X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, moj w wieku 3 miesiecy tez jeszcze nie lapal, zreszta mpze zacznie lapac jutro, u nsa to sie stalo z dnia na dzien :-) Widac po naszych dzieciakach ze kazdy idzie swoim torem

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym,ze on gadal wiecej... No ale pewnie sie rozkręci. Walabia A ile mecie stopni w domu w takie upaly?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu mamy klime w domu bo inaczej nie przejdzie, ustawiam na 26 -27 stopni maly spi tylko w bodach na krotki rekawek, i przykrywam go pieluszka ale tak jak u kozgo maly nienadzidzi miec przykrytych stop i rak , kopie we wszystkie strony do momentu odkrycia :-D

atdci09k18tcna0b.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Z tym,ze on gadal wiecej... No ale pewnie sie rozkręci. Walabia A ile mecie stopni w domu w takie upaly?

27 mamy w domu ,a na zewnątrz 36C jest !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ratujemy sie Napój mięta i cytryna z wodą !!!tylko to chłodzi !!!a młody wody pije dużo herbaty odstawione w tum cieplym

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala moze i racja oby nie było brzuszkowych sensacji Tymek po zabawie samodzielnej poszedł spac w ciagu dnia tez w samym pampersie jest golasek mój chyba odsypia wczorajszy dzien hehe.

Lissa Tymem z plecow na boki to non stop bo on ma wiecznie nogi w gorze juz chyba z przyzwyczajenia haha ale na brzuch albo z brzucha nie na mowy hehe nasi chłopcy podobni są leniuszki ale zeby sie rozkopac w lozku siła jest :)

Kaja sa dzieci które z natury nie lubią i nie polubią brzucha córka mojej przyjaciółki ma 9miesiecy i nie toleruje brzucha. Mi położna w szpitalu kazała Tymka juz po tygodniu jak pępek odpadł kłaść zeby sie przyzwyczajal i poleży teraz 5-10 minut ale tez miłości puki co w tym nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:09

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak Zojka ? I jak teściowa? Dzis Czarek wraca i mam nadzieje uda Wam się uciec w gory :)

Haha odkryłam funkcje w mojej gondolę ze moge ustawić ja do pozycji polsiedzacej ale troche jeszcze za wczesnie dla Tymka na taka pozycje ale za miesiac moze bedzie ok :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam progres umowilam sie na wizytę do gina w koncu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wlasnie bije tesciowa hehehe ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzuszek jest ok. Czasami nawet 30-40 min wytrzyma. Jak sobie jakąś zabawkę upatrzy to dopełznie i złapie :)

Dzisiaj Zoska usilnie stara się złapać raczkami stópki, na razie trzyma kolanka.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

koral - Ja i tak cię podziwiam, że w ogóle jesteś w stanie myśleć o czymś tak trywialnym jak sprzątanie...u mnie czasem taki syf się robi, bo nie mam czasu lub sił ogarnąć tego, że nie ma gdzie tyłka posadzić...Powolutku wrócicie do swojego rytmu, rozłóż w czasie te obowiązki, one nie uciekną ;)

Mały śpi w nocy w krótkim bodziaku i przykryty jest teoretycznie kocykiem, lub moją kołderką ale tylko teoretycznie bo z uporem maniaka się rozkopuje...teraz śpiocha zadowolony w samym pampersie, przykryty pieluchą...

My po rehabilitacji...mały się oczywiście musiał wypłakać, bo jak to ktoś śmie w ogóle wyrywać go ze strefy komfortu i kazać mu tak ciężko pracować? no ale wytrzymał całe 45 minut na ćwiczeniach, potem 15 minut na masażach i jak tylko wyszliśmy, zasnął w wózku chyba w minutę wymęczony...

Jutro do chirurga jedziemy...zobaczymy co powie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa tak ugotuj normalnie i zblenduj a jak bedzie za gesta dodaj trochę wody przegotowanej :-) glutenu narazie nie dawaj. Dopiero jak zaakceptuje nowe smaki to się dodaje łyżeczkę kaszki z glutenem do zupek i tak się wprowadza ;-)ale to pózniej jak juz pozna owoce warzywa i kaszki bezglutenowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:00

Lissa lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, a cwiczycie tez w domy tego co tam sie nauczycie czy tylko rehabilitant?
    Mój leniuch to by dopiero marudził jakby mu cos kazali robic haha

Doris ale super ze Zosia proboje łapać i pełza:) zaradna dziewczyna :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lipa z pogody burza !!!

Matko ćwiczenia mój jakby miał mieć ćwiczenia to jak Boga kocham wstał by i powiedział matka Ty se sama ćwicz , a ja idę do domu do wózka !!! Na bank by mnie wysmial cwiczeniami hehehehe jak na brzuchu minutę wyrobi jest ok później już płacz !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina , a wes no powiedz jakie to cwiczenia , a nóż może mlodemu sie spodoba i oszukam go i chyc na brzuch

mhsvanlih0qhtdnx.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, prędkośc to ma 1cm na minute, ale liczy sie skuteczność! Hehe

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej powoli do celu :) mój dzis taki kochany oj niech tak juz zostanie prosze hehe

Kaja a ja pragnę burzy i chłodu i 20 stopni hehe

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Karina, a cwiczycie tez w domy tego co tam sie nauczycie czy tylko rehabilitant?
    Mój leniuch to by dopiero marudził jakby mu cos kazali robic haha
    Kaja wrote:
    Karina , a wes no powiedz jakie to cwiczenia , a nóż może mlodemu sie spodoba i oszukam go i chyc na brzuch

Ogólnie ćwiczy go tylko rehabilitantka metodą NDT Bobath...tego raczej w domu samemu nie poćwiczy się i z tego co wiem, to nie wolno, bo do tego trzeba mieć specjalistyczny kurs zrobiony...zresztą jak widzę, jak go ćwiczy, to sama niewyszkolona bałabym się dziecko w takie pozy przybierać...sama mogę go masować, ogólnie pokazano mi właśnie jak go nosić, jak się z nim bawić, w jakich pozycjach, jak go podnosić i przebierać...w codziennej pielęgnacji i zabawie pewne elementy proste wykorzystuję, ale przy niektórych pozycjach niewprawna ręka to by mogła chyba krzywdę zrobić...jakieś postępy są, pozbyliśmy się asymetrii, przestał wiecznie głowę na jedną stronę trzymać, trzyma ją w koncu na wprost, coraz mniej też odchyla ją do tyłu...co prawda głowy jeszcze nie dźwiga pociągnięty za ręce, ale już czuję, że jest bardziej napięty, gdy się go próbuje za ręce pociągnąć i na rękach zdarza mu się już utrzymywać główkę bez podpierania mojego, zrobił się też bardziej ruchliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 15:08

olala81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamuśki.
    Emilka śpi w body z krótkim rekawkiem i w śpiworku. Jak nie ma spiworka to rano tak wierzga nogami, że jak ją zobaczę to leży z nóżkami między szczebelkami. Muszę kupić ochraniacz na całe łóżeczko.

Ja znowu jestem wkurzona na NFZ. Mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, zeby zobaczyli czy wszystko ok. I co..... w tym roku już nie przyjmują, albo we wrześniu dzwonić, żeby pod koniec roku przyjść. No masakra. Szukamy prywatnie bo ile można czekać.

Koral, domem się nie przejmuj. Podziwiam Cię, że dajesz rade z bliźniakami i jeszcze starszą coreczką. Ja z jednym dzieckiem mam czasami syf w mieszkaniu. Na szczeście mój mąż też potrafi sprzątać, a czasami mi mama pomorze. Albo włącza mi się power jak Emilka już śpi i w nocy latam ze szmatką.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ukrop dzisiaj, ja tam zawsze lubiłam ciepełko ale teraz już nie mam siły mały jest cały czas marudny i jak na złość zamiast leżeć na chłodnej maci o woli na rękach i tak się gotujemy i pocimy jedno od drugiego . w cieniu jest 37 stopni. nie chce wiedziec ile w słoncu. w mieszkaniu mamy 30,4 mimo zasłoniętych od rana wszystkich rolet. a tak mi się podobało na początku, że mamy takie słoneczne mieszkanie....

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ