WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris rownież dziękujemy ;)

Dlaczego sądzisz ze byście sie ugotowały? Nam nie jest gorąco :P ciało matki pochłania ciepło dziecka i tak je chodzi :) co prawda nie wychodzę z nia na dwór w taki upał ale po domu chodzimy ;)
    Ona w samej pieluszce ja w koszulce :)

W Warszawie straszny upał jest :/ w górach było słońce ale duzo chłodniej było eh ja chce tam wracać

• Martusska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miriam powiedz mi ty sobie sama radzisz z wkładaniem Zojki do tej chusty ?? czy musi ci ktoś pomagać ?? bo zastanawiam się czy nie kupić takiej chusty, bo moja maruda to tylko by chciała by ją nosić.. i jeśli mogę wiedzieć jaką kupiłaś tą chustę ?? bo na allegro tyle ich jest.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Zojki kurczę na leżąco na cpn jestescie mistrzami :) ja teraz bym sie nie zdecydowała na podroz z Tymkiem samochodem chyba ze na noc bo on tez juz go nie lubi czekamy na fotelik ustawiony przodem wlasnie kiedy zmienia się fotelik?

Olala dzieci jakos szybciej sie regenerują i wysypiaja niz my :)

Co do diety to powoli tez staram sie jesc wszystko i obserwować chociaz u Tymka czesto widac ze meczy sie mocno z gazami.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Słoneczko się obudziło w szampańskim nastroju :) Cos musi byc z tym porannym karmieniem.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama ja wkładam póki co mam dwa wiązania obcykane kieszonke i 2x na youtubie masz instrukcji multum próbowałam zawiazac plecak ale jednak bez asekuracji nie dam rady póki co prawie sie udało ale zaczęła sie gibac i zrezygnowałam bo bałam sie ze mi wypadnie ;) ja mam dwie jedna mam Bebelulu tkana wiązaną nie kolkowa druga mam lenylamb tez tkanka teraz jestem chora na pelicano baby ale kurde kosztuje 120€ póki co mnie nie stać Czarek powiedział albo tula albo chusta nowa :D i sie jeszcze wacham :D

Na fb na grupie chustowej dziewczyny pisały ze mozna w zwykłej przescieradlowej nosić tzn w zwykłej takiej z przesvieradla zrobionego ale maja nośności mniejsza tzn im dzuecko cięższe tym gorzej trzyma na początek możesz zobaczyć tak czy bedzie ci to pasilo ;)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo te foteliki ustawione przodem to są już siedzące, więc póki Tymek nie siedzi to nie trzeba zmianiać. Tymbardziej jeśli się mieści w nim. MOja starsza jezdziła w tym pierwszym foteliku tyłem do jazdy póki z niego nie wyrosła. NO i też bezpieczniej jak dziecko tyłem jeżdzi

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dziękujemy :)

My mamy juz fotelik montowany przodem jeszcze w ciazy kupiliśmy ale póki co go nie zmieniamy no to chyba dopiero jak dziecko bedzie siedziało mozna tak mi sie zdaje

• Martusska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki miriam, poszukam jakiegoś przescieradła i wypróbuje ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka niby bezpieczniej ale co zrobic jak dxiecko drze sie jak opentane w tym foteliku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam az usiądzie i zmieniam odrazu ;)

Martuśka tylko zerknij wymiary chust i dotnij to stare prześcieradło :P bo cieżko bedzie z takiego dużego zawiazac ;) polecam wiazanie 2x

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=52q_KvKVSqo tu jest nawet spoko instrukcja wiązania 2x ;)

• Martusska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie mniejsze także nie będzie problemu :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuuuuuuuuuuuurde skasował mi się post. nie piszę jeszcze raz wszystkiego :D

Walabia ekstra!!!!!!!!!! wiedziałam :)

Zojka sto lat :) do Zojki by pasowała ksywa Mała Mi tak sobie myślę :D mała słodka złośnica :)

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dziękujemy :) a co do ksywki oj pasowała by pasowała ;) jeszcze jak zacznie mowić i bedzie mi takie teksty walić jak mała mi w miminkacj to poprostu sie załamie :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak teraz tak poparzylam na Zojke to naprawde Mala Mi pasuje :)

Ja wiem ze fotelik przodem to jak siedzieć zaczyna ale zastanawiałam sie czy faktycznie ju wtedy sie zmienia czy kiedy. Oj ja czekam z utęsknieniem az Tymek siadać zacznie moze bedzie troche łatwiej z nim.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nic sie nie załamuj :) Mała Mi to mega inteligentna dziewczynka jest :) co do fotelika to nie mam pojęcia jak to jest... ;-/może faktycznie Tymek by wolał przodem jeździć...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest niby od 9 kg no i siedzieć musi ;)

No muszę wam przyznać trochę racji z ta mała mi :D cos w tym jest ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle za Tynek bedzie zachwycony jak bedzie siedział bo teraz kocha ta pozycje a bardzo rzadko mu pozwalam na kolanach u siebie tak siedzieć ale widze radość wtedy:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Malej Mi ! :-)

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szacun z tymi chustami, ja mam dwie lewe ręce i niby kumam jak oglądam ten filmik, ale jak co do czego przyjdzie to nie dam rady z wierzgającym Stachem. Chrzestna chce kupić Tulę i chyba się zdecydujemy.
    Stachu też lubi siedzieć i lubi być noszony przodem do świata, chyba to taki etap, że już im się znudziło leżenie. A najbardziej się cieszę, że polubił leżenie na brzuszku, super mu się wtedy odbija i widzę, że jest zadowolony i się rozgląda z taką radochą. Po tym ostatnio tygodniowym skoku naprawdę jest różnica w jego rozwoju, też tak macie? Taki bardziej ogarnięty się wydaje.
    Jeszcze ten tydzień i mój mąż ma wreszcie urlop, już nie mogę się doczekać! Pojedziemy pewnie tylko na parę dni nad jezioro, ale sam fakt, że nie będę siedziała sama z miśkiem bardzo mnie cieszy.
    Świeże powietrze ma coś w sobie, wczoraj misiek padł o 21 i spał do 8 :).
    Aż żal, że nie mamy ogrodu. Kozgo a Ty jeszcze u teściowej rezydujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:00

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ