X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RYanek lubi swoje stópki :D Ależ słodki widok!
    Popróbuję z filmikami,dzięki Lissa za podpowiedź- zapomniałam, że mogę nagrywać!!! Nie mam ani jednego z Frankiem!
    A ja od jutra znów zaczynam pracę do 14 sierpnia - codziennie od 7:00, więc poranki będą bez synka :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)
    I oznaimilam ze moje dziecko mnie wykończy aaaaaa!
    Skąd ona bierze tyle siły do jeczenia ? Chyba zacznę karmić ja co 4h jak treserka pisała to może nie bedzie miała tyle energi na marudzenie ;D

Uwaga uwaga oddam na tydzień komuś moje dziecię niech sie uspokoi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to cos pokręciłam to w takim razie Oliwier chyba ma ząbka ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa pokazalam Tymkowi filmik z Ryanem i śmiał sie do ekranu jak wariat:)

Walabia Franio cudny i co raz bardziej przypomina mi Coebie:)

Miriam tydzień bez Twoich cycusiow Zoja by oszalała :) a Ty bez niej nawet godziny byś nie wytrzymała hehe pomysł ze zaraz siostra bedzie to bedzie Ci troszke lżej :)

My dzis noc udana mieliśmy pobudka o 4.45 na jedzenie i spanie do 7.15:) teraz uśmiechy zabawa i zaraz cycus ;)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja siostra cos kręci miała być w poniedziałek wczoraj do południa mówiła ze bedzie dzis a wieczorem ze jutro cos mi sie wydaje ze jej sie rozmyśliło eh padam na twarz ze zmęczenia mam
    Nadzieje ze dzis dyrektorka dyktatorka chociaż na godzinie pójdzie spać w dzień to sie zdrzemnac bede mogła z nia chociaż nie wyglada na śpiąca wcale :(

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a moze proboj jej nie podnosić za każdym razem jak płacze usiądz obok niej mów zabawiać wyjdz na chwile zaraz wróć zeby miała poczucie ze jestes ale ze nie non stop u Tymka czasem zdaje to egzamin normalnie tu juz widac manipulacje bo jak zostanie chwile sam to sie uspokaja a jak mnie zobaczy to płacz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo próbowałam to nie działa jak jej nie podniose odrazu to zaczyna sie zanosić i pózniej nawet na rękach nie jestem w stanie jej uspokoić naparza mnie po twarzy w wrzeszczy :/

Koral jak wychodziłas do drugiego pokoju to córka sie uspokajała czy nadal wrzeszczala. ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to nawet Czarek powiedział ze on juz rady mie daje z nia a z pracy wrócił po 16 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siedze i śpiewam jej z pomocą YouTube tada dam tada dam wytraciłas mnie z równowagi a ta sie śmieje a ja prawie płacze

• doris85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na chyba progres. Wstala o 5.40 zjadla, pobawiła sie i o 7.30 ja polozylam. Trochę płakała, ale szybko zasnela. Obudziła sie z płaczem po 8 to poklepalam po pubie i śpi dalej.

Ostatnio staram sie Zosie kłaść wcześniej. Zamiast 9.30 to 8.30. No i wzbudziła sie przed 6 i zero spania, chce sie bawić. Walabio, ty chyba chciałas przestawić godziny spania Frankowi. Wyszlo coś z tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:01

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doros Zosia śpi na brzuszku ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoje jedynie co uspokaja jak leży i nie jest na rękach to zabawki grające
    Tak to sie drze
    Ale dzieki koral może to zadziała ;)

• doris85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Miriam. A chusty juz wyschly? A może ona zmeczona jest i ńie może zasnąć.kurcze, nie wiem co poradzić. U nas na histerię pomaga uspokajanie na rękach i do łóżka i tak w kółko.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy na pozniej Tymka przestawić ale to było bezsensu budzil sie rano tak samo a wieczorem był tak zmęczony ze płakał u niego 20-20.30 max jest zasypianie a budzi sie 6.30-7 czasem jak po karmieniu po 5 sie rozbudzi wkładam go do lozeczka słyszę jak sie bawi gada ale potem zasypia. Teraz godzina na macie samodzielnej zabawy i dostał niunia i tetre i spi bez problemu normalnie jak w kalejdoskopie haha

Miriam wierze Ci ze jestes wykończona znam to kurde naprawde przydałaby Cibsie ta siostra chociaz na troche.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, spróbuje jeszcze karmić na śpiacha o 23, może to cos pomoże.

Miriam, Zosia w dzień tylko na brzuchu śpi śpi. Koral ma racje może mniej bodźców. U nas jak jest histeria to mąż aktywnie Zosie zabawia i to działa, ale na chwile. Mała śmieje sie ale zaraz znowu marudzi a ja widzę, ze jest rozdrazniona ze zmęczenia. Zabawki by normalnie rozszarpala.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Walabia;) Franciszek jest cudowny, buziaczek tak slodko mu sie zaokrąglił.

filmik Rayana obejrze jak będę przy komputerze.

ja jak pokazuje Franiowi filmik z jego udziałem to patrzy jak zahipnotyzowany ;)

dzis nad ranem nagle sie rozplakal,co dla mnie jest nowością. Jak tylko podeszlam,to sie uspokoil i wzielam go do nas. W ogóle ostatnio taki jakby rozkojarzony byl,przy jedzeniu puszcza cyca patrzy gdzieś i znów do cyca,byle co go rozkojarza.

dziewczyny mam pytanie co do kup. Ostatnio Franeka kupa to sama piana. Nawet nie slychac jak robi,otwieram pampersa a tam piana. Nie taka jak na początku tylko ewidentna piana. Wcześniej byly kupy wodnisto-sluzowate a teraz, raz dziennie kupa-piana. Dużo pruta wiec moze piana przez gazy. Czy tez tak Wasze maluchy mialy?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam szkoda ze samochodu nie masz byście z Zojka do mnie przyjechały moze by było łatwiej i raźniej :)

U nas kupy zawsze talie same nigdy innej nie było a gazow zawsze duzo wiec nie pomogę :(

U nas pobudka z płaczem ale cycus ukoil moze sen jakis zły był. Mi sie ostatnio ciagle koszmary śnią ze cos Tymlowi sie dzieje tfu tfu dzis mi sie śniło ze nie mogłam go w domu znaleźć i sie okazało ze zostawiłam go w samochodzie masakra.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dzięki za wczorajsze info o żarełku, trochę mi się rozjaśniło, o co w tym chodzi.Alergolog kazała zacząć od jabłka z marchewką, a potem dorzucać inne warzywa. Jeszcze dwa tyg. i startujemy.
    Miriam kurcze szkoda i Was i Zojki, że tak się męczycie. Wiem, że Ty jesteś za RB, więc pewnie ciężko Ci zostawić małą jak płacze, ale u nas czasem tylko to skutkuje, no i smoczek. Z bodźcami też coś jest, Stachu jak ma dość np. na macie to też złości się strasznie. Wtedy przekładam go do sypialni bez żadnych zabawek i spokojnie sobie leży. Walabia pisała ostatnio o psychologu dla takich maluchów, może on by Ci coś poradził? Wiem jak to jest jak dziecko wyje całe dnie, u nas to było ewidentnie przez brzuch, ale myślałam czasami, że zwariuję.
    Walabia, Franciszek powrócił do swojego pierwotnego ja-poety, myślę, że przez te oczy laski będą za nim szalały :-).
    Doris, u nas nie udało się przestawić Stacha, jak zaśnie przed 21 to potem za pół godziny się budzi i walczy. Może to jeszcze nie ten etap, i tak się cieszę, że tak ładnie śpi w nocy, coś za coś.
    Tusia ja nie pomogę, bo my na butli i kupy jak plastelina.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, nie widziałam czy odpowiedziałaś, mogłam przeoczyć w milionie waszych wiadomości:P Zastanawiam się jaki rozmiar zamówić Łukaszkowi, on aktualnie nosi 68, a robią się już "maławe", aaa no mówię o rampersie na chrzciny:P czy zamówić 68/74 czy 74/80? z góry dzięki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral ona smoka nie chce ruszyć ostatnio z tydzień temu czy dwa tyg temu próbowałam jej dać i nic z tego aby ja wkurxylam tym bardziej :(

Kozgo no szkoda bardzo :( tak to położyła bym Zojke koło Tymka może by zobaczyła jak powinna sie zachowywać ;)

Co do tego psychologa to może dobry pomysł póki co mamy stwierdzone HNB u Zojki wiec chyba czas sie z tym pogodzić :( ze jest taka jak to Czarek wczoraj powiedział "ja juz tracę cierpliwość ona jest gorsza niz hitler i Stalin w jednym "

Chusty nadal wilgotne ale udało mi sie poskromić lwa na rechach z włączona kołysanka taka spokojna 40 min tańczenia i lulania na przemian z cycem udało sie ja uśpić śpi juz 2h! Oczywiście co 15 min budzi sie by sprawdzić czy cycek leży obok dwa razy pociągnie i puszcza i dalej śpi ale nic sie nie da zrobic bo gdy tylko usłyszy ze uciekam z łóżka to pieje wjec ja nadal bez prysznica i w pizamoe

Czy to nadal skok czy jej sie poprostu HNB pogłębia ? Juz myślałam ze jest lepiej bo polubiła chuste i sie w niej nie drze a tu nadal jeczy buła :(

Gadalam wczoraj wieczorem z mama przez telefon pocieszała mnie ze jej niedługo to przejdzie ze ona to zna z dosciwasczebka Ze ja byłam identyczna ze nie powinnam sie złościc tylko szukać indywidualnego rozwiązania i nie porównywać jej do innych dxieci szczególnie grzecznych bo zwarjuje. :) ale ze jej przejdzie jak zapytałam kiedy mi przeszło to od ze było juz lepiej jak zaczęłam chodzic tylko ja mając 7 miesięcy juz chodziłam a cos mi sie zdaje ze Zoi to duzo dłużej zajmie

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ