Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza - imię cudowne
Strasznie mi się podoba
I do małej baardzo pasuje...gratuluję odwagi
Tusia - Tomek to mój brat
Ewelina - No to przeżyłam szokZ tytuska zrobił się Staś
walabia - no to powodzenia przy staraniach o Ferdusia
Myśmy wybrali Mateusza w sumie dzięki mojej kuzynce, która jest jego chrzestną, a która nam go w poprzednie wakacje wywróżyłaJeszcze w lipcu przed moją ostatnią @, gdy byliśmy na wakacjach u niej mówiła: " Zobaczysz, wrócisz i będziesz z brzuszkiem chodzić...I będzie Mati, ja ci to mówię" Ja oczywiście zlewałam, nie wierzyłam za bardzo, ale jak mi miesiąc później pokazały się dwie kreski i jej powiedziałam to aż spadła z krzesła ze śmiechu i wrzeszczała mi " A nie mówiłam?!"...
walabia, Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Mój Franio w ogóle się nie przekręca. Siedzi i myśli o niebieskich migdałach, nie w głowie mu takie figle jak na razie
Makcza, zdrobnienie Ferdynanda to chyba Ferdzio:) Ale ja do Franciszka mówię najczęściej bez zdrobnień, więc Ferdynand po prostu będzie Ferdynandem jak sądzęMiriam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Makcza przeczytałam:
Walabio a jak będziesz robić Ferdynanda i się uśmiałam hehe upał mi szkodzi.
Makcza dobrze ze znieniasz czasem tak jest ze wymyślimy sobie jakis imię a potem ono poprostu nie pasuje wiec dobrze ze sie odważyłas powodzenia z rodzinką
Walabia chłopaki super odpoczywająi fajnie ze masz takie nietypowe nazwisko ja miałam dosyć rzadkie chociaz nie az tak a zmieniłam na mega pospolite meza no ale cóż czego sie nie robi z miłości hehe. Walabia od mostka czesto zaczyna sie przekrecanie:)
Makcza u nas zero chęci do przewrotów mimo ze zachęcam Tymka i troche mu pokazuje jakby to było jakby się przekręcał ale sam raczej nie. Tylko na boki.
Ewelina śmiesznie z tym imieniem ze wszystkie tu przekonane byłyśmy ze Tytus hehe
Beatina piękna symbolikę imienia ma Lukaszek w takim razie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:07
Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakcza ! Imie genialne ! Pierwszy raz sie z takim spotykam i naprawę skradlo moje serce
chociaż Hesia tez mi sie podoba
Gratuluje odwagidaj znać jak otoczenie zareaguje
ale pamiętaj to wam rodzicom ma sie podobać a nie otoczeniu otoczenie z czasem przywyknie
wiem po sobie
na początku było jak Zoja o matko i bla bla bla a teraz jak sie przyzwyczaili to mówią ze nie wyobrażają sobie innego imienia dla niej
tak samo z moim było na początku jak sie przedstawiam to jest zawsze jak jak ? A pózniej juz luzik
Walabia ja znam Twoje nazwiskow gazecie było
pisałam chyba wlasnie tu na forum czy Twoj maz jest Polakiem bo wlasnie tak zagraniczne brzmi
ale fakt pasuje do Franciszka
jak szukałam zdjęcia Frania i przeczytałam imie i nazwisko to tak fajnie brzmi
My drugie dziecko chcemy nazwać FeliksFeluś Felek
Zojka miała być Feliksem
bo chociaż bardzo pragnelisny córki wszyscy do okoła wróżyli syna sama miałam przeczucia na chłopaka tylko Czarek szedł w zaparte ze on wie co robi i bedzie dziewczynka
naszczesvie nie kłamał.
teraz mówi ze bedzie chłopak chociaż ja bym chciała druga dziewczynkę
ale drugie to jedzxe czas napierw muszę sie przełamać i przeżyć ten drugi pierwszy raz ale nadal mam traumę ...
walabia, Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde a ja jestem trochę przerażona tym przekrecaniem Zoi sąsiadka mnie nasteaszyla ze to za wcześnie o minimum miesiąc !! I Zoja teraz wcale na brzuchu nie chce lezec
chociaż na macie na podłodze dłużej leży bo przewrót nie jest taki łatwy jak na łóżku a na łóżku o tylko ja położę to sie przekreca
-
Heh, Miriam, tak myślałam, że znasz moje nazwisko. Mam już przechlapane w takim razie
Kozgo, do helikoptera to chyba kilka takich Tymusiów by się zmieściło! Ale super! No i ja muszę się po ten balon wybrać dla Franciszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:42
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualny
-
Walabia on tylko na tym zdjęciu taki wielki sie wydaje hehe
Tymek cos marudny dzis duzo pruka i poplakuje bidulek dobrze ze triche wiaterku jest to w mieszkaniu nie jest taki skwar jak wczoraj.
Miriam 3 miesiące to wcale nie za wczesnie wiec sie niczym nie stresuj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 13:48
-
Makcza, piękne imię wybrałas i pasuje do Dziobaka.
My tez mamy nietypowe nazwisko i szukaliśmy do niego prostego, niedlugiego, międzynarodowego imienia. Chyba się udało.
Miriam, tylko nie Felek! To jak zboczony pies mojej koleżanki! Błagam!
Co do przywracania się na bok to Zosia preferuje jej prawa stronę ale na lewo tez się zdarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:10
Makcza lubi tę wiadomość
-
co do nazwisk to moje panieńskie mi się bardziej podobało
no ale męża też też nie jest najgorsze hehe. Dwuczłonowego nie chciałam. Ostatnio jak przedłużałam umowę na telefon, to w bazie danych byłam jeszcze na panieńskie nazwisko i konsultant mówi do mnie: ale niech pani się podpisze panieńskim nazwiskiem. Wiecie jaka radość
tak jakoś mi się fajnie zrobiło
-
nick nieaktualnyDoris hehe pies
powiadasz no to jak nie Felek to nie bedzie nikogo hehe
i mi to na rękę
Co do nazwisk tez wolałam panieńskie po ślubie chciałam zostać przy swoim ale po awanturach z teściowa uległam i miało być dwuczłonowe ale jakimś dziwnym trafem baba w urzędzie sie zapędziła i wpisała tylko nazwisko Czarkamiałam 2 tyg na odwołanie ale musiała bym jechać do krasnika bo ram braliśmy cywilny a ja skapnelam sie dopiero w Warszawie jak szlam dowód wymienić a tam w akcie małżeństwa tylko Szymczyk i tak z miriam michalskiej zrobiła sie miriam Szymczyk i często myślą ze jestem facetem i np jak dzwonią z jakimiś ofertami z telefonu czy banku to często mówią czy z panem miriamem szymczykiem mozna rozmawiać
walabia, Makcza, szczessciara, Ewelina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny