X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia no to darujmy sobie wrazie jak bym miała kogoś pod reka kto zawiezie mnie na stacje to dam znać
    Jak będziesz mogła to dowiedz się jak można się dostać do tej kobiety my mamy szczepienie 27 to jeszcze podpytam moja pediatre :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, to tylko ten jeden raz mieliśmy, myślę, że nie ma takiej potrzeby, bo Franek został obejrzany a my mniej więcej wiemy jak mamy reagować na jego lęki.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż nasz przypadek jest beznadziejny i pewnie odrazu psychiatra potrzebny nie wiem tylko czy dla mnie czy dla Zoi :D bo jeszcze troche tych wrzasków i w tworkach wyląduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dziękuje :) mam nadzieje że nie będzie to tak długo trwać bo się wykończę

ja też zmykam spać bo jak Zoja powtórzy to znów dziś to się załamie miłych snów dziewczyny i niech dzieciaczki śpią ładnie grzecznie i długo!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie już się obudziła :/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwiło mnie stwierdzenie: "na pewno pediatra zaleci nam już rozszerzenie diety przy jego gabarytach. "

Franek 8lipca miał 7300 więc teraz pewnie będzie miał ponad 7600 to znaczy, że też mogę już mu rozszerzać dietę? gdzieś czytałam (chyba w skanach Miriam) że to, że dziecko jest duże nie znaczy, że powinno mieć już rozszerzoną dietę... chyaba, że chodzi o to, że może mieć ale nie musi tak?

Co do wizyty u psychologa to z opisu wygląda, ze super :) Walabia,świetnie, ze tak opisujesz. Możemy coś odnieść do swoich dzieci:) a co do uspokajania...to ja nigdy nie dawałam piersi... jakoś nawet nie pomyślałam o tym... zawsze smok i przytulenie i pomagało :D czyli wychodzi na to, ze my też powinniśmy popracować nad planem w ciągu dnia :)

Wakabia, mój Franek to też dziecko-ssak :D Nieśmiałej dziecko też uwielbia smoczka :) czyli jaki z tego wniosek??? Franki to typowe ssaki :D hehe

Niesmiala lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral powiedz mi co ja robię źle że ona jest taka :( czy po prostu ten typ tak ma :? ? pracowałam w żłobku i tam nie było tak upierdliwego dziecka w ogóle nie znam tak rozwrzeszczanego nie śpiącego prawie wcale dziecka a kawy nie pijam !

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, mucha Stasia wymiata :) wygląda rozkosznie :)

Ewelina lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Miriam. Ja myślę, że to zęby i z czasem będzie lepiej.

Codziennie wypatruje ząbka a tu nic. Dzisiaj to już ewidentnie kompulsywne gryzienie wszystkiego. Z piersi zrobiła sobie gryzaczek :/ No nic. Czekamy: Ząbku przybywaj!

Kozgo, czytam teraz "W Paryżu ...". Super książka. Bardzo daje do myslenia.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia tak to było na zdjeciach chodzi o to że to mit że jak jest duże dziecko przed 6 miesiacem to trzeba podawać coś innego niż mleko kiedyś było tak że jak duże dziecko to potrzebuje czegoś wiecej niż mleko ale ten mit został obalony :) ale oczywiście jeżeli ktoś chce to może roszerzac

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris jak rozpoznać ze to zęby? coś w buzi widać czy jak ? u nas wszytko takie jakie było ogólnie pierwszy raz zjadla dzis sophi a tak to najchetniej gryzla by moj palec i nic innego nie che nawet jak jej daje do buzi gryzaki :/

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jak dziecko zaczyna ząbkować to bardzo się ślini, wkłada wszystko do buzi, a najczęściej rączkę i widać jak masuje sobie paluszkami dziąsła. Dziąsełka są podpuchnięte, a potem powoli wyłania się ząbek. Najpierw widać taka białą kreseczkę. Emilka ma już 1 mm zęba :)
    Myślę, że dobrze byś zrobiła idąc do jakiegoś specjalisty. Bo jak Zoja dalej będzie tak płakać to Ty się wykończysz.

Moja mama stwierdziła dzisiaj, że jeśli Ja bym była taka jak Emilka to ona nie dałaby rady nic zrobić w domu. Jak miałam 2 miesiące mój ojciec wyjechał na 2 lata. Moja mama została sama z dwójką dzieci.

A taka ciekawostka. Może Zojce pomoże. Moja Emilka często uspokaja się i zasypia jak odkurzacz jest włączony albo suszarka :)

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie palcem macam i na razie są takie tępe ugryzienia. Można też łyżeczką metalową postukać

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sytuacjach kryzysowych staję pod okapem i bujam w pionie przytulając:)
    Powodzenia Miriam i dłuuugich snów eż dla reszty dzieciaczków.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas ząbki próbują wyjść od poad 2 miesięcy i nic! teraz puchną też dziąsła na miejscu kłów. Oli jest jakiś dziwny u niego chyba najpierw się wszystkie przygotują a dopiero potem wyjdą.

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala81 ja tez myslałam, że najpierw wyjdą górne kły i Emi będzie wampirkiem. Tam dziąsła są najbardziej napuchniete i takie lekko białe. A tu jednak książkowo dolna jedynka wyszła pierwsza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze zapomniałam dodać coś ważnego: psycholog poleciła nam pracowanie w czasie aktywności nad tym, żeby dążyć do zajmowania się z Frankiem daną czynnością do pół godziny. Nie zmieniać mu co chwile atrakcji. Czyli jak leży na macie, to do pół godziny; jak się przytulamy i całujemy i bawimy nóżkami, to pół godziny, itd. Dziecko, któremu zmienia się co chwila zajęcia będzie skołowane i rozdrażnione. Miriam, może ta rada i Wam pomoże? Ja myślałam, że to niewykonalne, ale dziś się udało! Choć był moment na macie, że Franek zaczął się nudzić i jeczał, ale przeczekałam i dalej się bawił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 23:07

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przyszła szwagierka i znowu nie zdążyłam wrzucić zdjęć, jutro reszta. Mój marchewkowy potwór wymiata, płacze o więcej :D.
    Walabia fajnie, że piszesz o tych radach psychologa, na pewno będzie to przydatne dla wszystkich. Dziś szwagierka logopeda poradziła, żeby przy karmieniu Staszka łyżeczką nie 'zahaczać'mu o podniebienie, żeby jedzenie zostało w środku, tylko żeby przytrzymywać mu wargę i delikatnie zsuwać. Podobno dzięki temu szybciej załapie obsługę łyżeczki.
    A ja po kilku koszmarach podjęłam męską decyzję, zostaję w domu ze Stasiem jeszcze pół roku. Jakoś damy radę, a czuję, że to będzie najlepsze dla nas obojga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 23:42

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mnie olśniło. Psycholog poradziła nam pracować nad drzemkami w domu. Spacer planować jak Franek się wyśpi - to ma być forma aktywności. Dzięki temu zyskujemy czas dla siebie w domu w czasie, kiedy dziecko śpi i nie przyzwyczajamy do przesypiania spacerów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 23:38

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, super te porady. Ja dawałam czasem cycka na uspokojenie. Dobrze wiedzieć, że to nie jest za dobre. I z tą półgodzinną aktywnością też spróbuję.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ