X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - imię cudowne :) Strasznie mi się podoba :) I do małej baardzo pasuje...gratuluję odwagi :)

Tusia - Tomek to mój brat :)

Ewelina - No to przeżyłam szok :) Z tytuska zrobił się Staś :P

walabia - no to powodzenia przy staraniach o Ferdusia :D

Myśmy wybrali Mateusza w sumie dzięki mojej kuzynce, która jest jego chrzestną, a która nam go w poprzednie wakacje wywróżyła :P Jeszcze w lipcu przed moją ostatnią @, gdy byliśmy na wakacjach u niej mówiła: " Zobaczysz, wrócisz i będziesz z brzuszkiem chodzić...I będzie Mati, ja ci to mówię" Ja oczywiście zlewałam, nie wierzyłam za bardzo, ale jak mi miesiąc później pokazały się dwie kreski i jej powiedziałam to aż spadła z krzesła ze śmiechu i wrzeszczała mi " A nie mówiłam?!"...

walabia, Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, mały niby przekręca się na oba boki, choć zauważyłam też, że częściej wybiera ten prawy ...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj sie jeszcze nie przekreca :-( Robicie jakies cwiczenia wspomagajace??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:57

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franio w ogóle się nie przekręca. Siedzi i myśli o niebieskich migdałach, nie w głowie mu takie figle jak na razie :)

Makcza, zdrobnienie Ferdynanda to chyba Ferdzio:) Ale ja do Franciszka mówię najczęściej bez zdrobnień, więc Ferdynand po prostu będzie Ferdynandem jak sądzę :)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA mój Franciszek robi... hmm.. jak to się nazywa... mostek? Leżąc na plecach stopy opiera o podłoże i podnosi pupę wysoko :D

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy wysportowanego Franciszka:) ja z mostkiem miałam problem zawsze :D za ciężki tyłek chyba :D fakt, potrafiłam go zrobić ale ciężko mi szło :D więc gratulacje dla Frania

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza przeczytałam:
    Walabio a jak będziesz robić Ferdynanda i się uśmiałam hehe upał mi szkodzi.

Makcza dobrze ze znieniasz czasem tak jest ze wymyślimy sobie jakis imię a potem ono poprostu nie pasuje wiec dobrze ze sie odważyłas powodzenia z rodzinką:)

Walabia chłopaki super odpoczywają:) i fajnie ze masz takie nietypowe nazwisko ja miałam dosyć rzadkie chociaz nie az tak a zmieniłam na mega pospolite meza no ale cóż czego sie nie robi z miłości hehe. Walabia od mostka czesto zaczyna sie przekrecanie:)

Makcza u nas zero chęci do przewrotów mimo ze zachęcam Tymka i troche mu pokazuje jakby to było jakby się przekręcał ale sam raczej nie. Tylko na boki.

Ewelina śmiesznie z tym imieniem ze wszystkie tu przekonane byłyśmy ze Tytus hehe

Beatina piękna symbolikę imienia ma Lukaszek w takim razie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:07

Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Tymek z balonem :)
    ngx4pj.jpg

Miriam, walabia, Tusia89, szczessciara, Bea_tina, MoniaT lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ! Imie genialne ! Pierwszy raz sie z takim spotykam i naprawę skradlo moje serce <3 chociaż Hesia tez mi sie podoba :P
    Gratuluje odwagi :) daj znać jak otoczenie zareaguje ;) ale pamiętaj to wam rodzicom ma sie podobać a nie otoczeniu otoczenie z czasem przywyknie ;) wiem po sobie ;) na początku było jak Zoja o matko i bla bla bla a teraz jak sie przyzwyczaili to mówią ze nie wyobrażają sobie innego imienia dla niej ;) tak samo z moim było na początku jak sie przedstawiam to jest zawsze jak jak ? A pózniej juz luzik ;)

Walabia ja znam Twoje nazwisko :P w gazecie było :P pisałam chyba wlasnie tu na forum czy Twoj maz jest Polakiem bo wlasnie tak zagraniczne brzmi ;) ale fakt pasuje do Franciszka :) jak szukałam zdjęcia Frania i przeczytałam imie i nazwisko to tak fajnie brzmi :)

My drugie dziecko chcemy nazwać Feliks :) Feluś Felek :D Zojka miała być Feliksem :D bo chociaż bardzo pragnelisny córki wszyscy do okoła wróżyli syna sama miałam przeczucia na chłopaka tylko Czarek szedł w zaparte ze on wie co robi i bedzie dziewczynka :D naszczesvie nie kłamał. ;) teraz mówi ze bedzie chłopak chociaż ja bym chciała druga dziewczynkę :P ale drugie to jedzxe czas napierw muszę sie przełamać i przeżyć ten drugi pierwszy raz ale nadal mam traumę ...

walabia, Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina z Tym Stasiem to szok :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja jestem trochę przerażona tym przekrecaniem Zoi sąsiadka mnie nasteaszyla ze to za wcześnie o minimum miesiąc !! I Zoja teraz wcale na brzuchu nie chce lezec :/ chociaż na macie na podłodze dłużej leży bo przewrót nie jest taki łatwy jak na łóżku a na łóżku o tylko ja położę to sie przekreca :/

• walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, Miriam, tak myślałam, że znasz moje nazwisko. Mam już przechlapane w takim razie ;)

Kozgo, do helikoptera to chyba kilka takich Tymusiów by się zmieściło! Ale super! No i ja muszę się po ten balon wybrać dla Franciszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:42

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia obiecuje nie zdradzić go nikomu :) i szpiegować tez nie będę :P

walabia lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia on tylko na tym zdjęciu taki wielki sie wydaje hehe

Tymek cos marudny dzis duzo pruka i poplakuje bidulek dobrze ze triche wiaterku jest to w mieszkaniu nie jest taki skwar jak wczoraj.

Miriam 3 miesiące to wcale nie za wczesnie wiec sie niczym nie stresuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:48

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, piękne imię wybrałas i pasuje do Dziobaka.

My tez mamy nietypowe nazwisko i szukaliśmy do niego prostego, niedlugiego, międzynarodowego imienia. Chyba się udało.

Miriam, tylko nie Felek! To jak zboczony pies mojej koleżanki! Błagam! ;)

Co do przywracania się na bok to Zosia preferuje jej prawa stronę ale na lewo tez się zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:10

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nazwisk to moje panieńskie mi się bardziej podobało :) no ale męża też też nie jest najgorsze hehe. Dwuczłonowego nie chciałam. Ostatnio jak przedłużałam umowę na telefon, to w bazie danych byłam jeszcze na panieńskie nazwisko i konsultant mówi do mnie: ale niech pani się podpisze panieńskim nazwiskiem. Wiecie jaka radość :D tak jakoś mi się fajnie zrobiło :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris hehe pies :D powiadasz no to jak nie Felek to nie bedzie nikogo hehe ;) i mi to na rękę ;)

Co do nazwisk tez wolałam panieńskie po ślubie chciałam zostać przy swoim ale po awanturach z teściowa uległam i miało być dwuczłonowe ale jakimś dziwnym trafem baba w urzędzie sie zapędziła i wpisała tylko nazwisko Czarka :/ miałam 2 tyg na odwołanie ale musiała bym jechać do krasnika bo ram braliśmy cywilny a ja skapnelam sie dopiero w Warszawie jak szlam dowód wymienić a tam w akcie małżeństwa tylko Szymczyk i tak z miriam michalskiej zrobiła sie miriam Szymczyk i często myślą ze jestem facetem i np jak dzwonią z jakimiś ofertami z telefonu czy banku to często mówią czy z panem miriamem szymczykiem mozna rozmawiać :D

walabia, Makcza, szczessciara, Ewelina lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    miało być dwuczłonowe ale jakimś dziwnym trafem baba w urzędzie sie zapędziła i wpisała tylko nazwisko Czarka :/
    Miriam, rozbawiasz mnie do łez, nawet nie wiesz jak często! :D :D ;D

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nie ładnie śmiać sie z czyjegoś nieszczęścia ;)
    Dla mnie na początku to była tragedia ale z czasem sie przyzwyczaiłam chociaż nadal twierdze ze panieńskie nazwisko było o niebo lepsze ;)

• walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bawi Twój sposób opisywania tego, co dzieje się w Twoim życiu :)

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ