Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest tak:
OM 13 kwietnia
USG 12w 10 kwietnia
a usg połówkowe w poniedziałek więc zobaczymy, chociaż ze względu na dwurożność macicy mam się szykować na wcześniejszy poród 36/38tc. więc zobaczymy jak to wyjdzie.
Czytam o Waszych zakupach pierwszych i powoli zaczyna mi się udzielać może po poniedzialkowym badaniu jeśli poznam płeć to się odblokuje i będzie lawina zakupów:) -
Natalia ja właśnie się odblokowałam po wizycie. Do tej pory miałam ochotę coś kupić, ale mnie coś powstrzymywało.
Przyjdzie i na was czas. A jak już zaczniecie to będziecie miały ochotę na więcej zakupów. Mnie wczoraj tak pochłonęły, że aż zapomniałam o głodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 11:19
-
Jeju jak Was się miło czyta a zarazem strach że ja nic nie mam i nawet nie mam od kogo dostać niby męża brat mieszka obok nas i mają 1,5 rocznego synka ale jego żona nie jest zbyt fajna i raczej nie dostanę zbyt wiele ale jakoś się tym nie przejmuję teraz mam trochę krucho z kasą ale kupimy i zrobimy to co najpotrzebniejsze od razu po porodzie a później będę mieć większy akurat przypływ gotówki to wtedy zaszalejemy
No ale dziś nie powstrzymałam się i kupiłam takie słodziutkie skarpetusie , czapeczkę, chusteczki nawilżające w promocji, pieluchy tetrowe i body coraz bardziej się cieszę że niedługo będę tulić naszego skarbaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 11:44
Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to się pochwale, że dzisiaj kupiłam pierwszy ciuszek Wiosenną kurteczkę przecenioną z 59 zł na 17.70 zl w Tesco. A w niedzielę odbieram od siostry ubranka po moich starszych dzieciach. Muszę zrobić przegląd tych ubranek żeby wiedzieć co mi brakuje. Moje starszaki rodziły się późną jesienią więc ciuszki są raczej zimowe
-
Dziewczyny przepraszam, że taki offtopic ale przed chwilą znalazłam taką tabele odnośnie przyrostu wagi w ciąży:
Przyrost masy ciała w okresie ciąży zależy od przed ciążowego BMI:
w przypadku, gdy wynosił on poniżej 19,8, przyrost masy ciała może wynieść 12,5-18 kg
u osób z prawidłowym BMI (19,8-26) przyrost masy ciała może zawierać się w przedziale 11,5-16 kg
gdy przed ciążą występowała nadwaga (BMI 26-29), przyrost masy ciała może dochodzić do 7-11,5 kg
u osoby z BMI powyżej 29 (wskazującym na otyłość) przyrost masy ciała nie powinien przekraczać 7 kg w przebiegu ciąży
A co do terminów moja siostra pierwszą córkę urodziła kilka dni po terminie, a drugą 2 tygodnie przed. Teraz koleżanka była pewna, że urodzi przed terminem a wywoływali jej poród 10 dni po bo podobno tyle maksymalnie się czeka. -
ja często, a szczególnie jak wchodzę gdzieś, gdzie jest tłum to jak z automatu łapie się za brzuch hehe nie wiem czy to instynkt czy co. Często w domu trzymam sobie ręce na brzuchu i wsłuchuje się w ruchy:)
Dziś się objadła placków z jabłkami:) -
Super:) trochę mnie pozarażają te ilości różnych rzeczy hehe o nie których nawet bym nie pomyślała, więc dobrze, że są takie strony:)
Dziewczyny mam pytanie co to butelek, jeżeli zamierzam karmić piersią to warto kupować na wszelki wypadek butelki, czy poczekać i ewentualnie kupić po porodzie w razie potrzeby? -
Z tego co wiem od moich koleżanek mam - to laktator warto mieć jak trzeba wyjsc z domu i zostawic dzidzie na kilka godzin. Wtedy odciągamy pokarm i zostawiamy.
butelke. chyba trzeba mieć gdyby dziecku trzeba bylo podać glukozę, herbatkę z kopru czy cos tam innego.
ale jaka butle,kupić to nie mam pojęcia juz.