X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Hej dziewczyny mam takie małe pytanko bo niestety mam spore problemy i mocno sie denerwuje i chcę pić melisę by trochę sie uspokoić ale nie wiem czy to nie zaszkodzi małej. Może któraś z was wie czy mogę sobie ją parzyć?
    Można, mi kazał pić lekarz abym lepiej zasypiała na początku ciązy. Teraz raz na 3 dni też sobie piję wieczorem na zmianę z ciepłym mlekiem innego dnia. Oczywiscie w granicach zdrowego rozsądku, jak to z ziołami. 3 dziennie niekoniecznie, ale jedną spokojnie.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melisę piłam ale potem miałam mdłości od niej tak jak tez od mięty niestety ale jedna dziennie spokojnie można. Ja juz po usg Tymek dalej jest chłopcem o to niezły śmieszek spał z głowa na pęcherzu o nogi miał rak zarzucone na głowę ze stopki były po jej bokach nawet lekarz sie śmiał ze tak śmiesznie śpi :) ale zdrowy, szyjka długa, zdrowe narządy wiec jesteśmy szczęśliwi :) szkoda tylko ze spał ale co mu sie dziwić od wczoraj rana tylko leżę chora więc jak tylko wstałam o go pokołysałam od razu zasnął:)

Makcza, aphrodita, Mirella, Niesmiala, Tusia89, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kozgo! :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo super:) zdrowe malenstwo to wielka radość. No i dobrze, ze nie ma niespodzianki z płcią.

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz dzisiaj też twierdził, że widział siusiaka więc chyba jednak jest chłopak. Mały ok tylko łożysko nadal nisko :( ale mamy jeszcze czas, żeby poszło w górę. Narazie nie panikuję ;)

• Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakupów dla dziecka mam skarpetki :D Szaleństwo... Ale sama ich nie kupiłam, tylko dostałam od siostry. Póki co nie mam ochoty na tego typu akcje :P Może znajdę jakąś stronkę, gdzie kompletują całą wyprawkę i przysyłają do domu ;p Fajnie by było gdyby jeszcze rozpakowali i poukładali :)
    Jeżeli chodzi o melisę to piłam codziennie w pierwszym trymestrze, bo bardzo mi pomagała na mdłości. Zresztą znalazłam parę artykułów na jej temat i w każdym napisane było, że w ciąży jest jak najbardziej ok.
    Ruchy czuję tak wyraźnie, że aż czasami mnie męczą. Szczególnie jak dzidzia jeździ po pęcherzu i muszę chodzić co 5 minut sikać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 21:45

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie mój brzuch? Czy tylko mi się wydaje, że jest olbrzymi? Koleżanka za miesiąc będzie rodzić, a ja mam większy brzuch od niej :D

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Super ze dzieciaczki zdrowe !!! Ja dzisiaj byłam na normalnej wizycie i miałam szybkie usg. Pierwszy raz widziałam tam dokładnie buzie Frania. Taka chudzinka malutka, ale juz stwierdzam że jest sliczny :)
    Martyna, Twój brzuch jest jak najbardziej ok. Piłeczka:)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna piękny masz brzusio:) każdy ma inaczej podobno zależy od szerokości bioder i mięśni brzucha. Moja siostra do 6 miesiąca nie miała wogole brzucha a potem wielki brzuch 23kg do przodu ale po porodzie wróciła do normy:) a mój dzidziuś na 370g:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To puki co chyba przewaga chłopów u nas zobaczymy czy na polowkowych sie nam więcej dziewczynek ujawni :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny świetne wieści, sama radość jak czyta się takie dobre wiadomości:) oby tak dalej i więcej takich informacji z połówkowych usg

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę same wspaniałe wieści po badaniach połówkowych, ja nie mam nawet jeszcze terminu ustalonego, ale idę na wizytę w następny wtorek to pewnie coś ustalimy z lekarzem. Jak na razie muszę się oszczędzać na całego i leżeć plackiem wczoraj wypisali mnie ze szpitala, okazało się że mam bardzo nisko łożysko usadowione na ścianie przedniej, stąd dostałam plamień. Tak więc chyba wszystkie zakupki będę musiała zrobić przez internet, mama i siostra obiecały mi pomóc w przygotowaniach, ale jakoś teraz nie mam do tego głowy.
    Z Kruszynką wszystko ok, jak na razie nic sobie nie robi z tego co się dzieje i oby tak do kwietnia;].

Niesmiala lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala! Na pewno będzie dobrze!! :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, bardzo ładny okrąglutki brzuszek :)
    Wczoraj pierwszy raz zostałam "pokopana" przez lokatora, teraz to już nie mam wątpliwości, że to było to. Zachciało mi się mandarynki przed snem, zjadłam i proszę jaki efekt :) Trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze połówkowe!

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina! Trzymam kciuki! Niech będzie spokojny! Mój lekarz mówił, że lepiej się robi to badanie jak się maluch nie wierci. Najlepiej nie jeść minimum godzinę wcześniej.
    Pytanie do wszystkich, czy dostajecie płytkę z nagraniem z badania?

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina powodzenia, daj znać po wszystkim:)
    Zazdroszcze kopniaczków ja nadal nic nie czuje;( jak to możliwe;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 09:37

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka, u mnie ten ostatni tydzień jest jakiś taki przełomowy - brzuch się zaokrąglił i wtedy zaczęłam czuć coś na serio. Myślę, że i u Ciebie za kilka tygodni się rozkręci, każdy ma swoje własne tempo. Niektóre dziewczyny już w 16 tygodniu coś tam czuły, a po mnie nawet nie było widać, że jestem w ciąży :)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, może czujesz ale nie wiesz że "to" jest to co masz właśnie czuć :)
    Ja tak miałam przez ponad tydzień.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się wsłuchiwać w brzuszek ale jakoś nic nie słysze:) albo nie umiem słuchać;) nie wiem ile mam czekać na jakiś znak, nie wiem czy pod ręką coś poczuje czy tak normalnie... czekam na jakiegoś konkretnego boksa...:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic...ruchy - chyba ich nie rozpoznaję ;), zakupy poziom zerowy - i jakoś nawet nie odczuwam euforii w tym temacie, niby wiem ze trzeba bedzie je zrobić ale jest to tak odległy temat, ze nie czuję go zupełnie...
    ostatnio zrobiłam internetowe podejście do wózków - po 10 minutach stwierdziłam, że to jakaś alchemia.
    chyba jedyne co przypomina mi o ciąży to brak talii i częstsze dyskwalifikowanie ubrań ze względu na rosnący brzuch ;)
    a tak btw czy utrzymały Wam się jakieś zachcianki z 1 trymestru, bądź pojawiły nowe? bo ja jestem od 4 i pół miesiąca monotematyczna - czekolada, pomarańcze, jabłka i jogurt kozi. i kazdego dnia tabletki na alergie ;)

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ