X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - jeżeli tak czujesz, to nic tylko zmienić na takie, które pasuje :) Zwłaszcza, że do 6 m-ca właśnie można to zrobić bezproblemowo :) Też jestem ciekawa jakie imię będzie nosić Dziobaczek :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety na razie nie mogę iść do pracy, może po południu.mąż wstał rano i udawał gieroja ale szybko odpadł ponownie. Jesteśmy razem całe życie (18lat) i pierwsze raz spał na kanapie. fakt ze nie pił całą moją ciążę i po porodzie tylko raz w święta, wiec chyba musiał sobie odbić ale myślę, że na dłuższy czas znowu będzie abstynencja.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, byłam pewna, że masz Tytusa - mówi Tysiek, na suwaczku też tak. Staś :) No proszę! Pięknie!

A moja córeczka ma na imię KIRA. Kirusia, Kirunia, Kiru, Kiri, Rusia. Nie będzie to aż taka rewolucja, bo tak ma na drugie - po prostu zamienię kolejność imion. Zraz dzwonię do urzędu, dowiedzieć o procedurę.

Dlaczego nie dałam tak od razu? Nie miałam odwagi. A teraz widzę, że to był błąd. Miriam się nie bała i ustrzeliła imię idealne dla swojej córki. Moja jest Kirunią od urodzenia i pora to uregulować. Długo biłam się z myślami, ale teraz czuję spokój. Jest tak, jak powinno.

Oprócz męża jeszcze nikt nie wie. Tylko Wy. Będzie się działo! :) Co tam, jestem matką, a to daje odwagę :)

Lissa, olala81, Bea_tina, Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imie Makcza i naprawde pasuje do niej :-)
    Do dzieła kochana !!!! Dobrze robisz

Makcza lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Piękne imie Makcza i naprawde pasuje do niej :-)
    Do dzieła kochana !!!! Dobrze robisz

Dzięki. DZIĘKUJĘ! Aż się wzruszyłam :)

Lissa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, miałaś rację - do 6 miesięcy od sporządzenia aktu urodzenia wystarczy obecność obojga rodziców z dowodami i spisanie oświadczenia. Myślę, że mój mąż liczy na to, że jeszcze się rozmyślę... Wczoraj ostentacyjnie mówił do małej Helena, choć na co dzień też się tak do niej nie zwraca :) Próbuje zaklinać rzeczywistość, hehe. Ale wcale specjalnie nie protestuje, więc myślę, że też czuje, że coś nie jest tak jak powinno :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza zazdroszczę Ci odwagi. JA jestem taka dupa wołowa... nie zmieniłabym imienia bo wiecie co??? za bardzo przejmuję się tym co ludzie o mnie pomyślą... ale imponują mi tacy ludzie co robią swoje... też bym taka chciała być... ale nie umiem... A mi się Helenka podobało :) Helsia najbardziej hehe No ale teraz jest Kira :) Makcza powodzenia :)

A co do imienia mojego Franka, jak byłam w ciąży to było, że Franek, potem to imię już mi się znudziło, ale nie mieliśmy innego imienia dla chłopca, które by podobało się zarówno mi jak mężowi;) i został Franek :) teraz nie wyobrażam sobie żeby miał inne imię hehe:) ALE MASZ RACJĘ MAKCZA IMIĘ TO WAŻNA SPRAWA

Co do Tytusa tzn Stasia :) też myślała, że Ewelina ma synka Tytusa :)

No ale czas przywitać Kirę
    Witamy Cię Kirusia ponownie :)

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza super gratuluje postawy :-) nie warto ogladac aie na innych ale z pewnoscia rodzinka zrobi karpia ;)
    fajny tez wasz watek :-) zawsze cos ciekawego sie wyczyta.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, bohaterko dnia!!! Gratulacje!!!! No i dziękuję, że nazwałaś mnie "swoją" walabią! :D

My już mamy imię dla drugiego synka. No bo chyba niebawem zaczniemy kolejne starania... :D My imiona dobieraliśmy tak,żeby pasowały do nazwiska, nie ukrywam, że nazwisko mamy z kosmosu, bardzo nietypowe (tylko 5 osób w Polsce ma takie), i jak przyszła pediatra w szpitalu, zobaczyła nazwisko to powiedziała (nie znając naszego wyboru) "nie wiem jakie imię Państwo wybrali dla synka, ale mnie najbardziej pasuje FRANCISZEK". No i bez dwóch zdań tak jest. Drugi synek będzie miał na imię Ferdynand. A jeśli córka to zielonego pojęcia nie mamy.

ZMieniliśmy smoczek na taki z którego łatwo leci, dziś maż nakarmił Frania całą butlą mleka 110 ml w 7 minut a Francziszek zdziwiony co tak szybko się jedzonko skończyło!

Ewelina, Staś to piękne imię!!! ALe nas zmyliłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 22:02

Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena Wszystkiego najlepszego dla Olka, dziś 2 miesiące:)
    Makcza Powodzenia bardzo fajne imię Kira.Lubie oryginalne imiona. ja kiedyś chciałam Rafael ale mąż nie chciał nic tym słyszeć mówił że to może Ferer o Roche;) ale Oliwier mi się podoba.
    mąż doszedł do siebie wiec zbieram się do pracy:(

szczessciara lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Ferdziu :) genialnie ;) strzelacie w literkę "F" :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nazwisko też mamy na F :)

Tusia89, szczessciara lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to Was zaskoczyłam! Faktycznie chyba nie pisałam o tym jeszcze :) U nas rodzina kręciła nosem na Tytusa, a jak po porodzie dowiedzieli się, że jednak jest Staś, to byli rozczarowani. Mój mąż też pytał do końca "a może jednak Tytus?" i twierdził, że ostatecznie sam zadecyduje w urzędzie :D. Teraz wszyscy zgodnie twierdzą, że wykapany z niego Stachu, więc "serce matki" wie najlepiej ;). Hela to super imię, ale po fotkach faktycznie wydaje mi się, że Kira będzie bardziej pasowało. Poza tym bardzo mi się podoba to imię, oryginalne a nie przekombinowane.To tak jak u Miriam, jaka byłaby Lili z tej jej rozrabiary?
    Walabia ciekawa jestem Twojego nazwiska. Moja teściowa też miała takie rzadkie nazwisko panieńskie, obecnie w Polsce jest tylko 5 osób, które je noszą - i wszystkie to jej najbliższa rodzina. Podobnie moja babcia, choć tu akurat rzadkość wynika z zapożyczenia z innego języka.

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas te 5 osób to moi teściowie, ja z męzem i Franciszek :D A mój teść ma na imię Ferdynand (nie wiem jakim cudem jego rodzice wymyslili takie piękne połączenie imienia z nazwiskiem) ale nie używa go, bo woli swoje drugie :( Najpierw chcieliśmy, żeby Franek był Ferdynandem, ale uznaliśmy, że zachowamy na zaś to imię ;)
    Nazwiska nie zdradzę, bo wtedy już wszystko będziecie o mnie wiedziały:) Nazwisko nie brzmi po polsku, i jest tak dziwne, że moja notatka z pamiętnika 1999 roku po poznaniu mojego męża brzmi; "poznałam dziś niesamowitego chłopaka, ale ma takie dziwne nazwisko, że chyba nigdy go nie zapamiętam:(". Hahaha kto by pomyślał, że sama 8 lat później będę się tak nazywać! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:17

Bea_tina, szczessciara lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe też myśleliśmy, żeby dać Frankowi imię po tatcie czyli Tomek :) to imię też mi się podoba :) Ale fajosko macie Walabia z tym nazwiskiem :) jesteś jedyna Agata F.... w Polsce :) z jednej strony super ale z drugiej jak się zna Twoje nazwisko to już nie jesteś anonimowa :D więc masz rację lepiej nie zdradzaj :D

Makcza, proszę jak rozkręciłaś nowy wątek na forum :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie wtrące co do nazwiska:)

Cała rodzina od strony teścia ma inne nazwisko, niż teście i my:) Przy wyrabianiu dowodu, źle mu wypisali i tak jest:P taka ot ciekawostka:)

Makcza Kira super imie:) a najważniejsze, że cvzujesz ze to do niej bardziej pasuje:)

a co do imienia:P po śmierci mojego pierwszego synka, mojej siostrze przyśnił sie Dominik i powiedział " ciociu powiedz mamie, zeby sie dobrze opiekowała Łukaszkiem", wiec zanim byłam w ciąży już był Łukaszek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:15

Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, wprawdzie linia rodowa już została przedłużona przez Franka, ale macie szansę sprawić, żeby to drzewo jeszcze bardziej się rozrosło! Działajcie :D

walabia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    hehe też myśleliśmy, żeby dać Frankowi imię po tatcie czyli Tomek :)
    Mój tata ma tak na imię!

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, to bardzo dla mnie ważne.

Koala, witaj z powrotem i koniecznie napisz coś o swojej córeczce chcemy ją poznać. I wrzuć, proszę, jeszcze raz zdjęcie - ja nie widziałam :) aktualne!

Z innej beczki, jak to mówi Doris, czy Wasze dzieci prekręcają sięna oba boczki? Dziobak póki co tylko na lewy. Miriam - gratulacje dla Zojki za przewrotkę! Teraz będziesz miała wesoło...

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabio, a jak będziesz zdrabniać Ferdynanda?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ