Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHaha Walabia bo dla mnie serio to było jak z filmu science fiction wypełniam papiery do ślubu wpisuje jakie nazwisko mam miec ja wiec wpisuje juz niech bedzie to dwuczlonowe dla świętego spokoju bo nie chce mi sie słuchać jeczenia teściowej bo ta wiecznie problem ma wiec pomyślałam ze bedzie dwu czlonowe a ja i tak będę używać jednego
bo pomyślałam ze to jak z dwoma imionami mam dwa a używam jednego
oczywiście zgodziłam sie na to ze dzieci bedą miec tylko nazwisko ojca tzn Czarka
tu nawet nie dyskutowałam
wiec wypisane papiery wszystko luks czekamy na termin ślubu jeszcze 2 tyg i po ślubie wracamy do Warszawy ja wypełniam papiery o wymianę dowodu i wpisuje oczywiście dwa nazwiska a tu baba w urzędzie ze a akcie jest jedno tylko męża ja myślałam ze tam na zawał zejdę ! Mam podejrzenia ze maczala w tym palce teściowa ! Ale dowodów nie mam jedynym dowodem jest to ze ta kobiea ktora niby sie pomyliła to dobra znajoma Czarka mamy.
no ale to nie przesadza o tym ... Miałam dwa tyg zeby pojechać i napisać podane ze nazwisko miało być dwuczlonowe ale pracowałam w tym czasie
a nie dostałam wolnego wiec zostało tak jak jest ...
Wiec dlatego uważam ze dziwnym trafem pani w urzędzie sie pomyliła akurat przy wpisywaniu mojego nazwiska dlaczego nie pomyliła sie i nie wpisała tylko panieńskiego hmm... Tymbardziej ze jeszcze na korytarzu w usc kucilam sie o to nazwisko
Ah ale było minęło trudno może kiedys zmienię spowrotem na panieńskie.nie to ze rozwód planuje czy co ale może kiedys wrócę
-
mi się wydaje, że Twoja teściowa może i jest zdolna do wielu rzeczy, ale o to nazwisko bym jej nie posądzała
a raczej kobiety z USC bym nie posądzała, że by poszła na taki przekręt
myslę, że to z rutyny zrobiła... większość pewnie bierze nazwisko męża i z przyzwyczajenia i rozpędu, wpisała tak jak wpisała
choć oczywiście wykluczyć spisku na 100% nie można hehe
Ty masz przeboje z tą teściową
książkę byś mogła napisać
albo nakręcić komedię
"Teściowa z moich koszmarów"
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Córka po ojcu oczywiście. Ja nie chciałam dwuczłonowego, raz że obydwoje mamy długie, dwa że to tak tvn-owsko
Na razie nie odczułam jeszcze potrzeby, ale kto wie - jeśli kiedyś będzie, np. dzieci będą chciały, to może zmienię. Dziś jak dzwoniłam do przychodni, żeby zarejestrować małą to przedstawiłam się nazwiskiem męża, żeby było prościej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 16:05
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:To Zojka tylko taka mała ze 68 za duże ? I w środę 5,200 ważyła a jedna z większych sie urodziła eh zaczynam łapać dola
Franek dłuższy od Tymusia, ale nosi garderobę 62, nadal w rozmiarze 0-3! I wazymy niecałe 6 kg.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png