X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie duzo bo Zojka co godzinę je i to z obu piersi wiec ja ściągam ok 100
    Ściągam raz dziennie i zamrażam

magdalena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ja mam tommiego lovi i mam i Zojka jak zostawala z Czarkiem i teściowa najbardziej pasowała jej ta mam i lovi

Doris to cos dla naszych teściowych

jajo0y.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam avent natural

• doris85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam avent natural. Dzięki Marian za kanapę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - kanapa naprawdę w sam raz dla teściowych ;)

Koral - ja też mam butelki Aventa :)

eh Doris, długo jeszcze będziecie tam siedzieć? Tak to już jest, najpierw przyzwyczają no ciągłego noszenia, bujania, a potem ty będziesz uwiązana, bo dziecko chce non stop na ręce...

Mały wczoraj za długo spał w ciągu dnia chyba...w nocy budził mi się co godzinę :/ Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest mama, siedzimy w Krakowie, nie pojechałyśmy na wieś póki co, bo pada. Jest EKSTRA!! Mam obiad i płytki w kuchni umyte i lodówkę i kwiatki z kurzu wytarte i nagadana jestem jak bąk! Super mieć pomoc do dziecka. Ale tak jestem zajęta mamą, że nie mam czasu zaglądać.

Dziś Dziobak był w muzeum i oglądał obrazy! :)

Miriam, Kirunia przekręciła się kilka razy na bok z miesiąc temu, bardzo dawno, a potem przestała na jakieś 2 tygodnie lub dłużej. Dziś przekręciła się 2 razy z brzuszka na plecy rano, a potem już nie chciała i przypuszczam, że znowu zatraci tę umiejętność na jakiś czas. Tak samo było z trącaniem zabawek. Za to rączki składa namiętnie i przesłodko to wygląda. Oraz je zżera i ślini, co już tak piękne nie jest :) A zamiast chusteczek nawilżanych ja używam wody i wacika i upa jak złoto. Pieluchy Dada wg mnie są ekstra, jeśli chodzi o materiał. Wydają mi się właśnie bardzo jałowe i aż mi się wierzyć nie chce, że Zoję uczulają. I to jest włąściwie mój jedyny wydatek na dziecko - 60 zł miesięcznie, może 80. Plus witaminki i waciki, na pewno w stówce się zamykam. W tym miesiącu mam zamiar upolować karuzelkę Tiny Love na allegro, nie dam więcej niż 80zł. Koniec.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na Avent natural i Oliwier od początku nie ma problemu z butelka, ja bardzo szybko musiałam go nauczyć. tez nie stosuje już mokrych chusteczek, mały miał strasznie czerwona pupę, a odkąd przeniosą przewijak na pralkę w łazience i sobie wodą i bePantenem to prawdziwa puścić niemowlęca.
    dzisiaj znów pracowałam i mały dał tacie trochę w kość przez te ząbki, bo ten obok też wychodzi więc czasem nie jest wesoło. ciekawe jak będzie jutro rano też godna trochę do pracy a po południu idziemy na grilla urodzinowego do mojego chrześniaka.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze wydatki niestety to apteka i leki, krople itd:/ odpukać Tynek puki cos zdrowy. Dzis meza w wolny dzien wezwali na godzinę i juz go nie ma 3 ah ta robota a my z Tymkiem na spacerze wlasnie oby nas nie złapała burza.

Makcza super tak czas z mama;) moja jest kocha a ale jak do mnie przychodzi to pyta a co masz na obiad albo herbatke byś mi zrobiła wiec o odpoczynku raczej nie na mowy za to u teściowej odpoczywam bo tylko siedzę i jem hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kurde ja juz nie mam pomysły na te pieluchy zielone pampersy uczulaja bella uczulaja dada to masakra jak pokrzywka normalnie baby drem wycieka bokiem i wiecej prania wiecej kasy na wodę i proszek pójdzie naszczesvie miałam po kilka sztuk od koleżanki bo jej zostały wiec nie inwetowalan tylko zielone pampersy kupiliśmy słyszałam ze jeszcze z Tesco sa ok ale bie mam Tesco blisko :/ Zojka to pupę ma normalnie arystokratki to samo z chusteczkami mokrymi :/ nakupilam w ciazy rożnych w promocji i teraz Czarek ich używa bo ta moja lala uczulona tylko Pampersa toleruje :/ dady nie Johnsona tez nie jeszcze te tami jej nie uczulaly tyle dobrze ale jak skończy sie zapas a mam jeszcze z 10 opakowań pampersa to będziemy kupować jakieś tańsze po jednej paczce i próbować a nie tak jak w ciazy kupiłam 4 mega paki dady bo w promocji były :/ naszczesvie Czarka nie uczulaly to w trasę zabiera ;)

No kozgo dałaś z tymi prazynkami ;)

Masz dojście do maści posladkowej ze szpitala ?!?!

Moj ma też pupcie księcia i ta maść nas ratuje

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Koral ja mam tommiego lovi i mam i Zojka jak zostawala z Czarkiem i teściowa najbardziej pasowała jej ta mam i lovi

Doris to cos dla naszych teściowych

jajo0y.jpg

Buhahaha wes dla nich to i tak kanapa dawj nardziej chrdkorowe niech wiedzą ze sa na cenzurowanym hehehe

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój księciu ma Nuka i tylko smoczki problem bo nie ruszy tych bialych kauczuk jesli sie nie myle i szukam smoczkow zawsze bo jeden sklep ma ,ale nie zawsze :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry córki tylko te żółte lateksowe a Tymek wogole ich nie akceptuje i tylko avent silikonowe a butelki dalej jeszcze nie pił.

Mój grubasek chyba sie nie przekręci cos mu pupka mocno ciazy hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis walczymy z cycem Tymek ciagle łapie wypluwa i nie wiem o co chodzi mleko leci wszystko jest ok płacze jak mu zabieram ale ssac nie chce i o co mu moze chodzić?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, jeśli to Cię pocieszy, to Franciszek też dziś domagał się jedzenia o 3:00, dziwne - raczej mu się to już nie zdarzało, a jednak... myślę, że to tylko tymczasowa zmiana a nie uwstecznienie.

Makcza, doskonale CIę rozumiem - ja wczorajszy dzień spędziłam z mamą (która wyszła ze szpitala po chemii). Uprasowała mi stertę ubrań, zabawiała Franciszka, sprzątnęła kuchnię a jak pojechaliśmy na basen - sypialnię i łazienkę, no aż wstyd mi było :( Trochę miałam wyrzutów sumienia, ale jak zobaczyłam ile radości jej to daje, to przestałam się wzbraniać.

Miriam, coś mi się wydaje, że bywałyśmy na tych samych kongresach na Legii :) Ja co rok od 91 roku :) Czasy tamtego stadionu to historia - ja też pamiętam parasole (czy to w słońce czy w deszcz ;) termosy, kanapki, bieganie po murawie i drewniane niekompletne ławeczki. Po remoncie stadion jest nie do porównania a dla rodzin z dziećmi mieliśmy dziś do dyspozycji lożę VIP - skórzane siedzenia pod dachem plus przeszklone pomieszczenie w którym można było karmić, przewijać, starsze dzieci miały tam ułożone koce na których mogły się bawić... jednym słowem LUX. Ponieważ byliśmy cały dzień na powietrzu Franek cały dzień przespał z pobudkami na jedzenie. No spisał się nam chłopak na medal. Szkoda tylko, że mnie pół dnia bolała głowa :|

Po powrocie chcieliśmy mu zapewnić jakąś aktywność po całym dniu w wózku. Położyłam go na brzuchu na macie, a on hop! i już na plecach! Zrobił to dwa razy, ale za drugim razem się wystraszył i rozpłakał. No i tak się kończą dni spędzone na śnie - mózg szaleje i nowe umiejętności się ujawniają :)

Miriam, a próbowałaś pieluch z TESCO?
    http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003010973874
    dla mnie rewelacja, białe pampersy tylko na noc zakładamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:42

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    dziewczyny karmiące butelkami, jakich używacie? poza medela calma.
    My zrezygnowaliśmy z calmy, bo słabo leciało. Wszystkie butelki mamy medeli, więc dokupiliśmy smoczki w rozmiarze M medeli. Franciszek zachwycony, wreszcie leci jak z jego ukochanego cycusia ;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja mam tez butle Medeli i powiem ci myślałam ze sie udlawi tym ,a jaka minę zrobil jak bym go zabic chciala i w ryk wien nuka tylko !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, Franciszek ale przystojniak :) ekstra wygląda :) No proszę, tak się martwiłaś jak to będzie z Franiem na kongresie, a tu nie dość, że miejsca vipowskie to jeszcze Franek grzeczniutki :)

Super, że Wasze bobaski się przekręcają.

Ja też się zdziwiłam jak Miriam napisałaś, że Zojkę uczulają Dady. JA jestem z nich mega zadowolona :)

MArtwi mnie jeden fakt... Franek ostatnie dni chce zasypiać wieczorem na rękach... tak jak zawsze zasypiał leżąc na boczku na łóżku ze mną lub z meżem tak teraz się wierci, wypluwa smoka, pręży się. Dopiero jak weźmie się go na ręce to dwa bujnięcia i już śpi... może mu minie...

MAkcza wiem o co czujesz pisząc o spędzaniu czasu z mama:) ja ostatnie dwa tygodnie jak tylko się budziłam, to przebierałam małego i hop dwa domy dalej do mamy :) i tam garowaliśmy z Frankiem, aż mąż nie wrócił z pracy :) niestety mamie się urlop w niedzielę kończy i już tak fajnie nie będzie :D
    Kochane te nasze Mamy :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mojego też dady ucculaja a najgorsze że jak mówiłam temu kto pytał jakie pampersy mlodemu kupic to mowilam tylko nie Dady i cooooo z dada przyszli masakra ile kremu posladkowego poszło bo nie mislam komu dać

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, pokazałam mężowi zdjęcie Franciszka w kamizelce do pływania... jest zachwycony :) też niby u nas na basenie są zajęcia dla maluchów ale... jakoś nie mam zaufania do naszego JEDYNEGO basenu w mieście, jeśli chodzi o zajęcia dla maluchów... ;(

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez byłam w szoku jak rozpielam pieluszke a tam normalnie jak pokrzywka :/ w żłobku na 30 dzieciaków tylko jedno miało uczulenie i to chłopiec z AZS Zojka poprostu ma dupsko księżniczki :/ co niezle daje po kieszeni niestety :/ Walabia muszę wypróbować te z Tesco ;)

Walabia jaki kolor masz tej wkładki dla noworodka do tuli ? I ile chcesz za nia ;) bo będę potrdewoac czarnej ;) bo Czarek mi obiecał kupić w poniedziałek za to ze puszczam go na festiwal jutro i nie będę mu dokuczać jak bedzie miał kaca. :D nie powiem kusząca propozycja ;) wiec zagryze zeby i wytrzymam niedziele ;)

Koral trzymam kciuki za spokojna noc ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ