X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopak :)z kalendarzyka i na 90% wg lekarza :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dołączam się do powitania i podójnych gratulacji:)
    Ja jeszcze nie wiem, kto mieszka w brzuszku, dowiem się na badaniach połówkowych 25 listopada. U nie ruchy wyczuwalne, ale zawsze akurat nie wtedy kiedy leze skupoiona i czekam tylko np jak usiadłam na chwilkę wieczorem, albo teraz w pracy mi sie przesuwa przez brzuszek. Mąż jeszcze nie czuje nic, wiec nawet go nie zachęcam zeby trzymal reke na brzuchu, zeby sie nie znudził. Poczekam na jakieś wyraźniejsze kopniaczki zeby naprawde poczuł maluszka.
    Dziewczyny w chonskim kalendarzu biore pod uwage rocznik, czy dokładna date moich urodzin. w lipcu 2013 mialam rocznikowo 30 lat, ale urodziny dopiro we wrzesniu czyli tak naprawde 29 lat. czy czyta się kalendarz rocznikowo??

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe:) no wiesz Makcza, mam w domu niecerpliwca i nerwuska, wszystko musi byc już:)
    jeśli 29lat by sie liczylo to chlopiec:) zobaczymy. Jak cos czuje, ze chlopiec wlasnie, a mój mąż upiera sie, ze dziewczynka.

relgh371zv6v421k.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wychodzi chłopak, ale np w tym kalkulatorze:
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
    wychodzi mi dziewczynka. WG USG w 15 tyg dziewczynka. Także ciekawa jestem czy coś się zmieni 21 listopada :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral gratuluje podwójnego szczęścia. Dziewczyny sprawdziłam ten kalendarz i wyszło że będzie tak jak powiedzieli lekarze - dziewczynka, ale potwierdzę to w ten poniedziałek albo w następny.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj koral, gratuluję bliźniaków :)

Śmieszny ten kalendarz, u mnie wskazuje na dziewczynkę, wszyscy wokoło mówią, że będzie chłopiec. Zobaczymy, być może już 19 listopada na połówkowym USG, ale też bardziej obstawiam córkę.
    Wydaje mi się, że kilka razy poczułam maluszka, zwłaszcza raz, jak leżałam sobie w łóżku na lewym boku i nagle coś tak lekko zastukało mi po lewej stronie brzucha. Było to super uczucie i nie mogę się już doczekać ciągu dalszego.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    No mi wychodzi chłopak, ale np w tym kalkulatorze:
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
    wychodzi mi dziewczynka. WG USG w 15 tyg dziewczynka. Także ciekawa jestem czy coś się zmieni 21 listopada :)

tutaj też mi wyszła dziewczynka ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi według chińskiego wychodzi chłopak.
    A według tego http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html to wychodzi dziewczynka i według niego mój synek, który urodził się 4 lata temu powinien być dziewczynką:), więc sprawdzimy 19.11 :)

kozgo lubi tę wiadomość

eg
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że w tym kalkulatorze maja błąd :) Bo jak wejdziesz na ich kalendarz chiński to wygląda całkiem inaczej niż te wszystkie w internecie. Z resztą zobaczymy niedługo czy się sprawdzi.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w chińskim jest ze dziewczyna ale lekarz twierdzi ze 100% chłopak bedzie:) 18 tego mam polowkowe usg i liczę ze Tymek zostanie Tymkiem jakoś sie już przyzwyczaiłam do tej myśli:) mi w ost 2dniach brzuch wyskoczył ze hoho:) jak narazie 4kg na plus, dziś wracamy z długiego weekendu z Norwegii tu to sie dopiero nawdychalam świeżego powietrza :) mąż raz już poczuł kopniaka bo tak to zawsze delikatne pukniecia sa ale raz tak mocno było ze i on poczuł :)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chiński kalendarz wskazuje na chłopca i lekarz też podejrzewa, że widział siusiaka ;) A płeć dwojga moich starszych dzieci też się zgadza z tym kalendarzem.

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)

Oczywiście na wstępie mega mega GRATULACJE bliźniaków:) Nieśmiała i Kozgo ale macie dobrze ;) widać weekend wykorzystany w 100% :) aż zachciało mi się gdzieś wyjechać:)

Jeśli chodzi o ruchy to ja też niby coś tam czuję czasem wieczorem ale sama nie wiem czy to ruchy. Jest to takie bardzo delikatne uczucie jakby coś się nagle mi przelało w brzuchu i trwa to bardzo króciutko;)
    Widzę,że jeśli chodzi chłopców to dużo stawia na Franka :) też myślałam o tym imieniu jeśli bym miała mieć chłopca :) Lekarz jednak twierdzi, że prawdopodobnie dziewczynka wiec wtedy Hania :) Jednak jak sam stwierdził PRAWDOPODOBNIE

Chiński kalendarzyk twierdzi,że chłopiec :) i komu teraz ufać hehe :) mój mąż pewnie zaufa kalendarzykowi hehe

Koral też mam do czynienia w pracy z autystykami i wierzę Ci, że ta praca nie pozwala się nudzić :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie chinski sie raczej nie sprawdzi , lekarz twierdzi ze na 100% chłopczyk :-)
    Pozdrawiam was wszystkie serdecznie :)

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral powiem Ci, że wybór wózka dla bliźniaków to zapewne duże wyzwanie :) ale dasz radę :)

A co do chińskiego kalendarzyka to bliźniaków tez nie przewiduje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 21:25

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szczególnie jak jeszcze czasem są bliźnięta rożnej płci :) my właśnie wylądowaliśmy i Tymkowi niezbyt sie już podobało ale to ostatni lot przed porodem więc już go nie będę męczyła. Ostatnio coraz ciężej mi sie zasypia męcze się do 1-2 a pózniej do 11 śpię jak zabita.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chiński przewidział chłopca i najprawdopodobniej będzie chłopak:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.

Mam pytanie do dziewczyn dla których to już kolejna ciąża - czy czujecie już ruchy dziecka? Jestem w 16t 3d drugiej ciąży i wydawało mi się, że tydzień czy poltora temu czułam ruchy dziecka, a teraz nic nie czuję, nawet, jak się wsłuchuję i leżę czy siedzę pół godziny z ręką na brzuchu:( I teraz nie wiem, czy to poprzednie ruchy sobie wmówiłam, czy coś się złego dzieje... Ale z drugiej strony, czy to możliwe, zebym nic nie czuła? Kompletnie nic? Nie mówię oczywiście o wyraźnych kopniaczkach, ale jakichś znakach bytności dziecka w brzuchu.
    Dziewczyny, błagam, odezwijcie się - jak to jest u Was? Pocieszcie, czy ja schizuję czy mam się martwić? Wizyta dopiero w poniedziałek...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza mam dokładnie tak jak Ty z tymi ruchami :) Dodam jeszcze, że zazwyczaj odczuwam takie delikatne przelewanie po boku ale to akurat chyba nie ma znaczenia tylko zależy od ułożenia maleństwa. Jednak mówiąc szczerze to z dnia na dzień bardziej oczekuję konkretnych ruchów. :)

Co do snu to też mam różnie choć wydaje mi się, że wcześniej sypiałam lepiej. Ostatnio jak przekręcałam się na drugi bok strasznie mocno zakuło mnie w brzuchu. Zdarzyło mi się to już drugi raz. Miałyście może takie doświadczenia?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kłuje dosyć mocno :/ taki dziwny ten ból.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no jak widać kto pyta nie błądzi :) i do tego zaraz człowiek spokojniejszy. Też czytałam właśnie o więzadłach trzymających macicę, że czasem może wywołać to ból jednak taki mocny i nagły trochę mnie przestraszył w tym momencie :) ale dzięki za odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 16:37

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ