X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala mój tez ostatnio pokasluje nie wiem czy to nie od śliny. My wlasnie idziemy na targ ale chłodno i przyjemnie co do nocy to u nas słabo dosyc pobudka o 24 i walka pół h i o 3 powtórka o 4.45 karmienie a rano obudził mnie maz żebym zamknęła za nim dom i zjadła z nim sniadanko a o 7 obidził sie mój kawaler :)

Moze Oliwierowi podpadly pieluchy :p mój kocha sobie teraz zakrywać twarz tetra :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - dostało nam się identyczną matę w tym tygodniu :P

Szczerze, nie wiem, co bym zrobiła, gdyby się okazało, że podmieniono mi dziecko w szpitalu...( cóż, na szczęście jestem pewna, że Mateusz jest mój, bo identyczny prawie jak siostra w jego wieku), ale to naprawdę ciężkie pytanie...tu pokochałaś to dziecko, które wychowywałaś, a tu masz świadomość, że gdzieś jest to "właściwe" że tak powiem dziecko, które nosiłaś pod sercem...cholera, nie chciałabym być w skórze ludzi, którym to się przytrafiło...

U nas nocka o niebo lepsza od poprzednich...pobudka jak zwykle o 23:20 ( gdy ide spać), potem o 3 i 6:30, więc wróciło prawie że do normalności, choć nie śmiem narzekać po poprzedniej nocy :P
    Tatuś wziął dziecię do dziadków na trochę a ja mam chwilę dla siebie :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też czasami pokasłuje i właśnie mam wrażenie, że to od śliny...produkuje jej coraz więcej śliniak mały :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie niestety wiem że czaasem az krztusi się od śliny ale wieczorem i w nocy miałam wrażenie ze to normalny kaszel, zwłaszcza, ze ja tez wczoraj kaszlałam, n ale może dziś już będzie lepiej.
    Czy wasze dzieci tez już tak wpatrują sie we wszystko co Wy jecie i pijecie? Mam wrażenie że on chce mi to wyrwać aż czasem głupio mi jeść przy nim bo tak patrzy z taką błagającą minką pt " aj nie dostanę"?

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe skąd ja ten wzrok znam...strasznie się patrzy na jedzonko, a mi aż żal że nie mogę mu dać......co do kaszlu mam nadzieję, że to nic takiego i już cię nie będzie Oli straszył :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tymko dzis marudny bardzo I clay czas wali się ta ręka w buzie:/ od godzi y mamy histerie i nic nie pomaga juz nie wiem co mam robic a taki krzyk ze az mnie gardło boli nawet cyc nic nie daje:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 10:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze Kozgo podasz mu Viburcol albo coś innego przeciwbólowo pewnie go dziąsła strasznie bolą.
    A mi w ogóle nie idzie sprzątanie, OLi nie współpracuje, oczy czerwone od zmęczenia ale zasnąć nie bo przecież mama ma robotę to trzeba pomarudzić i poprzeszkadzać;) ech złośliwy mały typek;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala tylko kurde nic w tej buzi nie widze zeby to zeby były hmmm no nie wiem. A Oli sobie myśli lepiek sie ze mna baw a nie tam sprzątasz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    U nas maly sie przestawil prez te nasze nocne zycie i ciezko mu zasnac , dopiero zasypia pelnym snek ok 00.00 oczywiscie wczesniej spi ale nie jest to sen ten ostateczny calonocny, ehhh musze go oduczyc tego . zasypia o tej 12 ale potem mi staje o 12 w poludnie albo o 13 w nocy normalnie jak po ostrej bibie heh.

Ale temat poruszyliscie, no gdybym sie dowiedziala ze Ryan nie jest moj ….. nie no to sie w glowie nie miesci , w calym szpitalu ylysmy ylko 2 na porodowce tego dnia wiec niema mowy o podmianie, tamta dziewczynka to bylo mikro laleczka taka malutka i czupryne miala 2 x wieksza niz coreczka doris :-) ale cypruchy tak mają :-)

PO wczorajszej marchewce kupa po godzinie :-) dzisiaj tez mu podam tylko moze ziemniaczka bo widze ze z nim wszystko ok :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja córka nie jest moja. Za to z całą pewnością jest mojego męża :)
    Teraz leży w kołysce i marudzi do motyla. Patrzy na niego zawzięcie i popłakuje.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi sie zwierzyć motylowi haha.

Teraz to trudniej o pomyłkę czy podniane bo w większości przypadków dziecko jest od razu przy matce ale kiedyś kiedy widziało sie je tylko przez chwile spuchniete we krwi to rożnie mogło byc.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, moj tez caly czas raczki w buzi i czesto udeza wlasnie piastką ale ja niczego białego nie widze :
    Tak sie zajada swoją łapką :

18da843a212ad949med.jpg

A tu wczorajsza machewka :-)

4eda53025697d27dmed.jpg

Makcza, Tusia89, olala81 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Teraz to trudniej o pomyłkę czy podniane bo w większości przypadków dziecko jest od razu przy matce ale kiedyś kiedy widziało sie je tylko przez chwile spuchniete we krwi to rożnie mogło byc.

Da spokój, niby mówią, że instynkt od razu działa, że matka zawsze pozna swoje dziecko, a ja moją na początku to po kocyku poznawałam :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mi szło natomiast poznawanie po głosie, a inne matki wypadały z przerażeniem z łazienki, jak któreś z dzieci płakało, i w panice sprawdzały, czy to nie jej :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, fajnie Ryan zajada :)

A czy ja dobrze pamiętam, że Ty pracujesz z Kalitrią? Spotykacie się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:48

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Lissa, fajnie Ryan zajada :)

A czy ja dobrze pamiętam, że Ty pracujesz z Kalitrią? Spotykacie się?

Tak dobrze pamiętasz :-)
    Co prawda pracowałyśmy bo Kalitria zrezygnowała z pracy , sama zostałam . Kalitria mieszka w innym miescie i niema zbyt wielu okazji na spotkania, no i kalitria juz niedlugo rodzi wiec jest pochłonięta przygotowaniami :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mnie by nikt nie podmienil. Nikt nie ma takich unikatowych, odstajacych uszu jak mój mąż...oprócz Zosi :D

Właśnie miałam pisać, ze Zosia tez podglada jak jemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:31

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rayanek super zajada :)

Makcza ja nie rozpoznawalam wlasnie po płaczu zawsze wydawało mi sie w łazience ze to moje mimo ze tylko dwójka ich była na sali haha

Za to miał tak mocno cofnięta brodke ze nie dałoby rady podmienić haha.

Doris nie zauważyłam zeby Zosia miała dostające uszy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co bym zrobiła, gdyby okazało się, że Franek nie jest nasz, bo kocham go nad życie.

U nas miłość do hipopotama trwa. Rozstaliśmy się z ubraniami i tylko pielucha towarzyszy Franciszkowi w te upały.

Mieliśmy dziś 7 godzin snu bez przerwy w nocy! Robimy postępy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:55

Karina1989, Makcza, Tusia89, olala81, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, trzeba się przyjrzeć. Jak się urodziła to miała przylegające, ale z każdym miesiącem coraz bardziej odstają ;)

Dzisiaj mieliśmy aktywny dzień. Wyjazd za miasto po meble. Zakupy i obiad w Ikei. Po powrocie histeria i Zosia zasnęła dopiero przy cycu godzinę po karmieniu. A miałam wprowadzać stałe godziny. Beznadziejny ten Łatwy Plan. Im bardziej się staram wprowadzać harmonogram tym bardziej mi się wszystko wymyka i tylko się denerwuje :/ W ogóle ta książka Język niemowląt jest napisana takim krytycznym jezykiem, że czuje sie po jej przeczytaniu jak winowajca.

Mam wrażenie, że Zosia ma trudności z zasypianiem po dłuższych wyjściach w głośne miejsca. Też tak macie?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ