X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę mam taką nadzieję...zwłaszcza, że widzę, że rozwija się w miarę normalnie, przynajmniej od strony psychicznej i umysłowej, ( fizycznie te osłabione mięśnie trochę hamują), nie widzę jakiś odstępstw ogólnie...

Najbardziej dołują w tym wszystkim właśnie lekarze...którzy szukają, szukają, grzebią i mam wrażenie po rozmowach z nimi, że tylko czekają, aż zacznie się coś z nim dziać niepokojącego, typu zacznie wymiotować, zacznie się zachowywać jak roślinka bez kontaktu...choć staram się nie brać tego do siebie...no ale jak widzisz, że lekarze się martwią i specjalnie optymistycznie do tego nie podchodzą, to sama łapiesz taki nastrój...ehhhh....

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma się co dziwić dzieciom, że spocone, jak ja biorąc w ciągu dnia 3 razy prysznic i tak cała się lepię :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karina za odpowiedź, trzymamy kciuki za Mateuszka i cieszymy się że dotychczasowe wyniki badań są dobre, duże całusy dla Małego od Ciotki z forum i Agatki oczywiście.

Karina1989 lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Koala :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mnie Oliwier rozczulił swoim przywiązaniem do misia:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:34

Karina1989, koala82, Kaja, Lissa, walabia, Ewelina, Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki przytulasek :) Rozczulające <3

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivier słodziak

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ale piekny :) cudo i z tym misiem czad:)

Karina ja wierze ze wszystko bedzie dobrze a tymi lekarzami to sie nie przejmuj miej duzo wiary i nadZieji pozytywne myślenie jest najważniejsze :)

Miriam jestem z Was dumna ale przebrać to się mogłas hehe szalona:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, nie przejmuj się lekarzami - oni od tego są, żeby coś znaleźć. Może to i dobrze, że tak skrupulatnie do tego podchodzą, ja wychodzę z założenia, że lepiej chuchać na zimne niż coś przeoczyć, więc dla świętego spokoju trzeba mieć z głowy te wszystkie badania... Jesteś bardzo dzielna.

Miriam, agentka z Ciebie niezła:) Powinnaś nauczyć się prowadzić samochód siedząc z tyłu, Zoja miałaby łatwiejszy dostęp do Twojego biustu ;)

Olivier super przytulasek :D

Co do pocenia przy karmieniu - mi już w szpitalu wiele położnych kazało rozbierać z kocyków i innych ocieplaczy Franka do karmienia. Tłumaczyły mi, że dla dziecka ssanie jest bardzo dużym wysiłkiem, dlatego sie poci.

Olala, super że ząb jest! A tak się go bałaś :D Pamiętaj, żeby go teraz czyścić :)

Idę spać na chwilę, mam wrażenie, że zaraz trzeba wstawać do pracy... :|

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam u Was noc? u nas od 19 do 0.30 później 3.30 i 6.00 nie wiem czemu nad ranem je tak częściej ale widocznie tak mu potrzeba. jadę zobaczyć się z kuzynka która wróciła z podróży po Ameryce Południowej była tam kilka miesięcy i na pewno na przepiękne zdjęcia;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U bas podudka o 2 I potem o 6 I jus Tymek nie chciał spac znowu te głupie baki go męczyły ehh ale zobaczyny jak bedzie pozniej dzis. Lekarka nam mowila ze to normalne ze ten pierwszy sen jest dłuższy i dziecko moze noe jesc 6h a potem juz nad ranem jesc normalnie tak jak w dzien co 2-3h.

Olala miłego dnia i pięknych zdjec :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w kolejny pochmurny i deszczowy dzień,
    U nas nocka standardowa, 7 godzin nieprzerwanego snu, karmienie o 3 i potem już o 5 i kolejne o 7. Coś w tym jest co mówiła Ci lekarka Kozgo :-)
    Niech już się wypogodzi bo mój Synek to wariuje w domu, młody ma przerwę wakacyjną w tym miesiącu od przedszkola, a że jest typem dziecka co nie usiedzi w miejscu dwóch minut, to energia roznosi go po wszystkich kątach domu. Na podwórku przynajmniej wybiega się i wyszaleje.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny Olivier :) Naprawdę udały nam się te szkraby, co jeden to ładniejszy i bardziej pocieszny.
    Karina, wiadomo, że taka niepewność jest dołująca, ale z dwojga złego to myślę że dobrze, że lekarze Was nie olali i badają małego. Teraz raczej spotyka się odwrotną postawę - podstawowe badania i jak nic nie wyjdzie to widać tak musi być. Najważniejsze, że Mateuszek się rozwija i że Ty nie widzisz nic niepokojącego, intuicja matki najczęściej jest niezawodna.
    Miriam podziwiam Cię, że sama z Zojką wybierasz się na basen, ja to chyba jakaś lewa jestem, bo nawet nie jechałam sama z miśkiem samochodem.
    A teraz Wam powiem straszną rzecz - chyba głodziłam Stacha :(. Od wtorku daję mu zwiększoną dawkę mleka i on prawie nie płacze... Zje, ma aktywność, zaczyna marudzić, to go biorę i za chwilę śpi. Wczoraj spał w dzień chyba 6 godzin i noc też prawie cała przespana. Nie chcę zapeszać, ale to by się zgadzało, bo na początku po tym sztucznym mleku mu się poprawiło, a po jakichś dwóch tygodniach znowu się zaczęło. Mówiłam nawet do męża, że on płacze tak ok. 2 h po jedzeniu, ale zrzucałam to na problemy z trawieniem, a to pewnie z głodu było. I to powolne przybieranie też pewnie stąd się wzięło. Jeśli to się sprawdzi i przez kolejnych parę dni faktycznie tak będzie, to chyba sama sobie zrobię głodówkę w ramach pokuty :(.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie przejmuj się tak, ważne że się zorientowałaś w porę o co chodzi. Prawda taka że cały czas uczymy się od naszych dzieci czegoś nowego, ciężko żebyśmy od razu wszystko wiedziały. Głowa do góry.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Koala dzięki za wsparcie... Coś mi mówiło, że on jest nienajedzony, bo jak go odstawiałam od pustej butelki to popłakiwał, ale takie dawkowanie zalecił lekarz więc się stosowałam. Bałam się, że z tym brzuszkiem będą problemy jak dam mu więcej, a wychodzi na odwrót. Z cycem pod tym względem było dużo łatwiej, ale tak jak piszesz, głowa do góry i do przodu, teraz trzeba go podtuczyć :).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis koszmarnie zaczęliśmy dzien :( Tymek mega marudny i płaczliwy walczy przy cycu masakra pojechaliśmy na basen on przeryczal cała droge nie było gdzie zaparkować a na miejscu okazało sie ze awaria :( a tak sie wczoraj cieszyłam ze juz jest lepiej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, kazda z nas popełni jeszcze z milion błędów dopoki nasze maluszki nie zaczną gadac i dopominać się o swoje.
    Koral, Ty to masz super organizacje. U nas tez sie tworzy powoli rytm dnia ale nie jest jakis super regularny.
    A nocki wygladaja jak Wasze. Karmienie o 20 sen do 3 nad ranem, potem ok. 6.
    Kozgo na pewno się poprawi popołudniu.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:11

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to jest najgorsze ale u mnie to samo ale od strony mojej babci moze sok z marchewki mu daj, pobijaj go i najlepiej jakby spał 24h bo wtedy dzieci rosną aaaa oszaleć mozna spoko zaraz wracasz i bedzie naprawianie Zosi. Najgorsze sa te rece bo jak gdzies idziemy to wszyscy go noszą i w domu tez sie domaga potem i ciezko cos zrobic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam jak była czkawka ciagle mówili ze mu zimno non stop a on gorący jak piecyk ale nieuszkodzi zawsze było ojej jak mu zimno.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ