X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja karmiłam Zojke w foteliku nachylona w samochodzie. ;) to ja uspokajało ale juz nie działa. :(

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ależ smukły chłopiec z Mateuszka! I jaki spokojny się wydaje...!

Hogg mnie zdenerwowała jak w każdej swojej książce podkreśla, że dziecko, które je 10 minut jest "przekąsaczem" i nie najada się porządnie.
    Faktycznie teoria bez sensu, każde dziecko je inaczej i chyba czas nie ma tu nic do rzeczy. Stasiu np. kończy butlę i płacze, ale lekarka utwierdza mnie w przekonaniu, że on po prostu tak ma i mam mu nie dawać więcej. Teraz przybiera książkowo, więc może faktycznie coś w tym jest. Mnie u Hogg najbardziej odpowiada teoria organizacji i uporządkowania czasu, ale to pewnie dlatego, że sama lubię mieć swój dzień poukładany i chaos mnie męczy. To co pisze Miriam utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma jednego dobrego kierunku, są różni rodzice i różne dzieci, każdy wybiera to, co mu odpowiada i z czym się zgadza. Stasiu jest uparciuchem, do tego jeszcze nerwuskiem, gdybym nie próbowała go uporządkować, to pewnie płakałby jeszcze o tej porze, a tak sobie smacznie śpi :).
    Miriam, piękne fotki, super że wakacje są udane! Po przejściu na mm najbardziej brakuje mi karmienia na leżąco, to był super relaks, przyjemne z pożytecznym.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe walabia, nie szkodzi :) Sama jak sobie to wyobraziłam to zaczęłam się chichrać :) Różne rzeczy przy karmieniu piersią się dzieją :D Córa jak jeszcze była na piersi ( karmiłam ją 2 lata) czasem podchodziła do mnie na placu zabaw, wsadzała mi swoją głowę pod koszulkę i chciała ciumkać :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, sto lat dla Oliwiera! I dużo spokoju w te upały :)

A właśnie a propos - Miriam, nie boisz się z dzieckiem w taki gorąc wychodzić na tak długi spacer na słońcu? I jeszcze się w chuście od Ciebie grzeje. Nie chcę się wymądrzać ani straszyć, ale takie maleństwo chyba bardziej podatne na udar?

Ja to w ogóle z kolei nie wystawiam Kirki na słońce, cały czas w cieniu się chowamy. Więc może w drugą stronę przesadzam? Ale zauważyłam, że mimo to ma opalone lekko nózki i buzię, a brzuszek biały - widocznie ten czas, kiedy przenoszę ją do cienia wystarczył, żeby ja złapało. A Wy
    unikacie słońca czy nie?

Właśnie miałąm pytać o te kostiumy dla niemowląt - czy to obowiązkowe na basenie? I jak to jest z pieluchą? Co to za system?

olala81 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, jakie hipnotyzujące oczy ma Mateusz! Widać, że wrażliwy z niego chłopiec.

Karina1989 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Olala, sto lat dla Oliwiera! I dużo spokoju w te upały :)

Ja to w ogóle z kolei nie wystawiam Kirki na słońce, cały czas w cieniu się chowamy. Więc może w drugą stronę przesadzam? Ale zauważyłam, że mimo to ma opalone lekko nózki i buzię, a brzuszek biały - widocznie ten czas, kiedy przenoszę ją do cienia wystarczył, żeby ja złapało. A Wy
    unikacie słońca czy nie?
    Dzisiaj wróciliśmy po całym dniu nad jeziorem, Stasiu spał i bawił się w cieniu, a i tak się opalił na buzi, może wiatrem? Boję się go smarować kremem z filtrem, bo nie wiem jak skóra zareaguje. Smarujesz czymś Kirę?

• Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie te Twoje wszystkie rozstępy i nadmiarowe kilogramy, Miriamie Szymczyku, hę?!!

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ja absolutnie unikam słońca, nie wychodzę w taki upał nawet. Mam chyba skrzywienie?

Pieluchy na basen muszą być specjalne, sprzedają je np.HUGGIES (little swimmers)Stroje na basen nie są konieczne, ale nas pochwaliła instruktorka, bo powiedziała, że trudniej o wychłodzenie z kostiumem, ale wtedy Franek miał 3 miesiące dopiero...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:49

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jejku jak ja Ci zazdroszczę. Za rok planujemy wybrać się z Franiem do Zakopca. Super zdjęcia :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, nie smaruję. Buzię tylko maścią oliwkową, co nam została z czasów wysypki jako kontra dla maści sterydowej. Raz dziennie po kąpieli oraz za uszami, bo się suchatki robią. Moim sposobem na słońce jest właśnie unikanie go. W wózku manewruję parasolką, a na wsi ały czas w cieniu pełnym lub w cieniu drzewa - słońce przez liście. Krem z filtrem mam Oilatum, ale dopiero po zakupie zauważyłam, że jest od 6 miesiąca. Od września myślę, że już się nie będę bała słońca.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smarowałam kiedyś Franka LINOMAG SUN, ale cały biały był od niego :
    http://www.ziololek.pl/produkt/31

za to jest od pierwszych dni życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:54

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, to mamy to samo skrzywienie. W mieście w upał spacer dopiero przed snem, a na wsi w prawdziwym cieniu jest chłodno, więc cały dzień pod drzewem.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, no to mnie załatwiłaś - właśnie poluję na Sophie na allegro :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama w słońcu siedzieć nie znoszę ( to widać, bo nawet latem jestem blada jak trup :P ), więc i tak staram się z małym chodzić po cieniu i jak najmniej w słońcu, choć wiadomo, że jak idziesz w jakieś miejsce konkretne nie zawsze jesteś w stanie całkiem takiej wędrówki po słońcu uniknąć...a iść czasem muszę...smaruję małego kremem z filtrem, na wózek pieluchę zarzucam tak by mu w twarz nie świeciło, jeśli akurat idziemy w takim kierunku, że go razi, bo tego nie lubi i się denerwuje...ale nawet w cieniu idzie się opalić, promienie docierają nawet w zacienionym miejscu...ale też nie wychodzę w ten największy upał...spacer poranny godzina 8-9 ( chyba że rehabilitacja, to później, ale góra przed 11 jestem w domu), a potem dopiero 17-18 jak już...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:59

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie smaruje Franka niczym... może powinnam... ale my w ogóle na słońce nie wychodzimy. Tak jak Makcza napisała, u nas tez parasolka w stałym użytku albo siedzenie w cieniu. Na słońcu jest Franek jak ewentualnie gdzieś go przenoszę, albo jak obracam wózek i ustawiam parasolkę, żeby to słońce mu nie świeciło.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, pewnie polujemy na tę samą Sophie :D
    A tu Staś na macie eksponuje swoje uszko kłapouszko:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:26

walabia, olala81, Tusia89, Makcza, Lissa lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham, jak sprzedawców na allegro ponosi wena literacka :) Opis żyrafki:

"dotyk jest miły i pozytywnie odbierany przez maluszka ponieważ żyrafka jest gładka i zarówno chropowata a na dodatek zawsze ciepła

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parasolkę mam, ale mnie to ustawianie jej tak denerwuje, że rzadko korzystam...cień, ewentualnie pielucha na wózek, tak by słońce nie świeciło bezpośrednio na małego i tyle...kremu zaczęłam w sumie używać niedawno, tak mi jakoś przyszło do głowy, że może jednak powinnam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zapoluję na taką Sophie, a co :D Też chcę się przekonać o tej gładkiej chropowatości ;)

Makcza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez opalone nóżki, mimo, ze unikamy słońca. Ja mam Ziajke z filtrami mineralnymi i chyba jednak zacznę stosować.

Ewelina, faktycznie z tym harmonogramem nie wszystkim po drodze. Ja mam sredniaczka/ anioła i ona sama się reguluje. Jednak niektóre obserwacje są ciekawe. Np to o przestymulowaniu. Zauważyłam, ze Zosia najdłużej się bawi jak poloze ja na łóżku w sypialni lub na gładkiej macie. Nawet nie muszę jej dawać zabawek. Sama sobie znajduje rozrywkę. Za to jak jej podsuwam rożne zabawki to szybko się irytuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:54

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ