Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo wlasnie przez sen nogi w górze i kopie lekko jeczac ....wiec w środę mu nie daruję ,albo da wlasciwe mleko ,a jak nie to tel do kolezanki i bedzie akcja w gabinecie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podawania innego jedzenia to chce szybko zaczac bo nienawidzę tego mm

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda mama ma prawo wyboru i postępuje ze swoim dzieckiem jak chce :-) ja już daje i jesteśmy obie zadowolone :-) u nas dziś znów upał :-/ w czym śpią wasze maluszki jak jest tak ciepło w nocmwy ?

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bodziaki z krótkim plus bawelniany spiworek cienki on i wietrze w nocy

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pajacu spi i pod lekka muślinowa tetra i przy otwartym oknie w sumie w nocy jest 19-20 stopni a Tymek lubi miec rączki i nóżki nie przykryte wiec boja sie ze w Body byłoby mu za chłodno.

Martuśka mo wlasnie duzo tez od dziecka zalezy jedne wczesniej interesują sie jedzeniem inne pozniej. My narazie dajemy Tynkowi wąchać jedzonko ale brak zainteresowania hehe.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania Marczello zjadł 21 az 130ml potem 2:30 i 6 rano wiec nocka byla spokojna , ale nas wystraszył bo zaczął się dlawic kurcze ale czym językiem jakby mu sie zapadł tak to wyglądało matko wiec noc nialam na stendbayu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps . muszę sie zapytać pediatry co z tym dlawieniem jest !?!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj koral ja cie i tak podziwiam naprawdę. ja mam dwójkę tylko a czasami mam dość wszystkiego a ty bliźniaki i córkę.. jesteś dzielna mamą :) dasz rade :) łazienki poczekają, musisz czasem odpuścić, bo nie jesteś robotem tylko kobietą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:58

koral lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral spokojnie zaraz sie zaklinatyzujecoe i wejdziecie w swój rytm. Nie musisz wszystkieho naraz bo sie zameczysz. Duzo energii i ciepła Ci wysyłam :*

Ja dzis nie moge narzekać Tymek wstał z uśmiechem i był grzeczny i o 8.30 jak zasnal ze mna na lozku to dopiero sie obudziliśmy i jemy cyca:) oby reszta dnia tez była ok w domu troche chłodnego wiaterku jest wiec przyjemnie ale dwa remonty i hałasy non stop.

Od 2 dni odstawiliany espunisan i teraz jest debridat i dicoflor i narazie jest nienajgorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:02

koral lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, pomyśl o czasach już niedalekich, kiedy bliźniaki będą razem się bawić, córcia podrośnie i będzie zajęta sobą a Ty... relaksik w domu albo sprzątanie łazienek jak wolisz ;)

koral lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    ha:)
    marzę o sprzątaniu :D
    na co dzień staram się wszystko pogodzić, ale czasem nadmiar obowiązków mnie przerasta
    jednak dom (mały bo mały ale dom), ogród, bliźniaki i 5letnia córka to sporo jak na 1 osobę
    nie uwierzysz, ale chętnie bym Ci pomogła...

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my chyba najlżej ubieramy Frania do spania bo w body z krotkim i przykrywamy pieluszka. Z tym,ze u nas jest 27-30 stopni w pokoju w takie upaly.

Kaja,Franek czasem dlawi sie ślina wiec moze Marcel tez...

Franek cos ostatnio malo gada, o takich samotnych pogawędkach do zabawek,ścian itp nie wspomne:-/

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzien jest 26 a w nocy 18-19 wiec dlatego ja po karmieniu o 4.30 chetnie wskakuje pod kołdrę hehe

Tymek dzis pozazdroscil Franciszkowi tez filozofem chce byc bo patrzy w pusta przestrzeń i myśli hehe :)

Za to ja mam wrażenie ze Tynek słabo chwyta dosyc od razu wypuszcza z rak zabawkę do przewrotów tez mu sie nie spieszy chociaz widze ze chyba chce ale nie umie i sie wkurza hehe

Dzis maz sprezentował ni muzykę z filmu na którym ostatnio bylismy i sobie słuchamy z Tymkiem.

A co tam u Maczki cis sie nie odzywa ostatnio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:19

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sielanka na wsi trwa :)

kozgo,wszędzie gdzie czytam o rozwoju to jest zaznaczone,ze zabawki maja prawo wypadać z ręki wiec mysle,ze nie masz sie co martwic.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to dobrze:) chociaz ja juz widze ze Tymek nie jest książkowy jezeli chodzi i rozwój wiec na spokojnie czekam az bedzie gotowy na nowości :) kurczę powiem Wam ze po 4tyg nie picia mleka wypiłam szklankę i mi nie smakuje a ja zawsze byłam mlecznym fanatykiem dziwne hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś o późnej porze, od rana miałam gości.
    Oliwier śpi w rampersie na ramkach albo z krótkim no i krótkie nogawki i przykrywam go dopiero albo ok północy albo jak bardzo gorąco to ok 3 . teraz też właśnie zasnął i leży na samym pampersie bo u nas od rana 30 stopni. maruda dziś jest od rana ale to pewnie ten upał i znowu dzień w domu bo za gorąco eeee nie lubię nigdzie nie wychodzić.
    Kozgo może Ci nie smakowało bo tak naprawdę się trochę boisz czy będzie ok. Jak się okaże że po mleku nic nie jest Tymusiowi to pewnie spowrotem będzie Ci smakowało.

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wyjechała na wieś.

Kozgo, mój Franuś już nie chce być filozofem, tylko łobuziakiem:) Dziś już się poddaliśmy i usypiany był w wózku, mimo, że obiecywałam sobie, że nigdy tego nie zrobię ;)

Nasz pierworodny śpi w śpiochach z długim rękawem i lekkim kocykiem. No to ja chyba przegrzewam dziecko :D ale sama śpię w piżamie i pod kołdrą, więc nie mam wyrzutów sumienia.

Tusia, nie przejmuj się, że Franek mało gada. WIdocznie zbiera siły na wielki monolog, zobaczysz jak Cię zaskoczy :D

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas awantura lezenia na brzuchu Boże jak on tego nie lubi co zrobić aby polubił !!! A zabawek chwytać jeszcze nie chce !!!! Normalnie leniwy chłop !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral każda z nas Cię tu i tak podziwia, nie musisz być super woman po kolei zrób jedno dzisiaj a resztę jutro ja przy jednym czasem nie mogę się ogarnąć jak ma gorszy dzień i już teraz mam to gdzieś. zawsze miałam ak wypucowane mieszkanie, że wszyscy się śmiali, jak mówiłam ze muszę coś posprzątać to gromki śmiech, ciekawe co jak u Ciebie można z podłogi jeśc . A teraz już tak nie wygląda, nie mówię że mam syf ale już nie latam codziennie z odkurzaczem itd.
    Trzymam kciuki, żeby dzieci miały dziś jedną długą drzemkę ( w tym samy czasie), trzymaj się :)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendoberek .

Kozgo ja to widze ze nasi panowie maja wiele ze soba wspolnego :-) moj tez nie chce sie przekrecac, byl taki czas ze na boczek ale przestał na nic sie zdaje pomaganie i swiczenie , nie ma ochoty i juz . Gadac to on sporo gada, zwlasza jak lezy na macie .
    Wczoraj mąż sie smial, chciałas dziewczynke to masz, Ryan dal taki popis piskow ze musialam momentami uszy zatykac taki byl glosny , ale pociesznie to wygladalo .

Co jakis czas mu kupuje balon bo uwielbia na niego patrzec , cisza i spokoj:-D

Tusia jestem w szoku ze Franek tak sie skupia na ksiazeczce, no powiem Ci ze zaluje ze ja mu nie czytalam tak rymowanek, az mam ochote zaczac, tylko niestety tutaj nie kupie Polskich , ale naprawde super pomysl :-)

koral, podziwiam za wytrwalosc i cierpliwosc . ale tak jak mowia dzewczyny , za jakis czas my bedziemy latac za nasyzmi maluchami a chlopaki sie zajma sami soba :-)

maly zaraz skonczy 4 miesiace, mam ochote mu podac marchewke , czyli normalnie ugotowac i zblendowac tak ? nie dodaje sie wody nic ? I co z glutenem bo ja malemu nie podawalam jeszcze nic, powinnam przed proba marchewki, pytam bo w tym temacie jestem kompletnie zielona , a ciekawosc mnie zzera jak maly bedzie reagowal na inne jedzonko, arbuza, melona ssal z takim zapalem ze moze i marchewka mu zasmakuje :-)

ja czasami mojego sadzam w pozycji siedzacej na chwile na moich kolenach albo klade sie podkulam nogi i sadzam Ryanka na moim brzuchu i podpieram plecy udami, ide ma w tym radochy, wiekszosc zdjec usmiechnietych to wlasnie w tej pozycji .

Nocka u Nas standard , nie ma co pisac nic sie nie zmienia .
    Walabia , super te fotki z wyborem koloru , zdjecia robisz aparatem foto, czy telefonem ??

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ