Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
niestety na razie nie mogę iść do pracy, może po południu.mąż wstał rano i udawał gieroja ale szybko odpadł ponownie. Jesteśmy razem całe życie (18lat) i pierwsze raz spał na kanapie. fakt ze nie pił całą moją ciążę i po porodzie tylko raz w święta, wiec chyba musiał sobie odbić ale myślę, że na dłuższy czas znowu będzie abstynencja.
-
Ewelina, byłam pewna, że masz Tytusa - mówi Tysiek, na suwaczku też tak. Staś
No proszę! Pięknie!
A moja córeczka ma na imię KIRA. Kirusia, Kirunia, Kiru, Kiri, Rusia. Nie będzie to aż taka rewolucja, bo tak ma na drugie - po prostu zamienię kolejność imion. Zraz dzwonię do urzędu, dowiedzieć o procedurę.
Dlaczego nie dałam tak od razu? Nie miałam odwagi. A teraz widzę, że to był błąd. Miriam się nie bała i ustrzeliła imię idealne dla swojej córki. Moja jest Kirunią od urodzenia i pora to uregulować. Długo biłam się z myślami, ale teraz czuję spokój. Jest tak, jak powinno.
Oprócz męża jeszcze nikt nie wie. Tylko Wy. Będzie się działo!Co tam, jestem matką, a to daje odwagę
Lissa, olala81, Bea_tina, Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
Kozgo, miałaś rację - do 6 miesięcy od sporządzenia aktu urodzenia wystarczy obecność obojga rodziców z dowodami i spisanie oświadczenia. Myślę, że mój mąż liczy na to, że jeszcze się rozmyślę... Wczoraj ostentacyjnie mówił do małej Helena, choć na co dzień też się tak do niej nie zwraca
Próbuje zaklinać rzeczywistość, hehe. Ale wcale specjalnie nie protestuje, więc myślę, że też czuje, że coś nie jest tak jak powinno
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Makcza zazdroszczę Ci odwagi. JA jestem taka dupa wołowa... nie zmieniłabym imienia bo wiecie co??? za bardzo przejmuję się tym co ludzie o mnie pomyślą... ale imponują mi tacy ludzie co robią swoje... też bym taka chciała być... ale nie umiem... A mi się Helenka podobało
Helsia najbardziej hehe No ale teraz jest Kira
Makcza powodzenia
A co do imienia mojego Franka, jak byłam w ciąży to było, że Franek, potem to imię już mi się znudziło, ale nie mieliśmy innego imienia dla chłopca, które by podobało się zarówno mi jak mężowi;) i został Franekteraz nie wyobrażam sobie żeby miał inne imię hehe:) ALE MASZ RACJĘ MAKCZA IMIĘ TO WAŻNA SPRAWA
Co do Tytusa tzn Stasiateż myślała, że Ewelina ma synka Tytusa
No ale czas przywitać Kirę
Witamy Cię Kirusia ponownieMakcza lubi tę wiadomość
-
Makcza, bohaterko dnia!!! Gratulacje!!!! No i dziękuję, że nazwałaś mnie "swoją" walabią!
My już mamy imię dla drugiego synka. No bo chyba niebawem zaczniemy kolejne starania...My imiona dobieraliśmy tak,żeby pasowały do nazwiska, nie ukrywam, że nazwisko mamy z kosmosu, bardzo nietypowe (tylko 5 osób w Polsce ma takie), i jak przyszła pediatra w szpitalu, zobaczyła nazwisko to powiedziała (nie znając naszego wyboru) "nie wiem jakie imię Państwo wybrali dla synka, ale mnie najbardziej pasuje FRANCISZEK". No i bez dwóch zdań tak jest. Drugi synek będzie miał na imię Ferdynand. A jeśli córka to zielonego pojęcia nie mamy.
ZMieniliśmy smoczek na taki z którego łatwo leci, dziś maż nakarmił Frania całą butlą mleka 110 ml w 7 minut a Francziszek zdziwiony co tak szybko się jedzonko skończyło!
Ewelina, Staś to piękne imię!!! ALe nas zmyliłaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 22:02
Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Magdalena Wszystkiego najlepszego dla Olka, dziś 2 miesiące:)
Makcza Powodzenia bardzo fajne imię Kira.Lubie oryginalne imiona. ja kiedyś chciałam Rafael ale mąż nie chciał nic tym słyszeć mówił że to może Ferer o Roche;) ale Oliwier mi się podoba.
mąż doszedł do siebie wiec zbieram się do pracy:(szczessciara lubi tę wiadomość
-
Hehe, to Was zaskoczyłam! Faktycznie chyba nie pisałam o tym jeszcze
U nas rodzina kręciła nosem na Tytusa, a jak po porodzie dowiedzieli się, że jednak jest Staś, to byli rozczarowani. Mój mąż też pytał do końca "a może jednak Tytus?" i twierdził, że ostatecznie sam zadecyduje w urzędzie
. Teraz wszyscy zgodnie twierdzą, że wykapany z niego Stachu, więc "serce matki" wie najlepiej
. Hela to super imię, ale po fotkach faktycznie wydaje mi się, że Kira będzie bardziej pasowało. Poza tym bardzo mi się podoba to imię, oryginalne a nie przekombinowane.To tak jak u Miriam, jaka byłaby Lili z tej jej rozrabiary?
Walabia ciekawa jestem Twojego nazwiska. Moja teściowa też miała takie rzadkie nazwisko panieńskie, obecnie w Polsce jest tylko 5 osób, które je noszą - i wszystkie to jej najbliższa rodzina. Podobnie moja babcia, choć tu akurat rzadkość wynika z zapożyczenia z innego języka.Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
No u nas te 5 osób to moi teściowie, ja z męzem i Franciszek
A mój teść ma na imię Ferdynand (nie wiem jakim cudem jego rodzice wymyslili takie piękne połączenie imienia z nazwiskiem) ale nie używa go, bo woli swoje drugie
Najpierw chcieliśmy, żeby Franek był Ferdynandem, ale uznaliśmy, że zachowamy na zaś to imię
Nazwiska nie zdradzę, bo wtedy już wszystko będziecie o mnie wiedziały:) Nazwisko nie brzmi po polsku, i jest tak dziwne, że moja notatka z pamiętnika 1999 roku po poznaniu mojego męża brzmi; "poznałam dziś niesamowitego chłopaka, ale ma takie dziwne nazwisko, że chyba nigdy go nie zapamiętam:(". Hahaha kto by pomyślał, że sama 8 lat później będę się tak nazywać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:17
Bea_tina, szczessciara lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
hehe też myśleliśmy, żeby dać Frankowi imię po tatcie czyli Tomek
to imię też mi się podoba
Ale fajosko macie Walabia z tym nazwiskiem
jesteś jedyna Agata F.... w Polsce
z jednej strony super ale z drugiej jak się zna Twoje nazwisko to już nie jesteś anonimowa
więc masz rację lepiej nie zdradzaj
Makcza, proszę jak rozkręciłaś nowy wątek na forum -
To ja sie wtrące co do nazwiska:)
Cała rodzina od strony teścia ma inne nazwisko, niż teście i my:) Przy wyrabianiu dowodu, źle mu wypisali i tak jest:P taka ot ciekawostka:)
Makcza Kira super imie:) a najważniejsze, że cvzujesz ze to do niej bardziej pasuje:)
a co do imienia:P po śmierci mojego pierwszego synka, mojej siostrze przyśnił sie Dominik i powiedział " ciociu powiedz mamie, zeby sie dobrze opiekowała Łukaszkiem", wiec zanim byłam w ciąży już był Łukaszek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:15
Makcza, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie, to bardzo dla mnie ważne.
Koala, witaj z powrotem i koniecznie napisz coś o swojej córeczce chcemy ją poznać. I wrzuć, proszę, jeszcze raz zdjęcie - ja nie widziałamaktualne!
Z innej beczki, jak to mówi Doris, czy Wasze dzieci prekręcają sięna oba boczki? Dziobak póki co tylko na lewy. Miriam - gratulacje dla Zojki za przewrotkę! Teraz będziesz miała wesoło...
Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość