X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka no to faktycznie sie porobiło a nie jest dla Ciebie niebezpieczne czekanie tyle czasu??

U nas dzis noc ok Tymek wstał o 5 na jedzenie potem gadał chyba do 6 bo nie mogl zasnąć próbowałam zeby pospal u nas w lozku ale nie odpowiadało mu to wiec odłożyłam go do lozeczka i dospal do 7.30 potem jedzenie i zabawa az do teraz bo znowu przysypia ogólnie puki co dzis jeszzE bez histerii.

Koral to mega super ze Kubus sie przekręca :)

My na szczepienie w czwartek i to jeszzE z tym moim darciuchem z zalesia musze jechac az sie ciesze na ta droge hehe. Dobrze ze piątek sob i nd maz ma wolne :)

Dzis tez sobie zjedlismy razem sniadanko korzystając z tego ze syn sie sam bawi, ostatnio zauważyłam jak szybko jem nawet jak nie musze to tak sie przy Tynki nauczylam ze zjadam wszystkiego kiedy inni sa w połowie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest, bo ja mam dziurę w mięsniu i wychodzi przez to jelito i robi się właśnie taka kulka nad pępkiem, nie mogę dźwigać nic ciężkiego i nie ćwiczyć ;/ ale nie wyobrażam sobie teraz zostawić julki takiej małej na 3 dni, jakoś przeżyję. A jak się pogorszy to wtedy pójdę. Tym bardziej ze nie wyobrażam sobie odciągać w szpitalu po operacji pokarmu a inaczej cyce by pękły.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, na dzień dzisiejszy nie wiem jak to będzie. Mam taki pas ściągający brzuch to tym pasem się owinę i będę chodzić tak, zawsze to coś tam ściśnie żeby nie poszło dalej. Kurcze akurat teraz to wylazło..;/ a jeszcze Julcia taka marudna ostatnio i muszę ją ciągle nosić.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka witaj w klubie. Ja dostałam przepuklinę pępkową za dzieciaka ale nic z tym nie robiliśmy. Potem w ciąży mała kuleczka znów się pokazała, bałam się, że ciąża to pogorszy, ale po porodzie jest już znów ok. Mam nadzieję, że przy drugiej ciąży nie powtórzy się Twoja historia...

Franek, też zauważyłam ma ostatnio problemy z zasypianiem...

U nas diametralna zmiana pogody, pada i pada od nocy :) ale dobrze, trochę temperatura może opadnie.

My szczepienie mamy za dwa tygodnie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, biedna jesteś. A masz z kim zostawić Julkę? Tyle dobrze, że to chyba prosty zabieg.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie chodzi o to że trzeba leżeć 3 dni w szpitalu po tym zabiegu, a nie chcę zostawiać Julki na tak długo bez cyca, a odciąganie w szpitalu na chirurgi to też żadna przyjemność. a i nie wiem czy bym wytrzymała tyle bez niej. Julkę miałabym z kim zostawić ale to poczekam do roku. Już powiedziałam lekarzowi, to mi powiedział że na swoją odpowiedzialność. Dam radę :) Julcia dzisiaj taka spokojna, aż miło .

Tusia mi własnie po 1 ciąży tez się z tym nic nie zrobiło, dopiero teraz po drugiej. Mięśnie puściły..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też chłodno :) już od 3 dni.. ale i dobrze bo ile można wytrzymać w upałach.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka nie wiem jak to jest ale jest cos takiego ze mama kp do któregoś tam miesiąca życia dziecka może przebywać z nim w szpitalu nawet podczas swojej hospitalizacji ale nie wiem czy wszystkie szpitale to praktykują musiała byś sie dowiedzieć i zastanowić czy to nie lepsze rozwiazanie bo jak sie pogorszy :( oczywiście nie zycze tego ale sama wiesz ze corcia bedzie teraz ważyła coraz wiecej

U nas wczoraj wieczorem była taka burza ze ho ho :D dlatego wieczorem nie pisałam nic bo ja to sie panicznie boje i wszystko wyłączam z gniazdek i telefon tez i chowam sie pod kołdrę tak sie boje myślałam ze dzis bedzie lepsze powietrze ale gdzie tam tez duszno :/

• Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dzwoniłam się zapytać, niestety nasz szpital nie praktykuje takich rozwiązań.. ;/ dziecko może być na noworodkowym i dowożone na karmienie ale tylko do 3 m.ż. także jak widać, mieszkam w zacofanym mieście..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kurde to lipa :/ dała bym sobie głowę uciąć ze do 6 mz może być przy matce

• Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie w duzych miastach gdzie jest wiele szpitali to parktykują, u mnie w tym mieście jest jeden szpital i mają tam swoje zasady. No nic trudno ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda wielka szkoda tak to nie musiała byś czekać a tak to lipa :(

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to dobre wyjście brać takiego malucha do szpitala, jeśli nie ma takiej konieczności? Nigdy nie wiadomo, jakie paskudztwo siedzi tam, tyle różnych chorych osób, odwiedzający itd. Martuśka, a lekarz mówił, czy to zwlekanie z zabiegiem może bardzo pogorszyć sprawę? Bo często tak jest, że coś odkładamy, a potem trzeba robić nagle operację i jeszcze większy stres.
    U nas ze spaniem codziennie podobnie, zasypianie ok. 21:30-22:00, 23:00 butla na śpiocha i pobudka ok. 7:00. A potem drzemki wg potrzeby, ale na pewno 3 w trakcie dnia są. Najgorzej jak obudzi go kupa w trakcie drzemki jak dziś, potem marudzi i ciężko mu przysnąć znowu.
    Pogoda tzw. barowa, dlatego gniję jeszcze w pidżamie :D Lepsze to niż ostatnie upały.
    Koral dajesz samą marchewkę czy mieszasz z jabłkiem?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, czy dobrze pamiętam... Ty robiłaś ciasto jogurtowe??? na zdjęciu to było na takiej płaskiej, czarnej blaszce z piekarnika???? i nie była ona za płaska??? na zwykłej blaszce do placka mogę to zrobić???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina generalnie chodzi o to żeby nie pękła ta kulka czyli jelito. bo jak mięsnie pracują a jest w nim dziura to przy większym nacisku może pęknąć jelito..ale jestem dobrej myśli, i narazie nie przejmuję się tym bo pokarm strace ze stresu :) jak się nic nie stanie to będę się cieszyć :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia tak w takiej zwykłej robiłam 20x30 cm.

Maruska tez trzymam kciuki zeby było wszystko ok do ukończenia prEz Julke roczku. My dzis tez jeszxze w pidzamach tylko syn ubrany hehe ale leniwca mamy:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja postanowiłam zrobić jakiś placek :D padło na ciasto jogurtowe Kozgo :D

MArtuśka, ogranicz dźwiganie do minimum i będzie ok aż do roczku Julki. Nie ma innej opcji. Trzymam kciuki.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, zanlazlam sposób na malego i nawet sie n zorientowal , tylko raz krzyknął , teraz smacznie spi .
    Maly ma 7800 kg ;-D moj paczus kochany i 66 cm ale dziwne bo ja ciuszki 68 juz dawno wywaliłam :-/

I musze sie z wami podzielic opinia lekarza ktory dawal malemu szczepionke . powiedzialam ze dałam malemu marchewke , a on na to WHY ???!!! mowie ze juz czas delikatnie wprowadzac a tez ze NIE WOLNO bo mały będzie żółty ! eeeeeeeeee??? pytal sie ile dalam i ze nie powinnam mu dawac marchewki, dopiero 5-6 miesiecy ziemniaka i reszte warzyw …. lol

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krcze, juz nie wiem jak to jest. Od kiedy zaczełam zwracac uwag czy mala jest senna i ja usypiac bez cycka to mi sie szybceij budzi. Po jedzeniu spała do 2 godzin a teraz godzine :/ chyba zamiast dziecko regulować to ja rozregulowuje :/ juz sama nie wiem

Wszystko mi sie pokickało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:31

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Martuska, ale się porobiło :/ Trzymam kciuki, by nic do roczku Julki się nie pogorszyło i byś mogła z tym zaczekać...

ja się może za tydzień czy dwa wybiorę do pediatry zapytać, jak tam u małego z rozszerzaniem diety...kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać, a szczepienie mamy dopiero 1 września :P
    Dziś dostałam paczkę z Bobovity z poradnikiem żywienia małego dziecka i planem 5 kroków urozmaicania diety, no ale jeszcze się nawet nie zabrałam za czytanie...do tego dołączyli jeden słoiczek marchewki i próbkę kaszki mleczno - ryżowej...o i kupon, który jak wyślesz to przyślą dzienną porcję mleka Bebiko 2 na wypróbowanie ( a z tym to jeszcze i tak musiałabym poczekać ;)

koral - dzięki za opis, jak tam dajesz maluchom żarełko...troszkę rozjaśniłaś mi sytuację :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ