X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia uwielbiam oglądać Wasze zdjecia basen super ja taka zła jestem ze nam soe dzis nie udało a jeszzse samochód sie nam zepsol i do naprawy poszedł heh.

Ale Franek ładnie na brzuszku leży a przekręcił sie znowu ?
    Ja dzis padnieta ide spac bo dzien ciężki bardzo. Miłej nocy

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie przekręcił się... ale polubił leżenie na brzuchu na macie, to nasz nowy sukces!!!
    Kozgo, odpoczywaj. Należy Ci się.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek debeściak w tym ubranku do pływania. Muszę tez pomyśleć o basenie skoro wszystkie dzieciaczki mają z tego taką radość. Nie wiem czy moj Franky bedzie sie cieszył bo jak na razie kąpiele w wannie są dla niego takie neutralne. Nie cieszy sie z nich zbytnio. Robi miny jakby był zdziwiony cały czas. Może jeszcze zmieni mu się to.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala wrote:
    Franciszek debeściak w tym ubranku do pływania.
    Instruktorka nas bardzo za to pochwaliła i powiedziała, że dziecko może szybko się wychłodzić, a ta pianka na to nie pozwala. No i Franek okazał się najmłodszy z grupy, przeważały dzieci ok.5-6 miesięczne.
    Nieśmiała, spróbuj, jak się nie spodoba to przecież nic na siłę... ale u nas w grupie w sumie każde dziecko miało frajdę.

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne zdjęcia Walabia Franciszek pięknie leży na brzuszku. Oliwier tego nie znosi, kładę in tak tylko jak juz zaśnie i czasem uda się na chwilkę.
    dziewczyny, któraś z Was pisała o taniej aptece internetowej, kończy mi się wszystko powoli a nie mogę znaleźć tego postu.jak ona się nazywa?

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    dziewczyny, któraś z Was pisała o taniej aptece internetowej, kończy mi się wszystko powoli a nie mogę znaleźć tego postu.jak ona się nazywa?

aptegagemini.pl

ot1z8e0.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Franek śliczny, wygląda bosko w tej piance i jak ładnie się uśmiecha.
    U nas dopiero we wrześniu zaczynają się zajęcia na basenie dla maluszków, ale z pewnością będziemy chodzić, z Piotrkiem też chodziliśmy i miał z tego straszną frajdę.
    Dopiero teraz przeczytałam co się stało z Monalisą, matko płakałam jak bóbr, dalej jestem w ciężkim szoku, cudownie że się wybudziła.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ekstra zdjęcia :) i widzę ze ta sama instruktorka co u nas :) tez chodzicie z akademi ruchu ?
    Na kongres na legie miała przyjechać moja babcia ale znów zle sie czuje :( wiec odpuscila była niedawno w Rzeszowie i bedzie w Lublinie
    Ale podziwiam was za odwagę ja pamietam z dzieciństwa straszny gorąc i parasole przeciw słoneczne herbatę z termosu u świeże ogórki to kojarzy mi sie z kongresem :)

Koral mam nadzieje ze u was to chwilowy kryzys
    Kurde ale wydatków nie zazdroszczę na Zojke idzie sporo kasy a jest na cycu i sama a u was bliźniaki i jeszcze starsza córka to naprawdę spore wydatki

A ja od dzis znów przywitałam sie z laktatorem robię juz zapasy na październik jak będę wracać na uczelnie mleko może być mrożone do 6 miesięcy w zamrażarce ktora ma oddzielne drzwi niz lodówka wiec postanowiłam zrobic juz zapas bo pózniej jak ja to zrobię? A Zoja bedzie wiecej potrzebowała mleczka niz wcześniej ... Wiec postanowiłam chociaż po 100 ml dziennie ściągać i mrozic i uzbieram :)

magdalena lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ekstar focie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral naprawdę rozumiem w aptece tez zostawiamy sporo kasy a to probiotyk a to co chwile jakieś lekarstwa eh a o pieluchach juz nie wspomnę jeszcze Zoja na te tańsze ma uczulenie :/ a z kasa teraz tez nie za wesoło u nas macierzyńskiego dostaje 900zl bo umowa była na najniższa krajowa 1200zl :/ reszta pod stołem ale tego juz nikt mi nie dopłaci a pieluchy i resztę rzeczy trzeba kupić a te białe pampersy drogie jak cholera :/ muszę jeszcze hugissy wypróbować bo tych nie sprawdziliśmy ale kurde boje sie kupić znów jakis i zeby pózniej stały :/ mamy zamiar przejść na wielorazowe ale Czarek podchodzi do tego coraz bardziej sceptycznie bo twierdzi ze czasu na pranie nie bedzie a wywalimy kasę na pieluchy zacznę chyba od kupienia może 3-5szt i sie zobaczy a u was podwójne wydatki na pieluchy i jeszcze mleko :/ lipa :(
    A na straszą tez spore wydatki jak sadze

A takie pytanie z innej beczki po czym sprawdzalyscoe ze zeby juz idą ?? Jak to sprawdzić ?
    A i Zojka przestała sie przekrecac z brzuszka na plecy hmm czy to normalne ?

• kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral przesyłam duzo ciepła dla Ciebie i trzymam kciuki zeby z finansami się troche poprawilo.
    To prawda ze w ciuchu najłatwiej znaleźć rzeczy dla maluszków bo pozniej dzieci duzo chodzą i niszczą ubrania:/ moze chłopcy maja chwilowy skok rozwojowy i zaraz wrócą do poprzedniego trybu.

Miriam z tego co słyszałam to huggisy bardzo uczulają bo jak robiłam rozeznanie prEd porodem to wyczytałam takie info no ale moze sproboj jakas najmniejsza paczkę. Nam tez na te krople, syropu kasa idzie głupi espunisan 40zl :/ i to jest polityka prorodzinna heh

Tymek dzis supwr humor chyba wczorajszy bol brzucha był na własne życzenie bo przed wczoraj wieczorem zjadlam prazynki bo stwierdziłam ze bez mleka a mój naz mowi przecież to na głębokim tłuszczu ehh głupek ze mnie.

Miriam podobno dzievko moze sie przekręcac a potem przestać nawet na miesiac. Dziewczyny na po narodzinach pisały czesto ze ich maluchy przestały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:08

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja juz nie mam pomysły na te pieluchy zielone pampersy uczulaja bella uczulaja dada to masakra jak pokrzywka normalnie baby drem wycieka bokiem i wiecej prania wiecej kasy na wodę i proszek pójdzie naszczesvie miałam po kilka sztuk od koleżanki bo jej zostały wiec nie inwetowalan tylko zielone pampersy kupiliśmy słyszałam ze jeszcze z Tesco sa ok ale bie mam Tesco blisko :/ Zojka to pupę ma normalnie arystokratki to samo z chusteczkami mokrymi :/ nakupilam w ciazy rożnych w promocji i teraz Czarek ich używa bo ta moja lala uczulona tylko Pampersa toleruje :/ dady nie Johnsona tez nie jeszcze te tami jej nie uczulaly tyle dobrze ale jak skończy sie zapas a mam jeszcze z 10 opakowań pampersa to będziemy kupować jakieś tańsze po jednej paczce i próbować a nie tak jak w ciazy kupiłam 4 mega paki dady bo w promocji były :/ naszczesvie Czarka nie uczulaly to w trasę zabiera ;)

No kozgo dałaś z tymi prazynkami ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak się skupiłam na tym zeby były bez mleka ze w ogole juz nie myslalam chyba głodny człowiek i łakomy widac nie myśli hehe

Mieiam to faktycznie tyłek księżniczki hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,zdjecia genialne. Swietnie malt w tej kamizelce wyglada ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Tusia szybo ciemiaczko zarasta ,ale on ur sie z bardzo malym wiec inaczej patrzeli tylko usg i inny pediatra zauważył ze za duzo witaminy d
    kaja po czym mozna poznac ze dziecko ma za duzo woiaminy d ?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Kolejna kwestia. Czy wasze teściowe porównują was i waszych mężów z córkami i zieciami? Jak mnie to wpienia.
    oczywiscie ze tak..... doris jak tak czytam to mamy podobne tesciowe masakra!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia ekstra zdjęcia :) i widzę ze ta sama instruktorka co u nas :) tez chodzicie z akademi ruchu ?
    Na kongres na legie miała przyjechać moja babcia ale znów zle sie czuje :( wiec odpuscila była niedawno w Rzeszowie i bedzie w Lublinie
    Ale podziwiam was za odwagę ja pamietam z dzieciństwa straszny gorąc i parasole przeciw słoneczne herbatę z termosu u świeże ogórki to kojarzy mi sie z kongresem :)

Koral mam nadzieje ze u was to chwilowy kryzys
    Kurde ale wydatków nie zazdroszczę na Zojke idzie sporo kasy a jest na cycu i sama a u was bliźniaki i jeszcze starsza córka to naprawdę spore wydatki

A ja od dzis znów przywitałam sie z laktatorem robię juz zapasy na październik jak będę wracać na uczelnie mleko może być mrożone do 6 miesięcy w zamrażarce ktora ma oddzielne drzwi niz lodówka wiec postanowiłam zrobic juz zapas bo pózniej jak ja to zrobię? A Zoja bedzie wiecej potrzebowała mleczka niz wcześniej ... Wiec postanowiłam chociaż po 100 ml dziennie ściągać i mrozic i uzbieram :)
    ja wycztalam w poradniku przy laktatorze ze do 6 m-cy w zamrazarce a w lodowce 2 m-ce i mam dylemat ;/ a w czym mrozisz?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena podobno jest zasada 3x6 czyli 6h w temp pokojowej, 6 tygodni w lodowce i 6 miesięcy w zamrażarce.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena rozmiawam z doradca laktacyjnyn i w lodowce ktora ma oddzielne drzwiczki do zamrażarki 6 miesięcy w zamrażarce wsrodku lodówki 3 miesiace mozna dłużej mleko sie nie psuje tylko po dłuższym czasie traci wartości odżywcze ma poprostu mniej witamin i minerałów. ;)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super dziewczyny ufff to tez moge sciagac i mrozic na zas ;) miriam ile sciagasz ja jednym zamachem?

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ