X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mój śpi z pelucha na twarzy ja mu ją ściągam bo boje sie ze sie udusić może ,a ten cudak na twarz znów zarzuca !!!! Mam focie jak tak śpi , ale kurczki tu nie idzie przesłać buuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodyta witam wiatm :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to mój sie wtula tak ze raczkami przytula do siebie i dzis wypluł smoczek i przytulał sie do pieluszki hehe

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Walabia jak tam dzis Franuś dał rade ?

Dziś było trochę ciężej przez pogodę. Dla nas wyprawa z wózkiem w deszcz autobusem to niezłe wyzwanie, ale daliśmy radę. Franuś spisał się na medal, choć mimo pogody wolał być na powietrzu a nie w zamkniętym sektorze, więc spacerowaliśmy sobie pół dnia dookoła stadionu, a program odbieraliśmy przez radio w telefonie (na terenie stadionu można odsłuchiwać przez radio:) ) W domku zachwycony jak położyliśmy go na jego ukochanym przewijaku - kocha to miejsce:) a po kąpieli zasnal. Ciekawe czy dziś też obudzi się o 3:00 na jedzenie?
    Kozgo, Franek też kocha spać z pieluchą. Ja myślę, że to tak jak przytulić się do ukochanej podusi :D

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wylezalam sie w wannie z ksiazka :) a teraz widze sztuczne ognie przez okno :)
    Najgorsze ze boli mnie bok lewej poersi i jest tam twarda nie cała tylko blisko pachy:( oby to nie był zastój.

Walabia super ze Franio tak się spisał i ze mogliście z nim spacerować :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo sprobuj nakarmic w pozycji spod pachy, moze Ci zejdzie to mleko. Ktos mi kiedys mówił zeby właśnie karmic w roznych pozycjach wtedy mleko schodzi z wszystkich kanalikow. A ja mam problem bo mój Franek nie chce dać się karmic na siedząco w pozycji klasycznej. Przy przystawieniu napina się i sztywnieje. Na leżąco jest ok. Nie byłoby problemu jesli karmilabym tylko w domu, ale ja non stop gdzies wychodzę i polozenie sie na lawce w parku to już wyzwanie ;) Musze dojsc .do tego, co mu chodzi ;)
    Walabia, przewijak to też ulubione miejsce mojego Frania. Zawsze tam dostaję najlepsze uśmiechy :) Franio w ogóle uwielbia sie przebierać. Ściąganie body czy bluzeczki to dla niego super zabawa. Ma usmiech od ucha do ucha ;)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, super, że Franciszek tak dzielnie znosi kongres :) kochany z niego chłopak :)

NAs dziś odwiedziła przyjaciółka i znów zasypała prezentami Franka :) Kupiła genialny album malucha:) gdzie jest miejsce na zapisywanie ważnych wydarzeń i wklejanie zdjęć :) wcześniej już chciałam takie coś zakupić ale nie mogłam się zebrać w sobie a jest na serio genialny :) trochę musieliśmy uzupełnić wstecz ale nie za dużo. Dobrze,że jeszcze wszystko się pamięta :)

aphrodita jak dobrze, że się odezwałaś :) Bardzo się cieszę, że operacje się udały i jest wszystko ok. Jesteś dzielną mamą. Dużo zdrowia dla Emilki i całusy dla malutkiej :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphtodita dobrze ze sie odezwałas i zdrowia dla was :) dla Ciebie tez bo swoje przeszłas:( pamietam jak pisałas o tym że usg pokazało te jelita ale nie sądziłam ze to tak poważna sprawa ze trzeba operować :(

Walabia Zojka tez lubi sie przytulać zamiast pieluszki ma taka szmatkę. ;) o taka. :D
    2ln8u2p.jpg

Nieśmiała Zojka tez od jakiegoś czasu tylko na leżąco :/ ale mam rozwiazanie na spacery zabieram koc taki z lidla z takim ala sreberkiem od spodu nie wiem jak to fachowo sie nazywa ale mało miejsca zajmuje i izoluje zimno od ziemi na to jej kocyk i rozkładam sie gdzie popadnie :D

Koral sto lat dla chłopców :) buziaki od cioci i Zojki <3

A u nas dzis gorszy dzień nie wiem czy skok znów czy może zeby. ? Nie wiem jak sprawdzić czy to zęby ?? Pomocy jak to zrobic :? Jeczaca cały dzień była :( spać nawet przy cycku nie chciała :( ale za to zasnęła 2 razy w domu w wózku bujana na 20 min wiec jakis sukces :)
    Do tego przyjechali znajomi na festiwal hip hopowy ktory jest na wyścigach wiec były prezenty dla Zojki. ;) dostaliśmy furę ubranek nadzczescie większych. ;) bedą na pózniej :) do tego jakieś dwie zabawki :) i muszę powiedzieć ze jest niezła promocja w Auchan na ubranka bo jeden kolega zapomniał prezentu dla Zojki z krasnika i zajechali do Auchan i kupił ciuszki i zapomniał oderwać metek :D i ciuszki po 5zl po 7 tylko ciekawe jak z jakością bo nie kupowałam tam ubranek ale muszę przyznać ze fajne :D a o to Zojka z koncertowiczami przed wyjściem na koncerty

34fz32v.jpg

Az sie boje w jakim stanie wrócą :(

Całe szczęście ze jakoś nie palam miłością do tego gatunku muzyki bo było by mi przykro ze siedze sama w domu a oni sie bawią :D

A jeszcze Magdalena ja odciagam rano odrazu jak sie przebudze bo po nocy cycki napuchnięte szczególnie jeden bo Zojka do jednego podłączona jest w nocy. ;) ale jak sie przebudzam w nocy to pije wodę duzo wody. ;) a jak nie pije to Max 50 odciagam i staram sie pilnować z jedzeniem i piciem w dzień ;)

walabia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pozatym doris halo żyjesz ? Czy teściowa cie wykończyła ?

• olala81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla chłopców Koral:)
    Aphrodita ale miałaś okropne przejścia, całe szczęście, że to już za Wami i oby już zawsze Emilka była zdrowa, wystarczy jej cierpienia na to maleńkie ciałko. A Ty jesteś bardzo silną kobietą, wytrwałaś przy niej:)
    widzę ze taki etap z tą pieluchą mają nasze dzieciaczki. Oliwier z jednej strony przytulny z misiem a z drugiej musi być pielucha. tez czasem się nią zasłania, czasem pakuje do buzi z pięścią, lubi też już zabawę w a kuku.
    dzisiaj byliśmy na grillu, chociaż pogoda nie zachęcala, było bardzo fajnie ubrała mu grubą bluzę i było ok. Był bardzo grzeczny chociaż wiadomo z rąk do rąk ale nie marudził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:20

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, zdjęcie dla Ciebie... kiedyś chciałaś, żebym zrobiła zdjęcie w całym komplecie bo podobała Ci się czapka :) więc proszę bardzo :)

zo828n.jpg

olala81, Miriam, Ewelina, Niesmiala, Lissa, Kaja, walabia, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sporwotem afrodita. Jesteś bardzo dzielna!

Poza tym mała marudne bardzo. Chce kupić żel na dziasla. Który polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dobrze ze jestes jeszcze w jednym kawałku i nie wybuchłas :)
    Co do żeli to podobno lepsze sa te kropelki camila ;) niz żele :) ale ja szczerze w pracy nie widziałam różnicy ale to starsze dzieciaczki były tak 8-10 miesięcy miały

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dobry pomysł z tym kocykiem ;)
    Tusia Franio to juz taki duzy chłopak, za niedługo wyrośnie z tego bujaczka :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec od ostatniego karmienia ob19.30 była przerwa do 4 rano była jedna pobudka pomiędzy ale smok załatwił sprawę za to o 8 Tymek dalej nie głodny płacze przy cycu pluje i nie chce jesc musiałam odciagnac cyca bo był ogromny inmaz próbuje z butli ale puki co Tymek nie ogarnia tematu hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadł w koncu z butli ale tylko 60ml od 4 rano:/ noe nam pojecia czemu moze noe chcieć jesc:( przy skoku to raczej więcej powinien prawda? I padł wlasnie spac nie rozumiem dzis swojego syna:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 09:28

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - Super komplecik :D

koral - wszystkiego najlepszego dla chłopców :D

Miriam - mamy identyczny kocyk, tylko niebieski ;)

Mateusz wczoraj wieczorem po raz kolejny udowodnił mi, że jest zupełnie innym dzieckiem niż siostra...ta od małego, jak zasnęła w jednej pozycji, tak spała całą noc...a ten zaczyna tak wędrować po łóżku i łóżeczku, że strach go gdzieś zostawiać...wczoraj w ciągu godziny zrobił w łóżeczku we śnie obrót o 180 stopni...staliśmy z mężem i tylko obserwowaliśmy, jak odpychając się od szczebelek łóżeczka wędruje dookoła ;)

Za to o 4 nad ranem odechciało mu się spać i padł dopiero teraz o 9 :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - a sprawdzałaś buźkę? Może ząbki, albo nie daj Bóg afty i go boli?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ale o 4 zjadł pięknie z pół godziny, zaglądała do buzi i nic nie widac, dziąsła tez macalam i nie czuje, temperatury nie ma. Zobaczę jak bedzie dalej bo jak nie bedzie chciał jesc to chyba lekarza wezwe do domu. O 7.30 dostał czopek na wyróżnienie ale dalej nic nie ma.

To Mateuszek juz tylko w lozeczku moze w nocy skoro tak wędruje łóżko juz niebezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie przez to, że nie zrobił już tyle kupki to ma mniejszy apetyt...ja wiem po sobie, że jak długo nie mogę się załatwić, to i apetyt mam mniejszy, jakby mnie przytkało...
    Daj znać jak tam dalej z jedzonkiem :)
    Mateusz zwykle śpi w swoim łóżeczku, a jak już biorę go do siebie to śpi już tylko od ściany, albo na środku, pod warunkiem, że ja asekuruję te stronę bliżej podłogi ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ