X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris czasem tez mam takie wrażenie ale to tylko dlatego ze obcy ludzie to dla malucha atrakcja kiedyś Tynek płakał mi cały dzien az lekarza wezwalam i jak zobaczył inna twarz zero płaczu ciekawość uśmiechy pamietam ze mega dola miałam a Pan doktor mowi ze to normalne bo dzieci innych traktują jako atrakcje ze cos sie dzieje innego.

Tymek padł w koncu na moich rękach.

Bea_tina, doris85, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie ze Monalisa sie obudziła szkoda małej Lenki ze od płaczu ma az przepuklinę biedny maluszek.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dziś słyszałam co chwile od babci, że małemu pewnie zimno jak mowie ze to dobrze ze ma zimne óżki, tzn że radzi sobie z tą temperatura i się chłodzi, to patrzyła na mnie jak na kosmitke;) i tak wiele swoje
    super wieści o Mona Lisie.
    Doris my mamy żel dentinox i smoczek z lodówki, ale wczoraj i dziś niestety nie pomaga nic co zab się przebija wiec jedyne to widzenie na cycu non stop. to jego najlepszy gryzak. aha i piąstka ale zawinięta w pieluszkę, sam to odkrył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:23

doris85 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, teraz ryczy. Niech się inni produkują jak tacy mądrzy a ja odpoczywam.

No właśnie, Zośka tez ciagle na piersi przysypia a jak ja odstawie to się budzi i w ryk. Smoczka chyba niedługo przegryzie. Poza tym jakoś dziwnie jej rosną te zeby. Powinny przebijać się jedynki a Zosia przygryza wszystko po bokach jakby wychodzily trzonowce. Może to jakieś przeziębienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:30

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio Tymek uspokaja się wytulając siè w pieluche muślinowa i to tak śmiesznie bo wyglada jak ja z rogalem ciążowym hehe obejmuje ja nogami i raczkami hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:06

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Robić to ja mogę po swojemu. Gorzej, ze oni tez robią po swojemu. Jakoś nie widzę siebie jak wyrywam komuś z rak dziecko. A teściowa tylko się na mnie patrzy czy cos powiem czy nie co mnie do szału doprowadza. Do tego jeszcze to zabkowanie mnie nie oszczędza.

Sprzed chwili. "Zimno jej w nóżki, może przykryc?" mówię nie bo ma kark gorący i się grzeje. Na to teściowa przynosi ręcznik i przykrywa...

Doris wes daj adres to tesciowej swoją nasle na nia i moja mamę ;-) zaraz z nią porządek zrobią!!!

Ręcznik jest do wycierania rąk bym jej powiedziała i oddała na bank !!!

U mnie mama trochę panikowala na początek bo Marczello ma zawsze raczki i nóżki zimne i ja tez tak mam wiec jej wybilam z głowy takie głupoty hehehe jak sie kompala wladowalam sie jej pod prysznic i moimi zmnymi lapami jak jej pod boczki wsadzilam i powiedzialam mamusi , że jak bylam mala to mi termoforu nie wladowala hehehehe pksk na wesoło i wyluzowala po tyg z gatka on znow ma znime nogi i rece hehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris moja tesciowa focha strzelila jak koleżanka powiedziała ze mlody jest do niej podobny powiedziala jej ,ze mlody jest podobny do Siebie i ,ze zmienia sie z dnia na dzień i ,ze kocha go chyba bardziej niz synow swych heheheh tylko wam to pisze bo mój by focha zasadzil na mamusie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Marczello jest bardzo wymieszany po rodzinie z męża strony ,a oczy ma tylko po mnie niebieskie takie moje zdanie ,ale tak to wszyscy do okoła mówią ,ze szybko sie zmienia nie ma tekstów typu typowy mata lub brat matki ,kochanki ze stro y Listonosza :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowe temat rzeka musze przyznać ze moja sie nie wtrąca imperia mnie czy ok robo wszystko itd tylko nosi go duzo no ale raz na tydzien nic mu nie bedzie przed porodem nie miałyśmy zbyt dobrych relacji i traktowana byłam raczej jako inkubator i odkąd jest Tymek nasze stosunki są duzo lepsze.

Musze pochwalić Tynek wrócił do kàpieli z tatą i już nie płacze :) hurra taki był dzis nąż szczesliwy hehe :) a ja dziś robiłam ogórki małosolne i robie sok z malin na zimę:) a wczoraj wynalazł mega przepis na ciastka bez mleka i masła i jajek i są mega pyszne bakaliowe.

Tusia89, olala81, olala81, Kaja, Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja mam to szczęście, że moja teściowa nie ma córki, jeśli chodzi o wnuki to Franek jest jej pierwszym wnukiem, i w tym wypadku jesteśmy na wygranej pozycji :D długo jeszcze jesteś na tych "wakacjach" u Teściowej?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wes skróc se te nie fajne wakacje

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris witaj w moim świecie ;) hehe teściowa teraz chyba rozumiesz mnie w 100% jak ja sie mogłam irytować ;)
    Moja twierdzi ze czkawka jest od zimna nawet w upale 30c :D i przykrywala ja :/ a ja za każdym razem ja odkrywalam ;) mnie tez porównywała do zony swojego drugiego syna :/ było wkoło a bo Ewelinka .... To jej wkoncu powiedziałam ze ja jestem miriam a noe Ewelinka i ze Ewelinka tez nie jest idealna to po pierwsze a po drugie to ona mieszka w Madrycie i ja żałuje ze nie mieszkam tak daleko bo miała bym ja z głowy ;) myśle ze powinnas jej powiedzieć co myślisz najwyżej sie obrazi :P mi to trochę pomogło ;) bo takie zagryzanie zębów na dłuższa metę może cie psychicznie wykończyć ... Wiem co mowię :)

I zycze ci szybkiego powrotu do domu :)

Koral czasem tez myśle ze powinnam dać jej sie wypłakać no ale nie potrafię no serce mi pęka jak ona płacze chociaż dobrze wiem ze nic jej sie nie dzieje najedzona sucha Pielucha wyspana tylko poprostu chce na ręce dzis nasz spacer wyglądał tak ze synek koleżanki pchał wozek a ja z nia na rękach bo w wózku wyla i poprostu wymuszała nawet koleżanka powiedziała ze jest mistrzem wymuszania :) i ze mi współczuje jej Szymon był wymagający ale nie do tego stopnia ;) teraz rodzi córkę tzn termin ma ba 5 sierpnia i mówi ze ma ogromna nadzieje ze jej córka nie bedzie taka :D a pracowaliśmy razem w żłobku ;) wiec rożne dzieciaki "przerabialiśmy " i takiego przypadku jak Zojka nie było
    A mówiłam grunt to charakter żebyś miała po mamusi i teraz żałuje tych słów :D moja mama jak z nia rozmawiam mówi ze ja byłam identyko ale żebym sie nie przejmowala minęło mi ok 5 roku życia ;) haha i ze siostra moja to był anioł nie dziecko wiec z drugim bedzie mi łatwiej ;)

Kurde ekstra wieści z mobalisa ;)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa sie nie wtrąca i moja mama tez bardziej ja pytam czasami ich niz one mnie te Złote Myśli jak co nie które dają Wam !!!

Współczuję , ale też nie życzę wam teściowej takiej jak moja koleżanka posiada wnuki babci nie znają, a jak ma przyjechać pobawić raz na jakis czas to jest afera ostatnio wywalila tekstem , ze sama se ma dzieci bawic ona na emeryturze ma dużo zajęć i nie zraz wystawiła ja jak sie umawiala w trojmkescie aby babcia pobWila 30 mi wnuka nad morzem i sie nie pojawiła w danym miejscu , a moja kumpela jest chuda wyglada czadowo , a tesciowa do niej z tekstem , ze jest gruba i ze tluszcz jej wisi :-) taka babka i tesciowa !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dawaj przepis :)

Kaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie wiem czy ci lekarz mowil czy sama może wiesz ze przy skazie to i margarynę trzeba odstawić bo ma w składzie często maślanke wiem ze ta zwykła delma nie ma chyba a tak to maja :/ no i sa specjalne vege margaryny ale drogie ...

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj teściowe, temat rzeka...ja mam na swoją alergię dosłownie...jak tylko ją widzę, włącza mi się czerwone światełko i wnerw...na to już nic nie poradzę raczej...Dla niej druga synowa to normalnie chyba ideał, dzwonią do siebie, plotkują i w ogóle...najlepsze jest to, że ta druga czasem dzwoni do mnie i najeżdża na teściową, a tak to wielce przyjaciółka...ja się już nauczyłam, że nic do niej na teściową nie mówię, bo wiem, że ta jej wszystko powtórzy :P

Doris, współczuję takich "cudownych" wakacji...i życzę szybkiego powrotu do domku :)

Miriam - Zojka to taka charakterna jest, widzę ;)

Jak tak czytam o tym jak wam dzieciaczki płaczą, to się zastanawiam, czy z Mateuszem wszystko ok...:P ten zapłacze tylko jak głodny, lub spragniony...ewentualnie będzie wyraźnie marudził sygnałem " jestem zmęczony, chce mi się spać"...a tak to albo śpi ( a śpi dość dużo - w ciągu dnia ma zwykle 3 jednogodzinne lub dwugodzinne drzemki), albo się bawimy...No ale nie zamierzam marudzić z tego powodu ;) Julia mimo że nie była jakimś super płaczącym dzieckiem, była dużo bardziej absorbująca...więcej chciała na rękach, nie pobawiła się sama, sama też nie zasnęła...ten to jej całkowita odwrotność - we wszystkim :)
    Więc Miriam - nadzieja na drugie - spokojniejsze jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:16

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam margaryny nie jadam bo nie lubie w załączeniu wrzucam link do przepisu ja robiłam z cukrem zamiast daktylininvez kokosa i czekolady.
    http://bookmeacookie.pl/owsiane-ciasteczka-z-dobrociami-genialny-przepis-bez-jaj-mleka-i-cukru/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marian, chciałabym umieć wygranych tak jak ty, ale mam strasznie łagodny charakter i jak mam coś komuś powiedzieć to bardzo to przeżywam :/ ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo aktywny dzień. wróciliśmy o 20:00 z basenu, Franciszek padł! Ja jestem zachwycona basenem- jest przystosowany do zajęć z dziećmi, jest miejsce na wózki, rodzinna przebieralnia z przewijakami itd. SUper instruktorka, nawet została po zajęciach i pokazała nam jak można z Frankiem ćwiczyć w wodzie rozluźnianie mięśni i zasugerowała, żebyśmy przychodzili częściej z nim na basen, już we własnym zakresie. Mimo różnych gadżetów na basenie Franka najbardziej interesowały twarze innych dzieci:)

Od jutra do niedzieli mamy kongres Świadków Jehowy na stadionie Legii na którym będzie kilkanaście tysięcy obecnych. to dla nas ogromne wyzwanie (program jest od 9:00 do 16:30). WIelkie wydarzenie, dla nas radosne trzy dni, ale jak to jest odbierać program z dzieckiem? Okaże się :) Na szczęście nie będziemy jedynymi rodzicami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:50

Karina1989, olala81, Miriam, Kaja, magdalena, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ