X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Walabia, jaki extra marynarski rampers. Tata widzę genderowo podszedł do sprawy balona ;)
    Kozgo, Tymus i tak cierpliwy. Franek jak nie dostanie cycka na czas to jest nieludzki płacz.
    Mamy problem z kp. Prawie zawsze przy karmieniu gdzieś w połowie, Franky zaczyna się prezyc i płakać. Nerwowo chce ssać cycusia ale dalej płacze no i za chwilę idzie kupa. W nocy to sie nie zdarza. Miała któraś z Was podobnie??
    niesmiala u nas kupa jest przewaznie podczas karmienia no i Olus kreci sie niemilosiernie i tarmosi mi cyca ale po akcji spokoj :-) w nocy tez nigdy nie bylo kupy przy cycu ale nzd ranem juz czesciej.

szczessciara lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u teściowej 3 dni i już chce wprowadzać swoje zasady! Mam nerwa...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcYny czy Waszym maluszkom tez siepoci głowa podczas jedzenia?

Powiem Wan ze od 3 dni nie daje Tymkowi witaminy D i mam wrażenie ze nagle z brzuszkiem jest lepiek a codziennie dawkę słońca dostaje ale gdzies przeczytałam ze przy niedobrze witaminy d sie poci gliwa ale mi sie wydaje ze to od upału i wysiłku bo jak dawałam to tez sie pocil.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Tak , tylko ja karmie mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 20:23

• doris85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez non stop spocona.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kiedy ta D sie podaje???

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D do 18 roku życia, dopóki rośnie.
    u nwas tez się robi to na pewno też upały ja daje teraz witaminę raz na kilka dni. u nas dzisiaj męczący dzień mały mocno marudny ciągle chciał być przy piersi a od rana gości i z rąk do rąk. wieczorem dopiero zauważyłam że to nie tak go wykańcza tylko ząbek się przebija już chyba nawet się troszkę przebił. taki prezencik od synka dziś. Nie wiem czy się cieszyć jakoś na razie nie umiem, po co tak szybko?

01582n0ast4hm7dp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u nas tez cała głowa mokra przy karmieniu. a podaje d+k wiec to musi byc ta duchota.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musze chyba kupic d w sprayu bonjour po tym Oleju z kapsulki mu złe czytałam ze to dosyć częste zjawisko.

Opala gratulacje pierwszego ząbka:) ciesz się szybciej wyjdą szybciej będziesz miała z głowy:) Olala a jak brzuszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:31

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf przeżyłam Zojka w szatni grzeczna ja na mokry strój ubranie i biegiem do samochodu mokra ale i tak deszcz lał w samochodzie chciałam dać cyca ale nie chciała wiec Ruszyłam do domu i na środku puawskiej tak zaczęła dzioba polować ze szok juz prawie sie na awaryjnych zastrzymalam na środku ale naszczesvie zjechalam na pobocze Zoja jeździ z tylu bo poduszki nie umiem albo sie nie da wyłączyć takiego ataku histeri jak dzis nie miała. Nie wiem o co jej chodziło :(

Doris współczuje. :( rady teściowej to chyba najgorsze co może być :/

Kozgo Walabia tego balona trzeba przywiązać do ręki? Ja dawałam jej do rączki zeby trzymała i zastanawiałam sie dlaczego nie chce sie bawić jak Franio na filmiku :|

Walabia cudną masz mamę :) tatę zreszta tez ;)

doris85, walabia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola szybciej będziesz miała z głowy ;) gratulujemy zęba ;)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminy D juz odstawilismy bo za dużo było jej i na usg też pokazało ze przedawkowano ją ,a jak mówiłam czy nie za dużo jej to mowili ,ze nie ehhhhhh

Co do pocenia sie głowy to ma każdy raz jak karmimy plus jak chce mlody na rece !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny cos od wczoraj mnie prawy skutek tak szczypie jak ktoś by szpilkę wbijal czy cos :/ co to może być juz zastanawiałam sie nad grzybica ale Zojka plesniawek nie ma a ja przed każdym karmieniem myje piersi na wyjściu chusteczkami mokrymi. Dodam ze to jej ulubiona pierś co to może być ? Czy może poprostu mnie pogryzla tylko :?

• olala81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    No ja musze chyba kupic d w sprayu bonjour po tym Oleju z kapsulki mu złe czytałam ze to dosyć częste zjawisko.

Opala gratulacje pierwszego ząbka:) ciesz się szybciej wyjdą szybciej będziesz miała z głowy:) Olala a jak brzuszek?
    Kozgo no z brzuszkiem nie chce zapeszać jak ostatnio ale o niebo lepiej, czasem chwilę pomęczy ale już bardzo rzadko, mam nadzieję,że nie będzie jak ostatnio jak tak napisałam to parę dni znów mial kolki;)
    Dzięki za gratulacje, niektórzy mówią że jak za szybko wychodzą to będą sie szybko psuć ale mam nadzieję, że to jakieś zabobony.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my przywiązujemy balona do nogi wtedy jest najlepsza zabawa, czasem jeszcze zanim założę jak sie zbliżam on już fika tak, że trudno założyć:)
    Miriam ja mam tak często ale mnie to od początku piersi bolą prawie ciągle więc raczej nie pomogę.

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Powiem Wan ze od 3 dni nie daje Tymkowi witaminy D i mam wrażenie ze nagle z brzuszkiem jest lepiek a codziennie dawkę słońca dostaje ale gdzies przeczytałam ze przy niedobrze witaminy d sie poci gliwa ale mi sie wydaje ze to od upału i wysiłku bo jak dawałam to tez sie pocil.

Mateuszowi też się poci główka ostatnio i to właśnie odkąd są te okropne upały, biedaczek w ogóle zgrzany jest...a jest na mm i dostaje witaminę D w kapsułce...

Ostatnio gdzieś mi się o oczy obiło, tylko nie pamiętam gdzie to wyczytałam, że pocenie się główki wcale nie jest oznaką niedoboru witaminy D...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:59

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    U nas wczoraj była taka burza że od 14 do 2 w nocy brak prądu, zasięgu telefonu, normalnie odcięci od świata i cywilizacji. Dziś tylko internetu nie było do 15. Znowu tyle napisałyście że chyba nie nadrobię tego :-)
    Karina wybacz że pytam, ale długo mnie nie było i nie doczytałam dlaczego musisz robić swojemu synkowi tyle badań?? jeśli oczywiście nie chcesz mówić zrozumiem.
    Za nami dzień śpiocha, Mała ogólnie senna z uwagi na pogodę - deszcz cały dzień, a popołudniu po obiadku wszyscy padliśmy, mój Synek i ja z Agatką przy karmieniu, normalnie 3 godziny spaliśmy. Najlepsze jest to że po tej drzemce wykąpałam dzieci, zjedliśmy kolację i maluszki znowu śpią od 21.
    U mnie w poradni mówiono mi że jak się karmi piersią to wit.K+D do końca 3 miesiąca, a potem sama witamina D do ukończenia drugiego roku życia.
    Ale pamiętam że Piotrusiowi nie dawałam tak długo wit.D.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Karina wybacz że pytam, ale długo mnie nie było i nie doczytałam dlaczego musisz robić swojemu synkowi tyle badań?? jeśli oczywiście nie chcesz mówić zrozumiem.

Mateuszowi poza obniżonym napięciem mięśniowym, za szybko rośnie główka ( nazywają to makrocefalią, czyli wielkogłowiem - ma za dużą głowę w stosunku do ciała i w ogóle swojego wieku) :(...wodogłowie niby wykluczono, no ale nadal szukają przyczyny, czemu ta główka tak rośnie :( Stąd te badania...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karin ty sie kochana nie sztresuj dużą głową wszystko sie wyrówna !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karin no my niby przedwakowanie witaminy D bo w nerkach mumsie odlorzyla , a glowka mokra ....toć jaka pogoda my sie pocimy i kleimy , a taki maly też przeciesz ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ