X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewuszki ,

Eh co to był za tydzień w pracy kocioł nie mialam za wiele czasu ale podczytywalam was cały czas w wolnej chwili :)

Mojemu też się głowka poci podczas jedzenia , ja karmię butelka MAM i jestem baaardzo zadowolona , wczesniej DR Browns też mega super . Ja dokarmialam male go od urodzenia.
    Co do wydadków to u mnie podobnie jak u Makczy wydaje na pampers no i jeszcze u mnie mleko . Na ciuszki nie wydaje bo mam zapatrzenie i co chwile ktos co donosi wiec nie moge powiedziec ze dziecko to spory wydatek . Ale koral rozumiem i ciesze sie ze ma nastapic poprawa finansowa :)
    Kurcze co Wy tam jeszcze pisałyście ,,,a Walabia uwielbiam Franka ale to chyba jak każda z nas jesy przeuroczy i zazdroszcze Wam tych basenow . Musze tutaj obczaic ten temat .

Szczepienie mamy na poczatku sierpnia chociaz powiem Wam ze niepotrzebnie weszlam na watek szczepien , chyba wolalam nie wiedziec o tych calych powikłaniach . Mimo wszystko bardziej boję sie nie szczepić .

U nas po staremu . Ryan ma sie dobrze nie pamiętam kiedy ostatnio płakał teraz jedynie krzyczy przywąłującym tone hehe ahhh jak ja go kocham czasem sie zastanawiam cry to jest normalne , chociaz są postępy wczoraj mieliśmy rocznicę slubu i zostawiłam male go znowu u tesciów :) ale wide ze lubi sie z nimi bawić więć spokojna moja głowa :)

Pisałam Wam wczesniej ze mój telefon woła o pomste do nieba i co ? MOj mąż kupił mi wymarzony telefon na roznicę i robi piękne zdjęcia :) i ogolnie jestem mega szczesliwa z tego powodu :)

No i oczywiscie zdjec już mam million :-D

bd65de998c0f8f13med.jpg

c95898d42e708894med.jpg

lusia22, Bea_tina, Makcza lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny po bardzo długiej nieobecności. U mnie duzo się działo i na poczatku nie bylo tak kolorowo jak u Was. Emilka zaraz po urodzeniu była operowana, niestety nie miało się skonczyć na 1 operacji w związku z tym wywalczyliśmy pobyt w CZD w Warszawie i tam spędziłam z Emilka 2 miesiące. Było ciężko, nawet bardzo. Kolejna operacja bardzo dlugie rozjdanie. Byłam sama, mąż przyjeżdżał na weekendy i święta. I dopiero jak Emilka skonczyła 2 miesiące wróciłyśmy do domu. Jak wróciłam to niestety czasu nie miałam żeby pisać. Na szczęście wszystko jest już ok. Rośnie i je normalnie.
    Postaram się was podczytać, chociaż troszkę nadrobic zaleglości.
    Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie z powrotem do waszego grona.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita kochana witamy:) dobrze ze juz jestescie w donku razem i operacje się udały:) a jezeli mogę pytać co było operowane oczywiście jezeli nie chcesz o tym wspominać to nie ma problemu.

Chetnie bysmy zobaczymy Twoja mała księżniczkę :) mam nadzieje ze badziesz z nami juz czesciej ::)

Lissa jestescie cudni :) super ze Rayanek taki spokojny i nie płacze oby tak dalej:)

Ale dzis pogoda z Tynkiem pospalismy wlasnie 3h hehe taki leniuszek nam się włączył hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 15:41

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apbrodita No oczywiście witaj ! Dzięki Bogu już u was dobrze a jeśli mogę spytać co się stało dlaczego tyle czasu spędziliście w szpitalu i co to za operacje ? :-( sciskam mocno

atdci09k18tcna0b.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 22:42

Bea_tina lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita fajnie że się odezwałaś i że wszystko idzie w dobrą stronę! Masz rację,narzekamy na kolki i inne pierdoły, a ludzi naprawdę często spotykają prawdziwe nieszczęścia...
    Lissa ale przystojniak z Ryana, taki facet prawdziwy :-)
    Koral, jak czytam o tych kłopotach z kasą to mi ręce opadają, jak nasze państwo wspiera rodziny. Na jednego Stacha idzie co mc kupa kasy, mleko, lekarze, apteka, pieluchy itd. Zabawki i ciuszki w większości dostajemy, ale coś tam zawsze trzeba dokupić. Życzę Wam, żeby wszystko się poukładało i było lżej pod tym względem.
    Ja walczę ze Stasiem o samodzielne zasypianie zgodnie z teorią ,,Języka niemowląt'', bo niedługo wyrośnie z koszyka i jak on wtedy zaśnie sam w łóżeczku? Na razie raz się udaje a raz nie, ale trzeba być twardym a nie miętkim ;)
    Kozgo, u nas też pogoda barowa, nic tylko spać. Dziś w nocy mąż pełnił dyżur przy Stachu a ja pospałam i chyba częściej będziemy tak robić w weekendy, bo od razu mam więcej energii i humor też lepszy. W ogóle postanowił am sobie wziąć do serca rady z tej książki i nie myśleć, że wszystko najlepiej zrobię sama. Mężowi też dobrze idzie, a widzę że też się cieszy, jak np. Stachu z nim zaśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 16:24

Lissa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita to ile Emilka juz ma miesięcy? Urodziła się 18 marca? Kurczę biedna się wycierpiała pamiętałam o tych jej jelitach tylko nie wiedziałam ze to az do operacji doprowadzi ale najważniejsze ze juz zdrowa i ładnie je:) jednak zdrowie maluchow jest najważniejsze nie ma nic gorszego na patrzenie na swoje chore dziecko.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka 21 lipca skończy 4 miesiące.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mam pytanie. Szczepiłaś Tymka na pneumokoki?? Jeśli tak to czy miałas darmowe szczepienie?? Bo Emilka 1 dawką dostała za darmo a teraz jak byłam to nagle Pani doktor stwirdziła, że jej się nie należy bo owszem miała wadę ale taka nie podlega pod ferundację. Tylko, że teraz czytam i niby jest darmowa dla dzieci które urodziły sie przed 37 tyg lub ważyły mniej niż 2500g. Wkurzyłam sie bo na to wychodzi, że Emilce przysługuje darmowe szczepienie na pneumokoki - urodziła się w 36 tyg. Mam zamiar pójsc jeszcze raz się upomnieć i walczyć. Wcześniej chyba zagladne do sanepidu po opinię.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek urodził się w 37 i nie ma refundowanych narazie nie szczepilismy na pneumokoki i cały czas się zastanawiamy ale z tego co wiem dzieci urodzone przed 37 tygodniem powinny miec za darmo wiec bym o to walczyła.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral a tak sie martwiłam ze wolno się rozwijają a tu prosze:) mój leniuszek nie chce się obracać hehe ale przyjdzie z czasem i na niego pora :) no ja Tymka karmie ostatni raz 19.30 ok bo przed kapiela wiec do 5 to raczej nie dociagnie ale moze chociaz to karnienie z 1 w nocy triche sie przesunie na 3, zobaczyny.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Witaj ponownie :) To się osiedziałaś w tym szpitalu:( Ja z małym byłam równy miesiąc i gdyby mi powiedzieli, że muszę zostać choćby dzień dłużej, to bym chyba zwariowała zupełnie :( Ale dobrze, że już wszystko w porządku i operacje się udały :)

koral - brawo dla chłopców za nową umiejętność :D

My w poniedziałek mamy pierwsze szczepienie...cholerka, boję się :( Z Julią nie miałam obaw jeśli chodzi o nie, a teraz jest we mnie jakiś strach :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:52

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina a co się dziwic ze masz teraz obawy jak wszędzie zasypują nas informacjami o rożnych reakcjach poszxzepiennych ja to juz nawet nie czytam zeby sie bardziej nie stresować.

My chyba z powodu braku kupy od poniedziałku namy takie smrodliwe baki ze masakra myślicie ze podać juz czopek czy poczekać jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:08

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się nie czytać, choć przecież mimo woli człowiek i tak się styka z przeróżnymi informacjami...:(

A widzisz, że Tymek się męczy? Choć ja znając życie, gdyby już prawie tydzień kupy nie było, to bym czopka spróbowała...

Ja jak widzę, że Mateusza męczy kupa, a zrobić nie może, to smaruję mu pupę oliwką i termometrem troszkę mu pobudzam...kupa za chwilę jest porządna...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ciezko mi powiedziec czy to kupa czy baki go mecza ale dziwnie ze taka długa przerwa w kupie jak dajemy debridat. Raczej najdłuższe przerwy to takie 5 dni miał.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dam jutro z rana bo juz po kapieli Tymek zasypia a juz go nie bede teraz rozbudzala chociaz kak ostatnio dałam to kupa była po 10h od podania wiec nie wiem czy to czopek cos dał czy przyszedł na nia czas.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, witaj :) Cieszymy się, że pomimo takich pzykrych przeżyć wróciłaś do nas :) Zdrówka i buziaczki dla Emilki :*
    Koral - gratulacje dla chłopaków :)
    Karina, ja też przed szczepieniem przeżywałam katusze i jakieś dziwne myśli mnie nachodziły. Okazało się, że Franek zniósł je dobrze i nie miał nawet najlżejszej temperatury ( sprawdzałam co godzinę bo jakąś schizę złapałam). Jedyne co to pospał popołudniu 3 h, co normalnie mu się nie zdarza.
    Kurcze Kozgo, Wy czekacie na kupkę a ja dalej przebieram 6 razy dziennie obsrakaną pieluszkę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:41

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    słyszałam ze jeszcze z Tesco sa ok ale bie mam Tesco blisko :/ Zojka to pupę ma normalnie arystokratki to samo z chusteczkami mokrymi :/
    Miriam, ja zamawiam zakupy z TESCO z dostawą do domu przez Internet
    http://ezakupy.tesco.pl/

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała nie wiadomo co lepsze hehe

Mój synek ostatnio kocha spac wtulony w taka pieluche muślinowa innej niej normalnie noe moze zasnąć.

Walabia jak tam dzis Franuś dał rade ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, Emilka je Bebilon, od kilki dni daję jej 150 ml i czasami zje a czasami nie. Co do jej umiejętności to z leżeniem na brzuszku i podnoszeiem głowy w tej pozycji jest do tyłu. Długo nie była kładziona na brzuszku (wiadomo dlaczego) i strasznie tego nie lubi. Teraz staram się ją kłaść jak najczęściej i widzę poprawę. W pionie jak się ja nosi to trzyma ładnie. Mamy iść na rehabilitację to zobaczymy co powiedzą. A tak to dużo gaworzy, śmieje się, łapie zabawki. W nocy ładnie śpi. Jak zje przed snem koło 21 to potrafi w nocy przespać 6 godz a nawet więcej. Czasami zje jeszcz koło 24 i wtedy ładie śpi do 6.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ