Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w pajacu spi i pod lekka muślinowa tetra i przy otwartym oknie w sumie w nocy jest 19-20 stopni a Tymek lubi miec rączki i nóżki nie przykryte wiec boja sie ze w Body byłoby mu za chłodno.
Martuśka mo wlasnie duzo tez od dziecka zalezy jedne wczesniej interesują sie jedzeniem inne pozniej. My narazie dajemy Tynkowi wąchać jedzonko ale brak zainteresowania hehe. -
Co do spania Marczello zjadł 21 az 130ml potem 2:30 i 6 rano wiec nocka byla spokojna , ale nas wystraszył bo zaczął się dlawic kurcze ale czym językiem jakby mu sie zapadł tak to wyglądało matko wiec noc nialam na stendbayu
-
oj koral ja cie i tak podziwiam naprawdę. ja mam dwójkę tylko a czasami mam dość wszystkiego a ty bliźniaki i córkę.. jesteś dzielna mamą
dasz rade
łazienki poczekają, musisz czasem odpuścić, bo nie jesteś robotem tylko kobietą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:58
koral lubi tę wiadomość
-
Koral spokojnie zaraz sie zaklinatyzujecoe i wejdziecie w swój rytm. Nie musisz wszystkieho naraz bo sie zameczysz. Duzo energii i ciepła Ci wysyłam :*
Ja dzis nie moge narzekać Tymek wstał z uśmiechem i był grzeczny i o 8.30 jak zasnal ze mna na lozku to dopiero sie obudziliśmy i jemy cyca:) oby reszta dnia tez była ok w domu troche chłodnego wiaterku jest wiec przyjemnie ale dwa remonty i hałasy non stop.
Od 2 dni odstawiliany espunisan i teraz jest debridat i dicoflor i narazie jest nienajgorzej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:02
koral lubi tę wiadomość
-
koral wrote:ha:)
marzę o sprzątaniu
na co dzień staram się wszystko pogodzić, ale czasem nadmiar obowiązków mnie przerasta
jednak dom (mały bo mały ale dom), ogród, bliźniaki i 5letnia córka to sporo jak na 1 osobę
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
To my chyba najlżej ubieramy Frania do spania bo w body z krotkim i przykrywamy pieluszka. Z tym,ze u nas jest 27-30 stopni w pokoju w takie upaly.
Kaja,Franek czasem dlawi sie ślina wiec moze Marcel tez...
Franek cos ostatnio malo gada, o takich samotnych pogawędkach do zabawek,ścian itp nie wspomne:-/ -
U nas w dzien jest 26 a w nocy 18-19 wiec dlatego ja po karmieniu o 4.30 chetnie wskakuje pod kołdrę hehe
Tymek dzis pozazdroscil Franciszkowi tez filozofem chce byc bo patrzy w pusta przestrzeń i myśli hehe
Za to ja mam wrażenie ze Tynek słabo chwyta dosyc od razu wypuszcza z rak zabawkę do przewrotów tez mu sie nie spieszy chociaz widze ze chyba chce ale nie umie i sie wkurza hehe
Dzis maz sprezentował ni muzykę z filmu na którym ostatnio bylismy i sobie słuchamy z Tymkiem.
A co tam u Maczki cis sie nie odzywa ostatnio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:19
-
Tusia to dobrze:) chociaz ja juz widze ze Tymek nie jest książkowy jezeli chodzi i rozwój wiec na spokojnie czekam az bedzie gotowy na nowości
kurczę powiem Wam ze po 4tyg nie picia mleka wypiłam szklankę i mi nie smakuje a ja zawsze byłam mlecznym fanatykiem dziwne hehe
-
Witam dziś o późnej porze, od rana miałam gości.
Oliwier śpi w rampersie na ramkach albo z krótkim no i krótkie nogawki i przykrywam go dopiero albo ok północy albo jak bardzo gorąco to ok 3 . teraz też właśnie zasnął i leży na samym pampersie bo u nas od rana 30 stopni. maruda dziś jest od rana ale to pewnie ten upał i znowu dzień w domu bo za gorąco eeee nie lubię nigdzie nie wychodzić.
Kozgo może Ci nie smakowało bo tak naprawdę się trochę boisz czy będzie ok. Jak się okaże że po mleku nic nie jest Tymusiowi to pewnie spowrotem będzie Ci smakowało. -
Makcza wyjechała na wieś.
Kozgo, mój Franuś już nie chce być filozofem, tylko łobuziakiem:) Dziś już się poddaliśmy i usypiany był w wózku, mimo, że obiecywałam sobie, że nigdy tego nie zrobię
Nasz pierworodny śpi w śpiochach z długim rękawem i lekkim kocykiem. No to ja chyba przegrzewam dzieckoale sama śpię w piżamie i pod kołdrą, więc nie mam wyrzutów sumienia.
Tusia, nie przejmuj się, że Franek mało gada. WIdocznie zbiera siły na wielki monolog, zobaczysz jak Cię zaskoczy
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Koral każda z nas Cię tu i tak podziwia, nie musisz być super woman po kolei zrób jedno dzisiaj a resztę jutro ja przy jednym czasem nie mogę się ogarnąć jak ma gorszy dzień i już teraz mam to gdzieś. zawsze miałam ak wypucowane mieszkanie, że wszyscy się śmiali, jak mówiłam ze muszę coś posprzątać to gromki śmiech, ciekawe co jak u Ciebie można z podłogi jeśc . A teraz już tak nie wygląda, nie mówię że mam syf ale już nie latam codziennie z odkurzaczem itd.
Trzymam kciuki, żeby dzieci miały dziś jedną długą drzemkę ( w tym samy czasie), trzymaj się
-
dziendoberek .
Kozgo ja to widze ze nasi panowie maja wiele ze soba wspolnegomoj tez nie chce sie przekrecac, byl taki czas ze na boczek ale przestał na nic sie zdaje pomaganie i swiczenie , nie ma ochoty i juz . Gadac to on sporo gada, zwlasza jak lezy na macie .
Wczoraj mąż sie smial, chciałas dziewczynke to masz, Ryan dal taki popis piskow ze musialam momentami uszy zatykac taki byl glosny , ale pociesznie to wygladalo .
Co jakis czas mu kupuje balon bo uwielbia na niego patrzec , cisza i spokoj:-D
Tusia jestem w szoku ze Franek tak sie skupia na ksiazeczce, no powiem Ci ze zaluje ze ja mu nie czytalam tak rymowanek, az mam ochote zaczac, tylko niestety tutaj nie kupie Polskich , ale naprawde super pomysl
koral, podziwiam za wytrwalosc i cierpliwosc . ale tak jak mowia dzewczyny , za jakis czas my bedziemy latac za nasyzmi maluchami a chlopaki sie zajma sami soba
maly zaraz skonczy 4 miesiace, mam ochote mu podac marchewke , czyli normalnie ugotowac i zblendowac tak ? nie dodaje sie wody nic ? I co z glutenem bo ja malemu nie podawalam jeszcze nic, powinnam przed proba marchewki, pytam bo w tym temacie jestem kompletnie zielona , a ciekawosc mnie zzera jak maly bedzie reagowal na inne jedzonko, arbuza, melona ssal z takim zapalem ze moze i marchewka mu zasmakuje
ja czasami mojego sadzam w pozycji siedzacej na chwile na moich kolenach albo klade sie podkulam nogi i sadzam Ryanka na moim brzuchu i podpieram plecy udami, ide ma w tym radochy, wiekszosc zdjec usmiechnietych to wlasnie w tej pozycji .
Nocka u Nas standard , nie ma co pisac nic sie nie zmienia .
Walabia , super te fotki z wyborem koloru , zdjecia robisz aparatem foto, czy telefonem ??