X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mój śpi z pelucha na twarzy ja mu ją ściągam bo boje sie ze sie udusić może ,a ten cudak na twarz znów zarzuca !!!! Mam focie jak tak śpi , ale kurczki tu nie idzie przesłać buuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodyta witam wiatm :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to mój sie wtula tak ze raczkami przytula do siebie i dzis wypluł smoczek i przytulał sie do pieluszki hehe

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Walabia jak tam dzis Franuś dał rade ?

Dziś było trochę ciężej przez pogodę. Dla nas wyprawa z wózkiem w deszcz autobusem to niezłe wyzwanie, ale daliśmy radę. Franuś spisał się na medal, choć mimo pogody wolał być na powietrzu a nie w zamkniętym sektorze, więc spacerowaliśmy sobie pół dnia dookoła stadionu, a program odbieraliśmy przez radio w telefonie (na terenie stadionu można odsłuchiwać przez radio:) ) W domku zachwycony jak położyliśmy go na jego ukochanym przewijaku - kocha to miejsce:) a po kąpieli zasnal. Ciekawe czy dziś też obudzi się o 3:00 na jedzenie?
    Kozgo, Franek też kocha spać z pieluchą. Ja myślę, że to tak jak przytulić się do ukochanej podusi :D

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wylezalam sie w wannie z ksiazka :) a teraz widze sztuczne ognie przez okno :)
    Najgorsze ze boli mnie bok lewej poersi i jest tam twarda nie cała tylko blisko pachy:( oby to nie był zastój.

Walabia super ze Franio tak się spisał i ze mogliście z nim spacerować :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo sprobuj nakarmic w pozycji spod pachy, moze Ci zejdzie to mleko. Ktos mi kiedys mówił zeby właśnie karmic w roznych pozycjach wtedy mleko schodzi z wszystkich kanalikow. A ja mam problem bo mój Franek nie chce dać się karmic na siedząco w pozycji klasycznej. Przy przystawieniu napina się i sztywnieje. Na leżąco jest ok. Nie byłoby problemu jesli karmilabym tylko w domu, ale ja non stop gdzies wychodzę i polozenie sie na lawce w parku to już wyzwanie ;) Musze dojsc .do tego, co mu chodzi ;)
    Walabia, przewijak to też ulubione miejsce mojego Frania. Zawsze tam dostaję najlepsze uśmiechy :) Franio w ogóle uwielbia sie przebierać. Ściąganie body czy bluzeczki to dla niego super zabawa. Ma usmiech od ucha do ucha ;)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, super, że Franciszek tak dzielnie znosi kongres :) kochany z niego chłopak :)

NAs dziś odwiedziła przyjaciółka i znów zasypała prezentami Franka :) Kupiła genialny album malucha:) gdzie jest miejsce na zapisywanie ważnych wydarzeń i wklejanie zdjęć :) wcześniej już chciałam takie coś zakupić ale nie mogłam się zebrać w sobie a jest na serio genialny :) trochę musieliśmy uzupełnić wstecz ale nie za dużo. Dobrze,że jeszcze wszystko się pamięta :)

aphrodita jak dobrze, że się odezwałaś :) Bardzo się cieszę, że operacje się udały i jest wszystko ok. Jesteś dzielną mamą. Dużo zdrowia dla Emilki i całusy dla malutkiej :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphtodita dobrze ze sie odezwałas i zdrowia dla was :) dla Ciebie tez bo swoje przeszłas:( pamietam jak pisałas o tym że usg pokazało te jelita ale nie sądziłam ze to tak poważna sprawa ze trzeba operować :(

Walabia Zojka tez lubi sie przytulać zamiast pieluszki ma taka szmatkę. ;) o taka. :D
    2ln8u2p.jpg

Nieśmiała Zojka tez od jakiegoś czasu tylko na leżąco :/ ale mam rozwiazanie na spacery zabieram koc taki z lidla z takim ala sreberkiem od spodu nie wiem jak to fachowo sie nazywa ale mało miejsca zajmuje i izoluje zimno od ziemi na to jej kocyk i rozkładam sie gdzie popadnie :D

Koral sto lat dla chłopców :) buziaki od cioci i Zojki <3

A u nas dzis gorszy dzień nie wiem czy skok znów czy może zeby. ? Nie wiem jak sprawdzić czy to zęby ?? Pomocy jak to zrobic :? Jeczaca cały dzień była :( spać nawet przy cycku nie chciała :( ale za to zasnęła 2 razy w domu w wózku bujana na 20 min wiec jakis sukces :)
    Do tego przyjechali znajomi na festiwal hip hopowy ktory jest na wyścigach wiec były prezenty dla Zojki. ;) dostaliśmy furę ubranek nadzczescie większych. ;) bedą na pózniej :) do tego jakieś dwie zabawki :) i muszę powiedzieć ze jest niezła promocja w Auchan na ubranka bo jeden kolega zapomniał prezentu dla Zojki z krasnika i zajechali do Auchan i kupił ciuszki i zapomniał oderwać metek :D i ciuszki po 5zl po 7 tylko ciekawe jak z jakością bo nie kupowałam tam ubranek ale muszę przyznać ze fajne :D a o to Zojka z koncertowiczami przed wyjściem na koncerty

34fz32v.jpg

Az sie boje w jakim stanie wrócą :(

Całe szczęście ze jakoś nie palam miłością do tego gatunku muzyki bo było by mi przykro ze siedze sama w domu a oni sie bawią :D

A jeszcze Magdalena ja odciagam rano odrazu jak sie przebudze bo po nocy cycki napuchnięte szczególnie jeden bo Zojka do jednego podłączona jest w nocy. ;) ale jak sie przebudzam w nocy to pije wodę duzo wody. ;) a jak nie pije to Max 50 odciagam i staram sie pilnować z jedzeniem i piciem w dzień ;)

walabia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pozatym doris halo żyjesz ? Czy teściowa cie wykończyła ?

• olala81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla chłopców Koral:)
    Aphrodita ale miałaś okropne przejścia, całe szczęście, że to już za Wami i oby już zawsze Emilka była zdrowa, wystarczy jej cierpienia na to maleńkie ciałko. A Ty jesteś bardzo silną kobietą, wytrwałaś przy niej:)
    widzę ze taki etap z tą pieluchą mają nasze dzieciaczki. Oliwier z jednej strony przytulny z misiem a z drugiej musi być pielucha. tez czasem się nią zasłania, czasem pakuje do buzi z pięścią, lubi też już zabawę w a kuku.
    dzisiaj byliśmy na grillu, chociaż pogoda nie zachęcala, było bardzo fajnie ubrała mu grubą bluzę i było ok. Był bardzo grzeczny chociaż wiadomo z rąk do rąk ale nie marudził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:20

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, zdjęcie dla Ciebie... kiedyś chciałaś, żebym zrobiła zdjęcie w całym komplecie bo podobała Ci się czapka :) więc proszę bardzo :)

zo828n.jpg

olala81, Miriam, Ewelina, Niesmiala, Lissa, Kaja, walabia, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sporwotem afrodita. Jesteś bardzo dzielna!

Poza tym mała marudne bardzo. Chce kupić żel na dziasla. Który polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dobrze ze jestes jeszcze w jednym kawałku i nie wybuchłas :)
    Co do żeli to podobno lepsze sa te kropelki camila ;) niz żele :) ale ja szczerze w pracy nie widziałam różnicy ale to starsze dzieciaczki były tak 8-10 miesięcy miały

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dobry pomysł z tym kocykiem ;)
    Tusia Franio to juz taki duzy chłopak, za niedługo wyrośnie z tego bujaczka :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec od ostatniego karmienia ob19.30 była przerwa do 4 rano była jedna pobudka pomiędzy ale smok załatwił sprawę za to o 8 Tymek dalej nie głodny płacze przy cycu pluje i nie chce jesc musiałam odciagnac cyca bo był ogromny inmaz próbuje z butli ale puki co Tymek nie ogarnia tematu hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadł w koncu z butli ale tylko 60ml od 4 rano:/ noe nam pojecia czemu moze noe chcieć jesc:( przy skoku to raczej więcej powinien prawda? I padł wlasnie spac nie rozumiem dzis swojego syna:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 09:28

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - Super komplecik :D

koral - wszystkiego najlepszego dla chłopców :D

Miriam - mamy identyczny kocyk, tylko niebieski ;)

Mateusz wczoraj wieczorem po raz kolejny udowodnił mi, że jest zupełnie innym dzieckiem niż siostra...ta od małego, jak zasnęła w jednej pozycji, tak spała całą noc...a ten zaczyna tak wędrować po łóżku i łóżeczku, że strach go gdzieś zostawiać...wczoraj w ciągu godziny zrobił w łóżeczku we śnie obrót o 180 stopni...staliśmy z mężem i tylko obserwowaliśmy, jak odpychając się od szczebelek łóżeczka wędruje dookoła ;)

Za to o 4 nad ranem odechciało mu się spać i padł dopiero teraz o 9 :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - a sprawdzałaś buźkę? Może ząbki, albo nie daj Bóg afty i go boli?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ale o 4 zjadł pięknie z pół godziny, zaglądała do buzi i nic nie widac, dziąsła tez macalam i nie czuje, temperatury nie ma. Zobaczę jak bedzie dalej bo jak nie bedzie chciał jesc to chyba lekarza wezwe do domu. O 7.30 dostał czopek na wyróżnienie ale dalej nic nie ma.

To Mateuszek juz tylko w lozeczku moze w nocy skoro tak wędruje łóżko juz niebezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie przez to, że nie zrobił już tyle kupki to ma mniejszy apetyt...ja wiem po sobie, że jak długo nie mogę się załatwić, to i apetyt mam mniejszy, jakby mnie przytkało...
    Daj znać jak tam dalej z jedzonkiem :)
    Mateusz zwykle śpi w swoim łóżeczku, a jak już biorę go do siebie to śpi już tylko od ściany, albo na środku, pod warunkiem, że ja asekuruję te stronę bliżej podłogi ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ