Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    no nie wiem jak tam wasi meżowie, ale mój, to ryżem i jagodami nie naje się porządnie ;) a miało być sycące!
    Walabia, nasi mężowie mogą sobie podać ręce, tyle że po zdjęciach widzę, że Twój trzyma formę, a mój, cóż... :)
    Ja test robiłam dokładnie 31 lipca, wyszła druga kreska ale blada. Był to jakiś Pink Test kupiony za 5 zł w Tesco, więc w piątek przed imprezą ze znajomymi zrobiłam drugi już taki apteczny i wątpliwości nie było. Pamiętam, jak siedziałam przerażona na kanapie, chociaż chcieliśmy mieć dziecko i specjalnie zalogowałam się na portalu, żeby sobie wyznaczyć owulację. Nie pamiętam, kiedy naprawdę zaczęłam się cieszyć, mąż wtedy trochę zwątpił widząc moją minę, choć nie było tak drastycznie jak u Koral :D.
    Stachu dziś jak Tymek Kozgo, śmieje się i płacze na przemian. Pierwszy raz od dawna miał problem z jedzeniem, najpierw nie chciał, potem jak zjadł, to ulał połowę, masakra. Dopiero teraz porządnie wciągnął swoją porcję i szaleje na podłodze przed kąpaniem. Upały i skok niemowlaka to naprawdę mieszanka wybuchowa, mąż poszedł do Lidla po winko, jakoś trzeba sobie radzić :D.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień! Od rana łeb mi pęka, non stop spię i mam ochote na kebaba. Mam nadzieje, że to nie ciąża. Od kiedy testy są wiarygodne?

Zośka mi się strasznie poci. Głowa non stop mokra i stópki. Co to może być? Dziś mi sie mała strasznie wierci przy cycku. Dałam jej wodę i to był strzał w dziesiątkę. Wypiła szybciutko 40ml. Jak duzo podajecie maluchom wody?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja nie dopajm tylko cyc ;)
    Sukienkę biorę tzn cały kaplet ;) tylko jak wrócę do wawy za tydzień ok? Bo z tel przelewu nie chce robić ...wyślij mi maila z kontem odrazu ;)

Koral wy w górach jesteście ??? Polecacie jakieś miejsce ? Czarek sie wybiera z Zojka nad morskie oko haha tylko nie jest pewny czy ja sie tam doturlam ;) bedzie zdziwiony jak zobaczy Zojkowe humory :D

Dzis przeszła sama siebie :/ masakra jakaś wstyd sie przyznać ale juz miałam ja ochotę zostawić i pójść gdzieś sobie w pizdu! Ale sie opamietalam ;) za to dzis imieniny teściowej przyszły do niej koleżanki a Zoja pokazała klasę wyla wyla wyla wyla hahaha! Koleżanki mówią tak "a mówiłas ze taka grzeczna ze tylko ja na ręce weźmiesz to sie uspokaja a ona jakiegoś szału dostaje " hahah kocham moja Zojke za to wybaczam jej cały dzisiejszy dzień ;) lepszego momentu na apogeum nie mogła wybrać ;) żebyście zobaczyly minę teściowej jak ja zabrałam na ręce i zaczęłam lekko kołysać w chuscie i moment spokój ;) haha
    Oczywiście nie obyło sie bez docinek do mnie ze dzuecko wiąże w jakaś szmatę i dlatego takie jest ale tu teściowej koleżanki stanęły w obronie mnie i powiedziały ze to zdrowe na bioderka i modne ;)

Karina1989, doris85, Bea_tina, Bea_tina lubią tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris - nie wiem od kiedy, bo jakoś się na tym nie znam, nigdy nie robiłam wcześniej niż w dniu spodziewanej @, a z córką nie robiłam w ogóle :P Ale pocieszę cię, że ja opisywane przez ciebie objawy, to mam za każdym razem przed okresem :P Ale jeżeli miałabyś być w ciąży i to byłyby jej objawy, to myślę, że powinno już wyjść coś...a i powiem Ci, że po ciąży z córką tak panicznie bałam się właśnie ciąży, że dopóki okresu nie dostałam, to co chwila testy robiłam :P ( Już w lipcu je robiłam i wychodziły dobrze )

A te dolegliwości Zosi to mogą być właśnie z gorąca...mały tak samo się zachowuje...widać, że męczy go gorąc i też dużo wody pije...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 20:24

doris85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - Zojce to tylko teraz piąteczkę przybić :) Wiedziała co zadziała najlepiej, by mamusię udobruchać i ta przestała się gniewać :) Co do tej ochoty wychodzenia - myślę, że wiele mam, jeżeli nie każda ma w swoim życiu takie chwile, kiedy ma ochotę rzucić wszystko i wyjść daleko przed siebie...i czasami to zdrowe, by w takich chwilach przekazać dziecko komuś i wyjść na świeże powietrze ochłonąć choćby na kilka minut...

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam kawę i od razu mi lepiej. To chyba jednak ta pogoda.

Miriam, zaraz Ci wyslę dane.

Myslicie, że 40ml wody to duzo czy mało? Ile sie powinno dawać?

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam przybij piateczke Zojce mądra dziewczynka :)

Ja tez Tymka nie dopajam woda wiec nie wiem ile powinno się dawać:/ dzis spał sobie na kocyku wiał wiaterek i było spoko ale jak zasnal w wozku to by taki mokry ze mozna go było go wyciskać. Za to dzis Tymek kapał sie pierwszy raz w swojej dmuchanych basenik na dworze ale było radochy o ramy tak chlapal ze cali mokrzy bylismy hehe:)

Pozno wróciliśmy wiec postanowiliśmy najpierw zrobic kapiel a potem nakarmić ale u nas ten patent sie bie sprawdza on nie umie zasnąć przy cycu i tylko sie rozbudził hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 20:40

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris moja pediatra twierdzi ze jezeli dziwcko jest na cycu to nie dopajac tylko cyc na rządanie ale dzis na spacerze byłam z koleżanka i oba swojego Franka miesiąc starszego ma juz na mm bo to taki przypadek jak Zojka identyko rozwrzeszczany i cyckowy tylko na dodatek ma smoka i nie dawała rady psychicznie i przeszła na mm i dzis miała 100 ml herbatki i przez 2h wypił tylko 30 ml mówi ze jak pije wiecej niz 20 na raz znaczy ze jest głodny ale to jej teoria nie wiem jak w praktyce

• olala81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie też nie wiem jak z tą wodą, case jak było bardzo gorąco to dawałam ale ten głodomor to jak się przyssał do wody to wypiłby i całą butelkę, a że bałam się za dużo podawać to i tak kończyło się zawsze na piersi, bo darł się tak długo aż dostał jeść.
    Muszę na szczepieniu następnym razem zapytać ile tej wody na raz można dać.
    Oliwier dzisiaj padł mi po 18 przy karmieniu, myślałam, że jak zwykle pośpi 10 min. a on ani myślał się obudzić w końcu chciałam go przenieść do łóżeczka to się przebudził więc szybciutko umyliśmy juz bez kąpieli bo oczywiście głośno domagał się jedzenia i znów zasnął przy karmieniu. Ciekawe co będzie w nocy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze pochwalić Tymka bo dzis prócz jednej histerii przy cycu był bardzo grzeczny i jeszxze wieczorem zasnal w lozeczku bez smoka!! Nie to żebym go odzwyczajala ale po wlozeniu go do lozeczka wypluł i myslalam ze zaraz bedzie jeczal poszłam siku wracam a on juz spi hehe.

Tymek nis chce wody próbowałam mu dac ale nie chce ciagnąć z butli wiec zostaje cycuch.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kończy się na piersi. Mam wrażenie, że mam za geste mleko i słabo leci. A z butelki szybko leci Zoska zaspokaja pragnienie a dopiero potem przy piersi głód.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mozna dawać 120ml na dobę wiec luz mój wypijal wiecej okolo 150ml i chciał dałam :-) tylk godzne przed jedzeniem aby mleko wypił normalnie !!! A dziś mleczny rekord jego 150 ml mleka az sie zgarbilam hihi teraz spi na ręku

Tusia89, doris85 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy z 18stki a tatuś pojechał dalej się bawić:) teraz może sobie wypić hehe. Nie powiem bo parę kawałków zatańczyłam :) Franek grzeczniutki. Na początku imprezy zasnął a potem obudził się na karmienie, nakarmiłam go i śpi do teraz :) ale wróciłam już do domu.Franko już się odzwyczaił karmienia na rękach i tylko się tam męczyliśmy, ja spocona i on. Stwierdziłam, że koniec tego i jedziemy do domu, że nie będę go męczyć przy kolejnym karmieniu. Teraz smacznie sobie śpi ale muszę go jeszcze przebrać :D :)

Z wodą ja jeszcze nie próbowałam... zawsze dostawiam do cyca jak widzę, że głodny albo marudzi a nie chce spać.

Koral u nas rytm dnia wygląda identycznie. :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wy cycate wiec inaczej ehhh ja mm wiec wiem ile moge mu dac ,ale mysle ze 50ml śmiało ,a jak chce więcej to chyba nie grzech dać !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój wyjdzie chłop w sierpniu na picie czyli kawalerskie !!!! Ciekawe jak chłopcy poszaleja :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na piersi, ale jak nic z cycka nie leci a mała spocona i spragniona to trzeba dac, bo się odwodni. Dość juz mam tych kryzysów. Jak to jest, że w piersi od 12 do wieczora pusto a Zoska jak paczek w maśle? Ehh

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pakowanko w walizki sie zacznie za tydzień wiec urlop sie zacznie jupiiiiii :-)

Tusia89 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to ze piersi miękkie nie znaczy ze mleka nie ma moje tez nie da takie nabite jak na początku czasem mam nawet problem z tum ktora piersia teraz karmic.

Mój był wczoraj ze znajomymi ale grzecznie wrócił o 1.20:) i Tymek dał mu do 11 pospac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 22:10

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale czesto słysze, że nie leci

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak samo. Czasem mam wrażenie, że nie ma mleka bo takie miękkie piersi ale Franek je normalnie :) i się najada. Czasem nawet zduszę brodawkę żeby się upewnić czy to mleko leci czy nie leci i jednak leci :D

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ