SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj manadarynki to u mnie standard. Moi rodzice zawsze są przygotowani jak ma do nich przyjsc i na stole stoi miska pelna manadrynek. A w szafce w razie wu czekolada.
    Ogólnie jem dużo owoców i warzyw, przez to mój mocz jest mocno zasadowy

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak:
    OM 13 kwietnia
    USG 12w 10 kwietnia
    a usg połówkowe w poniedziałek więc zobaczymy, chociaż ze względu na dwurożność macicy mam się szykować na wcześniejszy poród 36/38tc. więc zobaczymy jak to wyjdzie.
    Czytam o Waszych zakupach pierwszych i powoli zaczyna mi się udzielać:) może po poniedzialkowym badaniu jeśli poznam płeć to się odblokuje i będzie lawina zakupów:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszędzie jest termin zgodny z ostatnią miesiączką, natomiast parametry rożne wskazują raz 3 dni starszą, raz tydzień starszą ciąże ale doktor powiedział że to i tak na oko ten termin jest:) może pod koniec będzie bardziej wiadomo :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg. OM - 18.04, USG w 7 tyg - 21.04, USG w 14 tyg. - 24.04, USG w 18w6d - 18.04
    Na początku lekarz mi powiedział, ze najbardziej wiarygodny termin z USG jest od 7 do 9 tyg.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja właśnie się odblokowałam po wizycie. Do tej pory miałam ochotę coś kupić, ale mnie coś powstrzymywało.
    Przyjdzie i na was czas. A jak już zaczniecie to będziecie miały ochotę na więcej zakupów. Mnie wczoraj tak pochłonęły, że aż zapomniałam o głodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 11:19

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zakupy na głód to dobry sposób :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak Was się miło czyta a zarazem strach że ja nic nie mam i nawet nie mam od kogo dostać niby męża brat mieszka obok nas i mają 1,5 rocznego synka ale jego żona nie jest zbyt fajna i raczej nie dostanę zbyt wiele ale jakoś się tym nie przejmuję teraz mam trochę krucho z kasą ale kupimy i zrobimy to co najpotrzebniejsze od razu po porodzie a później będę mieć większy akurat przypływ gotówki to wtedy zaszalejemy :)

No ale dziś nie powstrzymałam się i kupiłam takie słodziutkie skarpetusie :), czapeczkę, chusteczki nawilżające w promocji, pieluchy tetrowe i body :) coraz bardziej się cieszę że niedługo będę tulić naszego skarba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 11:44

Makcza lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się pochwale, że dzisiaj kupiłam pierwszy ciuszek :-) Wiosenną kurteczkę przecenioną z 59 zł na 17.70 zl w Tesco. A w niedzielę odbieram od siostry ubranka po moich starszych dzieciach. Muszę zrobić przegląd tych ubranek żeby wiedzieć co mi brakuje. Moje starszaki rodziły się późną jesienią więc ciuszki są raczej zimowe :(

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że taki offtopic ale przed chwilą znalazłam taką tabele odnośnie przyrostu wagi w ciąży:

Przyrost masy ciała w okresie ciąży zależy od przed ciążowego BMI:

w przypadku, gdy wynosił on poniżej 19,8, przyrost masy ciała może wynieść 12,5-18 kg

u osób z prawidłowym BMI (19,8-26) przyrost masy ciała może zawierać się w przedziale 11,5-16 kg

gdy przed ciążą występowała nadwaga (BMI 26-29), przyrost masy ciała może dochodzić do 7-11,5 kg

u osoby z BMI powyżej 29 (wskazującym na otyłość) przyrost masy ciała nie powinien przekraczać 7 kg w przebiegu ciąży

A co do terminów moja siostra pierwszą córkę urodziła kilka dni po terminie, a drugą 2 tygodnie przed. Teraz koleżanka była pewna, że urodzi przed terminem a wywoływali jej poród 10 dni po bo podobno tyle maksymalnie się czeka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam może śmieszne pytanie ale głaszczecie brzuszek?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja często, a szczególnie jak wchodzę gdzieś, gdzie jest tłum to jak z automatu łapie się za brzuch hehe nie wiem czy to instynkt czy co. Często w domu trzymam sobie ręce na brzuchu i wsłuchuje się w ruchy:)

Dziś się objadła placków z jabłkami:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez glaszcze brzuszek. Szczegolnie,jak siedze w pracy i nad czyms mysle albo przed tv:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) trochę mnie pozarażają te ilości różnych rzeczy hehe o nie których nawet bym nie pomyślała, więc dobrze, że są takie strony:)

Dziewczyny mam pytanie co to butelek, jeżeli zamierzam karmić piersią to warto kupować na wszelki wypadek butelki, czy poczekać i ewentualnie kupić po porodzie w razie potrzeby?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ja dorzucę pytanko czy laktator też jest potrzebny jeśli chcę karmić piersią?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uwielbiam głaskać się po brzuszku i czekać aż kopnie :). Na razie to są delikatne stuknięcia nie mogę doczekać się aż mnie porządnie skopie :) hehe . mąż mówi że jestem nienormalna

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem od moich koleżanek mam - to laktator warto mieć jak trzeba wyjsc z domu i zostawic dzidzie na kilka godzin. Wtedy odciągamy pokarm i zostawiamy.
    butelke. chyba trzeba mieć gdyby dziecku trzeba bylo podać glukozę, herbatkę z kopru czy cos tam innego.
    ale jaka butle,kupić to nie mam pojęcia juz.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze przyznaje sie do grzechu-cala paczka popcornu z mikrofali do filmu:) za to bez kolacji i jutro obiecuje warzywka glównie:)

haybeauti lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral mojej siostry jedna córka tak samo, tylko cyc.

Natalia mnie po popcornie Tymek tak kopał, że hoho więc może też Ciebie pokopie Twój dzidziuch:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mój maluch dziś w nocy tak kopał że przez godzinę nie mogłam spać.dla mnie to najpiękniejsza pobudka :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście racje po popcornie pół godziny szaleństw w brzuchu:) Ale fajnie.
    Natomiast noc i poranek spokojna, nie budzę się jeszcze od ruchów.

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ