WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ewelina, mówił Ci już ktoś, że Staś wygląda na starszego chłopca?
    A teściowa suuuuper!!!!

Zgadzam się z oboma stwierdzeniami. Teściowa na luzie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Walabia, ile kasy wyciągasz od Vulli za reklamę?

I oczywiście, że puzzle piankowe, jasne że tak! Po co mi druga mata!
    No od Vulli jeszcze nic nie dostałam :(
    ja chciałabym te puzzle, myślę że 3 metry wystarczą.
    http://allegro.pl/ogromne-grube-puzzle-piankowe-alfabet-i-cyfry-i4459202980.html

Tusia, Franek - tak jak widać na zdjęciach - naprawdę pokochał tę żyrafkę jak żadną inną zabawkę. Dziwne, ale opis producenta u nas zdecydowanie okazał się prawdą, mimo,że nie wierzyłam w te super właściwości żyrafy ;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez myślimy o puzzlach. Mata zdecydowanie za mała. Poza tym Zosi jakoś tak ciasno po palakami i zabawki nisko wiszą. Zosia je chce urwać i się frustruje.. Jednak wole ja kłaść na zwykłej kolderce. Pogada sobie porozglada się i zrobi gimnastyke bez rozproszeniu zabawkami.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ale jak patrzę na Twojego Stasia, to nie wiem, czy z niego nie Tytus! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matę mamy od kilku dni i Stachu jest zachwycony, w ciągu dnia bryka na niej, a wieczorem wpatruje się w światełka i słucha odgłosów dżungli. Kupiliśmy używaną za 120 zł. Super jest to, że jest dużo takich wypustek umożliwiających zawieszenie zabawek, niekoniecznie tych z zestawu.
    Stasiu faktycznie wygląda na starszego przez swoją bujną czuprynkę :). Makcza, wiesz, że ostatnio też o tym pomyślałam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 23:52

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    My tez myślimy o puzzlach. Mata zdecydowanie za mała. Poza tym Zosi jakoś tak ciasno po palakami i zabawki nisko wiszą. Zosia je chce urwać i się frustruje.. Jednak wole ja kłaść na zwykłej kolderce. Pogada sobie porozglada się i zrobi gimnastyke bez rozproszeniu zabawkami.

mam identyczne spostrzeżenia. Franka denerwują wiszące zabawki (więc zdejmuję) bo nie może wsadzić ich do buzi. Na mojej macie są wbudowane jakieś piszczałki w nosku tygrysa i jak Franek przewraca się na ten nos, to uwiera go w plecy ;/ A i jeszcze taka biedronka przyczepiona, też zawsze zawadza. Mata z pianki będzie jak sądzę idealna, zwłaszcza jak będzie chłodniej, bo u nas zimna podłoga.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to zmieniaj! Ja polecam :)

Słuchajcie, po północy, a ja serial oglądam i obżeram się ciastem. Brakowało mi takiego wieczoru. Jutro mąż się bąkiem zajmie, a mnie tyko na karmienia doniesie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się kręcę po mieszkaniu bez sensu. Idę spać :D

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie jest co poczytać do karmienia :)
    U nas puki co zainteresowanie żyrafką jest zerowe ale moze to się zmieni jeszcze ogólnie Tymek nie bardzo lubo ja ssac i gryźć i nie trzyma jej tak ładnie jak Franek ale on ogólnie szybko wypuszcza zabawki.

Patrze na te zdjecia naszych forumowych maluchow i wszystkie juz takie duże tak wydoroślały:)

Wszystkieho co najlepsze dla Oliwierka:)

My używany kremu z filtrem mineralnym jezeli nie ma szans na cień a co do husty czy nosidła to ostatnio miałam Tymka pół h i było po 17 a obydwoje się rozplyealismy wiec szok ze daliscie z Zojka na morskie oko.wejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 05:13

olala81 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc z cyklu KOSZMARY. O 4 Franciszek stwierdził, że to koniec spania i zaczął dokazywać. Głównie jęczał. Uciszał się tylko w czasie jedzenia. I zdenerwowany był, piąstki gryzł... myślę, że to zęby go męczą, jak już nic nie pomagało oprócz samolotu, to nawet wtedy nie wyjmował rąk z buzi, co wcześniej się nie zdarzało. Kobieta którą poznałam w poczekalni przed rehabilitacją bardzo zachwalała maść dentinox. Wysłałam męża do apteki, może to coś pomoże...

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo walabia, powiem Ci, że czytanie o niespokojnym Franiu i koszmarnej nocy to aż dziwnie...On się taką oazą spokoju wydaje, jakby nigdy nie marudził...Jakbyś kiedyś miała okazję ( a oby takiej nie było) pstryknąć fotkę skwaszonego, marudzącego Frania, to aż ciekawa jestem...Nie wyobrażam sobie tego :P I mam nadzieję, że maść pomoże Franiowi, bo szkoda, by się męczył...

koral - u nas też takie dziwne noce, raz taka, raz taka, kilka dni okropnych, teraz już dwie dość ładne...i tak w koło..WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LENKI !!!

Ale mam nerwa przed jutrzejszą wizytą u neurologa :/ Nienawidzę jeździć do lekarzy, bo się cholernie boję tego co powiedzą i co nas dalej czeka...najbardziej chyba sram w gacie za przeproszeniem, że mi powiedzą, że znów mamy położyć się do szpitala :( Po tym czerwcu to na samą myśl o szpitalu zaczyna mnie brzuch boleć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:11

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeej, no rzeczywiście nawet Franio potrafi jak widzę powiedzieć głośniej, że coś mu nie pasuje czy coś chce...;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my leżymy dzis na dworku :) o ile książę pozwoli się polozyc i nie uroczy mnie dzika awantura :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 22:00

walabia, Lissa, Tusia89, Karina1989, olala81 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo Tymuś zasmoczkowany! A jaki cudny uśmiech!!!

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Tymus, jak dziewczynka!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, za to Ty na tym zdjęciu emanujesz spokojem :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój to najlepsze lekarstwo na krzyk Franciszka :)

Karina1989 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Sophie …. coraz bardziej mam na nia ochote , chyba zamowie jak jak bede w Polsce . Widac ze Franciszek zadowolony :-)
    Miriam, zazdrosze wakacji , super sie prezentujecie jako rodzinka - naprawdę :-)

Tusia, dawno nie widzialam pulpecika , zapodaj jakies nowe fotki !
    Ewelina, Stasio na tej macie wyglada na conajmniej rok ! :-) sliczny blondasek

Kozgo, ahh Tymus cudenko nasze :-) zazdrosze tych

Co do słonca to ja mam tak samo, nie wychodze w te upaly z malym , dopiero po południu jak jest juz chłodniej .

Niesmiala, na tej fotce Ryan wydaje i sie byc bardzo podobny do Twojego maluszka …

1d43ce269edc436bmed.jpg

A my wczoraj pierwszy raz pojechalismy na plaze , pierwsza kąpiel, bylo troche pochmurno ale to lepiej mimo ze pojechalismy o 17 . Maly zaskakujaco spokojny chyba skupiony byl na nowych doznaniach . nawet przy wychodzeniu z morza nie pisnął :-)

Mój mały plazowicz :

19d4822b6c83227fmed.jpg

No i pierwsza kąpiel

2d2abd8d2d7f7f2fmed.jpg

0fccdfbe83b39ademed.jpg

doris85, Karina1989, olala81, Miriam lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do maty to mój zasypia cały czas na niej w ciagu dnia , bawimy sie razem , potem sam jeszcze sie pokreci i zasypia .
    A i gaaaada bardzo duzo na przemian z piszczeniem :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa Rayan jest genialny, w tym kapeluszu do zjedzenia :)

A co do zdjęć w morzu... to jestem w szoku, że młody nawet nie zapłakał, no ale czemu w sumie by miał płakać :) niesamowite :) oglądam i nie mogę się napatrzeć :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ