Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to podobno lepiej dawać najpierw warzywa zanim poda się owoce, bo później dziecko może nie jeść warzyw no ale to wszystko podobno no właśnie to jak z tym złym podnoszeniem pewnie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że niby owoce słodsze, to pewnie dlatego? Hmm. NIe mam zdania :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dieta czekam do 6 miesiąca i tak mam zamiar wprowadzić BLW wiec do 6 miesiąca Zojka skazana jest na cyca :D

Kulka41 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podnoszenia to tylko na początku podnosiłam tak na boczek a pózniej to olalam i normalnie pod pachy jeszcze z tym moim rozdarciuchem :D nie da rady inaczej bo wrzeszczy

Dzis sie przeraziłam tym co zrobiła robiłam jej pierdziuchy w brzuch ta sie śmigają jak głowę podniosłam to złapała mnie za włosy i podniosła sie do siadu masakra to za wcześnie. !!! Wcale nie chciała sie dać położyć ile wrzasku przy tym było ...

Walabia ekstra suwaki ;)

walabia lubi tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier tylko poczuje jakieś oparcie w rekach np czyjeś palce albo chociaż zabawka nad nim wisząca i próbuje się podnosić, strasznie ciężko to kontrolowac. a za włosy to ciągnie już masakrycznie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja z dieta czekam do 6 miesiąca i tak mam zamiar wprowadzić BLW wiec do 6 miesiąca Zojka skazana jest na cyca :D
    Miriam, a BLW nie można wprowadzić trochę wcześniej? Jak to jest?

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Zoja to jak za rączki ja trzymałam to sie podnosiła do siadu ale za włosy :/ wcale mi sie to nie podoba ze tak wcześnie zaczyna :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mozna wcześniej ale jak dziecko siedzi juz stabilnie mam książkę bobas lubi wybor moge pożyczyć jak wrócę. ;)

• walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię sobie tę książkę i książkę kucharską.

Zmieniłam sobie wagę wyjściową na suwaczku (z dnia porodu) i od razu mam 50% do osiągnięcia celu :) hi hi od razu mi lepiej :D

Kozgo, dziękujemy za zaproszenie na kocyk! Na razie przygotowujemy się na przyjazd gości - przyjaciel męża z żoną w 7 miesiącu ciąży:) Chcą popatrzeć jak to jest z dzieckiem :D szkoda, że trafią na najtrudniejszy moment - SKOK :D A co do spacerów, to my wychodzimy z domu tylko jak musimy, za gorąco :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:46

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jak dla mnie książka kucharska jest taka lo nic specjalnego ;)

Jeju jak dzis mi łeb pęka :/

• walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to dobrze, ze mówisz, czyli sama książka o BLW wystarczy? Będę wiedziała co przyrządzać Franciszkowi? :D

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia w BLW chodzi głownie o to by Franciszek jadł to co wy :) na początek książka wdrazy Cie w temat BLW a pomysły na potrawy to genialne sa na rożnych blogach a jak bedzie ci potrzeba książka kucharska to ci pożyczkę ale myśle ze nie ma sensu żebyś kupowała ja kupiłam na Allegro w pakiecie ale myśle ze nie potrzebne :/

• walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    ja z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy wprowadzać cos nowego albumu z drugiej mam jakieś głupie zahamowania żeby do końca 6 mies spróbować karmić. boje się ze jak Oli zacznie jeść różne rzeczy to ja przestanę karmić.
    dziwak jestem zwłaszcza, że całą prawie ciążę mówiłam że karmić nie będę.
    no ale przecież na początku, to mikroskopijne ilości jedzenia zostają w brzuchu, przecież mleko nadal jest podstawą diety bobasa. Dlaczego miałabyś przestać karmić piersią?

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dedykacją dla Miriam :*

http://www.youtube.com/watch?v=KhAWO0KbAl4

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie niby tak jest ze lepiej pierwsze warzywa żeby słodycz owoców zostawić na później. Żeby dziecko nie przyzwyczailio sie od razu do slodkiego. U nas marchewka zdała egzamin. Teraz będą nowe warzywa. Walabia wiec moze eko marchew mu ugotować i zblendować. A jesli jabłko to jez rozgotowac i blenderem na pape. Miriam ty to jestes mama z zasadami i uparciuch. Ciekawe czy w przyszłości jak Zoja będzie starsza to nie będziesz jej ulegać, jak się na coś nie zgodzisz a ona będz-d. Chciała. Bo dzieci i tak zawsze chcą na swoim postawić :-) a Julka mimo dostawania marchewki to. I tak najbardziej na świecie lubi cyca :-) my właśnie po karmieniu . Tymczasem:-)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Poniedziałek Mamuśki!!!

A my zaliczylismy wczoraj jeziorko pogoda boska , młody oglądał drzewa i rozmawiał z nimi i tę rozmowę prowadził całą noc chyba bo gadał i śmiał sie we śnie chyba mu sie podobało :-) tesciowie zachwyceni , a młody też bo go nosili na rękach , a jemu to pasowało !!!

Upały nadal na kaszubach z przelotnymi deszczami ufff

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chyba w okolicach 6 zaczniemy podobno najlepiej zacząć wprowadzać 5-7 bo to talk czasem ze naluch jest najvardzirj odorny na rożnego rodzaju alergie.

U nas dzis spokojnie Tymek wstał na cyca o 4.30 i wstał o 7 uśmiechnięty :)
    A wczoraj o 23 obudził sie i sam sie uspokoił i usnal za chwile bez konieczności niunia.

Ja z jednej strony nie moge sie doczekać karmiebia a z drugiej boje sie ze nie bede wiedziała czego ile itd.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a jak z brzuszkiem i mlekiem u Marcela?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie wcześniej niż 5 miesiąc. Zwłaszcza, ze Zośka na razie nie lubi nowych smaków i ńie chce jej zniechęcić. Ja jako pierwsza nowość wprowadzam mm.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kaja a jak z brzuszkiem i mlekiem u Marcela?

Bez rewelacji tak jak zawsze :-/ kupsko zielone z kropami żółtego nogi w górze wiec standard , ale zaczął zjadać więcej przekraczamy 100ml czasami :-) w środę ide do pediatry sie zapytam czy on nas nie lubi te katuje mlodego zlym mlekiem jak wiem , ze ma koleżankę , ktora ma takie same wyniki z kału na nitolerancje i tam dobrał dobre mleko a nam szajs

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ