X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska tez mi wyznaczała wczesniej, ale teraz cały dzień jojczy i ja nie wiem kiedy chce jesc, kiedy spac a kiedy jej sie nudzi. W ogóle ne wiedze różnicy w płaczu Czuje się beznadziejnie.

Jeszcze mni mąż na dokładke wkurzył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris spróbuj wrócić do starej metody ;) intuicja matki :) a a zaklinaczka daj sobie spokój ;) może Zosia wróci do stanu wcześniejszego czego ci zycze z całego serca ;)

doris85 lubi tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie mam nadzieję że będzie ok :-)Karina też dostałam tą paczkę i ten plan 5 kroków i jest bardzo sensowny :-) Julka już kalafiorek jadła :-) oczywiście kilka łyżeczek na próbę i też dobrze zareagowała. I po stałych posiłkach to mała robi mi regularnie kupkę 2 razy na dzień.

Żółtość po marchewce to może i tak ale jak dziecko dostaje ją codziennie i w dużych ilościach. I pierwsze słyszę żeby lekarz marchewki zabronił. Ale co lekarz to inna opinia.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta paczk też wczoraj dostaliśmy ale ze wzgledu na moje przekonanie do blw słoik stoi i pewnie bedzie stał długo tak samo jak te z hippa :D chyba że znajdzie się ktoś chętny to oddam:D

• Martusska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę sama ugotować. Słoiczki dostała tylko te co przyszły i teraz sama robię. Moja to chętna zjeść nawet łyżeczkę :-)
    Ale i tak mleko najważniejsze :-)żaden posiłek nie zastępuje mleka

Miriam lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

doris mogę zapytać w jaki sposób usypiasz zosię, bo moja też zawsze zasypiała przy cycu a od jakiegoś czasu wieczorem je cyca chwile przy nim podrzemie i później oczy wielkie i na rękach dopiero zasypia a nie ukrywam ze jest coraz cięższa bo już tydzień temu ważyła 7400 g.

ksiązke też kupiłam ale nie zamierzam tresować dziecka bo ona je co 2h i co mam ją głodzić następne 2 żeby wprowadzić dłuższe przerwy.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Zosia tez częściej je. Po jedzeniu zawsze pogodna, radosna wiec raczej nie za często. Usypiam tak, że jak zauważę, że ziewa lub trze oczka to kładę do łóżeczka na brzuszek, z reguły się wierci i zaczyna płakać. Wtedy biorę ją na ręce, przytulam do siebie i szumię. Jak czuję, ze leci przez rece i ma szklany wzrok to s powrotem do łóżka i tak kilka razy. Na razie tak 1-5. Teraz spała 2h.

A i jeszcze jak lezy to kładę dłoń na pupie, bujam na lewo i prawo i robię szszsz. Mam nadzieje, ze przyjdzie czas, ze bede mogła zrezygnowac z efektów specjalnych. Wieczorem zasypia sama po karmieniu. Gorzej w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:35

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cz któremuś maleństwu z forum wyszedł juz 1 zabek?

Ale mnie Zośka ubawiła. Obudziła się, obok leży pluszak. Wzięła go, położyła na nim głowę i próbuje znowu zasnąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:38

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris mi też się cos poprzestawiał. Chyba również przez panią H. :D I tak daję Frankowi co dwie godziny jeść i już, przecież na siłę nie będę go trzymała 3 godziny, w życiu.(choć czasem udało się bez problemu) I z usypianiem mamy większy kłopot. Niby zasypia na rączkach, ale nie doprowadzam do tego, żeby zasnął całkowicie na rękach. Jak widzę, że zamyka i lęca oczy, to hyc do łóżeczka. On wtedy otwiera oczęta, ale zaraz trochę poklepię po pupci i już śpi... Czasem zaśnie ze mną lub mężem na łóżku, kładziemy się razem, Franek na boczek, przytulam się do niego i po pupci klepie i zasypia ale teraz coś mu ciężko... Zazdroszczę tym dziewczynom co wkładają do łóżeczka i dzieciaki zasypiają. Nam udało sie zaledwie parę razy tak uspić Franka. I pewnie to był przypadek. Mój błąd chyba polega a tym, że od początku tak nie robiłam, tylko usypialiśmy w kołysce

Ciasto jogurtowe zrobione. Zadziwiam siebie samą :) Wierzcie lub nie ale nigdy nie piekłam placków. Dopiero jak Franio się urodził :D no nic macierzyństwo zmienia na plus :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Doris, że mamy takie same metody usypiania hehe :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Rayan ma juz ząbka jak dobrze kojarze ;)

Tusia nie narzekaj Zoja od 3 miesięcy jak nie lepiej nie była w łóżeczku. :D

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też już o łóżeczku niestety zapomniał :( Usypia albo na dużym łóżku, albo w wózku.. tak ładnie zasypiał sam w łóżeczku...a po szczepieniu były takie histerie, że człowiek próbował wszystkiego i tak oto nauczył się zasypiać w wózku...potem przenosiłam go do łóżeczka, ale zaraz się budził i koniec łóżeczkowej kariery, a tak jak go położę w dużym łóżku, to nawet jak oczka otworzy to zaraz śpi...kiedyś chcąc nie chcąc trzeba będzie się tym zająć i przemęczyć, by spał u siebie, ale na razie to jakoś weny do tego nie mam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie nie dziewczęta. Franciszek całą noc śpi w łóżeczku :) chodzi mi o to, że sam nie zaśnie w łóżeczku :) hehe A jak gdzieś wychodzimy np do mojej mamy to zasypia w wózku.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek w lozeczku wieczorem super a w dzien raz od razu przytula tetre i go nie ma a czasem potrafi szaleć przez 40 minut płuc smoczkiem marudzić o tez czesto klepania pomaga :)

Tusia ka tez piekę robie przetwory jak nie ja tylko jak talie upały sa to nic minusie nie chce.

A teraz spał od 12 do 14.45 z czego przez godzinę jadł cyca i pospalismy wszyscy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:59

Miriam, olala81, Karina1989, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, my to chyba mamy podobne pory drzemek ;)

Po drzemce nie to dziecko, sama słodycz. No i przewrotka z brzucha na plecy po 2 tygodniach przerwy. Może to jeszcze ciagle ten skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:26

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez szczęście radość a teraz od 10 minut histeria mała bo chce na rece królewicz mój ale zaraz cycus i spacerek i moze cos soe zdrzemnie jeszxze :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, ale udało sie uśpić.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas przy cycu zasnal a teraz w wozku na spacerze puki co grzeczny :) dzis sie chyba zsychronizowali;)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wróciłam z pracy i tez uśpić próbuje ale przy piersi bo najważniejsze zmęczony i marudny.U nas tez wieczorem raczej bez problemu w łóżeczku ale w dzień niestety ręce albo karmienie.
    Zasnął ale pewnie długo nie pośpi co dzieciaki na dworze wrzeszczą. No cóż za parę lat to on tam będzie;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy jezeli Tymek je ostani raz o 19.30 a potem o 5 rano to moge wieczorem napic sie piwa bo mam straszna ochote?

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ