Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
My gondolę mamy duża bo ponad 80cm w środku ale co z tego jak Tymek nie nardzo ja lubi a jak zacznie siadać to nie bedzie opcji pewnie na gondolę juz hehe
Tymek jak leży na boku to tez batdzo glowe do tylu odchyla szczególnie jak leży na naszym lozku smieje sie ze zaglowek podziwia hehe wlasnie zaliczylismy poranna 2h drzemke która nigdy nie trwała dluzej niz pół h ale w sumie duzo w nocy sie budził to moze odsypia humor ma dalej średni niestety:( oby szybko przeszło.Karina1989 lubi tę wiadomość
-
U nas też gondola pewnie na długo nie starczy...
koral - Kubuś sam nie został, nie martw się...Mateuszowi raz jakimś cudem zdarzyło się, że chwycił ode mnie zabawkę, a tak to też jeszcze nie chwyta...owszem, szturcha rączkami wiszącą, ale nie chwyta...
Mateusz też wygina głowę do tyłu, ale u nas akurat to niedobrze...na rehabilitacji z fizjoterapeutką pracujemy nad tym też, by tak nie robił, no i przez to też mamy jak najczęściej nosić go przodem do świata, a tyłem do nas... -
nick nieaktualnyWalabia trzymam kciuki mocno za mamę
bedzie dobrze
Co do jazdy sama. Zojka jechałam 170 km 1 przystanek tak to zazwyczaj bez przystankuteraz szukamy jakis wakacji tylko nie wiem gdzie
może cos polecacie ?
Nasza gondola jest duża. 84cm w środku ale co z tego jak ta małpa nie chce w niej jezdzic i juz poważnie zastanawiam sie nad przejściem do spacerówki rozkłada sie na leżąco tylko nie pamietam czy ma 5 pkt pasy bezpieczeństwajak nie ma to lipa
Sto lat dla Emilki -
100 lat dla Emilki, mamy coraz więcej 4 miesięczniaków;)
Wróciłam od lekarza WAGA U TEŚCIÓW SIĘ POMYLIŁA:)))))
Oliwier waży 6100 a nie 5600 czyli przybrał 700 gram:) mimo wszystko mam skierowanie na badanie krwi i moczu przez ten jego wrzask cały tydzień żeby się upewnić, że jest ok. Pani doktor mówiła, że właściwie powinien zjadać jeszcze 130 ml mleka ale jak bardzo chce to mogę mu dać 150, z tymże jak on tyle zjada to i tak ulewa później nadmiar więc ja myślę, że to bez sensu może on jest po prostu taki łakomczuch, że obojętnie ile nie dostanie to płacze jak sie kończy. ale tylko przy butelce tak robi. Ważne że ta waga nie jest tak masakrycznie mała jak myślałam.
Walabia super że chemia się kończy i powodzenia dalej, myślę że wszystkie tu trzymamy kciuki za Twoją mamę. Moja kiedyś też wygrała tą walkę, pozbyła się jednej piersi ale wygrała.
Też marzę o jakimś wyjeździe niestety do września u nas na pewno nic z tego może we wrześniu jakiś weekend...
-
Olala, proszę Cię, t Ty taką aferę jedzeniową rozpętałaś, opierając się na wyniku z domowej wagi... Dziewczyno!
A mnie ktoś podmienił dziecko! Od wczoraj mam marudka! Co jakiś czas w ciągu dnia popłakuje - zdarzyło się nawet, że płakusiała przy cycu, kiedy jej dałam na uspokojenie, oraz przy noszeniu na rękach. Nie wiem, nawt się zastanawiałam, czy to nie ząbki, ale nic nowego w dziobie nie widzę. W nocy spała ładnie, je, kupy robi, bawi się i uśmiecha, ale wszystko przeplatane "nieuzasadnionymi" płakusiami. Jeśli nie ma przyczyny somatycznej, to może pokłosie skoku z zeszłego tygodnia? Tyle osiągnęła w tak krótkim czasie, że może teraz dopiero odreagowuje? Bodźce do niej silniej dochodzą? No i nie chce leżeć i nie bardzo chce spać w ciągu dnia - usypianie cycem skutkuje na 10-15 minut. Aaa, i od zeszłęgo tygodnia tylo raz się przewróciła na brzuszek, a tak to tylko na boki.
Tusia, Kiruni też się pocą łapki i stopy. Ojciec mówi, że to jedyne, co po mnie odziedziczyła...
Pytanie - kiedy wybarwiają się oczy? Waszym starszym dzieciom kiedy zaczęły się zmieniać? A może nasze 4-miesięczniaki już mają inne? -
nick nieaktualnyMakcza u nas oczy były granatowe po porodzie teraz wieczorami jak by ciemno niebieskie z rana zielono brązowe niby ok 3-4 miesiąca powinny być juz takie jakie zostaną ale śmiem w to wątpić bo zmieniają sie Zoi w zależności od pory dnia.
ja bym chciała zeby miała niebieskie jak Czarek bo sama mam ciemne Czarek znów ciemne chciał zeby miała hehe a jakie bedą może zielone
po teściowej
U nas Zojka tex tylko na boki sie turla a na plecki juz nie za to tak sie na boki kteci ze w nocy spycha mnie z łóżka dzis spadlam na podłogę
Ale dzis wracamy do Warszawy wiec sie wkoncu wyspie
No Ola ale sie musiałaś dzis ucieszyćwalabia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emilka, dużo zdrówka
Śliczna dziewczynka
Walabia, przesyłam moccccc pozytywnych myśli dla Twojej mamy.
Tusia, my też chcemy nad morze jechać we wrześniu a mamy ze Sląska ok. 7-8h.
Najdłużej bez przerwy jechaliśmy 3,5 h i Franky dał radę, większość trasy przespał. Także z przystankami na karmienie, myślę że spokojnie.
Ja dzisiaj przeżyłam horror. Sąsiad remontuje pokój na gorze i Franuś tak się wystraszył przy wierceniu ściany, że 30 min wrzask na całego:( Nie dało się go uspokoić w ogóleMyślałam że zwariuję.
Makcza, dzieci tak mająA może takie płakusianie marudzenie, to też jakaś nowa umiejętność. Dzieci w którymś momencie uczą się, co to nuda albo zniecierpliwienie.
U nas na oczkach pojawiają się takie brązowe plamki, więc myślę że będą oczy jak u mamy, bo tata ma niebieskie
-
Dzieki dziewczyny za życzenia dla Emilki. U mnie ciag dalszy marudzenia. Emilka przewraca się na boczek potem na plecki i tak caly czas. Takie kólko robi na macie. Przy czym krzyczy glośno i wpycha rączkę do buzi.
W domu syf, a teściowie mają przyjechać. Masakra. Dobrze, że obiad mam z wczoraj.
Nie rozumiem dzisiaj mojej córki w ogóle. Zjadla cały słoiczek marchewki z ziemniaczkiem, a zaraz znowu była głodna. To dałam jej mleczko. Ze 160 ml wypiła 120 ml. Zrobiła kupę. Wszystko powinno byc ok. A dalej marudzi.
Może tak przeżywa, że już ma 4 miesiące.
-
Co do oczu to Emilka ma dalej niebieskie. Kształt ma po tatusiu, także kolor mógłby też zostac po tatusiu. Ja mam oczy piwne i jakoś tak by mi nie pasował mój kolor w jej oczach. Z resztą Emilka to cały tatuś. Moje ma stopy i podobno usta.
Stopy tez jej sie pocą strasznie. -
nick nieaktualny
-
Kirunia najlepszego
jeśli chodzi o oczy to czytalam,ze do roku moga sie zmieniać.
natomiast marudzenie Kiruni moze byc spowodowane skokiem. Podobno marudzenie na tym etapie moga trwac aż do 6 tygodni. Ale myślę,ze aż tyle to nie będzie ttwalo. Mój Franko tez ostatnio wiecej marudny pod wieczór.Makcza lubi tę wiadomość
-
Makcza wiem, wstyd mi ale zawsze go tam ważyliśmy i wszystko się zgadzało z tą wagą w przychodni, więc nie pomyślałam, że nagle może być błą. zwłaszcza ze kazałam mężowi wchodzić kilka razy samemu i kilka razy z małym żeby nie było błędu;)
100 lat Kiro nasza kochana, zebyś dalej sie tak pięknie rozwijała jak do tej pory:)
Oliwier nie przekręcił się jeszcze ani razu zawsze go blokuje ręka i nie wie co z ną zrobićw końcu się chyba uda. Wierci się strasznie, jak jest na brzuchu to aż pełza, kręci się wokół własnej osi i na boki ale na plecki jeszcze nie.
U nas od jakiegoś miesiąca oczka są brązowe z granatową otoczką i pewnie takie zostaną bo oboje z mężem mamy brązowe.
wczoraj mąż podciął mi włosy, tak wyrównywał, że z włosów długości do pół tyłka zostały o połowę krótsze, nawet pasa nie sięgająWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:24
Makcza lubi tę wiadomość