X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia śliczny awatarek:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia,
    taką kupiłam:
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-szczoteczka-do-zebow-i-masazu-dziasel-duplikat-1.html

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zauważyłam, żeby zostały plamy po mleku. Za to po marchewce niestety zostają, jesli od razu nie zapiorę. Śliniaki często piorę w zwykłym mydełku bambino i puszcza.

Emilka też składa tak raczki jak do modlitwy. Pierwszy raz zauważyłam taką sytuacje jeszcze w szpitalu jak miała ponad miesiąc.

Karina1989 widzę, że jesteś z podkarpackiego :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Karina1989 widzę, że jesteś z podkarpackiego :)

A no jestem :) Dokładnie ze Stalowej Woli ;) Czyżbyś ty też mieszkała w okolicach ? ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny ,

Wszystkiego Dobrego dla naszych solenizantow, jak ten czas leci :)
    Walabia , usciskaj mame , mam nadzieje ze wszystko bedzie zmierzac ku dobremu , z caego serca zycze .

Ja nie wiem co sie ze mna dziewczyny stalo ale stałam sie bardzo "sensitive" na ludzkie cierpienie a zwlaszcza dzieci . No ryycze i wczuwam sie bardzo w role osob poszkodowanych .
    Czuje wewnetrzny strach o Ryana ktorego nie moge opanowac , panicznie wrecz boje sie lotu do Polski , w zasadzie ten strach pojawil sie od momentu urodzenia małego ale teraz przerodził sie wręcz w panike .
    Wydarzenia ostatnich dni mnie dobiły, widziałam filmik i zdjecia na ktorych lezy martwy niemowlak, co chwile na fejsie zdjecia z Palestyny wymordowanych ludzi i dzieci .
    W głowie mi sie to wszystko nie miesci , ja wariuje boje sie jechac samochodem z malym bo co jesli ktos w nas wjedzie , co popatrze na niego to wyobrazam sobie ze moze mu sie cos stac, marze teraz aby zaszyc sie gdzies w jakims domku, nie wychodzic tylko wychowac Ryana bezpiecznie .
    Przeraza mnie to co sie dzieje w mojej głowie , poważnie zastanawiam sie nad wizyta u psychologa bo ja chyba potrzebuje pomocy , rozmawialam z mezem ale mam wrazenie ze on tego nie rozumie , ze byc moze wyolbrzymiam , ale tego co sie dzieje w mojej głowie nie wie nikt .

Z przyziemnych rzeczy to zmienialam malemu smoczek na 2 bo zaczal jesc mniej zamiast wiecej i od razu poprawa .
    W dalszym ciagu nic sie nie zmienia nadal sielanka i z kazdym dniem kocham go jeszcze bardziej .
    Okazuje sie ze w naszym ega wielkim molu Jumbo sa fantastyczne body bardzo dobrej jakosci w cenie 1-1,5 EUR , no zwariowalam dzisiaj jak to zobaczylam, mam sporo ale musialam kupic kilak sztuk :-)

Dla dziewczyn których maluchy nie przepadaja za leżeniem na brzuszku polecam moj zakup, maly po minucie juz sie drze a na tym cudenku wytrzymuje sporo i interesuje zabawkami dookola .
    Z nowych uiejetnosci to maly przekreca sie z pleców na boczek i kilka razy na brzuszek ale to mogł byc przypadek .

A oto nowy nabytek

adb0b9dfef6f3f3dmed.jpg

93ee166cd6ec9038med.jpg

olala81, walabia, Kaja lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, doskonale Cię rozumiem. Dziś w trakcie karmienia Franka łzy same mi leciały na samą myśl, że ktoś mógłby go skrzywdzić czy mogłoby go... nie być. Bardzo często mam takie myśli. Nigdy nie należałam do osób, które zamartwiają sie na zapas, dlatego mam wrażenie, że to po prostu myśli każdej młodej mamy.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    U nas Zojka tex tylko na boki sie turla a na plecki juz nie za to tak sie na boki kteci ze w nocy spycha mnie z łóżka dzis spadlam na podłogę :/
    Miriam, znalazłam coś dla CIebie:

https://www.babymama.pl/barierka-ochronna-skladana-lozka-baby-dan-p362.html

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa - strach o dzieciaczka to normalne...ja jak mam dni zwątpienia i doła ( a zwykle jest to sobota, bo wtedy mierzę małemu obwód główki) to od razu mi do głowy przychodzą różne myśli, co będzie dalej, co mu jest, a co jeśli to groźne i od razu myśl, że nie zniosłabym tego, gdyby coś mu się stało i to wszystko doprowadziło do najgorszego :( Nie do wyobrażenia ogólnie, że miałoby go kiedyś nie być...Do samolotu to bym chyba nie wsiadła, autem też się boję i modlę się w drodze, byśmy na jakiegoś wariata nie trafili...Na świecie dzieją się ostatnio takie rzeczy, że nie ma się co dziwić, że człowiek drży ze strachu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina jestem z Rzeszowa.

Lissa fajny ten rogalik. Muszę sprawić taki Emilce.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Karina jestem z Rzeszowa.

O jak miło :)
    Choć przez to, że muszę tam ostatnio bywać w dość niemiłych okolicznościach i to często, sprawia, że coraz mniej lubię to miasto ;) Mam nadzieję, kiedyś mi się odmieni :) I ulicę Lwowską będę omijać szerokim łukiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 23:23

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    O jak miło :)
    Choć przez to, że muszę tam ostatnio bywać w dość niemiłych okolicznościach i to często, sprawia, że coraz mniej lubię to miasto ;) Mam nadzieję, kiedyś mi się odmieni :) I ulicę Lwowską będę omijać szerokim łukiem ;)

Jeździsz do szpitala?? Mam nadzieję, że nic powaznego się nie dzieję.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak na razie już tylko na konsultacje i wizyty kontrolne, ale to już ambulatoryjnie...w czerwcu żeśmy leżeli na neurologii, bo małemu główka za szybko rośnie i sprawdzają, co i jak...Mam nadzieję, że nie będziemy musieli się już tam przyjmować na oddział ( poza kontrolnym rezonansem w listopadzie)...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina bądź dobrej myśli na pewno już teraz wszystko będzie ok.
    ja tez mam chwile że przychodzą do głowy głupie myśli, straszne. chyba każda z nas tak ma.strach i zmartwienia to chyba nieodłączne aatrybuty macierzyństwa.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie lęki :/za rok szykuje się baaardzo długa podróż samolotem do matki chrzestnej Zosi. Już się boje jak to przetrwam :/ poza tym ten strach nie pomaga przy oswajaniu się z samochodem...

Ostatnio nie mogę się wyspać. Budzę się jak zombi i jestem jakaś nie w sosie. Zauważyłam, że coraz mniej chętnie wychodzę z domu. Zamieniam się w odludka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:04

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się boje o Tymka i jak nie musze nie jeżdzę z nim samochodem wole komunikację miejska i wszyscy znajomi mi się dziwią a ja mam jakies opory do jeżdżenia sama z Tymkiem samochodem oczywiście jak trze a to pojade ale stres zawsze jest szczególnie ostatnio odkąd Tymek średnio znosi jazdę samochodem.

Doris ja ostatnio tez czuje sie jak zombie ciagle zmęczona, pokładam się i siły nie mam wyniki badan mam ok wiec to chyba przemecenie i te upały :( od jutra podobno ma byc chłodniej i padać oby :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jak sobie radzisz w komunikacji miejskiej z Tymkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:04

Kaja, Miriam, olala81, Niesmiala lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris niskopodlogowymi jeżdzę i jest ok :) kurczę na telefonie u mnie Zosi glowe ucięło:/

A mój zawodnik padł na macie podczas zabawy :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

koral mogłabym zapytać przy jakiej hemoglobinie twoi chłopcy dostali żelazo bo nam lekarka z przychodni też chce wepchnąć a mała miała problemy z załatwianiem się i wolałabym go uniknąć.

i widze że wszystkim maluszką pocą się stópki i rączki a nas przez to wysłała na badanie poziomu wit d3 bo stwierdziła że pewnie ma jej za mało i że będzie trzeba większą dawke i jeszcze badaliśmy poziom żelaza.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo i jak podajesz jeszcze syrop? my już od tyg dajemy 2x dziennie a w poniedziałek odstawiamy.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - fajnie, że maluchom smakuje jabłuszko :D

właśnie kozgo - jak z tą komunikacją miejską? Ja to się boję...z kimś to bym może i pojechała, ale sama jakoś się boję jak to by było z wejściem i wyjściem z autobusu...

lusia - mojemu się pocą, ale nie podejrzewałabym akurat niedoboru wit D3...w końcu i pije mm, gdzie jest i dostaje kapsułkę z tą witaminą, no i chodzimy na dwór, gdzie też trochę dostaje...więc chyba dostaje jej dosyć...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ