X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płytke z usg genetycznego mam, z polowkowego tez dostanę. to fajna pamiątka:)
    Kasienka ruchy poczujesz, niektore dziewczyny zczynaja czuc dopiero po 20 tygodniu, spokojnie więc wszystko z Tobą w porządku. U mnie dosłownie kilka razy bylo czuc pod reka, ale wciaz raczej tylko pukanie odczuwalne w srodku. Mąż jeszcze sie nie załapał na przywitanie z maluchem. Zauwazylam tez z dzidzia sie bawi w chowanego bo jak puka w brzuszek i mi sie wydaje , ze mocno to kłade reke na brzuchy zeby sprawdzic czy czuci i wtedy od razu przestaje:) po tacie uparte będzie.
    Co do zachcianek to nie mam za bardzo żadnych tylko mi sie wzmocniło wszystko przedc ciaży, czyli jeszcze bardziej lubie pizze, fryciochy i makarony i warzywa, a jeszcze mniej slodycze i owoce. Ciazto jem raz na tydzien lub dwa na obiedzie u rodziny, ale frytki mogłabym codziennie:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryyyytki o taaak:) ja akurat słodyczy nie lubiłam przed ciążą i teraz też mnie nie ciągnie. Makcza zazdroszczę tak racjonalnego jedzenia mnie niestety niezdrowe żarcie często przeciąga na swoją stronę hehe.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Witajcie!

Dzwoniłam wczoraj do szpitala w którym chcę rodzić i pytałam o szkołę rodzenia - powinnam zacząć chodzić od stycznia. Ogólnie to jest 7 dwugodzinnych spotkań (dzień tygodnia do wyboru). Mój mąż już się przełamał i chce ze mną chodzić, więc baaaardzo się cieszę z tego!

Ostatnio jak robiłam badania w szpitalu to też podeszłam do szkoły rodzenia popytać co i jak. W tym szpitalu jest 12 zajeć raz w tygodniu i też niby od stycznia mogę chodzić chyba, że chcę wcześniej. Zastanawiam czy lepiej jednak nie zacząć wcześniej. Męża jakoś strasznie nie muszę namawiać, ale pojawia się mały problem bo zajęcia są od 16 30, a on najwcześniej kończy o 17. I teraz albo zmiana szkoły albo będzie się zwalniał raz w tyg, albo spóźniał. Zmiana szkoły nie bardzo mi pasuje bo ma dobrą opinię, no i drugi argument to w tym szpitalu chcę rodzić.

W czwartek mam wizytę i teraz chyba wolałabym, żeby to jednak nie było jeszcze USG połówkowe. Lekarz przesunął mi wizytę na wcześiejszą godzinę ze względu na jego wyjazd i nie ma szans żeby był mój mąż.

Co do ruchów to zauważyłam, że jak mam czas, odpoczywam i czekam na te ruchy to lipa. A jak siedzę w pracy to wtedy prawie cały czas coś czuję.

Jeśli chodzi o zakupy to ja nic jeszcze nie kupiłam. Zaglądam do sklepów i mam ochotę coś kupić, ale jakoś się nie odważyłam. Chyba po tej wizycie dopiero zacznę myśleć o zakupach.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82jestem dowodem na to,że warto czekać spokojnie na ruchy - bez stresów. Sama przeżywałam, że jeszcze nic nie czuję a jeśli czuję to nie wiedziałam czy to ruchy czy w jelitach coś się przewraca. Dziś jak byłam u mamy położyłam się na łóżko z ręką na brzuchu. Maleństwo zaczęło tak się poruszać, aż sama nie dowierzałam. Nawet zawołałam mamę, żeby też położyła rękę bo stwierdziłam , że może sobie coś uroiłam. Okazało się, że mama też czuła ruchy:) Tak więc kasienka82 widzisz jestem w 19 tygodniu i dopiero mogę śmiało stwierdzić,że to były ruchy :)

Dziś jestem mega szczęśliwa. Musiałam się tym z Wami podzielić :D

Makcza dołączam się do stwierdzenia kozgo. Również zazdroszczę tak racjonalnego i przemyślanego żywienia, też bym chciała mieć takie samozaparcie :) :)

kasienka82 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina i jak tam połówkowe? Ja dziś tez pytałam o szkole rodzenia w swoim szpitalu i mam sie dowiadywać w połowie grudnia bo jeszcze nie na grafiku na styczeń a teraz już trwa kurs więc nie można się dopisać. Mi się dziś chce zapiekanki :) szafę dziś wysprzatalam i się strasznie zmęczyłam ah ta kondycja:p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania wyszły dobrze, wszystkie parametry prawidłowe, narządy na miejscu, a na pierwszym planie wyeksponowane... :D Nie ma wątpliwości, że będzie syn! Wiercił się niesamowicie, aż nie mogliśmy uwierzyć :) Mąż jest dumny, a ja w szoku, bo intuicja mnie zawiodła, czułam, że będzie dziewczynka.

Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to czekamy na wieści:) Ewelinka gratulację, wybrane macie już imię?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratulacje zdrowego ruchliwego synka, Makcza koniecznie dać znać kto mieszka w brzuszku i jak to sie ma do intuicji i naszego chińskiego kalendarza:)

relgh371zv6v421k.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U mnie na polowkowym wszystko ok. Maluszek zdrowy. Na 80 % dziewczynka. Myslalam ze będzie chlopczyk bo ta ciąża calkiem inna od tej pierwszej z córeczką. A jednak intuicja splatala mi figla.
    Makcza daj znac jak u ciebie to jutro będzie wyglądać ;-)

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje Brava super ze wszystko dobrze :) przyda nam się dziewczynka dla równowagi :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2013, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny, że wszystko ok i znacie już swoją płeć dzidzi.
    U mnie też intuicja zawiodła i kalendarz chiński również, drugi lekarz twierdzi, że będzie dziewczynka :)- 18 tc. Tak właśnie po cichu marzyłam o dziewczynce, ale myślałam, że będzie drugi chłopak, a tu niespodzianka (aż nie mogę spać :))
    Wszystkie parametry ok, tylko mam nisko łożysko, więc muszę uważać i kontrolować je :(.
    Makcza czekam na wieści.

Niesmiala lubi tę wiadomość

eg
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale fajnie!!!! Już się nie mogę doczekać swojego badania :)

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, Eg gratulacje zdrowych maluszkow:) teraz juz z górki:)

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny i gratuluję również wszystkim już po badaniach :) Fajnie, że możemy się cieszyć razem ze zdrowych maluszków. Z tą płcią to czasami niezła niespodzianka, ja przez noc jakoś się oswoiłam z myślą o synku, ale wczoraj mimo radości, że wszystko ok, czułam w środku, że mnie intuicja oszukała :D.
    Teraz czekamy na Makczę.

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wszystkim, fajnie że z dzieciaczkami wszystko w porządku. niech dalej zdrowo rosną.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od 4 dni moje maleństwo tak kopie że cały brzuch mi się podnosi, a wczoraj to już były takie mocne te kopniaki że aż sama podskakiwałam, ale fajne uczucie.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dziewczynek:) i chłopców:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 15:46

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie spełnione :) Gratulacje!

• Natalia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - gratulacje! :)
    Dziewczyny zauważyłyście, że nam się forum zmieniło?

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ