X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, myślę, że większość z nas zna te problemy:) Mnie dopadły ostatnio hemoroidy, nigdy nie miałam takich problemów, a tu proszę! Mam nadzieję, że nasze dzieci wynagrodzą nam te niedogodności:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam, ze udalo mi sie ominąć takie atrakcje. Od początku ciąży bylo trasie nie bardzo dobrze, a tu rowno z poczatkiem 19tyg zaparcia tak straszne jakich w życiu nie mialam. Wydawalo mi sie, ze mam,dobra,dietę ale widać musze,ja,jeszcze,nieco zmodyfikować:/. A dzisiaj jeszcze omdlałam. Radzilam sie juz dziewczyn na 2 trym, czy panikować czy nie i poczytalam sporo. Jak na zlosc oczywiscie jestem służbowo na wyjeździe. Eh.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dzieki za rady. Pójdę dzis do lekarza, żeby przynajmniej skierowanie dostać na nad. hemo.

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze miałam problemy z wypróżnianiem. A jak mnie już chwyci zaparcie to na amen. Dlatego teraz już od początku pije prawie codziennie kefir rano, jem otręby, no i słaba kawa z mlekiem. Z tym zestawem na razie jest ok.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj byłam na usg i... niespodzianka. Będzie córeczka Zosia (350g)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:46

Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Doris! Witamy Zosię! :)

doris85 lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluję:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluję córeczki.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj po popcornie mały tak szalał że mój mąż aż piał z zachwytu:) mi zaparcia jako tako przeszły ale gorzej męczą mnie okropnie gazy pół biedy jak jestem jeszcze w domu ale gdzieś w gościach muszę sie bardzo pilnować i brzuch mnie potem boli:( Doris a wcześniej przewidywali chłopca że niespodzianka czy nie wiedziałaś co będzie? Ja mam usg w pon o już się doczekać nie mogę żeby malucha zobaczyć ostatni raz widziałam go 15 października o już sie stęskniłam za tym widokiem:) chyba sporo z nas ma w przyszłym tygodniu polowkowe usg:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku myślałam, że będzie synek i do brzucha mówiłam Franek. A teraz w jednej chwili nakręciłam się na córeczkę:D Już myślę o tych wszystkich słodkich ciuszkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:46

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po czymś słodkim też mała jest bardziej aktywna, nawet już mąż miał przyjemność poczuć jak się rusza.

my w pierwszym trymestrze też mieliśmy zakaz przytulania, a teraz nawet nie pytałam lekarza bo w ogóle nie mam ochoty i chęci.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    doris85 co do seksu to my mamy całkowity zakaz..., więc nie mów mi o pilnowaniu się ;)
    też mam nisko łożysko, już miałam plamienia, szpital, ale generalnie nic wielkiego się nie działo.

No tak, nie mam co narzekać. U mnie nie ma żadnych dolegliwości poważniejszych jak na razie. Generalnie mam wrażenie, że moja ciąża jest pancerna i oby tak zostało.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zamieszanie z tymi tortami itp. Ja chce zrobić karnawałową bibę mieszaną i tyle. Taka pępkówka tylko przed i dla obu płci. Niech wszyscy podziwiają mój brzuch. Ha!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze. Jak ktoś z KRK to w ecopartusie na Radzikowskiego mają jeszcze miejsca na bezpłatną Szkołę rodzenia od 8.01.14. Ja się zapisałam - będę wtedy w 28tc czyli chyba optymalnie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chce rodzić w Siemiradzkim z własną położną. A w Ecopartusie szkoła jest bezpłatna i jeszcze jest gimnastyka bezpłatna na NFZ. Na czymś chciałam w końcu oszczędzić. Poza tym blisko mnie. Muszę tylko wypełnić deklarację o opiece położniczej czy cuś, ale to nie przeszkadza rodzić w innym niż Rydygier szpitalu.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a jakie są ceny w Siemiradzkim za położną itp? Są zniżki jak się chodzi do tej szkoły rodzenia. Już się zamotałam... Nie sadziłam, że tak wczesnie bede musiała o wszystkim decydować.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. 23.11 są dni otwarte to się wszystkiego dowiem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Ps. Regularny stolec podstawą dobrego samopoczucia. Kawa działa!

RACJA :D Mi pomaga też jak ugotuję w niewielkiej ilości wody parę suszonych śliwek i wypiję ten kompot plus zjem te śliwki. Nie najlepsze w smaku, ale pomaga.

Dzidzia mi się mega uaktywniła jak zjadłam kapustę kiszoną (na którą mam zresztą cały czas ochotę). Chyba to dzisiaj powtórzę ;)

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że poród to tak rzadkie wydarzenie w życiu, że można się szarpnąć. W dzisiejszych czasach wydaje się mnóstwo kasy na gadżety i konsumpcje. Akurat opieka przy porodzie moim zdaniem warta jest swojej ceny, ale rozumiem, że można mieć inne zdanie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie tylko ja mam blackouty w ciąży ;) omdlenia i chwilowe itraty przytomnosci - nawet stwierdzilam, że to lepsze niż narkolepsja ;) mnie jeszcze męczą krwotoki z nosa =/ ale taka uroda mojej rodziny - wszystkie kobiety miały to samo ;) czy któraś z Was miała może skurcze Braxtona - hicksa? ja zaczęłam je ostatnio odczuwać i muszę przyznać, że rozciągające się więzadła to przy tym relaks na plaży ;)
    w sprawie baby shower to jestem zwolenniczką tortów pieluchowych - nigdy za dużo pieluch dla przyszłych rodziców ;)!
    ja problemów z zaparciami nie mam - robię raz w tygodniu jogurt zz mleka koziego, jedzony rano z otrębami działa cuda ;)dodatkowo nadal ćwiczę( dużo mniej niestety i ze względu na infekcję dróg moczowych nie mogę pływać) 30 minut dziennie na orbim i chyba ma to swój udział ;)
    czy któraś z Was będzie rodzić w Łodzi?

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ