Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Baby schower fajny pomysł co do pepkowego mąż już był bo powiedZial ze po porodzie nie w głowie mu bedą imprezy. Ja chce na Madalińskiego zapisać sie do szkoły rodzenia bo tam mam wybrana sprawdOna położna ale nie wiem kiedy sie zapisać. Co do płci duzo dziewczyn miało prenatalne a potem polówkowe a ja jeszcze pomiędzy miałam moze dlatego wiem szybciej hehe sama widziałam siusiaka i jajka wiec nie powinno być niespodzianek:)
-
Też podoba mi się taki Baby shower:)jaki opisałaś Makcza. Torty pieluszkowe zawsze na takiej imprezie mogą się pojawić jedno nie wyklucza drugiego:) JA jeszcze nie miałam połówkowego USG 26.11 mnie to czeka:). Lekarz mi już powiedział, że prawdopodobnie będzie dziewczynka ale nie kazał się nastawiać. Jeśli okaże się, że jednak chłopiec to będę równie szczęśliwa:)
Kurcze wszystkie praktycznie już czujecie ruchy maleństwa a ja jakoś nie czuję nic takiego konkretnego, że mogłabym powiedzieć na 100%, że to ruchy... ;/
Koral a jakie imiona wybrałaś do chłopaków? Jeśli chodzi o dziewczynkę to z mężem jesteśmy przekonani co do imienia. Chłopiec natomiast tylko wstępnie jest Franek:) -
O baby shower tez myslalam, tylko w naszym gronie to impreza tylko,dla babeczek, przychodza tez na chwile tez babcie, ciocie i inne bliskie kobitki, a potem zostaja przyjaciółki. Dla chlopakow jest pępkowe po porodzie.
ja na 100% bym nie doniosła kartki z zapisana płcią do domu:) idziemy wiec z mężem na to usg razem żeby razem sie dowiedzieć i żeby on tez zobczyl dzidzie:) -
Hmm no w sumie racja, pewnie będę podekscytowana płcią i cała reszta będzie dochodzić do mnie jak przez mgłę. Dobrze, ze lekarz wszystko tez zapisuje i upewnia sie zawsze czy rozumiem.
poznanie plci razem w domu byliby taka intymna tylko nasza chwila, tak jak wtedy kiedy mowilam mężowi o ciąży:)
pogadam o tym z mężem:) moze,on by powstrzymal ciekawość nasza:)Makcza lubi tę wiadomość
-
Chyba ja w pon rozpoczynam cykl polowkowych:) dziś rano obudziłam się mega głodna i z bolącym gardłem grrr. Mój kopie coraz częściej wieczorami siostra się śmieje bo mówi ze jeszcze będę miała dosyć tego kopania jak mi z czasem przyfasoli hehe widzę ze mój brzuszek coraz bardziej do góry się przesuwa i taka piłeczka się robi:)
-
Ja już prawie mam wszystko plus kupiłam juz rzeczy do 12 miesiąca typu śpiochów, bluzy, jeansy, koszulki szaleństwo no ale cóż piękne sa rzeczy z uszkami np:) wszystko mam biały granat szary niebieski czerwony bo nie lubię beży i brązów wogóle
walabia lubi tę wiadomość
-
http://yourbabyproject.pl.tl/
To jest link do bloga suzzy lee, jest tam podana lista rzeczy potrzebna dla dzidziusia i dla mamy - taka wyprawka.walabia, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
Listy nie miałam za to siostrę z 2 dzieci i ona mówiła co warto, co nie i ile czego:) no u mnie jeszcze tylko tapeta (border) do pokoju i listwy i w sumie podjechać do ikei gdzie juz wybrane mamy wszystko:) po wanienkę, przewijak i fotelik jadę w poniedziałek do siostry. Pościele, kołderki juz mam. Jedyne co zostanie to pieluchy, kosmetyki i pokrycia na przewijak:) zdecydowałam się szybciej bo męczą juz mnie wizyty w sklepach wiec bałam sie co bedzie potem.
-
każda z was już coś ma, a ja nic poza jednym komplecikiem który był kupiony na prezent a okazało się że za mały. Ja mam zamiar zacząć robić zakupy po nowym roku, jeszcze zobaczę co dostane od siostry i szwagierki i dopiero dokupię to co będzie brakować.
-
Hej kochane trochę czasu mnie tu nie było ale widzę że u was wszystko w porządeczku i miło was się czyta ale niestety trochę mnie przeraziłyście bo ja nie mam kompletnie nic dla mojej kruszynki masakra jakaś wcześniej postanowiłam po poronieniu że zacznę zakupy itp po usg połówkowym ale jak widzę chyba czas się ogarnąć i zacząć zakupy tym bardziej że wszędzie słyszę że dziewczynki lubią szybciej się pokazać.
Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko, Kozgo dużo zdrówka na pocieszenie powiem że mnie katar nie odpuszcza od ponad miesiąca i teraz okazało się że mam infekcję -
Martusia współczuje. Co do zakupów to tylko podpowiem, że dla takich noworodków najlepsze są podobno śpiochy zapinane na bok, bo nie podrażniają pępuszka i nie trzeba się stresować zakładaniem przez głowę. Ja już jutro mam połówkowe nawet nie wiem kiedy to minęło.