X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    mnie bawi Twój sposób opisywania tego, co dzieje się w Twoim życiu :)

Zgadzam się w 100%. Ja padłąm przy panu Miriamie Szymczyku.

walabia, szczessciara lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Walabia bo dla mnie serio to było jak z filmu science fiction wypełniam papiery do ślubu wpisuje jakie nazwisko mam miec ja wiec wpisuje juz niech bedzie to dwuczlonowe dla świętego spokoju bo nie chce mi sie słuchać jeczenia teściowej bo ta wiecznie problem ma wiec pomyślałam ze bedzie dwu czlonowe a ja i tak będę używać jednego ;) bo pomyślałam ze to jak z dwoma imionami mam dwa a używam jednego ;) oczywiście zgodziłam sie na to ze dzieci bedą miec tylko nazwisko ojca tzn Czarka ;) tu nawet nie dyskutowałam :) wiec wypisane papiery wszystko luks czekamy na termin ślubu jeszcze 2 tyg i po ślubie wracamy do Warszawy ja wypełniam papiery o wymianę dowodu i wpisuje oczywiście dwa nazwiska a tu baba w urzędzie ze a akcie jest jedno tylko męża ja myślałam ze tam na zawał zejdę ! Mam podejrzenia ze maczala w tym palce teściowa ! Ale dowodów nie mam jedynym dowodem jest to ze ta kobiea ktora niby sie pomyliła to dobra znajoma Czarka mamy. :/ no ale to nie przesadza o tym ... Miałam dwa tyg zeby pojechać i napisać podane ze nazwisko miało być dwuczlonowe ale pracowałam w tym czasie :/ a nie dostałam wolnego wiec zostało tak jak jest ...

Wiec dlatego uważam ze dziwnym trafem pani w urzędzie sie pomyliła akurat przy wpisywaniu mojego nazwiska dlaczego nie pomyliła sie i nie wpisała tylko panieńskiego hmm... Tymbardziej ze jeszcze na korytarzu w usc kucilam sie o to nazwisko

Ah ale było minęło trudno może kiedys zmienię spowrotem na panieńskie. :D nie to ze rozwód planuje czy co ale może kiedys wrócę ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że Twoja teściowa może i jest zdolna do wielu rzeczy, ale o to nazwisko bym jej nie posądzała :D a raczej kobiety z USC bym nie posądzała, że by poszła na taki przekręt :D myslę, że to z rutyny zrobiła... większość pewnie bierze nazwisko męża i z przyzwyczajenia i rozpędu, wpisała tak jak wpisała :D choć oczywiście wykluczyć spisku na 100% nie można hehe :) Ty masz przeboje z tą teściową :D książkę byś mogła napisać :D albo nakręcić komedię :D "Teściowa z moich koszmarów" :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, Tymek mi zawsze się wydawał na dużego chłopca a na tym dużym łóżku, z wielkim balonem taki malutki się wydaje :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jak go zobaczyla na żywo to tez stwierdziła ze mały jest i ze na zdjęciach taki duzy sie wydaje:) on pulchniutki jest moze dlatego tak się wydaje:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Zgadzam się w 100%. Ja padłąm przy panu Miriamie Szymczyku.

Ja tez :-D

Miriam lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie zmieniłam nazwiska.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a który z chłopców większy? Ile Tymek ma wzrostu? My nie wiemy, bo nas nie mierzą. Będę musiała sama zmierzyć.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A ja nie zmieniłam nazwiska.

Ty przy swoim a jak bedzie miala córa ??

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwuczłonowe fajnie sie dopasowały oba nazwiska a mały jednoczłonowe po tacie .

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka po ojcu oczywiście. Ja nie chciałam dwuczłonowego, raz że obydwoje mamy długie, dwa że to tak tvn-owsko :) Na razie nie odczułam jeszcze potrzeby, ale kto wie - jeśli kiedyś będzie, np. dzieci będą chciały, to może zmienię. Dziś jak dzwoniłam do przychodni, żeby zarejestrować małą to przedstawiłam się nazwiskiem męża, żeby było prościej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 16:05

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się moje panieńskie nie podobało i nie podoba, więc akurat bez żadnego ale przyjęłam nazwisko męża...:P

Pan Miriam Szymczyk mnie powalił :D

Jeeeej jak przetrwać te upały? 37 na termometrze i normalnie się lepię :/

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza przeszła to troszke chłodniej sie zrobiło:)

Franek dłuższy i chudszy od Tymka u nas tez nie mierzą a tak domowo to ok 68 i 7kg:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas to samo co u Kozgo. Wchodzimy już w niektóre bodziaki 74.

olala81 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Zojka tylko taka mała ze 68 za duże ? I w środę 5,200 ważyła a jedna z większych sie urodziła eh zaczynam łapać dola

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie powiedziałam czarkowi ze Helenka nie bedzie Helenką tylko bedzie miała na imie Kira :) powiedział zajebiste imie :) i po chwili a tak sie da zmienić teraz :D z błyskiem w oku hehe ale Zoja zostanie Zoja bo pasuje :)

Makcza lubi tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mój też nie jest wielkolud miał 64 cm i 5400 waży.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    To Zojka tylko taka mała ze 68 za duże ? I w środę 5,200 ważyła a jedna z większych sie urodziła eh zaczynam łapać dola

Franek dłuższy od Tymusia, ale nosi garderobę 62, nadal w rozmiarze 0-3! I wazymy niecałe 6 kg.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Garderobę to tez nosimy 62 i 68 rożnie zalezy od producenta.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, kiedy Zosia zaczęła chwytać?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ