X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa mi kazdy mowi ze przy kolejnym dziecku poznam co to znaczy byc matka , zezawsze tak jest jedno przeciwienstwem drugiego .
    Troche sie nie zgadzam z e tym powiedzeniem ze poznam co to znaczy byc matka gdyz czuje sie 100% I wartosiowa mamą jedynie moj malec nie serwuje mi zadnych problemow , jak na razie zyjemy w pelnej harmoni :-)
    Widze makcza ze nasze dzieciaczki sa podobne pod tym wzgledem bardzo do siebie i chyba jedyne na kwietniowkach .

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, u nas tez od poczatku wszystkie noce przespane. Od około 2 miesiecy nie ma juz nocnych karmień. No i liczba kupek zmniejszyła się znacznie tez koło 3 miesiaca. Teraz już się unormowało i jest raz na 1-2 dni.

Co do karmienia to tez mam tak samo. Zosia się domaga rzadkiego i jak przestaje szybko leciec tak po 4 min to traci zainteresowanie. Odwraca się z cyckiem w ustak i zaczyna gadać. No i rzuca się dosłownie na butelkę z wodą. Zwłaszcza po nocy chce jej się pić bo opróżnia dwie piersi a potem ulewa.

Myślę, że to dlatego, że ja nie umiem się zmusić, żeby wypić więcej niż kilka szklanek dziennie i w związku z tym mam pewnie geste mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris mam tak samo :D nie mam jakiejś wielkiej potrzeby picia, choć ostatnio się zmieniłam pod tym względem i piję jak na mnie dość sporo, 2l dziennie. Widzę różnicę w piersiach i mleku jak kontroluję picie a jak sobie odpuszczę

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris Tymek tak samo 5 minut ssania i sie odwraca od cyca i rozgląda i nie jest zainteresowany jedzeniem dalej.

Dzis fajny dzien mamy Tymek grzeczny duzo sam sie bawi:)

U nas Tymek zasypia 20-20.30 przy tych upałach triche pozniej ale widac dzis ze mu lepiek kak jest chłodniej. Podobno jak ma sie więcej niz jedno dziecko to sie mowi ze jedno to był luksus :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwójkę, więc porównanie jest...oboje są bardzo od siebie różni, choć nie mogę też powiedzieć, że jedno bardziej rozwrzeszczane od drugiego bo tak nie jest...oboje dość mało płaczą, są z tych dość spokojnych dzieci...bardziej różnią się takimi szczegółami, np. córcia była bardziej rączkowym dzieckiem, chciała na ręce dużo, mały owszem, ale poleży sam więcej i się pobawi, córcia nie umiała się tak sobą zająć...córcia sama nie umiała zbytnio zasnąć, ten już tak, z córcią nigdy mi się nie zdarzyło nie przespać nocy, a Mateusz raz dosłownie, jak byliśmy w szpitalu nie spał całą noc praktycznie, zasnął dopiero o 5:30 po porannym mierzeniu temperatury :P No i mały miał kolki, a Jula nie, mały jest bardziej rozgadany niż córcia była w tym wieku...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, moja się jeszcze budzi na jedzenie raz w nocy. Na ogół po 6 godzinach od zaśnięcia, wstaje po kolejnych 4. Nawet bym chyba nie chciała, zby była 10 godzin bez jedzenia -chudziak taki. Jeszcze nie ma 6 kilo, i te nieszczęsne pieluchy 2 :) A po ilu godzinach Zosia się budzi na śniadanie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leży tu koło mnie na brzuszku i widzę, że próbuje już pełzać. Nie wychodzi jej co prawda, ale unosi dupkę i próbuje posuwać do przudu kolanka i łokcie. Pewnie przy następnym skoku się tego nauczy. Kiedy wypada trzeci? Ostatni miała 11-12 tydzień.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a do 3 miesiąca ile kupek Zosia robiła? Kirka kilka dziennie do tej pory. tak 4-6 niewielkich. Dziś rano zrobiła po tej dwudniowej przerwie mała, a od tej pory już nic. Myślisz, że coś się przestawiło i tak już będzie? Inaczej się mleko trawi i jest mniej tych odchodów? Czy któraś z Was zauważyła tak wyraźną zmianę w ilości kup?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, mnie się wydaje, że Kira włąśnie mało mówi. Na ogół są ze 3 sety gadania dziennie. A kiedy Jula zaczęła mówić zdaniami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:50

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie z dnia na dzień się zmieniło. Najpierw sluzowata kupa co karmienie dosłownie a potem jedna doba bez kupy, dwie. W końcu nawet tydzień bez, ale teraz jest średnio co 2 dni. Mąż to się śmieje, ze już miesiąc kupy nie widział ;) co do przerwy nocnej to ja karmie ok 9.30 a mała budzi się o 6 gada pól h i o 6.30 kolejne karmienie. No, ale Zosia to pulpet więc ok.

Dzisiaj pierwszy raz złapała stopki do rączki. Jak patrzę jak jej to idzie to wydaje mi się, ze ona stopki do buzi nie włoży. Za duży ma brzuszku i jej przeszkadza ;) za to chwytna bardzo, pięknie łapie kciukiem i palcem wskazującym i obraca nadgarstek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:06

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    No, ale Zosia to pulpet więc ok.

hahaha, padłam!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, jakie stołki? :)

Kira też śluzowate kupy wg mojej oceny. Ale nie mam porównania.

U nas chwytanie niezdarne bardzo póki co. I wcale nie zawsze wyciąga łapki, by chwycić. Póki co woli patrzeć na zabawkę. Ale czasem łapie i ładuje do dzioba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:16

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wrażenie, że Franko mało gada :) ma dni co więcej głuży a dni co mniej. Jeśli chodzi o chwytanie to od niedawna zaczął bardziej precyzyjnie chwytać i wyciągać rączki do zabawki :)

Doris witaj w klubie pulpecików, Franek zdecydowanie się zalicza do tej grupy :D

doris85 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spiesze doniesc ze jestesmy po pierwszej marchewce i jestem w szoku ! Inaczej to sobie wyobrazałam , myslalam ze bedzi eplucie , bryzganie na calej lini a tu szok !

Maly ladnie lyzeczka po lyzeczce sie zajadał , nie wierze naprawde ! Zjadl kilka lyzeczek i pewnie jeszcze by zjadl ale przestalam bo nie iwem ile na poczatek powinnam dac . PO jedzonku dalam mu wody do popicia i jest przeszczesliwy smieje sie w glos teraz :-)

doswiadczone mamy mam pytanie co teraz ? jak czesto mu podawac raz dziennie ? oczywiscie odczekam 24H aby zobaczyc jak zareaguje :-)
    I z aile podac mu cos nowego ?
    Ale jestem szczesliwa :-)))

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny sto lat dla solenizanrow staram sie być na bierzeco ale cieżko oj cieżko ;)
    Zoja daje popalic i odpoczynkiem tego nie mozna nazwać naszczesvie chusta w pogotowiu :D
    Boje sie powrotu bo nasza malpiatka znienawidzila rownież jazdę samochodem w drodze w góry przez 5h spała tulko 20 min a tak to nie praktycznie co chwile darla papuasa :/ juz mieliśmy zawracać :/ wrrr oczywiście w wózku nie jeździ odkładam ja tylko jak usnie w chuscie :D a tak ogólnie jest ok :) nawet wdrapalismy sie do schroniska w dolinie Chochołowskiej ;) 2ibnqfm.jpg
    2v9tbpy.jpg
    i6hxqa.jpg
    Pozdrawiamy jutro atakujemy morskie oko :) bo dzis deszcz pada i gonimy znow na termy ;)

Lissa, Karina1989, olala81 lubią tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Karina, mnie się wydaje, że Kira włąśnie mało mówi. Na ogół są ze 3 sety gadania dziennie. A kiedy Jula zaczęła mówić zdaniami?

przed drugimi urodzinami mówiła jeszcze pojedyńczymi słowami, ale potem już koło wakacji jak się rozgadała to mówiła już ładnie zdaniami, miała niecałe cztery latka, gdy zaczęła już ładnie "r" wymawiać i do tej pory ma bardzo ładną wymowę :)

Lissa - super, że Ryankowi tak ładnie smakowało i wcinał :) Ciężko mi pomóc co do następnych nowości, bo normalnie z obiegu wypadłam i kompletnie nie pamiętam, jak to było...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza pytałas czy Zojka juz w 3 tak w trollach i zastanawiam sie nad 4 bo te chyba juz ciasne :/ albo mi sie zdaje :D

Zoja dzis powiedziała ma ma :D haha ale sie uśmiałam Czarek ja na ręce a ta w płacz i ma ma to takie nie świadome ale brzmiało jak mama hehe nawet Czarek powiedział "Ty ona Cie wola chce do ciebie "

Karina1989 lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Rayan.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Miriam te ich ma ma przy płaczu jest najlepsze ;) Mój mąż też to wykorzystuje, gdy mały płacze i woła ma ma : Ty idź do niego, ciebie woła nie mnie ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Tymek od jakis 2 dni uderza się ciagle piąstkę w buzie w sensie usta czy wasze maluchy tez tak robia ? Czy to moze nyc związane z zebami? Bo rece coraz czesciej w paszczy nawet jak ma smoczek to sie ta piąstkę w niego bije.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ