Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
kozgo wrote:
Walabia jak tam dzis Franuś dał rade ?
Dziś było trochę ciężej przez pogodę. Dla nas wyprawa z wózkiem w deszcz autobusem to niezłe wyzwanie, ale daliśmy radę. Franuś spisał się na medal, choć mimo pogody wolał być na powietrzu a nie w zamkniętym sektorze, więc spacerowaliśmy sobie pół dnia dookoła stadionu, a program odbieraliśmy przez radio w telefonie (na terenie stadionu można odsłuchiwać przez radio:) ) W domku zachwycony jak położyliśmy go na jego ukochanym przewijaku - kocha to miejsce:) a po kąpieli zasnal. Ciekawe czy dziś też obudzi się o 3:00 na jedzenie?
Kozgo, Franek też kocha spać z pieluchą. Ja myślę, że to tak jak przytulić się do ukochanej podusi
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
A ja wlasnie wylezalam sie w wannie z ksiazka
a teraz widze sztuczne ognie przez okno
Najgorsze ze boli mnie bok lewej poersi i jest tam twarda nie cała tylko blisko pachy:( oby to nie był zastój.
Walabia super ze Franio tak się spisał i ze mogliście z nim spacerować -
Kozgo sprobuj nakarmic w pozycji spod pachy, moze Ci zejdzie to mleko. Ktos mi kiedys mówił zeby właśnie karmic w roznych pozycjach wtedy mleko schodzi z wszystkich kanalikow. A ja mam problem bo mój Franek nie chce dać się karmic na siedząco w pozycji klasycznej. Przy przystawieniu napina się i sztywnieje. Na leżąco jest ok. Nie byłoby problemu jesli karmilabym tylko w domu, ale ja non stop gdzies wychodzę i polozenie sie na lawce w parku to już wyzwanie
Musze dojsc .do tego, co mu chodzi
Walabia, przewijak to też ulubione miejsce mojego Frania. Zawsze tam dostaję najlepsze uśmiechyFranio w ogóle uwielbia sie przebierać. Ściąganie body czy bluzeczki to dla niego super zabawa. Ma usmiech od ucha do ucha
-
Walabia, super, że Franciszek tak dzielnie znosi kongres
kochany z niego chłopak
NAs dziś odwiedziła przyjaciółka i znów zasypała prezentami FrankaKupiła genialny album malucha:) gdzie jest miejsce na zapisywanie ważnych wydarzeń i wklejanie zdjęć
wcześniej już chciałam takie coś zakupić ale nie mogłam się zebrać w sobie a jest na serio genialny
trochę musieliśmy uzupełnić wstecz ale nie za dużo. Dobrze,że jeszcze wszystko się pamięta
aphrodita jak dobrze, że się odezwałaśBardzo się cieszę, że operacje się udały i jest wszystko ok. Jesteś dzielną mamą. Dużo zdrowia dla Emilki i całusy dla malutkiej
-
nick nieaktualnyAphtodita dobrze ze sie odezwałas i zdrowia dla was
dla Ciebie tez bo swoje przeszłas:( pamietam jak pisałas o tym że usg pokazało te jelita ale nie sądziłam ze to tak poważna sprawa ze trzeba operować
Walabia Zojka tez lubi sie przytulać zamiast pieluszki ma taka szmatkę.o taka.
Nieśmiała Zojka tez od jakiegoś czasu tylko na leżącoale mam rozwiazanie na spacery zabieram koc taki z lidla z takim ala sreberkiem od spodu nie wiem jak to fachowo sie nazywa ale mało miejsca zajmuje i izoluje zimno od ziemi na to jej kocyk i rozkładam sie gdzie popadnie
Koral sto lat dla chłopcówbuziaki od cioci i Zojki
A u nas dzis gorszy dzień nie wiem czy skok znów czy może zeby. ? Nie wiem jak sprawdzić czy to zęby ?? Pomocy jak to zrobicJeczaca cały dzień była
spać nawet przy cycku nie chciała
ale za to zasnęła 2 razy w domu w wózku bujana na 20 min wiec jakis sukces
Do tego przyjechali znajomi na festiwal hip hopowy ktory jest na wyścigach wiec były prezenty dla Zojki.dostaliśmy furę ubranek nadzczescie większych.
bedą na pózniej
do tego jakieś dwie zabawki
i muszę powiedzieć ze jest niezła promocja w Auchan na ubranka bo jeden kolega zapomniał prezentu dla Zojki z krasnika i zajechali do Auchan i kupił ciuszki i zapomniał oderwać metek
i ciuszki po 5zl po 7 tylko ciekawe jak z jakością bo nie kupowałam tam ubranek ale muszę przyznać ze fajne
a o to Zojka z koncertowiczami przed wyjściem na koncerty
Az sie boje w jakim stanie wrócą
Całe szczęście ze jakoś nie palam miłością do tego gatunku muzyki bo było by mi przykro ze siedze sama w domu a oni sie bawią
A jeszcze Magdalena ja odciagam rano odrazu jak sie przebudze bo po nocy cycki napuchnięte szczególnie jeden bo Zojka do jednego podłączona jest w nocy.ale jak sie przebudzam w nocy to pije wodę duzo wody.
a jak nie pije to Max 50 odciagam i staram sie pilnować z jedzeniem i piciem w dzień
walabia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego najlepszego dla chłopców Koral:)
Aphrodita ale miałaś okropne przejścia, całe szczęście, że to już za Wami i oby już zawsze Emilka była zdrowa, wystarczy jej cierpienia na to maleńkie ciałko. A Ty jesteś bardzo silną kobietą, wytrwałaś przy niej:)
widzę ze taki etap z tą pieluchą mają nasze dzieciaczki. Oliwier z jednej strony przytulny z misiem a z drugiej musi być pielucha. tez czasem się nią zasłania, czasem pakuje do buzi z pięścią, lubi też już zabawę w a kuku.
dzisiaj byliśmy na grillu, chociaż pogoda nie zachęcala, było bardzo fajnie ubrała mu grubą bluzę i było ok. Był bardzo grzeczny chociaż wiadomo z rąk do rąk ale nie marudził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:20
-
nick nieaktualny
-
A wiec od ostatniego karmienia ob19.30 była przerwa do 4 rano była jedna pobudka pomiędzy ale smok załatwił sprawę za to o 8 Tymek dalej nie głodny płacze przy cycu pluje i nie chce jesc musiałam odciagnac cyca bo był ogromny inmaz próbuje z butli ale puki co Tymek nie ogarnia tematu hehe
-
Zjadł w koncu z butli ale tylko 60ml od 4 rano:/ noe nam pojecia czemu moze noe chcieć jesc:( przy skoku to raczej więcej powinien prawda? I padł wlasnie spac nie rozumiem dzis swojego syna:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 09:28
-
Tusia - Super komplecik
koral - wszystkiego najlepszego dla chłopców
Miriam - mamy identyczny kocyk, tylko niebieski
Mateusz wczoraj wieczorem po raz kolejny udowodnił mi, że jest zupełnie innym dzieckiem niż siostra...ta od małego, jak zasnęła w jednej pozycji, tak spała całą noc...a ten zaczyna tak wędrować po łóżku i łóżeczku, że strach go gdzieś zostawiać...wczoraj w ciągu godziny zrobił w łóżeczku we śnie obrót o 180 stopni...staliśmy z mężem i tylko obserwowaliśmy, jak odpychając się od szczebelek łóżeczka wędruje dookoła
Za to o 4 nad ranem odechciało mu się spać i padł dopiero teraz o 9 -
Karina ale o 4 zjadł pięknie z pół godziny, zaglądała do buzi i nic nie widac, dziąsła tez macalam i nie czuje, temperatury nie ma. Zobaczę jak bedzie dalej bo jak nie bedzie chciał jesc to chyba lekarza wezwe do domu. O 7.30 dostał czopek na wyróżnienie ale dalej nic nie ma.
To Mateuszek juz tylko w lozeczku moze w nocy skoro tak wędruje łóżko juz niebezpieczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:27
-
Może właśnie przez to, że nie zrobił już tyle kupki to ma mniejszy apetyt...ja wiem po sobie, że jak długo nie mogę się załatwić, to i apetyt mam mniejszy, jakby mnie przytkało...
Daj znać jak tam dalej z jedzonkiem
Mateusz zwykle śpi w swoim łóżeczku, a jak już biorę go do siebie to śpi już tylko od ściany, albo na środku, pod warunkiem, że ja asekuruję te stronę bliżej podłogi