X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Kozgo i jak tam z jedzeniem? na ząbki to raczej chce być przy piersi, przynajmniej mój bo robi sobie gryzak z niej szarpie i ciągnie we wszystkie strony.biedny Tymek ciągle te problemy. no i Ty ciągle w nerwach. ale to się musi kiedyś skończyć.
    Oliwier też się obraca wokół własnej osi w nocy, przeważnie jak go biorę do karmienia to leży w poprzek łóżeczka.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello nie wiem czy wam pisałam , ale Marcel znów ma nowe mleko i jazda jest od nowa wyspany swadzi go skora masakra śpi 8kropnie nogi w górze baki ida ladnie , a bylismy na nutramigenie i było super az do 6 puszki nie jadł nic prawie po 40 ml wypijal zadzwonilam do lekarza a ten kazał wejść na Bebilon Ha , a ja mu na to że pił Nan Ha i go uczulilo i pediatra str ze może organizm juz nie potrzebuje nutramigenu i kazał zminic ja byłam przeciwna na zmiane Ha i mialam racje , a alergologa mamy na wtorek nie wiem co robić bo on sie drapie po twarzy bo go swędzi !!!! Już nie mam sily to 4 zmiana mleko i znów źle płakać mi sie chce z tej niemocy !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Bebilon ha je po 70 ml i sie wierci kreci wypluwa tylko załamać sie można !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja masakra jakas z tym mlekiem bieni jestescie nawet noe wiem co Ci doradzić.
    O 12 Tymek zjadł juz ładnie cyca i była kupa a teraz od. 12.30 spi na spacerku nie wiem co to było rano jakby głodny nie byl ale zazwyczaj je co 3h w dzien a tu 4 przerwy i dalej nie głodny moze faktycznie przez tą kupe.

W sobote kończymy 4 miesiące i najchętniej odstawiłabym juz te wszystkie krople ale troche się boje :(
    Pociągnęli jeszzE bo do 21 mam dietę bezmleczna i mamy zrobic test czy to pomaga brak mleka czy debridat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 14:11

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja tak myślałam, że będzie jazda u Was, bo tak pochopnie lekarz zdecydował o zmianie mleka. Alergolog zawsze powtarza że organizm takiego malucha jest strasznie wrażliwy i czasem jednym złym ruchem można zepsuć efekty kilkumiesięcznego leczenia. I co teraz planujesz?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co robic jak Marcel nie chce pic tego mleka dobrego dla jego skory?? Cos jesc musi przecież. Kaja a teraz co mu do wtorku dajecie? Pewnie w niedziele to nawet nie ma jak się skontaktować z ta pediatra.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej, Kaja, ale przeboje macie :/ Ale w sumie to było do przewidzenia...i dziwię się, że lekarz kazał wam przejść z Nutramigenu na mleko HA...nawet na Bebiku HA pisze, że nie podaje się go, jeśli dziecko ma JUŻ stwierdzoną alergię, a jak rozumiem Marcel tą alergię ma...Kurcze, tylko co teraz będziesz mu dawać? Coś jeść musi przecież...tylko skoro tego Nutramigenu nie chce jeść, to jest jeszcze jakieś inne, co by mógł?

Kozgo - No to oby Tymuś już jadł ładnie jak należy :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KozGo ja juz nawet nie podaje probiotyku, czasami się zdarzy, że podam eESPumisam jak widzę, ze cos innego męczy . mam nadzieje, ze tez będziesz mogła wszystko odstawić. jej 4 miesiące już kończą dzieciaczki jak to szybko leci, za chwilę będzie pół roku, roczek i juz z górki,18 się posypią; )

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala nic nie moge odstawić do puki nie zrobie próby mleka bo nie bedzie wiadomo czy to od mleka czy braku kropli a potem bedziemy zmniejszać.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo,to w takim razie juz niedlugo sie wszystko wyjaśni. A Tymek widocznie nie byl nad ranem glodny.

kaja ale sie z malym musicie nameczyc z tym mlekiem ale oby teraz juz sie udali.

mój maluch ale sie rozgadal ostatnio, cos pieknego, no i zaczyna juz powoli smiac sie w glos;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dzieciaczki tu niektóre już cztery miechy skończą...wow :D

Matteo dziś pierwszy raz tak faktycznie sam chwycił ode mnie grzechotkę i bawił się nią dobre 5 minut non stop :) Grzechotało, aż miło :)

Tusia - to teraz będziesz miała wesoło :D Matiemu jeszcze do głośnego śmiechu brakuje, choć wydaje z siebie radosne piski :)

Tusia89 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja podobno miesza się Nutramigen z Bebilonem Pepti który też jest dla alergików a ma lepszy smak. Może pójść w tę stronę. Kurcze niewesoło z tym mlekiem masz, a Marcel dobrze przybierał na Nutramigenie?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Frania i mamusi-Tusi!!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Makcza, to juz trzy miesiące :) dziękuję :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina super ze juz tak pięknie chwyta :) dzis Tynek tez pierwszy raz złapał cos na dluzej i wymachiwał we wszystkie strony :)
    Kurde chyba musze ich zrobic jakies badania bo ciagle czuje sie mega zmęczona nawet jak śpie w ciagu dnia to ciagle jestem spiaca a to chyba nie jest normalne.

Dzis chodziłam z wózkiem jednocześnie czytając ksiazke bo Tymek nie chciał zeby wozek stał wiec ćwiczyłam jednocześnie umysł i ciało :) a moja teściowa dzis mnie zaskoczyła bo napisała ze jestem dobra zona i matka normalnie pierwszy raz w życiu komplement z jej strony :)

Tusia wszystkiego najlepszego dla Frania cudnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:37

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia sto lat dla Frania :)

Kaja a może beblilon pepti tylko on jest na recepte

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Kaja podobno miesza się Nutramigen z Bebilonem Pepti który też jest dla alergików a ma lepszy smak. Może pójść w tę stronę. Kurcze niewesoło z tym mlekiem masz, a Marcel dobrze przybierał na Nutramigenie?

Kochana nie wiem bo jak bylam u pediatry miesiac temu miał 5500kg ,a na domowej wadze amai wychodzi 6kg ,ale nie wiem czy to dobrze dzis zjadł 145ml ,a tak po 70,80 ,a nutramigenu o połowę :-/ a nutramigen kazał dawać juz po wizycie ide za tydz do niego bo szczepienie mamy i az się boje tego ważenia ze spadł z wagi !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak tam mąż po festiwalu ? Bedzie tula?
    Walabia jak tam po kongresie?
    Olala a ząbek już się przebił na dobre?
    Doris jutro wracacie juz do donu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:09

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tusia sto lat dla Frania :)

Kaja a może beblilon pepti tylko on jest na recepte

Wiesz kochana nie wiem pewnie alergolog go nam bedzie kazała kupoc !!!!!! ! Ale juz poczekam do wtorku może ta kobieta bedzis normalna , a i juz podjęłam decyzje wypisuje mego syna z naszego osrodka trudno przejedziemy sie do Gdańska jak cos bo i tak tam jezdziemy jak sie z malym cos dzieje bo ten pediatra widze po omacku jedzie a niby taki wychwalaony jego mac!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franus buzi od ciotki z ovu bo juz mam magiczna 3 brawo i rosnij tam zdrowo mamusi i tatusiowi

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ