WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral , ale z tego co widze to masz bardzo duzo m2 do wykonczenia wiec wiadomo ze wszystko z czasem wykonczysz no i jest jeszcze plus tego ze to sie przeciaga bo co chwile na rynek wchodza nowinki i bedziesz mogla sie nimi inspirowac :-)
    Ja to ci zazdroszcze ze jestes na swoim , u nas na razie niema takiej opcji :-(

atdci09k18tcna0b.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral z domem to tak chyba jest, że zawsze będzie coś do roboty. Ale Lissa ma rację, rzadko kogo stać na to, żeby tak od razu wykończyć tyle pomieszczeń. My mamy mieszkanie 60 m2 i też tak dłubiemy powolutku. A dom to jednak dom, inwestycja na całe życie :) Jak tam chłopaki, grzeczni czy dają czadu?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, na pielegnacji poczytaj kilka stron temu dziewczyny żaliły się jak ich nie stac na kredyt a marza o domu. Zawsze się znajdzie ktoś kto ma lepiej, ale z reguły sukces jest okupiony dużym wysiłkiem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral my za to mamy 37m i ledwo się mieścimy hehe ale jakos trzeba i tez mam ciagle bałagan haha szczególnie w ten upał jakos zebrać siw nie moge.

Dziewczyny jezeli ktotas z was ma baldachim z ikei to mowia ze trzeba natychmiast zwrocic bo sa wadliwe i niebezpieczne.

My nad jeziorem siedzimy i konary gryzą jak głupie tylko Tynek uratowany moskitiera.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, extra ;)
    Koral, ja też myślę że nie jedna z nas chciałaby mieć domek. A powolutku sobie wszystko wykończycie. My mamy tylko pokoje wykończone a łazienka, kuchnia i kibelek do roboty - czyli to co najdroższe. A nasze wc to wygląda chyba gorzej niż na dworcu centralnym :D Nie przejmuję się tym, znajdzie się kasa to się wszystko zrobi. A kolor który do wszystkiego pasuje to szary. Ja mam cały dom na szaro :D kocham szare ściany :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam głównie szare ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=2R5_Wdz9zgc

aphrodita lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu nadrobiłam :) Cały weekend do was nie zaglądałam.
    Dziewczyny słodkie te wasze dzieciaczki. Co do książek to ja jakoś nie czytam. Jeszcze w ciąży zaczęłam Jezyk niemowląt, ale nie skonczyłam.
    Wydaję, mi się, że mało której matce uda się tak zaprogramować dziecko. U nas też tylko kąpiel i nocne lulanie jest mniej więcej o tej samej porze no i pierwsze karmienie o 6. A tak to wszystko zależy od Emili, pogody, okoliczności.

Ja próbowałam nosić Emilkę w nosidełku, ale na razie tylko krotką chwilę wytrzymuje.

Walabia, kusisz tą żyrafką, oj kusisz. Na razie chcę kupić puzzle piankowe i chyba kupię te ogromne właśnie.

Koral, nie przejmuj się domem. My mieszkamy już 2 lata w nowym mieszkaniu i też nie mamy wszystkiego. Mamy 61 m2 plus antresola - 20 m2. Mój mąż przykleja lustra w wc 2 lata - bo to jest jego pomieszczenie i je robi po swojemu jak chce. Antresola też nie jest wykończona w ogóle tylko pomalowana na biało, no i mamy jeszcze, schody. Na razie pełni funkcję suszarni, prasowalni i rupieciarni. Niestety kasa jak zawsze rządzi. Jeśli ma się jeszcze kredyt, dojdzie dziecko, a w Twoim przypadku 3 to naprawdę nie da się wszystkiego na raz. Ja dopiero teraz kupiłam karnisz i firanki do salonu, wcześniej same rolety miałam. Takze głowa do góry.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, to moja Emilka bedzie mówiła mama do bebilonu :)
    Żałuję, że nie karmię już piersią, no ale cóż nia dało się dłużej. Może gdyby u nas wyglądało wszystko tak jak powinno od samego początku... ale i tak się cieszę, że miała okazję pociumkać sobie cycuszka.

Zauważyłam, że Emilka uwielbia książeczki. Zawsze uważnie patrzy jak jej czytam bajeczki, a wczoraj trzymała sobie rączkami sama i cały czas gadała i gadała. Wszyscy śmialiśmy, że już czyta.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Ja jak na razie o własnym mieszkaniu marzyć nie mogę, a co dopiero o domu...:( A się marzy, nie powiem...muszą nam te 54 m wystarczyć...

My dziś zalatany dzień i cholernie męczący...z samego rana rehabilitacja, mały troszkę więcej współpracował, więc dobrze wróży na przyszłość, ale teraz będzie dwa tygodnie przerwy przez głupie urlopy...no ale potem jak rozmawiałam z fizjoterapeutką ( która jest jednocześnie kierowniczką całego ośrodka), po przerwie będziemy się starać załatwić, by rehabilitacja była conajmniej dwa razy w tygodniu...
    U neurologa też nic nowego się nie dowiedzieliśmy, głowa od trzech tygodni stoi w miejscu, choć nadal jest za duża, nadal głowa odlatuje do tyłu przy podciąganiu, mamy dalej się rehabilitować, dostaliśmy skierowanie na USG w Rzeszowie, od razu wtedy będzie wizyta kontrolna...

No i żeby wrażeń na dzień nie było za mało...przebiło nam się koło w wózku :/ Jeden wielki flak :/ Tak więc jesteśmy uziemieni w domu, póki mąż czegoś z tym nie zrobi...ewentualnie na rękach spacer :/ Jeszcze jest opcja, że wygrzebiemy od teściowej nasz stary wózek po Julii, ale zobaczymy jak to będzie :/ Wkurzona jestem bo to koło przebił kawałeczek zszywki, toż to gówienko nawet centymetra nie miało :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do domu to nam też się marzy :-) ale. Liczymy ze w totka wygramy to byśmy sobie wybudowali bo w tak duzy kredyt to nie chcemy się pakować. A mieszkanie to mamy swoje 57 m dostałam od mamy bo miała po babci. Wyremontowalismy z pieniędzy z wesela. I tak w Sumie to Emilce pokój niedawno zrobiliśmy jak miała się rodzina powiększyła. Narazie wszystko zrobione. Ściany do malowania tylko bo mój szatan brudzi

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    przy okazji narzekania, utwierdziłam się w przekonaniu, że mamy mega za dużo niepotrzebnego badziewia (większość dostaliśmy, lub trzymaliśmy - "bo nóż się przyda") i nie mamy co z tym zrobić, trzeba to wydać lub wyrzucić :)

" Bo a nóż się przyda" Jezu skąd ja to znam :P Teraz jak patrze to chyba z połowę gratów i pierdół poszłoby na śmietnik :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphtodita nie chciałam nikogo urazić karmiacego mm tylko pokazać fajna kampanie ;) wiadomo ze niektóre mamy chcą bardzo karmić piersia ale poprostu to sie nie udaje tu taczej chodzi o te ktore nie próbują tylko odrazu pach butla ;)

Oj mi tez sie dom marzy ale my głupi jesteśmy z Czarkiem i wzięliśmy kredyt na mieszkanie co prawda 63m2 ale dwa pokoje tylko :/ i w dodatku na zadupiu pod Warszawa a spokojnie za te pieniądze kupilibysmy kawałek dalej segment. :/ ale osiedle mi sie podobało :/ jak człowiek młody to głupi i teraz mamy kredyt na 30 lat i dwa pokoje tylko tez powoli wszYtko trzeba wymieniać bo na szybko wykanczalismy i teraz wszystko powoli sie sypie po 3,5 roku :/

Kozgo jak jesteście niedaleko nas to zapraszamy. :) bo ja uwięziona jestem bez samochodu i bez prawka nadal :/ dzwoniłam na komendę to kazali czekać na pismo ..

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie poczułam się urażona :)

My też braliśmy kredyt na 30 lat. Szukaliśmy przez to większego mieszkania. Udało nam się znaleźć w dobrej cenie 3 pokojowe. Mieliśmy do wyboru parter z ogródkiem, a właściwie kwałkiem trawy lub możliwość zrobienia antresoli. Wybraliśmy tą drugą opcję i chyba to był dobry wybor choć samo zrobienie takiej antresoli i schody pochłonęły trochę kasy. Aleee jeśli Emilka miałaby mieć w przyszłości braciszka to każdy będzie miał swój kąt.
    Teraz też już widzę, że niktóre ściany pasowałoby pomalować a co będziw jak mały łobuz podrośnie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy wyborze mieszkania jakoś zapomnieliśmy o dzieciach jestem wściekła sama ba siebie bo z dwójka bedzie cieżko chociaż i tak nasza sypialnia bedzie pokojem Zoi to juz postanowione póki jest mała to jeszcze u niej mieszkamy :D ale z dwójka bedzie cieżko pewnie. :D
    To zdjęcie z cyklu Zoja golas po masażu czyta książkę 2wggg44.jpg

Tusia89, Kaja lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale księga większa od Zojki haha :) my myslimy o 3 sypialniach ale jak szukamy takich mieszkań to albo stan albo cena albo okolica jest na nie ale cały czas czegos szukamy bo na 4 urodziny Tymka chcemy zeby urodziła się Iga albo Blazej wiec musimy cis ogarniać bo z 2 dzieci w 37m to kicha

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmarny dzien mam juz serdecznie dosyc Tymek tylko spi i płacze, spi i płacze normalnie masakra dobrze ze maz ma wolne bo ja juz świra dostaje jak dogodzić temu małemu szantazyscie serio liczyłam ze z czasem jak przejdzie brzuszek i te cholerne 3 a potem magiczne 4 miesiące to bedzie chociaz triche lżej grrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 18:36

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dobrze ze chociaż śpi no Zoja to i spać nie chce :(

• doris85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u nas to samo. Jakby mi ktoś podmienil dziecko. Normalnie Zosia jest pogodna radosna, bawi sie sama. Od kilku dni non stop marudzenie. Wszystkie zabawki są złe, gryzie je ze złością i płacze. Wizje sie przy zasypianiu i robi koci grzbiet. Nawet zaczęłam ja na rękach usypiac choć dawno tego nie robiłam. Jak zasnie przy piersi to nie chce puścić. Czy to złe nawyki czy mojemu dziecku zmienil sie temperament?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam racja powinnam brać z Ciebie przykład i nie narzekać tylko sie przyzwyczaić :)

Doris u nas jest dokładnie identycznie do tego zawsze budził sie z uśmiechem a teraz budzi sie z płaczem :( zabawki go wkurzają i zloszcza zasypiac nie chce ale jak zasnie to juz na długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 19:27

szczessciara lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ