Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co tak z innej beczki znajoma remont robiła takich fachowców od malowania ze świecą szukać buhahahahaha kurde aż brak słów ...panowie mieli odświeżyć ściany itp wiec to zrobili , ale jak hehehehe nie zdieli obrazów , zegara itp i nic nie wspomne o komodzie , której nie odstaliwi i kafarium oczywiscie kontakth tez pomalowali , a jej syn 9 latek nakleil gume na sciane , a oni zamiast ja zdjąć ja obmalowali wiec kolor scian zielen i biała guma sie swieci na scianie buhahahahaha , ale teraz tez dobre panowie mieli dywan dziecka nie ruszac , ale wpadli na pomysł aby go przeciąć na pół bo jednemy sie zalalo farbą i wywalili go na taras gdzie zalal go deszcz buhahahana jej mąż nie zdążył dywanu schowac , mebli odstawic , a ci debilie tylko szkód na robili!!! A jak sciany malowali to koło okien zostawili starą farbe i jeszcze zdziwieni że to też trzeba malowac heheeh
ps. Ekipa z polecnia była -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Teraz dobrych fachowców to ze świeca szukać masakra jakas jedni gorsi od drugich l, Olala Ty się ciesz ze maz zaradny:) my pokoj Tymka tez cały sami robiliśmy:)
Mój syn po nocy zjadł a potem ulał na mnie ogrom mleka zawsze mam wrażenie ze rano nie jest on specjalnie głodny ale niby marudzi i chce cyca. My dzis pobudki co 3-4h ale jakos dziko śpiąca jestem.
Miriam Zojka się przewraca czad;) ja to bym chciała zeby Tynek zaczął bo to podobno tez przy gazach pomaga bardzo:) -
Nasz Franuś nadzwyczaj aktywny z rana był, 1,5 godziny bawił się w łóżeczku swoimi zabawkami. Teraz padł. Za to my - mimo dobrej nocy - śpiący straszliwie!!! Jedziemy dziś na wieś do moich rodziców, więc wybaczcie walabi milczenie.
Muszę się kawki napićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:59
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Tymek tez dzis od 6 grasuje I marudzi bo gazy znów go mecza:( pospal teraz z nami 45 minut a ja tez nieprzytomna, do nas dzis wpada siostrsa z nad morza.
Martuśka i Walabia odpoczuwajcie
Olala ciasto dla meza jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 09:10
-
Witajcie dziewczyny mój koszmar płaczu trwał tydzień od kilku dni tylko wyła miałam już dość wynajdywałam różne przyczyny siedziałam w necie aby znaleźć przyczynę a wicie co wczoraj odkryłam ale ze mnie matka i to trzech dziewczynek a mianowicie Marysia ta 4 latka skubnęła mi któregoś pięknego dnia puder taką zasypkę ja oczywiście tego nie zauważyłam i jak kąpałam Małgosię to oczywiście zauważyłam brak ale oczywiście nikt tego nie wziął jak zwykle aż do wczoraj jak sprzątałam Marysi pokój znalazłam i przy kąpaniu malutej zaczęłam ją tym pudrem posypywać a tam pod prawą paszką maluta ma odparzenie i to to było przyczyną jej histerii ależ byłam głupia przy każdej kąpieli przemywałam jej paszki ale ostatnio po szczepieniu była nie swoja i płakała przy kąpaniu więc żeby było szybciej kąpałam ją w emolium więc po kąpaniu osuszałam delikatnie skórkę a ona nie daje zbytnio tych swoich fałdek więc i ja zaniedbałam te miejsca od wczorajszej kąpieli już prawie wszystko dobrze już jak nie histeryzuje a ja co jakiś czas przemywam jej paszkę osuszam i pudruję aby się wyleczyła ta paszka
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Monia, dobrze że znalazłaś przyczynę płaczu. A z tymi wszystkimi fałdkami to rzeczywiście jest zamieszanie. Ciężko super dokładnie umyć i potem osuszyć takiego maluszka, jak człowiek się śpieszy żeby mu zimno nie było.
Spongebob daje radęTe balony to naprawdę najlepsza zabawka. Tusia extra to wymyśliliście.
Miłej niedzieli mamuśkiMoniaT lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Czytam Was cały czas ale nic nie pisze bo u mnie cisza spokój , maly mam wrazenie ze spi tyle ile ja spie , zdrowy nic mu nie jest , wstaje je bawi sie i spi i tak w kólko (koral widze ze nais chlopcy maja podobny system)
Walabia yy a raczej Agatko , dla mnie zaszwe będziesz Walabią , kozgo to samo i wszystkie dziewczyny o nicach innych nix prawdziwe imiona, jeśli spotkamy sie w realu to prawdopodobnie i tak bede sie zwracać po nicu
No i zazdroszcze mozliwosci spotkan
Kaja , mąż doczekał sie strzałkino umarłam jak to przeczytałam haha
Monia dobrze ze znalazlas przyczyne i teraz bedzie juz tyllko lepiej
Ja p wizycie mojej mamy kazda fałdke kremuje codziennie jak oszalala, wczoraj malego zostawilam u tesciow na 2 h ( tak przemoglam sie i widze ze maly zadowolony u nich nic mu nie jest wiec mam spokojne smienie ) po powrocie tesciowa mi powiedziala ze przebrala pieluche malemu i jest bardzo pozytywnie zaskoczona bo pupa malego nie byla nawet delikatnie zaczerwieniona ze to znaczy iz bardzo dobrze dbam o swoje dziecko ! hmmm no coz mimo wszystko milo mi sie zrobilo ale z drugiej strony tak omyslalam ze niby co miala watpliwosci ??? No ale ona zaraz dodala ze jej druga synowa czesto podrzucala corke do nich i czesto to dziecko plakalo i raz zagladnela do pieluchy a tak czerwoooono odparzenie na maksa wiec niby ma taki uraz teraz hmmmm no dobra
No i jeszcze dawno nie bylo malego
To z cyklu, zanim powiesz cos w nieodpowiednim tonie do mojej mamy
No i standardowo minka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 12:22
Karina1989, MoniaT, Kaja lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Mam pytanie czy Wasze maluchy mialy bąbla po szczepiniu na gruzlice? Mowili ze pojawi sie kolo 2 miesiaca a tu juz prawie trzeci i nic. Hmm tak sie zaczelam zastanawiac moze w polaczeniu ze szczepionka na wzw b daje taki efekt bo my poki co szczepilismy tylko przeciwko gruzlicy.
-
koala82 wrote:Niestety wstyd się przyznać ale jedną jedyną rzecz jaką zaniedbałam to właśnie test obciążenia glukozą po porodzie, tylko dlatego że u nas na wsi nie wykonują tych badań, a nie chciało mi się jechać do miasta.
A jak u Ciebie lusia ???
u mnie na czczo 82 a po 2h wyszło 75, ale u lekarza diabetologa na kontroli nie byłam -
Walabia ten smoczek z lodówki działa, przynajmniej na razie. u nas dziś trochę dokuczają dziąsła. Mały ma ciągle ciepła głowę ale nie ma więcej niż 37.7
i tak mocno się ślini, że ulewa ślina.nie mlekiem tylko ślina.katar też mocny ogólnie biedny jest ale nie płacze mocno tylko już drugi raz dziś śpi co u niego ostatnio jest dziwne.