X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja też zazdroszczę Tobie tych ruchów. Ja niecierpliwie czekam na konkretnego kopniaka :) Ja połówkowe mam podobnie jak koral 26.11 i już odliczam czas :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się dopiero jakoś od tygodnia uaktywnił wcześniej też za dużo się nie ujawniał. Ale czasem jak się ułoży na pęcherzu to aż boli... Taki mały rozrabiaka:) no to listopad będzie dla nas czasem połóweczek:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 25, rowno za tydzien. Przebieram juz nogami:) u mnie od kilku dni ruchy coraz częstsze. W pracy po obiedzie, w samochodzie. Czuje kilka razy dziennie, ale jeszcze,nie podnosi ki sie caly brzuc tak żeby mąż mogl tez sie przywitać z lokatorem.

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na połówkę pójdę w przyszłym tygodniu.mam to szczęście, że nie muszę się umawiać na konkretny dzień ;)nadal nie czuję ruchów =/

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję!!!!! :) W sumie to czułam wcześniej, ale teraz są wyraźniejsze te małe kopniaczki i mogę w końcu powiedzieć ze "to" jest to :)
    Połówkowe w piątek!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie tydzień połówkowy :) Ja idę jutro wieczorem i już nie mogę się doczekać, bo ostatnie USG miałam w 13 tygodniu. Dzisiaj dentysta, ale jakoś trzeba przeżyć.
    Kozgo, też zazdroszczę Ci kopniaczków, nasz maluch chyba jest leniwy, bo czuję tylko takie drżenie i leciutkie pukanie. Pewnie jak już będzie na świecie, to sobie odbije ;).

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 21 (czwartek)i na pewno będę miała USG, ale czy połówkowe to nie wiem. Okaże się na wizycie. Co do ruchów to już jakąś obsesję zaczynam mieć:) Ciągle nasłuchuje i niby coś tam się rusza, czasem puka, czasem łaskocze ale nie wiem już sama czy to na 100% Bejbik. Raz mi tak wybuliło w jednym miejscu brzuszek i się cieszyłam, a potem już miałam zwątpienie, że to może coś innego bo miałam wzdęcia.
    Na szczęście mdłości już mi praktycznie przeszły, teraz tylko powracają jak jestem głodna.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj o 12 mam wizytę u mojego gina. Jestem strasznie ciekawa czy płeć pozostanie bez zmiam ;) ostatnio wydawało mu się, że widział siusiaka ale nie tak dokładnie bo było ułożenie miednicowe i nie zawiele można było podejrzeć. A w czwartek połówkowe :-)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella ale dziś też masz usg? No to ciekawa jestem mój doktor w 16 tyg był na 100% pewien że chłop wiec gorąco liczę że tak już zostanie bo szczerze mówiąc juz sie nastawiłam i przyzwyczaiłam:) u mnie ciężka nic przez katar ból głowy i mięśni męczyła sie do 5 żeby zasnąć heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w ciąży można robić inhalacje?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej myślałam o jakimś naturalnym olejku z mięty czy eukaliptusa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jutro mam usg, ale nie połówkowe tylko idę z ciekawości, bo ostanie miałam w 13 tyg, a teraz już 17 leci. Mam nadzieję, że dowiem się Kto u mnie pomieszkuje :) Jeżeli chodzi o ruchy to czuję podobnie, jak Wy jednego dnia bardziej drugiego prawie nic. Najwięcej jednak dzidziuś uaktywnia się wieczorami. Powodzenia na wizytach i samych dobrych wieści :)

eg
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wieczorem moja dzidzia tak kopała że aż mi się brzuszek w jednym miejscu podnosił, mąż był taki szczęśliwy jak to zobaczył,że aż chwalił się swojemu przyjacielowi, więc teraz na 1000% mogę potwierdzić że to co czuje od ponad trzech tyg. to ruchy mojego maleństwa, tylko teraz są troszkę mocniejsze i dosyć częste.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzisiaj po wizycie nie wiem czy to było połówkowe, ale według usg jest dzisiaj 20 tyd i 2 dzień i lekarz robił więcej pomiarów (mierzył min. obwód brzuszka i główki), dzidzia ma ponad 15 cm i waży 330 g, nadal utrzymuję że wygląda mu na dziewczynkę, ale ma cały czas pępowinę między nogami więc ręki by nie dał sobie uciąć. Jeżeli to nie było połówkowe to za tydzień mam drugie badanie prenatalne.

Makcza lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, u mnie przez ten ostatni tydzień brzuszek bardzo się zaokrąglił, dopiero teraz widać dla niewtajemniczonych, że jestem w ciąży.
    A odczucia co do dziecka i macierzyństwa mam podobne, ale myślę, że to jest generalnie kwestia podejścia do życia - ludzie postrzegają mnie jako rzeczową, konkretną osobę, rzadko kierują mną emocje. Dlatego też daję sobie czas; wydaje mi się, że jak dziecko już będzie na świecie, obudzą się te mechanizmy, które są potrzebne. W kwestii wyprawki też jestem na zero, na poważnie przymierzymy się do tego po Nowym Roku. Póki co remontujemy łazienkę i mąż pomalował pokój na kremowo-zielono, więc będzie pasowało niezależnie od płci.

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny czy w ciąży można robić inhalacje?
    Kozgo myślę, że można robić inhalacje. Mi na katar pomogła zalecona przez lekarza woda morska, która się wpsikuje do nosa, ona udrażnia i łatwiej jest wydmuchać. sprzedaja w aptece bez recepty, to jest bezpieczne dla kobiet w ciazy i maluszków. moze też by Ci pomogło.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów jak pisałam nie mam NIC. Makcza niejesteś osamotniona:) Ja raczej jestem emocjonalna i zaglądałam do wózków już dawno i zawsze byłam ulubioną ciocią wszystkich dzieciaczków i byłam przekonana, że jakoś to 'macierzynstwo' spłynie na mnie szybko i naturalnie, ale tak sie nie stało. Juz przyjelam do swiadomosci ze jestem w ciazy - ruchy bardzo bardzo w tym pomagają:) ale, że za 4,5 miesiaca bedzie ze mną bobo to jeszcze tego nie kumam.

Makcza lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze łapie taka panikę co to bedzie jak juz dzidzius bedzie, czy ja wogole będę wiedziała co robić itd. U nas mąż bardziej odczuwa instynkt gada do brzucha i puszcza mu wieczorami kołysanki itd. Dziewczyny a polowkowe usg i drugie prenatalne to one jedno i to samo?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, nic się nie przejmuj. Każdy ma swoje tempo. Ja to raz jestem nakręcona, raz przerażona a innym razem obojętna. Jeśli jesteś spokojna to nic tylko się cieszyć. Good for you.

Ale miałam fajną akcje w nocy. Wstałam do wc a jak wróciłam Mała zaczęła kopać jak szalona - czuć było przez brzuch kopniaki. Chwyciłam dłoń męża i położyłam sobie na brzuchu. Kopniaki go obudziły, pierwszy raz coś poczuł.Magia...:)

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie małe pytanko bo niestety mam spore problemy i mocno sie denerwuje i chcę pić melisę by trochę sie uspokoić ale nie wiem czy to nie zaszkodzi małej. Może któraś z was wie czy mogę sobie ją parzyć?

relgzbmh71xqedw7.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ