X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    a my wrocilismy z baseni u dzieci padly, bylo bardzo fajnie tyle ze blizniaki dobrze czuja sie tylko w cieplej wodzie:)
    Jak zdołaliście się ogarnąć?!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The worst day ever...prawie się popłakałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 23:00

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    The worst day ever...prawie się popłakałam. Zoska chyba sama chce sie odstawic od piersi. Szarpie, wrzeszczy, cała czerwona sie robi. Wscieka się, bo za wolno leci. Woda na chwile pomaga do czasu aż ogarnia, ze to nie ten smak. Wysłałąm męża po saszetki mm. Czekamy...

Mam ochote wyjść i nie wracać. Mój najlepszy dzisiejszy tekst do męża "Wex zrób cos z tym dzieckiem" :/

doris, doskonale Cię rozumiem. A nie pomoże odciąganie mleka i dawanie z butelki, z której dobrze leci?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz wiem, że mm z butelki tez nie chce. Wszystko bee. Jeszcze spróbuje w nocy odciagać na jutro na czarną godzinę. jak długo można przechowywac mleko w lodówce?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, w lodówce do 3 dni. A bez lodówki - do 6 godzin.
    Możesz też zamrozić. Jeśli masz temperaturę -18 stopni w zamrażarce, to możesz trzymać 3 miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 17:26

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mierzyłaś Zosi temperaturę? No bo oczywiście może to być skok, ale lepiej wykluczyć chorobę.

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadła z cyca i padła. Ufff. Sama nie wiem. Ona wystarczy, że chwilę polezy na brzuszku i ma całą głowę mokrą. I z reguły gorący jest tył a czoło ok.

Temperatura 36,9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 17:59

walabia lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem skok skokiem, ale pogoda robi swoje i też wpływa na nasze dzieci...

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jak padła o 21 to do 7 ;) oczywiście z przerwami na cyca ale nawet nie wiem o ktorej i ile razy :D ja to na śpiocha robię ;) telefon był pod ładowarka to nie sprawdzałam godziny ;)

I teść wyszedł z nia na spacer o 10 i spała 3h w wózku !!!! No normalnie bym nie uwierzyła ale chodził wkoło bloku i widziałam na własne oczy ! Obudziła sie o 13 uśmiechnięta 40 min ok a pózniej juz humory oczywiście to 40 min na rękach ;) i o 15 padła ze mną spać obudziła sie po 40 min ale ja przytkalam ja cycem i tak spaliśmy do 17 :D teraz teściowie sa z nia na spacerze i jest w wózku i nie śpi i nie płacze ! Widziałam przez okno ! No ale jak zeszłam po karmi bo poprosiłam zeby mi kupili to tylko mnie zobaczyła i wrzask ze chce na ręce :( wiec kazali mi odejść o wózka i być cicho wiec poszłam na gore i wyglądam przez balkon a ta juz cicho leży ....

Normalnie sie załamałam zle działam na własne dzieco :(

Doris ja zauważyłam ze jak jest tak gorąco to i Zojka częściej odmawia cyca nadrabia w nocy chociaż w dzień jej proponuje co godzinę to często nie chce a to do niej nie podobne bo często wolała co 15 min :D

Tylko moje dziecko wie ze nie ma wyboru bo mam. Bzika na punkcie kp :D i butli nie dostanie tak jak i smoka :D
    Wiec albo cyc albo głód ;)

Bo Jam wyrodna matka :D

• doris85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Zoska właśnie chce, ale nie leci a butelka beee. Od 1ej co przyśnie to budzi sie z płaczem.

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mamy dokładnie takie samo zdjecie z gola pupa z dzis hehe

Doris Tymek tez tak miewa przy cycu ostatnion z 2 razy dziennie wygina sie płacze i szaleje albo to skok albo upały i wody tez nie chce za cholerę.

Miriam bo nasze maluchy to juz mądrale sa Zojka wie ze jak zapłacę mama wezmie na rece przytuli da cycusia a dziadkowie nie u nas czasem tez tak jest ze do puki mnie mały nie zobaczy albo nie usłyszy to unijnych na rękach grzeczny ale jak mnie pryfiluje to juz koniec hehe

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia mamy dokładnie takie samo zdjecie z gola pupa z dzis hehe
    no to wrzucaj :D

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak to są juz małe cwaniaki mój też wie, ze tylko ode mnie może dostać cyca więc wymusza a przyjdzie mąż weźmie go na ręce i cisza albo śmiech.
    po południu na spacerze znowu spał.nie poznaje synka. mąz się cieszy że może juz tak będzie, ale ja nie wierze to jakaś cisza przed burzą.teraz mąż go kąpie a ja czekam z cycusiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:10

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie doris zainspirowała i przed karmieniem w południe daliśmy Frankowi wode. Wypił 35 ml!

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala moze spi za Tymka bo mój dzis nic spac nie chciał moze w nocy ładnie pospi mybjyz po cycu i zaraz kapiel

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś dzień wietrzenia :D Franko też leżał na golasa :) ale zdjęcia nie mamy :)
    Walabia zdjęcia super :) ja mam taką opcję w telefonie, muszę wypróbować :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj był dzień wietrzenia napadzila na dwa koce i prześcieradło :D a mówiłam teściowej zeby podklad położyła :D teraz ma pranie ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z chłopcami nie tak łatwo... podkład może nie pomóc... :) siuśki lecą na boki i w górę :)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego my wietrzymy pupę tylko na brzuchu ;)

Tusia89, Miriam lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, wszystkie dzieciaczki dziś porządnie wywietrzone pupcie mają ;)

U nas tak parno, że idzie się udusić...mały niby śpi już, ale co chwila się wybudza :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ