X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, myślę, że większość z nas zna te problemy:) Mnie dopadły ostatnio hemoroidy, nigdy nie miałam takich problemów, a tu proszę! Mam nadzieję, że nasze dzieci wynagrodzą nam te niedogodności:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam, ze udalo mi sie ominąć takie atrakcje. Od początku ciąży bylo trasie nie bardzo dobrze, a tu rowno z poczatkiem 19tyg zaparcia tak straszne jakich w życiu nie mialam. Wydawalo mi sie, ze mam,dobra,dietę ale widać musze,ja,jeszcze,nieco zmodyfikować:/. A dzisiaj jeszcze omdlałam. Radzilam sie juz dziewczyn na 2 trym, czy panikować czy nie i poczytalam sporo. Jak na zlosc oczywiscie jestem służbowo na wyjeździe. Eh.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dzieki za rady. Pójdę dzis do lekarza, żeby przynajmniej skierowanie dostać na nad. hemo.

relgh371zv6v421k.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze miałam problemy z wypróżnianiem. A jak mnie już chwyci zaparcie to na amen. Dlatego teraz już od początku pije prawie codziennie kefir rano, jem otręby, no i słaba kawa z mlekiem. Z tym zestawem na razie jest ok.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj byłam na usg i... niespodzianka. Będzie córeczka Zosia (350g)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:46

Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Doris! Witamy Zosię! :)

doris85 lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluję:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluję córeczki.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj po popcornie mały tak szalał że mój mąż aż piał z zachwytu:) mi zaparcia jako tako przeszły ale gorzej męczą mnie okropnie gazy pół biedy jak jestem jeszcze w domu ale gdzieś w gościach muszę sie bardzo pilnować i brzuch mnie potem boli:( Doris a wcześniej przewidywali chłopca że niespodzianka czy nie wiedziałaś co będzie? Ja mam usg w pon o już się doczekać nie mogę żeby malucha zobaczyć ostatni raz widziałam go 15 października o już sie stęskniłam za tym widokiem:) chyba sporo z nas ma w przyszłym tygodniu polowkowe usg:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku myślałam, że będzie synek i do brzucha mówiłam Franek. A teraz w jednej chwili nakręciłam się na córeczkę:D Już myślę o tych wszystkich słodkich ciuszkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:46

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po czymś słodkim też mała jest bardziej aktywna, nawet już mąż miał przyjemność poczuć jak się rusza.

my w pierwszym trymestrze też mieliśmy zakaz przytulania, a teraz nawet nie pytałam lekarza bo w ogóle nie mam ochoty i chęci.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    doris85 co do seksu to my mamy całkowity zakaz..., więc nie mów mi o pilnowaniu się ;)
    też mam nisko łożysko, już miałam plamienia, szpital, ale generalnie nic wielkiego się nie działo.

No tak, nie mam co narzekać. U mnie nie ma żadnych dolegliwości poważniejszych jak na razie. Generalnie mam wrażenie, że moja ciąża jest pancerna i oby tak zostało.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zamieszanie z tymi tortami itp. Ja chce zrobić karnawałową bibę mieszaną i tyle. Taka pępkówka tylko przed i dla obu płci. Niech wszyscy podziwiają mój brzuch. Ha!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze. Jak ktoś z KRK to w ecopartusie na Radzikowskiego mają jeszcze miejsca na bezpłatną Szkołę rodzenia od 8.01.14. Ja się zapisałam - będę wtedy w 28tc czyli chyba optymalnie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chce rodzić w Siemiradzkim z własną położną. A w Ecopartusie szkoła jest bezpłatna i jeszcze jest gimnastyka bezpłatna na NFZ. Na czymś chciałam w końcu oszczędzić. Poza tym blisko mnie. Muszę tylko wypełnić deklarację o opiece położniczej czy cuś, ale to nie przeszkadza rodzić w innym niż Rydygier szpitalu.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a jakie są ceny w Siemiradzkim za położną itp? Są zniżki jak się chodzi do tej szkoły rodzenia. Już się zamotałam... Nie sadziłam, że tak wczesnie bede musiała o wszystkim decydować.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. 23.11 są dni otwarte to się wszystkiego dowiem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martyna Sz. Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Ps. Regularny stolec podstawą dobrego samopoczucia. Kawa działa!

RACJA :D Mi pomaga też jak ugotuję w niewielkiej ilości wody parę suszonych śliwek i wypiję ten kompot plus zjem te śliwki. Nie najlepsze w smaku, ale pomaga.

Dzidzia mi się mega uaktywniła jak zjadłam kapustę kiszoną (na którą mam zresztą cały czas ochotę). Chyba to dzisiaj powtórzę ;)

f2w3rjjgbh5yex6a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że poród to tak rzadkie wydarzenie w życiu, że można się szarpnąć. W dzisiejszych czasach wydaje się mnóstwo kasy na gadżety i konsumpcje. Akurat opieka przy porodzie moim zdaniem warta jest swojej ceny, ale rozumiem, że można mieć inne zdanie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie tylko ja mam blackouty w ciąży ;) omdlenia i chwilowe itraty przytomnosci - nawet stwierdzilam, że to lepsze niż narkolepsja ;) mnie jeszcze męczą krwotoki z nosa =/ ale taka uroda mojej rodziny - wszystkie kobiety miały to samo ;) czy któraś z Was miała może skurcze Braxtona - hicksa? ja zaczęłam je ostatnio odczuwać i muszę przyznać, że rozciągające się więzadła to przy tym relaks na plaży ;)
    w sprawie baby shower to jestem zwolenniczką tortów pieluchowych - nigdy za dużo pieluch dla przyszłych rodziców ;)!
    ja problemów z zaparciami nie mam - robię raz w tygodniu jogurt zz mleka koziego, jedzony rano z otrębami działa cuda ;)dodatkowo nadal ćwiczę( dużo mniej niestety i ze względu na infekcję dróg moczowych nie mogę pływać) 30 minut dziennie na orbim i chyba ma to swój udział ;)
    czy któraś z Was będzie rodzić w Łodzi?

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ