Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy mój grzecznie wróci :D nic uciekam spać do Franka :) dziś łóżko nasze :D :D dobrej nocki mamuśki :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TUsia, spokojnej nocy z Franeczkiem!
    My wróciliśmy ze wsi - Franek wylegiwał się w swoim nowym apartamencie - wózku. Jest rewelacyjny, lepszy niż nasz poczciwy Quinny! Jak rodzice prześlą mi zdjęcia, to coś wkleję tutaj. Aaaaaa i dziś poznał pierwszy raz nowy smak! Dałam mu do ciamkania arbuza - tak śmiesznie go ssal jak mleczko i jak się przyssał to był zły, że potem mu zabieram:) Już nie mogę doczekać się wprowadzania pokarmów, dla Franka będzie to wielka kulinarna przygoda :)

DObrej nocki!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic pora spać bo akcja mleko w nocy .....Dobranoc i stosunkowo mało karmienia dla każdej z nas !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral wyczytalam gdzies ze w sumie poki dziecko nie je stalych pokarmow jak zupki, kasze itp przynajmniej trzy razy dziennie to nie jest az tak konieczne dopajanie woda czy herbatkami...bo w mleku rowniez otrzymuja plyn...maly pije wode ale tez nie wypija jej niewiadomo ile...
    A przeciez nie wcisniesz im jej na sile...

Dobrej przespanej nocki zycze wszystkim i dolaczam do Mateusza w krainie snow ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaaac !!!! My dzis od 3 do 4.15 próbowaliśmy sie zasmoczkowac ale Tymka juz drugi dzien mecza w nocy gazy nie wiem od czego bo mleko wprowadzone pozniej. Cyc był jedzony o 5 i pobudka o 6 i koniec spania :( moze po cycu o 7.20 odbijemy sobie jakas drzemka oby:)

Jak tam Wasze nocki?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas wbrew logice jako ze spał w sumie od 18 to nie było źle. karmienia o 2 i 4 o 6 się obudził i pół godziny gadał sobie sam w łóżeczku wtedy zrobił kupę wiec trzeba było wstać, ale byłam zaskoczona że nie marudzi tylko tak się sam rano bawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:35

01582n0ast4hm7dp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj ciężka noc. Pobudka co 2 godz ale smoczek średnio chciała, a cyca to może ze 2 razy. Wstała o 6 i nie ma zmiłuj się. Dodatkowo starsza w nocy lunatykowala i trzebabylo ja ciagle uspokajać. Ogólnie to tak jak ty koral tez jestem wykonczona.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie maluchy widac cos spac nie mogą wiec albo to skok albo pogoda nie wiem ale tez dzis dzien pod hasłem zombie.

Walabia moze byś wzięła któregoś dnia chlopakow i byście przyjechali tu do mnie do parku bysmy na jakis kocyk poszli?:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateusz wczoraj zasnął o 18 i to na mleku wypitym dwie godziny wcześniej...myślałam, że zaraz koło 20 się obudzi, a ten spał do 23...wypił mleko i spał do 3, no ale potem to już pobudki co godzinę, dwie, jęczał, wiercił się, niby doleżeliśmy do 7:30, ale to już nie było spanie, więc dołączam do tych nieprzytomnych....

koral - jak tak czytam, jak jeden drugiego budzi i tak się mocujesz z obydwoma, to mam wrażenie, że ja to mam sielankę i grzechem z mojej strony jest narzekanie....Mam nadzieję, że te nocne harce chłopców się skończą i odpoczniesz w końcu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:31

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ostatnio koleżanka, która jest psychologiem opowiadała mi o pewnej metodzie wyciszenia, uspokojenia niemowląt. Facet na jakiejś konferencji im to pokazywał, tylko nie pamiętała jak on się nazywał. Owijał dziecko w coś cienkiego elastycznego najlepiej tak ciasno jak otulaczkiem dawał smoczek włączał jakiś szum i bujał dziecko ale nie na boki tylk ogóra dól z częstotliwością przynajmniej raz na sekundę. dziecko się natychmiast uspokajało.
    Jako ze my dzis mamy dzień maruda i znów dokuczają dziąsła postanowiłam to wypróbować. włączyłam okap i bez otulania( po prostu mocno go przytuliłam do siebie w pionie) bez smoczka bo mały ostatnio nim pluje, bujałam góra dół, czyli była tylko połowa tych jego rzeczy spełniona a działało!! raz zaczął po chwili gaworzyć i uśmiechać się, za godzinkę znów byl ryk znów spróbowałam to po prostu sie uspokoił a za trzecim razem zasnął. jest to trochę męczące takie bujanie ale działa rewelacyjnie;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzis ma dzien brzucha leży na nim dosyc czesto i długo co to spania to dwie drzemki po 45 min były wiec szału nie ma ale to zawsze cos.

Olala spoko patent tylko u mnie chyba otulacz by nie zdał egzaminu bo mój Tymek nienawidzi miec skrępowanych rak ani niczym przykrytych ale skoro przytulenie tez działa to w kryzysie sproboje puki co nie jest dzis zle.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, ja tak robię od urodzenia małej jakoś intuicyjnie, tylko teraz mi się mała grzeje jęk ja mocno przytulam. Czasem trzeba naprawdę głośno szumiec i trzasc, ale zawsze działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 13:04

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak robią? Łukasz nie wiem od czego i dlaczego ma takie chwile "spięcia", rozkłada ręce jakby chciał objąć grubasa(w sensie szeroko) i wciska głowę jak żłów. I taki przerażony zaczyna płakac. Do tej pory zdarzyło się to tylko po kąpieli, przy wycieraniu, ale dzisiaj go niosłam i też tak zrobił. Troche to dziwne i chyba musze iść z tym do lekarza, ale może ktoś coś takiego zauważły?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Beatina nie pomogę nawet nie uiem sobie wyobrazic jak to dokładnie wygląda.

oliwier spi już 3 godziny, nie wiem co ze sobą robić no i nie wiem co się z nim dzieje, przecież on nigdy tyle nie śpi a od wczoraj to normalnie śpiący książę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:36

walabia, Lissa, Tusia89, Karina1989, Makcza lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, relaksuj się i ciesz się :D Oliwier odsypia ostatnie harce pewnie ;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala zapewne chodziło Twojej kumpeli o to:

http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/1017-5-sposobow-na-uspokojenie-niemowlcia-doktor-harvey-karp-radzi

Miałam filmik z polskimi napisami, gdzie dr Karp tłumaczył metodę, ale nie moge teraz poszukać. Z tym, że ta metoda tyczy się noworodków... może nasze maluchy jeszcze też się na to łapią. Ten koleś mówi tu o czwartym trymestrze więc nie wiem czy nasze maludy jeszcze się na to łapią :D pewnie jeszcze tak. Mojemu Frankowi pomagał biały szum jak chciałam go uśpić, zawsze zasypiał... teraz już tego nie stosuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 15:17

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej , Beatina, ja tez do konca nie wiem jak to mozę wyglądac ale mały nictakiego nie robi .
    dziewczynki no to współczuje nocki, u mni estandard , poszlismy pozno spac i znowu obudzil sie po 13 ale dzisiaj chyba mamy skok bo jest marudny i krzyczy bez powodu . Teraz znowu usnal, widze ze chyba polubil jednak boczek bo juz 3 raz go tak ulozylam i zasnal w tej sposob hmmmm
    a snilo mi sie ze mialam trojaczki tzn 3 Ryanow :-D ale było smiesznie :-)

A my dzisiaj witamy sie z ciotkami poranna kapiela po mega kupce :-)

04495686ec82857dmed.jpg

6d0d2eaa4e3f30f2med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 15:15

walabia, olala81, Karina1989, Miriam lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek zawsze dłużej spał właśnie jak leżał na brzuchu a widzę, że Oli właśnie śpi na brzuchu. Teraz Franek dawno już nie spał na brzuchu... ogólnie jak sobie pomyślę, to dużo już się pozmieniało, dorosły się normalnie robi :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis ze spaniem słabo 45min to maks nawet ma brzuchu jakies duże baki sie pojawiły i Tymek mocno zaczął marudzić dałam mu wode bo myslalam ze pic ale nie chciał złapał piers pił a potem ja obrzygal heh wiec nie wiem czy chciał pic czy uspokoic sie bo smocKa nie chciał dziwnie.

Ryanek uśmiechnięty jak zawsze cudo;)

Oliwierek jak z pupka do gory spi śmiesznie

Beatina nie pomogę bo nigdy nas noc takiego nie spotkało.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia to pewnie o to chodzi ale ja to dopasowałam do potrzeb mojego małego więc bez opatulania i trzymałam go na sobie tak normalnie w pionie bujałam też nie na boki tylko góra dół i napraw.dę za każdym razem zadziałało, zobaczymy jak będzie dalej ale
    dziś jestem zadowolona.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ