X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ewelina, mówił Ci już ktoś, że Staś wygląda na starszego chłopca?
    A teściowa suuuuper!!!!

Zgadzam się z oboma stwierdzeniami. Teściowa na luzie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Walabia, ile kasy wyciągasz od Vulli za reklamę?

I oczywiście, że puzzle piankowe, jasne że tak! Po co mi druga mata!
    No od Vulli jeszcze nic nie dostałam :(
    ja chciałabym te puzzle, myślę że 3 metry wystarczą.
    http://allegro.pl/ogromne-grube-puzzle-piankowe-alfabet-i-cyfry-i4459202980.html

Tusia, Franek - tak jak widać na zdjęciach - naprawdę pokochał tę żyrafkę jak żadną inną zabawkę. Dziwne, ale opis producenta u nas zdecydowanie okazał się prawdą, mimo,że nie wierzyłam w te super właściwości żyrafy ;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez myślimy o puzzlach. Mata zdecydowanie za mała. Poza tym Zosi jakoś tak ciasno po palakami i zabawki nisko wiszą. Zosia je chce urwać i się frustruje.. Jednak wole ja kłaść na zwykłej kolderce. Pogada sobie porozglada się i zrobi gimnastyke bez rozproszeniu zabawkami.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ale jak patrzę na Twojego Stasia, to nie wiem, czy z niego nie Tytus! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matę mamy od kilku dni i Stachu jest zachwycony, w ciągu dnia bryka na niej, a wieczorem wpatruje się w światełka i słucha odgłosów dżungli. Kupiliśmy używaną za 120 zł. Super jest to, że jest dużo takich wypustek umożliwiających zawieszenie zabawek, niekoniecznie tych z zestawu.
    Stasiu faktycznie wygląda na starszego przez swoją bujną czuprynkę :). Makcza, wiesz, że ostatnio też o tym pomyślałam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 23:52

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    My tez myślimy o puzzlach. Mata zdecydowanie za mała. Poza tym Zosi jakoś tak ciasno po palakami i zabawki nisko wiszą. Zosia je chce urwać i się frustruje.. Jednak wole ja kłaść na zwykłej kolderce. Pogada sobie porozglada się i zrobi gimnastyke bez rozproszeniu zabawkami.

mam identyczne spostrzeżenia. Franka denerwują wiszące zabawki (więc zdejmuję) bo nie może wsadzić ich do buzi. Na mojej macie są wbudowane jakieś piszczałki w nosku tygrysa i jak Franek przewraca się na ten nos, to uwiera go w plecy ;/ A i jeszcze taka biedronka przyczepiona, też zawsze zawadza. Mata z pianki będzie jak sądzę idealna, zwłaszcza jak będzie chłodniej, bo u nas zimna podłoga.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to zmieniaj! Ja polecam :)

Słuchajcie, po północy, a ja serial oglądam i obżeram się ciastem. Brakowało mi takiego wieczoru. Jutro mąż się bąkiem zajmie, a mnie tyko na karmienia doniesie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się kręcę po mieszkaniu bez sensu. Idę spać :D

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie jest co poczytać do karmienia :)
    U nas puki co zainteresowanie żyrafką jest zerowe ale moze to się zmieni jeszcze ogólnie Tymek nie bardzo lubo ja ssac i gryźć i nie trzyma jej tak ładnie jak Franek ale on ogólnie szybko wypuszcza zabawki.

Patrze na te zdjecia naszych forumowych maluchow i wszystkie juz takie duże tak wydoroślały:)

Wszystkieho co najlepsze dla Oliwierka:)

My używany kremu z filtrem mineralnym jezeli nie ma szans na cień a co do husty czy nosidła to ostatnio miałam Tymka pół h i było po 17 a obydwoje się rozplyealismy wiec szok ze daliscie z Zojka na morskie oko.wejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 05:13

olala81 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc z cyklu KOSZMARY. O 4 Franciszek stwierdził, że to koniec spania i zaczął dokazywać. Głównie jęczał. Uciszał się tylko w czasie jedzenia. I zdenerwowany był, piąstki gryzł... myślę, że to zęby go męczą, jak już nic nie pomagało oprócz samolotu, to nawet wtedy nie wyjmował rąk z buzi, co wcześniej się nie zdarzało. Kobieta którą poznałam w poczekalni przed rehabilitacją bardzo zachwalała maść dentinox. Wysłałam męża do apteki, może to coś pomoże...

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo walabia, powiem Ci, że czytanie o niespokojnym Franiu i koszmarnej nocy to aż dziwnie...On się taką oazą spokoju wydaje, jakby nigdy nie marudził...Jakbyś kiedyś miała okazję ( a oby takiej nie było) pstryknąć fotkę skwaszonego, marudzącego Frania, to aż ciekawa jestem...Nie wyobrażam sobie tego :P I mam nadzieję, że maść pomoże Franiowi, bo szkoda, by się męczył...

koral - u nas też takie dziwne noce, raz taka, raz taka, kilka dni okropnych, teraz już dwie dość ładne...i tak w koło..WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LENKI !!!

Ale mam nerwa przed jutrzejszą wizytą u neurologa :/ Nienawidzę jeździć do lekarzy, bo się cholernie boję tego co powiedzą i co nas dalej czeka...najbardziej chyba sram w gacie za przeproszeniem, że mi powiedzą, że znów mamy położyć się do szpitala :( Po tym czerwcu to na samą myśl o szpitalu zaczyna mnie brzuch boleć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:11

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeej, no rzeczywiście nawet Franio potrafi jak widzę powiedzieć głośniej, że coś mu nie pasuje czy coś chce...;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my leżymy dzis na dworku :) o ile książę pozwoli się polozyc i nie uroczy mnie dzika awantura :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 22:00

walabia, Lissa, Tusia89, Karina1989, olala81 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo Tymuś zasmoczkowany! A jaki cudny uśmiech!!!

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Tymus, jak dziewczynka!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, za to Ty na tym zdjęciu emanujesz spokojem :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój to najlepsze lekarstwo na krzyk Franciszka :)

Karina1989 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Sophie …. coraz bardziej mam na nia ochote , chyba zamowie jak jak bede w Polsce . Widac ze Franciszek zadowolony :-)
    Miriam, zazdrosze wakacji , super sie prezentujecie jako rodzinka - naprawdę :-)

Tusia, dawno nie widzialam pulpecika , zapodaj jakies nowe fotki !
    Ewelina, Stasio na tej macie wyglada na conajmniej rok ! :-) sliczny blondasek

Kozgo, ahh Tymus cudenko nasze :-) zazdrosze tych

Co do słonca to ja mam tak samo, nie wychodze w te upaly z malym , dopiero po południu jak jest juz chłodniej .

Niesmiala, na tej fotce Ryan wydaje i sie byc bardzo podobny do Twojego maluszka …

1d43ce269edc436bmed.jpg

A my wczoraj pierwszy raz pojechalismy na plaze , pierwsza kąpiel, bylo troche pochmurno ale to lepiej mimo ze pojechalismy o 17 . Maly zaskakujaco spokojny chyba skupiony byl na nowych doznaniach . nawet przy wychodzeniu z morza nie pisnął :-)

Mój mały plazowicz :

19d4822b6c83227fmed.jpg

No i pierwsza kąpiel

2d2abd8d2d7f7f2fmed.jpg

0fccdfbe83b39ademed.jpg

doris85, Karina1989, olala81, Miriam lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do maty to mój zasypia cały czas na niej w ciagu dnia , bawimy sie razem , potem sam jeszcze sie pokreci i zasypia .
    A i gaaaada bardzo duzo na przemian z piszczeniem :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa Rayan jest genialny, w tym kapeluszu do zjedzenia :)

A co do zdjęć w morzu... to jestem w szoku, że młody nawet nie zapłakał, no ale czemu w sumie by miał płakać :) niesamowite :) oglądam i nie mogę się napatrzeć :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ