Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza gratuluje dZiewczynki a przede wszystkim zdrowej dzidzi ja właśnie zajadam spaghetti i zaraz dobieram się do mandarynek dziś humor mam lepszy bo od 4 dni pierwsza w pełni przespana noc co oznacza ze katar przechodzi:) no właśnie forum sie zmieniło juz sie bałam ze nasz temat zniknął ale najszczęście dalej tu jesteście kurczę to takie ciężkie jak sie nie ma koleżanek w ciazy, z dziećmi albo chociaż planujących dlatego cieszę sie ze mam Was:)
-
No właśnie, a nie chce też swoich koleżanek zamęczyć opowieściami o wózkach itd. hehe. Czas już wrzucić zdjęcie mojego brzusia:) Robimy z mężem takie zdjęcia co tydzień i powiem Wam, że porównując pierwsze zdjęcie z ostatnim jest zmiana hehe. Z każdym zdjęciem coraz bardziej zanikają mi żebra, a teraz już w ogóle nie widać.
-
A i chciałam się jeszcze pochwalić pościelą jaką kupiłam:)
http://www.next.co.uk/x523318s14#851498x52
i do tego mamy takie właśnie naklejki na ścianę i dywanik w kształcie głowy małpki. Pokój ogólnie będzie biało-błękitny bo nie bardzo lubię beże czy zielenie. -
Makcza, ale fajnie W ogóle super lekarz... Mój nic do mnie nie mówi, jest jakiś taki ponury. Poza tym jak ostatnio spytałam, czy mąż mógłby być obecny przy usg, to odpowiedział: "No, ewentualnie." Dziwny koleś
Też się przestraszyłam, że nie ma naszego forum Z kim jak nie z Wami można pogadać o zaparciach, mdłościach i tym podobnych rzeczach?
Kozgo... mój brzuch przy Twoim jakoś dziwnie wygląda... wiedziałam, że jest coś podejrzanie dużyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 19:48
Makcza lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Makcza. Ja mam nadzieję, że jutro się wyjaśni czy będzie Emilka, czy jednak coś urosło:)Mi wszyscy mówią,że wyglądam na chłopaka. Zobaczymy:)
Jeśli chodzi o moje koleżanki to jest tak po 50%
Moje najbliższe przyjaciółki mają po jednym dziecku. Jedną zamęczam pytaniami na gg bo niestety ostatnio nie mamy czasu się spotkać ze względu własnie na jej rocznego synka. I to mnie uświadamia co się kończy. Już nie będzie tej swobody, no ale cóż coś za coś
Kozgo masz fajny ten brzuszek. Ja mam już strasznie duży i zaczyna mi pępek wypychać.
Makcza lubi tę wiadomość
-
Mi pępek też wypycha i musiałam już kolczyk wyciągnąć bo mnie uwierał i jakiś taki łysy ten brzuch bo kolczyk nosiłam 10 lat więc ciężko mi się przyzwyczaić hmmm...U mnie presja znajomych jest raczej w drugą, czyli, że po co tak wcześnie, czy nie wolimy się wyszaleć itd... ale my chcieliśmy i czuliśmy, że to ten moment i cieszymy się, że się zdecydowaliśmy:)
-
Hej, dziewczyny - gratuluję wszystkim mamusiom!
Ja w poniedziałek dowiedziałam się, że będę miała córcię - a że mam już synka, to bardzo się ucieszyłam!
A jeśli chodzi o brzuch, to mój jest ogromny jak na ten tydzień Jak będę miała jak, to wrzucę jako avatar i same ocenicie Ale ja też strasznie dużo jem, masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 21:33
-
Elle ja też jem duzo ciagle głodna jestem i to najbardziej do niezdrowego mnie ciągnie hehe już w sumie z 4kg do przodu jest ale trudno wolę czasem zjeść coś złego niż się wkurzyć ze nie mogę trzymam się zasady wszystko z umiarem:) Elle gratuluje dziewczynki, super że będziesz miała parkę
-
Makcza! Gratuluję córeczki!
Kozgo pościel cudowna! Ale droga trochę rzeczywiście. Ja będę celowała w pościel chyba z Ikei. Moja szwagierka polecała mi pościel Feretti, ale ceny zabijają.
Koral, a nie masz od kogo dostać ciuchów? Ja zaskoczyłam się pozytywnie bo czekają na mnie 4 worki ciuchów od mojej jednej kuzynki, druga też ma dla mnie wyprawkę po swoim synu, koleżanka z pracy przyniesie mi karton ciuchów ze strychu Ogólnie będę miała w czym przebierać.
Ale z drugiej strony nowe ciuchy ze sklepów są tak cudowne, nawet w Tesco że ciężko przejść obojętnieMakcza lubi tę wiadomość
-
Ja też planuję kupować używane ciuszki, zwłaszcza, że wszyscy dookoła trąbią, jak to dzieci szybko rosną. Zresztą jak się przejdzie po sklepach z używaną odzieżą, widać, że rzeczy dla niemowlaków często są nowe, z metkami. Trochę pozbieram po koleżankach i jakoś będzie mam nadzieję . Zaczęłam powoli myśleć o wózku, bo też chcę zapolować na używany. Czy dzieci urodzone w kwietniu zimą jeżdżą już w spacerówce?https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
dziendoberek dziewczynki
Makcza-gratuluje córeczki- intuicja u ciebie zawiodla tak jak i u mnie
ja z ubranek nie musze nic kupowac bo mam wszysytko po córci w swietnym stanie.
gdybym miala kupowac to na pewno bym nie kupowala nowych-wolalabym kupic uzywane ale dobrej jakosci np next, mothercare itp.
Jak bylam w ciazy z córka to dostalam uzywane ciuszki ale wiekszosc markowa wiec nawet jak corcia pochodzila to teraz na druga córeczke sa w stanie wrecz idealnym.
oprocz ciuszkow i kocykow to nie mam nic bo wszystko oddalam szwagierce- wiec tez czeka mnie kupno wózka, lozeczka, bujaczka itd itp ale mysle ze zajme sie tym po nowym roku.
aphrodita- czekamy na wiesci ja w obu ciazach wygladalam "na chlopaka" wiec ja nie bardzo wierze w ta teorie
Milego dzionka kochane! -
Brava ja też w to nie wierzę tak samo jeśli chodzi o zachcianki. Kobieca intuicja tez zawodzi. W karcie ciąży mam już wpisaną płeć, ale zanim zacznę coś kupować chce się jeszcze upewnić.
Ubranka dla dzieci są śliczne, aż ciężko się oprzeć. Każda mama którą znam kupuje ubranka używane. Lepiej kupić dobrej jakości nie zniszczone niż kiepskiej nowe. Przynajmniej takie jest moje zdanie. -
Ja jedną pościel też nam z ikei ale nie mogłam się oprzeć tej:) zresztą nie ukrywam że poszalałsm też trochę z ubrankami ale z drugiej strony nie mam nikogo od kogo mogłabym coś dostać bo siostra ma dwie bardzo dziewczęce córki a rzeczy które sa uniwersalne typu Body i pajace najbardziej jej sie niszczyły wiec kiszka ale za to dostanę od niej fotelik do samochodu, Bujak, wanienkę i zabawki, gryzaczki więc nie jest źle:) zresztą pokoik remontujemy sami, mebelki z ikei wiec tez cenowo nie ma dramatu:)
-
Kozgo, malutko przytyłaś. Ja to już 5,5 kg na plusie i jestem przerażona. Aż strach pomyśleć ile będzie do końca. Jem raczej normalnie.
Też już kompletuje w myślach wyprawkę. Wózek już upatrzony. Wczoraj wyczaiłam śliczną pościel retro:
http://bebelini.pl/floral-garden-lily-3-elementy-p-24.html
tylko chce różową