Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niesmiala wrote:Walabia, jaki extra marynarski rampers. Tata widzę genderowo podszedł do sprawy balona
Kozgo, Tymus i tak cierpliwy. Franek jak nie dostanie cycka na czas to jest nieludzki płacz.
Mamy problem z kp. Prawie zawsze przy karmieniu gdzieś w połowie, Franky zaczyna się prezyc i płakać. Nerwowo chce ssać cycusia ale dalej płacze no i za chwilę idzie kupa. W nocy to sie nie zdarza. Miała któraś z Was podobnie??w nocy tez nigdy nie bylo kupy przy cycu ale nzd ranem juz czesciej.
szczessciara lubi tę wiadomość
-
DziewcYny czy Waszym maluszkom tez siepoci głowa podczas jedzenia?
Powiem Wan ze od 3 dni nie daje Tymkowi witaminy D i mam wrażenie ze nagle z brzuszkiem jest lepiek a codziennie dawkę słońca dostaje ale gdzies przeczytałam ze przy niedobrze witaminy d sie poci gliwa ale mi sie wydaje ze to od upału i wysiłku bo jak dawałam to tez sie pocil. -
nick nieaktualny
-
D do 18 roku życia, dopóki rośnie.
u nwas tez się robi to na pewno też upały ja daje teraz witaminę raz na kilka dni. u nas dzisiaj męczący dzień mały mocno marudny ciągle chciał być przy piersi a od rana gości i z rąk do rąk. wieczorem dopiero zauważyłam że to nie tak go wykańcza tylko ząbek się przebija już chyba nawet się troszkę przebił. taki prezencik od synka dziś. Nie wiem czy się cieszyć jakoś na razie nie umiem, po co tak szybko? -
No ja musze chyba kupic d w sprayu bonjour po tym Oleju z kapsulki mu złe czytałam ze to dosyć częste zjawisko.
Opala gratulacje pierwszego ząbka:) ciesz się szybciej wyjdą szybciej będziesz miała z głowy:) Olala a jak brzuszek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:31
-
nick nieaktualnyUf przeżyłam Zojka w szatni grzeczna ja na mokry strój ubranie i biegiem do samochodu mokra ale i tak deszcz lał w samochodzie chciałam dać cyca ale nie chciała wiec Ruszyłam do domu i na środku puawskiej tak zaczęła dzioba polować ze szok juz prawie sie na awaryjnych zastrzymalam na środku ale naszczesvie zjechalam na pobocze Zoja jeździ z tylu bo poduszki nie umiem albo sie nie da wyłączyć takiego ataku histeri jak dzis nie miała. Nie wiem o co jej chodziło
Doris współczuje.rady teściowej to chyba najgorsze co może być
Kozgo Walabia tego balona trzeba przywiązać do ręki? Ja dawałam jej do rączki zeby trzymała i zastanawiałam sie dlaczego nie chce sie bawić jak Franio na filmiku
Walabia cudną masz mamętatę zreszta tez
doris85, walabia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do witaminy D juz odstawilismy bo za dużo było jej i na usg też pokazało ze przedawkowano ją ,a jak mówiłam czy nie za dużo jej to mowili ,ze nie ehhhhhh
Co do pocenia sie głowy to ma każdy raz jak karmimy plus jak chce mlody na rece !!!! -
nick nieaktualnyKurde dziewczyny cos od wczoraj mnie prawy skutek tak szczypie jak ktoś by szpilkę wbijal czy cos
co to może być juz zastanawiałam sie nad grzybica ale Zojka plesniawek nie ma a ja przed każdym karmieniem myje piersi na wyjściu chusteczkami mokrymi. Dodam ze to jej ulubiona pierś co to może być ? Czy może poprostu mnie pogryzla tylko
-
kozgo wrote:No ja musze chyba kupic d w sprayu bonjour po tym Oleju z kapsulki mu złe czytałam ze to dosyć częste zjawisko.
Opala gratulacje pierwszego ząbka:) ciesz się szybciej wyjdą szybciej będziesz miała z głowy:) Olala a jak brzuszek?
Dzięki za gratulacje, niektórzy mówią że jak za szybko wychodzą to będą sie szybko psuć ale mam nadzieję, że to jakieś zabobony. -
my przywiązujemy balona do nogi wtedy jest najlepsza zabawa, czasem jeszcze zanim założę jak sie zbliżam on już fika tak, że trudno założyć
Miriam ja mam tak często ale mnie to od początku piersi bolą prawie ciągle więc raczej nie pomogę.Miriam lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:DziewcYny czy Waszym maluszkom tez siepoci głowa podczas jedzenia?
Powiem Wan ze od 3 dni nie daje Tymkowi witaminy D i mam wrażenie ze nagle z brzuszkiem jest lepiek a codziennie dawkę słońca dostaje ale gdzies przeczytałam ze przy niedobrze witaminy d sie poci gliwa ale mi sie wydaje ze to od upału i wysiłku bo jak dawałam to tez sie pocil.
Mateuszowi też się poci główka ostatnio i to właśnie odkąd są te okropne upały, biedaczek w ogóle zgrzany jest...a jest na mm i dostaje witaminę D w kapsułce...
Ostatnio gdzieś mi się o oczy obiło, tylko nie pamiętam gdzie to wyczytałam, że pocenie się główki wcale nie jest oznaką niedoboru witaminy D...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:59
-
Cześć Mamuśki,
U nas wczoraj była taka burza że od 14 do 2 w nocy brak prądu, zasięgu telefonu, normalnie odcięci od świata i cywilizacji. Dziś tylko internetu nie było do 15. Znowu tyle napisałyście że chyba nie nadrobię tego
Karina wybacz że pytam, ale długo mnie nie było i nie doczytałam dlaczego musisz robić swojemu synkowi tyle badań?? jeśli oczywiście nie chcesz mówić zrozumiem.
Za nami dzień śpiocha, Mała ogólnie senna z uwagi na pogodę - deszcz cały dzień, a popołudniu po obiadku wszyscy padliśmy, mój Synek i ja z Agatką przy karmieniu, normalnie 3 godziny spaliśmy. Najlepsze jest to że po tej drzemce wykąpałam dzieci, zjedliśmy kolację i maluszki znowu śpią od 21.
U mnie w poradni mówiono mi że jak się karmi piersią to wit.K+D do końca 3 miesiąca, a potem sama witamina D do ukończenia drugiego roku życia.
Ale pamiętam że Piotrusiowi nie dawałam tak długo wit.D. -
koala82 wrote:Karina wybacz że pytam, ale długo mnie nie było i nie doczytałam dlaczego musisz robić swojemu synkowi tyle badań?? jeśli oczywiście nie chcesz mówić zrozumiem.
Mateuszowi poza obniżonym napięciem mięśniowym, za szybko rośnie główka ( nazywają to makrocefalią, czyli wielkogłowiem - ma za dużą głowę w stosunku do ciała i w ogóle swojego wieku)...wodogłowie niby wykluczono, no ale nadal szukają przyczyny, czemu ta główka tak rośnie
Stąd te badania...