Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam - kanapa naprawdę w sam raz dla teściowych
Koral - ja też mam butelki Aventa
eh Doris, długo jeszcze będziecie tam siedzieć? Tak to już jest, najpierw przyzwyczają no ciągłego noszenia, bujania, a potem ty będziesz uwiązana, bo dziecko chce non stop na ręce...
Mały wczoraj za długo spał w ciągu dnia chyba...w nocy budził mi się co godzinęMam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza...
-
U mnie jest mama, siedzimy w Krakowie, nie pojechałyśmy na wieś póki co, bo pada. Jest EKSTRA!! Mam obiad i płytki w kuchni umyte i lodówkę i kwiatki z kurzu wytarte i nagadana jestem jak bąk! Super mieć pomoc do dziecka. Ale tak jestem zajęta mamą, że nie mam czasu zaglądać.
Dziś Dziobak był w muzeum i oglądał obrazy!
Miriam, Kirunia przekręciła się kilka razy na bok z miesiąc temu, bardzo dawno, a potem przestała na jakieś 2 tygodnie lub dłużej. Dziś przekręciła się 2 razy z brzuszka na plecy rano, a potem już nie chciała i przypuszczam, że znowu zatraci tę umiejętność na jakiś czas. Tak samo było z trącaniem zabawek. Za to rączki składa namiętnie i przesłodko to wygląda. Oraz je zżera i ślini, co już tak piękne nie jestA zamiast chusteczek nawilżanych ja używam wody i wacika i upa jak złoto. Pieluchy Dada wg mnie są ekstra, jeśli chodzi o materiał. Wydają mi się właśnie bardzo jałowe i aż mi się wierzyć nie chce, że Zoję uczulają. I to jest włąściwie mój jedyny wydatek na dziecko - 60 zł miesięcznie, może 80. Plus witaminki i waciki, na pewno w stówce się zamykam. W tym miesiącu mam zamiar upolować karuzelkę Tiny Love na allegro, nie dam więcej niż 80zł. Koniec.
magdalena lubi tę wiadomość
-
ja tez na Avent natural i Oliwier od początku nie ma problemu z butelka, ja bardzo szybko musiałam go nauczyć. tez nie stosuje już mokrych chusteczek, mały miał strasznie czerwona pupę, a odkąd przeniosą przewijak na pralkę w łazience i sobie wodą i bePantenem to prawdziwa puścić niemowlęca.
dzisiaj znów pracowałam i mały dał tacie trochę w kość przez te ząbki, bo ten obok też wychodzi więc czasem nie jest wesoło. ciekawe jak będzie jutro rano też godna trochę do pracy a po południu idziemy na grilla urodzinowego do mojego chrześniaka. -
Najgorsze wydatki niestety to apteka i leki, krople itd:/ odpukać Tynek puki cos zdrowy. Dzis meza w wolny dzien wezwali na godzinę i juz go nie ma 3 ah ta robota a my z Tymkiem na spacerze wlasnie oby nas nie złapała burza.
Makcza super tak czas z mama;) moja jest kocha a ale jak do mnie przychodzi to pyta a co masz na obiad albo herbatke byś mi zrobiła wiec o odpoczynku raczej nie na mowy za to u teściowej odpoczywam bo tylko siedzę i jem hehe -
Miriam wrote:Kurde ja juz nie mam pomysły na te pieluchy zielone pampersy uczulaja bella uczulaja dada to masakra jak pokrzywka normalnie baby drem wycieka bokiem i wiecej prania wiecej kasy na wodę i proszek pójdzie naszczesvie miałam po kilka sztuk od koleżanki bo jej zostały wiec nie inwetowalan tylko zielone pampersy kupiliśmy słyszałam ze jeszcze z Tesco sa ok ale bie mam Tesco blisko
Zojka to pupę ma normalnie arystokratki to samo z chusteczkami mokrymi
nakupilam w ciazy rożnych w promocji i teraz Czarek ich używa bo ta moja lala uczulona tylko Pampersa toleruje
dady nie Johnsona tez nie jeszcze te tami jej nie uczulaly tyle dobrze ale jak skończy sie zapas a mam jeszcze z 10 opakowań pampersa to będziemy kupować jakieś tańsze po jednej paczce i próbować a nie tak jak w ciazy kupiłam 4 mega paki dady bo w promocji były
naszczesvie Czarka nie uczulaly to w trasę zabiera
No kozgo dałaś z tymi prazynkami
Masz dojście do maści posladkowej ze szpitala ?!?!
Moj ma też pupcie księcia i ta maść nas ratuje
-
Miriam wrote:Koral ja mam tommiego lovi i mam i Zojka jak zostawala z Czarkiem i teściowa najbardziej pasowała jej ta mam i lovi
Doris to cos dla naszych teściowych
Buhahaha wes dla nich to i tak kanapa dawj nardziej chrdkorowe niech wiedzą ze sa na cenzurowanym heheheMiriam lubi tę wiadomość
-
Koral, jeśli to Cię pocieszy, to Franciszek też dziś domagał się jedzenia o 3:00, dziwne - raczej mu się to już nie zdarzało, a jednak... myślę, że to tylko tymczasowa zmiana a nie uwstecznienie.
Makcza, doskonale CIę rozumiem - ja wczorajszy dzień spędziłam z mamą (która wyszła ze szpitala po chemii). Uprasowała mi stertę ubrań, zabawiała Franciszka, sprzątnęła kuchnię a jak pojechaliśmy na basen - sypialnię i łazienkę, no aż wstyd mi byłoTrochę miałam wyrzutów sumienia, ale jak zobaczyłam ile radości jej to daje, to przestałam się wzbraniać.
Miriam, coś mi się wydaje, że bywałyśmy na tych samych kongresach na LegiiJa co rok od 91 roku
Czasy tamtego stadionu to historia - ja też pamiętam parasole (czy to w słońce czy w deszcz
termosy, kanapki, bieganie po murawie i drewniane niekompletne ławeczki. Po remoncie stadion jest nie do porównania a dla rodzin z dziećmi mieliśmy dziś do dyspozycji lożę VIP - skórzane siedzenia pod dachem plus przeszklone pomieszczenie w którym można było karmić, przewijać, starsze dzieci miały tam ułożone koce na których mogły się bawić... jednym słowem LUX. Ponieważ byliśmy cały dzień na powietrzu Franek cały dzień przespał z pobudkami na jedzenie. No spisał się nam chłopak na medal. Szkoda tylko, że mnie pół dnia bolała głowa
Po powrocie chcieliśmy mu zapewnić jakąś aktywność po całym dniu w wózku. Położyłam go na brzuchu na macie, a on hop! i już na plecach! Zrobił to dwa razy, ale za drugim razem się wystraszył i rozpłakał. No i tak się kończą dni spędzone na śnie - mózg szaleje i nowe umiejętności się ujawniają
Miriam, a próbowałaś pieluch z TESCO?
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003010973874
dla mnie rewelacja, białe pampersy tylko na noc zakładamyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:42
magdalena lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
koral wrote:dziewczyny karmiące butelkami, jakich używacie? poza medela calma.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Walabia, Franciszek ale przystojniak
ekstra wygląda
No proszę, tak się martwiłaś jak to będzie z Franiem na kongresie, a tu nie dość, że miejsca vipowskie to jeszcze Franek grzeczniutki
Super, że Wasze bobaski się przekręcają.
Ja też się zdziwiłam jak Miriam napisałaś, że Zojkę uczulają Dady. JA jestem z nich mega zadowolona
MArtwi mnie jeden fakt... Franek ostatnie dni chce zasypiać wieczorem na rękach... tak jak zawsze zasypiał leżąc na boczku na łóżku ze mną lub z meżem tak teraz się wierci, wypluwa smoka, pręży się. Dopiero jak weźmie się go na ręce to dwa bujnięcia i już śpi... może mu minie...
MAkcza wiem o co czujesz pisząc o spędzaniu czasu z mama:) ja ostatnie dwa tygodnie jak tylko się budziłam, to przebierałam małego i hop dwa domy dalej do mamyi tam garowaliśmy z Frankiem, aż mąż nie wrócił z pracy
niestety mamie się urlop w niedzielę kończy i już tak fajnie nie będzie
Kochane te nasze Mamy -
Tusia mojego też dady ucculaja a najgorsze że jak mówiłam temu kto pytał jakie pampersy mlodemu kupic to mowilam tylko nie Dady i cooooo z dada przyszli masakra ile kremu posladkowego poszło bo nie mislam komu dać
-
nick nieaktualnyNo ja tez byłam w szoku jak rozpielam pieluszke a tam normalnie jak pokrzywka
w żłobku na 30 dzieciaków tylko jedno miało uczulenie i to chłopiec z AZS Zojka poprostu ma dupsko księżniczki
co niezle daje po kieszeni niestety
Walabia muszę wypróbować te z Tesco
Walabia jaki kolor masz tej wkładki dla noworodka do tuli ? I ile chcesz za niabo będę potrdewoac czarnej
bo Czarek mi obiecał kupić w poniedziałek za to ze puszczam go na festiwal jutro i nie będę mu dokuczać jak bedzie miał kaca.
nie powiem kusząca propozycja
wiec zagryze zeby i wytrzymam niedziele
Koral trzymam kciuki za spokojna nocBea_tina lubi tę wiadomość