X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris no sukienka sliczna bo na ślicznej dziewczynce :-)

doris85 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja tu planowałam romantice a jak doszło co do czego to maz mnie poinformował o mojej ciazy. ;)

Kaja lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dobre to foto mój mały podobnie spał dziś hehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kaja ja tu planowałam romantice a jak doszło co do czego to maz mnie poinformował o mojej ciazy. ;)

Ale było z zaskoczenia for you :-) fajnie wy też widzę krejzole zozle jesteta heheh

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam rano test i leżałam od 6 z bananem na twarzy spac noe mogłam poleciakam o 7 do pracy i do lekarza na bede bo chciałam miec pewność i potem podarowalam mojemu mezowi kartkę i groszkiem ptysiowym bo zawsze rozmawiając o dziecku mówiliśmy ze bedzie mały groszek w brzuszku i mamy ten groszek do dzis w szufladzie :) pamietam ze tak sie cieszył ze az Pamom w vapiano powiedział haha bo nie chcieliśmy nikomu mowić az do zobaczenia serduszka a znajomym dopiero po 3 miesiacu. To był pierwszy miesiac staram bo marzyłam o dziecku na wiosnę i cały czas mowilam do meza zeby sie nie nastawiał bo to nawet rok moze trwać.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy 20 lipca, na wyjeździe. W ogóle mnie to nie obeszło, nie było ekscytacji tylko panika bo plamiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:59

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wygladała bosko w tej sukience :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja jak sie dowiedziałam to do gina i cala ciąża na Luteinie i 100000 zakazów na wszystko ,ale sie udało wytrzymac do kwietnia

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris - to miałaś podobne odczucia jak ja po teście...zanim zrobiłam test od dwóch dni plamiłam, bo w sumie myślałam, że @ przyszła...a że skąpa coś to zrobiłam sikańca i zonk...dwie krechy...taki ze mnie romantyk, że pojechałam na szybko do męża do pracy i powiedziałam mu dosłownie w bramie :P A potem na szybko do lekarza, który dał mi luteinę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - pamiętasz chociaż reakcję swoją i męża, jak się dowiedzieliście, że będą bliźniaki?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robiłam test w Bieszczadach, ale wyszedł taki słabiutki że nie byłam do końca pewna, bardzo się zastanawiałam czy mogę iść dalej w góry chcieliśmy iść na Tarnicę no i stwierdziliśmy że poczekamy 2 dni bo było strasznie upalnie i pojechaliśmy na rowerek na Solinę, to był bardzo miły dzień taki jakiś spokojny. 2 dni później weszliśmy na ta Tarnicę bo się troszkę ochłodziło. Rodzicom powiedzieliśmy 27 sierpnia, zaprosiliśmy jednych i drugich na rocznicę ślubu i daliśmy im takie malutkie buciki z kryształkami ( różowe he he) ale było łez. O poprzedniej ciąży dowiedzieli się w mało sprzyjających okolicznościach jak juz leżałam w szpitalu i nic sie nie dało zrobić, więc tym razem chcieliśmy jakoś wyjątkowo.

Karina1989 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to jest rozmiar 68 a z sukienek maluchy tak szybko nie wyrastają. Jak chcesz to zrobię zdjęcia i Ci wysle mailem. Chętnie bym ją przekazała, bo śliczna jest i szkoda żeby leżała.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral poproszę o te zdjęcia [email protected] nie musi byc dzisiaj:) wyśpij się kobieto.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to prawda ja to chora jesten jak nie wejdę na forum długo zreszta mój maz juz wszystkie Was rozróżnia z moich opowieści hehe:)

Tez lece spac do 5 mam nadzieje :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, nie śpimy:)
    Słuchamy piosenek :)
    Tak na wesoło, polecam:
    http://www.youtube.com/watch?v=bqCljOK6tl0

A Franek padł. No nie daliśmy mu chwili wytchnienia:)
    Nasz poeta zamienił się w szalonego łobuziaka!!!
    2vuiquf.jpg

Ja test zobaczyłam 28 lipca, chwilę po powrocie z Chorwacji. Już na wyjeździe przyjaciółka mówiła mi,że chyba jestem w ciąży, bo mimo opcji all inclusive jadłam surówkę z kapusty białej na śniadanie, obiad i kolację a wszystko inne mi strasznie śmierdziało. Kto by pomyślał, że tam Franeczek sobie cichutko siedział a teraz waży ponad 7 kg i łobuzuje :D

Miriam, olala81, Karina1989, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wyślij maila masz ;)

Dokładnie forum uzależnia a jaka ekscytacja była męża jak powiedziałam ze różowa strona jest fioletowa hehe on ovu nazywał na początku różowa strona :D teraz juz pamięta ze ovu to ovu czyli belli ;) czasami juz sie złości i mówi halo jestem tu zabiorę ci ten telefonik :D albo ty żyć nie możesz bez telefonu i ovu :D

Walabia to nawet mu sie snila ;)

Oj dziewczyny po przemyśleniu to

Ja żyć bez WAS nie moge <3

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral chyba kazdy na wieść o bliźniakach jest w szoku hehe. Ja mam koleżankę ktorej lekarz dopiero w 12 tyg powiedział podczas usg wszystko super serduszka ładnie biją a ona na to jakie serduszka a lekarz no przecież spodziewa się Pani bliźniaków haha inny lekarz jakos tego nie dojrzał wczesniej a to tez taka dziewczyna co rok w wczesniej mowila ze stara panna zostanie i nigdy dzieci nie bedzie miała no cóż los potrafi zaskoczyć :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja tez juz naprawdę spac ide buziaki :)

Wypiłam mleko trzymajcie kciuki zeby Tymek dobrze to zniosl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 23:06

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    2ir2gj9.jpg

Walabia ;)

Dzięki, Miriam:) Nastawiam się dziś na najgorsze: karmienie w nocy co godzinę :)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mlynek kawowy uwielbiam :)

walabia lubi tę wiadomość

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ