Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ja osobiście kiedys chciałam bliźniaki sle teraz wiem ze nie dała bym rady... Oby nasza historia nie była podobna az tak bardzo ;)

Ha tez zmykam

Bateria mi pada. :/

• walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, to i ja wskakuję pod prysznic i potem jestem do dyspozycji.... syna ;D

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, oczywiście, ze przyjmujemy Stacha do grona marudków!
    Nieśmiała, nie bądź nieśmiała, napisz co u Was!
    Koala, co z Agatką? Dawno się nie odzywałaś!
    Makcza, jak odpoczynek?

ot1z8e0.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zobaczyłam dzisiaj kwietniówki 2015 to też wzięło mnie na wspomnienia. Patrzę tutaj, a Wy dziewczyny tez wspominacie.
    U mnie było tak:
    Lekarz dał nam zielone światło po poronieniu. Cykl zaczełam 12 lipca, ale nie nastawiałam się, że uda się za pierwszym razem. W 1 ciąży udało się za drugim, to myślałam, że trochę potrwa zanim się uda. Jako pierwsze dziecko planowalismy syna. Miałam testy owulacyjne, plus kalendarzyk na ovu. Ale jak przyszło co do czego to na pytanie męża czy może skonczyć we mnie to odpowiedziałam, że tak najwyżej będzie córka :) Także dokładnie rok temu mniej więcej w tych dniach poczęła się Emilka. Dwie kreski zobaczyłam 5 sierpnia, aczkolwiek 2 dni wcześniej tez zrobiłam z samego rana test, ale czekając na wynik zasnęłam. Po jakimś czasie dopiero zobaczyłam i były dwie kreski, ale nie wzięłam tego testu pod uwagę. Oczywiście szybko zrobiłam betę po 2 dniach powtórka. Miałam bardzo duzy przyrost. I szybciutko do mojego lekarza bo ze względu na poprzednią historię ( ciaża obumarła) miałam zgłosić się po receptę na duphaston i acard. Jak pokazalam lekarzowi wyniki bety to postarszył mnie bliźniakami. Mój mąż się cieszył, a ja byłam przerażona. Później jednak okazalo się, że jest tylko jedna fasolka - Emilka.

Karina1989, walabia lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek chudzinka;p postanowił pójść za przykładem Franciszka i zjesc porcyjke o 3 zeby jeszcze sie zaokragljc haha smoczka nje chcIAL płaczek. był wiec skończyliśmy przy cycu kurczę czy to oznacza koniec przespanych nocy do 5 , Panie skoku prosimy o koniec. Pomijam fakt ze na cucu wisiny juz 4
    45 min i lekko zasypiam na fotelu hege

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 03:52

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral u mnie Tymek nie dał sie zasmoczkowac o 3 jadł 40 min potem obudził sie 5.30 i smoczkowanie nic nie dało jadł pół h i potem od 6.30 co ok pół h sie budził dostawał smoczek zasypiał i tak do 8 wiec czuje sie jak zombie hehe ale potem pół h sam sie bawił w lozeczku a teraz jest ze mna w nosidle w sklepie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc z pobudkami o 1 i 4. A rano złość na cały świat. Nie potrafi się na brzuch obrócić a bardzo chce, i przez to się złości. Wczoraj dostała marchewkę :-) jaka radość ze coś innego :-) zjadła 3 łyżeczki . Ciekawe jaki będzie dzień. Jaką pogoda u was? Bo u mnie to upał się zapowiada już praży od rana

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka u nas tez upał byłam ob8 z Tymkiem w sklepie to juz był gorac straszny.
    Tymek dzis nawet nie marudzi bawi się ładnie sam w lozeczku, rano kupa ładna baczki ładnie idą bez płaczu puki co nie widac złych efektów szklanki mleka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral u mnie Zojka pobudki ma 23 2-3 5-6 i o 8 ale dzis co 5 min no masakra jakaś :/ wstalam o 7 pol przytomna :/
    Do tego teściowa z samego rana działa mi na moje uzębienie. :/ błagać ich by palców do buzi jej noe wkładali nie całowali w ręce i usta to oni chyba specjalnie wkładają jej pace do buzi i sie śmieją :-/ wrrrr

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, mój Franio pozazdroscil Twojemu i dzis pobudki co dwie godziny na jedzenie... O 4.30 wzielam go do lozka bo nie chcialo mi sie wstawać tak czesto;) my dzis na 18stke męża brata idziemy. Pewnie z Franiem wrócimy po dwóch godzinach. Ale za to planuje dzis spac z Franiem cala noc,bo maz pewnie zostanie dluzej na imprezie.;)

tak,to prawda,foum uzależnia. Ale mi to uzależnienie pasuje. Milej soboty mamuśki.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas standardowe pobudki o 3i6 ale uwaga już 2noc bez pobudki o północy a po 6 poszedł dalej spać aż do 8 co u nas tez się nie zdarza. zazwyczaj po 6 już spania nie było.
    u nas od rana deszcz i 20 stopni jak na złość co jadę na wieś.
    miłej soboty.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku u nas upał od rana, Staszek właśnie drzemie w samej pieluszce. Dziś padł u nas rekord spania, zasnął po wieczornej histerii o 21:30, o 5 dostał smoka i wstał dopiero o 8. Może ten płacz podziałał oczyszczająco ;)
    Też czuję się z Wami jakbyśmy się znały już bardzo długo i mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spotkać.
    Może macie jakieś inspiracje na szybki ale sycący letni obiad? Nie chce mi się długo stać w kuchni w tym upale, a mąż pojechał na spotkania bez śniadania, więc pewnie wróci mega głodny.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey u nas pieknie pada na kaszubach :-) ale 20 C na dworze !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się przywitam :)

U nas nocka nadal ok, jedzonko o 23:30 i 4 i potem śniadanko o 8, więc nie jest źle...bywało gorzej...Znów upał u nas, było parę dni względnie i się zaczyna od nowa...

Ewelinka - inspiracją raczej nie będę, bo w ostatnim czasie w moim słowniku szybki obiad oznacza pójście do sklepu i kupienie gotowca :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tradycyjnie skończy się na makaronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:26

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myslalam o obiedzie nehehe coś wykombinuje zrobię karbonare bo wszystko mam hehehe lub piersi w gruba kostke i na slodko -kwasno z cukinia , kabaczkiem i bazylia i pomidorami do tego ryż i gra szybkie obiady dziś będą

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka polecam kluski leniwe:P ja uwielbiam ze śmietaną, a ostatnio z jagodami:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryż z jagodami i śmietaną!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem jak tam wasi meżowie, ale mój, to ryżem i jagodami nie naje się porządnie ;) a miało być sycące!

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaa chciałam napisać, że nie karmiłam dziś w nocy co godzinę! Karmienie mieliśmy: 19:00, 20:30, 21:30, 4:30, 6:30, 8:00 a teraz znów próbuję ujarzmić Franciszka, bo maruda straszliwa. CHyba zbierzemy się po obiedzie i pojedziemy na wieś do rodziców.

Kaja lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ