X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ;) zdjęcia super az mi wspomnienia serce ruszyły dzwoniłam do babci ;) kazała pozdrowić Cie ;) ahh

• walabia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, ja kupiłam większe butelki medeli, lubię ich design ;) No i jak zwykle dziękuję za komplementowanie Franciszka. On nie zawsze się uśmiecha, jak to bywa u dzieci;)

Miriam, dziękuję za pozdrowienia od babci :D A może ja ją znam? Jaka nazwa zboru?
    Wkładkę mam szarą i nie wiem ile za nią chcę :D Kosztowała 59 zł a z przesyłką 74 zł.

Tusia, wiesz, najczęściej boję się tego, co w ogóle się nie zdarza. Dla mnie każde wyjście z Franciszkiem w nowe miejsce jest wielkim przeżyciem aż mąż mi ciągle mówi, że niepotrzebnie chodzę zestresowana. Muszę z tym walczyć. Ani basen nie był straszny, ani kongres dzisiaj, ani zebrania Świadków Jehowy na które chodzimy 2 razy w tygodniu (trwają po 2 godziny) - to wszystko nie jest takie przerażające z dzieckiem jak myślałam wcześniej. Życie toczy się dalej i nie możemy go wywracać do góry nogami przez te małe stworzenia tylko dlatego że boimy sie je ze sobą zabierać :)
    A co do basenu... może podpytaj wśród znajomych jakie mają opinię (jesli znasz kogos, kto chodził tam z małym dzieckiem).

koral lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia ;) zdjęcia super az mi wspomnienia serce ruszyły dzwoniłam do babci ;) kazała pozdrowić Cie ;) ahh
    Zapraszam na stadion:) jeszcze 2 dni przed nami :D

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia kurde nie wiem jak zbór sie nazywa w ktasniku sa dwa w krasniku fabrycznym i w krasniku starym tzw południe z chęcią bym przyjechała ale samej z Zojka to nie lada wyzwanie a jeszcze jutro znajomi przyjeżdżają na ten festiwal i śpią u nas. :/ wrr
    A wkładkę jak juz tule będę miała w rękach to odkupię od ciebie tulko muszę miec juz tule w rękach żebym z sama wkładka nie została jak Czarek mnie wbambuko zrobi ale nie ręczę za siebie jak mnie oszuka :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jeśli coś się zmieni, to przyjeżdżaj :D Walabia Cię zaprasza. A Zoją się nie przejmuj, myslisz, że wśród 10000 osób nie ma podobnego bobaska? :)
    Tu masz program, może Cię coś zaciekawi:
    file:///C:/Users/a/Downloads/CO-pgm14_P%20(3).pdf

Życzę Ci, żebyś już miała swoją wymarzoną TULĘ, a niby dlaczego Czarek miałby Cię w tym temacie oszukać?

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już energii chyba starczy tylko na życzenie dobrej nocy. Do muzeum dziś poszłysmy na piechote, a wieczorem jeszcze jeden długi spacer i jestem zmęczona. Ale tylko fizycznie. Cudownie mieć wsparcie psychiczne i realną pomoc przy dziecku. Choć na pewno nie chciałabym mieszkać z mamą. Ale też czas tez mi uświadomił, że jestem po prostu samotna. Teraz północ dochodzi, a męża jeszcze nie ma...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, czy to sytuacja bezterminowa? Jest szansa na poprawę?

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czego miałby mnie oszukać :D może cos mu odbije. :D Walabia nie moge tego otworzyć :(

Makcza współczuje rozumiem po trochu często jestem sama od 6 do 19 albo na weekendy :(
    Przyszły weekend znów jedzie do Anglii i jestem sama :( ale teściowa cos baka ze przyjedzie wrrr

• walabia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A nie wiem czego miałby mnie oszukać :D może cos mu odbije. :D Walabia nie moge tego otworzyć :(
    /QUOTE]

TO wjedź tu http://www.jw.org/pl/publikacje/ i otwórz w pdfie "PROGRAM KONGRESU"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 06:10

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski w Gdansku sie pogoda zalamala buuuuu milej soboty

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ze tak z rana ,ale pierwszy raz Marczello zrobil normalna kupe typu kolory zoltego ,a nie zielone dziadostwo ,a od poniedzialku jestesmy na nowym mlekum po raz 4 masakra zalamana na maksa jestem ,ale dzis troszke sie rozpogodzilo po tej kupie ehhhh ten dzieciak nie moze normalnie cieszyc sie zabawkami bo walczymy zmlekiem bulem brzuszka ehhhhhh znikam

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez deszczowo, nas ranem Tymka troche męczył brzusio ale teraz ma super humor tylko na kupsko czekamy od poniedziałku i juz mogłaby przyjść no:/

Kaja to moze znak ze wreszcie trafiliscie na dobre mleko :) trzymam kciuki :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja to nie duzo bo Zojka co godzinę je i to z obu piersi wiec ja ściągam ok 100
    Ściągam raz dziennie i zamrażam
    kurcze to sporo ja mam metode ze jakis czas po karmieniu Olusia sciagam i wtedy mam 30 i tak kilka razy zeby bylo na wieczorne karmienie, ale zeby zamrozic to ciezko :/ to ja az tyle pokarmu nie mam :( a jak nie pilnuje sie z jedzeniem i piciem to masakra tez tak masz?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    dziewczyny karmiące butelkami, jakich używacie? poza medela calma.
    ja uzywam avent natural jest super polecam!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Koral ja mam tommiego lovi i mam i Zojka jak zostawala z Czarkiem i teściowa najbardziej pasowała jej ta mam i lovi

Doris to cos dla naszych teściowych

jajo0y.jpg

buuuuucha :-). :-). :-).

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    U mnie jest mama, siedzimy w Krakowie, nie pojechałyśmy na wieś póki co, bo pada. Jest EKSTRA!! Mam obiad i płytki w kuchni umyte i lodówkę i kwiatki z kurzu wytarte i nagadana jestem jak bąk! Super mieć pomoc do dziecka. Ale tak jestem zajęta mamą, że nie mam czasu zaglądać.

Dziś Dziobak był w muzeum i oglądał obrazy! :)

Miriam, Kirunia przekręciła się kilka razy na bok z miesiąc temu, bardzo dawno, a potem przestała na jakieś 2 tygodnie lub dłużej. Dziś przekręciła się 2 razy z brzuszka na plecy rano, a potem już nie chciała i przypuszczam, że znowu zatraci tę umiejętność na jakiś czas. Tak samo było z trącaniem zabawek. Za to rączki składa namiętnie i przesłodko to wygląda. Oraz je zżera i ślini, co już tak piękne nie jest :) A zamiast chusteczek nawilżanych ja używam wody i wacika i upa jak złoto. Pieluchy Dada wg mnie są ekstra, jeśli chodzi o materiał. Wydają mi się właśnie bardzo jałowe i aż mi się wierzyć nie chce, że Zoję uczulają. I to jest włąściwie mój jedyny wydatek na dziecko - 60 zł miesięcznie, może 80. Plus witaminki i waciki, na pewno w stówce się zamykam. W tym miesiącu mam zamiar upolować karuzelkę Tiny Love na allegro, nie dam więcej niż 80zł. Koniec.
    makcza tiny love karuzela 3w1 jest za 83 zl z dostawa gratis do empiku cena fajna :-) ja kupilam w hurtowni za 115 ;) ale polecam ta karuzele :-)

Makcza lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jak wy dużo piszecie że najpierw przez godzine musze nadrabiać.

my w czwartek byłyśmy na drugim szczepieniu, mała waży ponad 6800 g i ma 67-69 cm bo bardzo się wierciła i ciężkobyło zmierzyć, lekarka stwierdziła że licząc od wagi urodzeniowej mała jest bardzo duża jak na 3 miesiąc

pisałyście o poceniu u nas też przy jedzeniu poci się główka i stopy ma prawie cały czas mokre i kazała nam iść zbadać z krwi poziom żęlaza i wit. d bo może ma za mało.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia jest od jakiś 4 dni tak zmierzła że masakra niewiem czy to jakiiś skok rozwojowy czy co ale daje popalić

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral widze że twoje chłopaki mają dzisiaj święto 4 miesiąca-dużo zdrówka dla nich.

nie wiem co się dzisiaj z moją mał dzieje płacze przez sen takim piskliwym i cichutkim głosikiem i najchętniej by od cyca nie odchodziła, czy to przez te zęby czy jakiś skok.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral a o ktorej chłopcy jedzą ostatni raz wieczorem ? Chce znowu z Tymkiem poćwiczyć spanie bo ostatnio odpuściłam i złapałam sie na tym ze jak tylko zakwili to na rece i nawet nie daje mu szans zeby ponownie zasnal i sam się uspokoił w sunie przez te posiłki w nocy brzuch noe odpoczywa i trawi i moze dlatego rano go boli i jest rozdrażniony bo nie wyspany.

Koral wszystkiego dobrego dla chłopców :) ale to szybko minęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 13:15

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ