nie plakal ale z pewnoscia go uderzylam bo to poczulam buuuuuuu strach teraz brac malego do siebie
Kurcze u nas masakra, wyszlismy na kawe z siostra i maly dzisiaj kolo 13 i zaraz szybko wracalismy, zaczelo sie mega upal, skwar a najgorsze i tak przed nami . Ciezko bedzie z domu wyjsc nawet wieczorkiem , no chyba ze centralnie spacer po plazy to ytak jest przyjemnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:28
Kaja lubi tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:hej dziewczyny, mam do Was pytanie, czy Wasze Skarby mają ciemiączko i czy czasami jest wklęsłe? Bo u Łukaszka czasami ma normalne, a czasmi wklęsłe i siostra mnie nastraszyła. Idę dziś do lekarza, ale może któreś z Was takie coś zaobserwowała i konsultowała już z lekarzem?
mojemu czasami pulsuje , ale glownie ma normalne .
-
Mi też ostatnio lekarka mówiła, że brzuszkowe problemy to tak zwykle koło 3-4 miesiąca się kończą...
Ale jestem dziś wkurzonaNajpierw rano dzwonili z ośrodka i jutrzejsza rehabilitacja odwołana, bo nam się pani pochorowała, to jeszcze gdy zadzwoniłam do Rzeszowa, by zapytać o wyniki, pani doktor jedna w niezbyt miły sposób oznajmiła, że jeżeli chcę znać wyniki, muszę sobie po nie przyjechać odebrać i je skonsultować z nimi wtedy - telefonicznie informacji nie udzieli
Tak więc pozostaje mi albo czekać do 4 sierpnia, kiedy to i tak musimy jechać do kontroli do neurologa i wtedy odebrać te wyniki, albo specjalnie jechać po nie wcześniej, czyli dodatkowe koszty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:23
-
Hej, dziewczęta! My wczoraj byłyśmy na wycieczce. Moja przyjaciółka Elunia musiała coś zawieźć do rodziców swojego chłopaka do Nowego Targu i postanowiłyśmy zabrać się z nią. "Teść", bardzo trudny, niezbyt sympatyczny człowiek, jak tylko zobaczył Helenkę, to od razu wyciągnął łapy i "chodź do dziadka!" I tak mała spędziła na nim pół dnia, gadali sobie i się bawili, była zachwycona. Dzieci łagodzą obyczaje. No i cudowne górskie powietrze.
A dziś do 14 leżałyśmy w łóżku, spałyśmy i się karmiłyśmy - z krótką przerwą na wizytę z badaniem słuchu. Tatuś ją zabrał, a mamunia została w łóżku...Taki senny deszczowy dzień.
Ile urodzin! Franek, Oliwier, Ryan, Małgosia, Juleczka, no i Doris! Dużo zdrowia dla dzieciaków i mamusiekWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:23
Bea_tina, Lissa, olala81 lubią tę wiadomość
-
My dzis duzo na dworzu jestesmy i mały o dziwo spi.
Zasnal po karmieniu o 11.30 w wózki, przyjechaliśmy do przychodni 12.20 i okazało sie ze na 12.25 zwolniło sie miejsce, Tynek grzeczny przy badaniu bardzo grzeczny mimo ze go musiałam obudzic wyszło wszystko ok tylko bardzo duzo gazow w jelitku Pan mowil ze straszne wzdęcia. Wiec nie wiem co dalej bo na gazy dajemy ale po badaniu do wózka pobawił sie chwile i znowu zasnal i spi w parku.
Walabia super ze Franio taki duzy i ze macie zgodę na basen
Makcza to prawda ze dzieci łagodzą obyczajeszczessciara, Kaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny