X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dawaliśmy przy kolkach bo ponoc rozluźnia brzuszek i daje ukojenie a ogólnie podobno wycisza i uspokaja y nas Tymek rzadko chce w duzy stresie albo jak bardzo śpiący jest to czasem mu pomaga sie wyciszyć
    Miriam jakie to okropnie musi byc da maluszka budzi sie a tu nie ma mamy. Wiem po soboe jak ba wyjazdach z rodzicami siedzieli pokoj obok wiec niedaleko a ka obudziłam sie sama to potem miałam ogromne problemy z zasypianiem i duzo lęków jako dziecko :(

Dorjana lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Franky bez smoczka to nie potrafi żyć. Miał taki odrch ssania, ze siedziałabym tylko z cyckami na wierzchu. No i do spania też daję.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakis czas temu mimo tego ze jestem przeciwnikiem smoczkow próbowałam dac zoi zeby ja chodz na chwikle przytkać bo juz nie dawalam rady ale odmówiła współpracy ze mna i smokiem w zamian dostałam wrzask którego nie mogłam ujarzmić

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale u Tymka tez tak bywa jak płacze i daje mu smoczek to czasem wpada w jeszcze gorsza furię heh.
    Mały juz spi a ja leżę i dogorywan z moimi plecami.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franek nie odmawia smoczka a wręcz przeciwnie domaga się go, używa go do spania, jako gryzak, jak się wystraszy i rozpłacze(dziś tak było), jak marudzi, jak zwyczajnie chce sobie coś ssać... i ogólnie jest to jego pierwsze uzależnienie w życiu, i pewnie nie ostatnie :D wiem, że będzie ciężko z odzwyczajaniem ale cóż, jakoś się odzwyczai :) od tygodnia odzwyczaiłam go zasypiać na noc na rękach lub na naszym łóżku (zasypia sam w łóżeczku), to smoczka też go jakoś dam radę oduczyć :) ogólnie zakładam sobie, że daję mu czas do roku, potem bym nie chciała, żeby ciumkał smoczka ale zobaczymy co życie pokaże :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia sasiad zadzwonil przed chwila ze nie da rady mnie zawiezc bo musi wczesniej do radomia wyjechac :( wiec spokojnie zobavczymy jaka pogoda i jak bedzie ladnie to doczlapie moze z zojka na to pkp to jakies 30-40 minut to najwyzej pozniej ten spacer ;) zoja jeszcze nie spi ale siedzi w huśtawce i oglada bajke i cud spokoj !

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemożliwe Zoja gryzie Sophie!

Makcza lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirism a nie masz jakiegos busa do tej kolejki czy cos?
    To tylko Tynek został obojętny na jęk względy moze Zojce zeby idą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:03

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie nie ma :/ jest bus tylko do piaseczna ale w niego sie nie zmieszcze z wozkiem jest autobus do piaseczna ale o 7 pozniej o 10:30 takie to zadupie :/ kozgo też myślalam ze moze zeby ale nic nie widac w buzi albo ja nie potrafie sprawdzic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie mam transferu w tel ale pokazala bym Ci zdjęcie żyrafki Sofffi jaka dostałam od koleżanki bo jej kiedyś o niej mówiłam padła byś jak bys zobaczyła co kupiła ale zoja była bardziej a w sumie nadal bardziej jest zainteresowana tamtą niż orginałem orginał dzis pierwszy raz ugryzła może i tymkowi podrube trzeba najpierw pokazać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi wroci transwer to wsyatwie zdjecie :D chyba ze komuś mms wysle :D i wystawi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:14

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki, chyba nadrobiłam wszystko. Piękne zdjęcia, jak zwykle zresztą :). Dzieciaczki rosną jak na drożdżach.
    Teraz mój mąż ma urlop, więc mniej siedzę przy kompie, ale staram się podczytywać. Pozazdrościłam i wrzucam fotki z chrzcin i debiutu marchewkowego. Dziś był 3 dzień i pierwsza kupa z cząstkami marchewki :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:29

natalinka, Kaja, Miriam, doris85, olala81, Tusia89, Karina1989, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak Zojka i jej akcja płacz???

Marcel może podać rączkę Zoji bo od 12 w południe nie śpi , a co chwila ryczy masakra jakas wpada z krajnosci w skrajność co go uspokoje i sie posmieje za min ryczy jak to można wytrzymać Ty kochana tam sama , a ja mam tu 2 babci i prababcie one skapitulowaly i poszły na plażę , a ja zostałam z beksa sama podeszła koleżanka i mówi , że ty trzeba psychologa do niego hehehs troche smiechu , ale padam na twarz co to jest , ja rozumiem jak by bolał brzuszek lub cos dolega , ale on tylko ryczy na leżąco, stojaco, siedząc i Bóg jedyny raczy wiedzieć jeszcze w jakiej pozycji będzie ryczec , prababka wlasnid dzwoni i sie pyta czy młody sie nawrócił i czy śpi , a spi od 25 min ciekawe jak dlugo ehhhh

Miriam jak ty to wytrzymujesz dzis mamy 1 dzien taki , a jak tak będzie dłużej to w alkoholizm wpadne bo az wino otworzylam i sama pije ehhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś cudo jaka bujna czuprynka :)

Kaja dzięki temu tak szybko schudłam ale dziś już wyłam razem z Zoja rano idzie się przyzwyczaić chodź powiem szczerze że mam już dość :D odechciało mi się kolejnych dzieci :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ponoć są dzieci-ssaki które mają tak silny odruch ssania, że bez smoczka, piersi, kciuka ani rusz. Mój Franek do takich dzieci właśnie należy. Z tych trzech wyżej wymienionych zdecydowaliśmy się na smoczek. Używany przed spaniem, jak tylko wypadnie, nerwowo zastępowany kciukiem.

Kaja, rada, żeby z takim dzieckiem iść do psychologa wcale nie jest głupia. Jesli pediatra wykluczy dolegliwości u dziecka, to przyczyną płaczu może zająć się psycholog. Nasza dzisiejsza wizyta u psychologa była super! Najpierw Franek trafił na matę, dostał zabawki, był w tym czasie rehabilitowany a pani psycholog po prostu się mu przyglądała. I całe szczęście, że Franek zrobił to, co i nas od zawsze zastanawiało: zaczął się trząść (główie trzęsą się mu ręce). Psycholog potwierdziła, że to reakcja emocjonalna - na nową zabawkę (reaguje też tak jak odpinam stanik do karmienia;) ) nowy sposób zabawy. Franek miał tak dobry humor, że obawiałam się najgorszego: że nic go nie rozzłości i psycholog nie podpowie nam co robić z jego lękami. HA! Ale udało się :D Schyliła się nad nim i dotknęła rozczapirzonymi palcami jednej dłoni - on się tego tak wystraszył, że wpadł w płacz trwający 15 minut! Nakręcał się strasznie, płakał, wył, ksztusił się (dowiedziałam się, że to efekt mający wzmóc współczucie - ponoć dzieci tak często robią, czasem wpychają rece do buzi i wymiotują). Franek uspokoił się po tych 15 minutach u mnie na rękach. Psycholog pochwaliła mnie, że nie próbowałam uspokoić go podając pierś (nigdy tak nie robiłam i nie robię), ale zasugerowała, żeby w takich sytuacjach nie rozczulać się za bardzo nad dzieckiem. Mocno przytulić, ale jak najszybciej zwrócić jego uwagę na coś innego - zaklaskać, zastukać, wydać jakiś ciekawy dźwięk.

Zrobiła z nami wywiad i wybadała rytm dnia - co do nocnego nie miała zastrzeżeń (choć przyznałam się jej, że karmię Franka kilka razy w nocy kiedy nie żąda karmienia - po prostu widzę, że się wierci, to wyciągam go z łóżeczku i po karmieniu natychmiast zasypa - poradziła mi wstrzymać się z tym i zaobserwować co będzie się działo jak nie podejdę.) ale jeśli chodzi o rytm w ciągu dnia (u nas to karmienie co 2 godziny - godzina aktywności a druga godzina jęczenie i drzemka 30-45 min), to miała zastrzeżenia. Poradziła popracować nad wydłużaniem aktywności do 2 godzin i po karmieniu położyć spać, tak, żeby Franek miał mniej, ale za to dłuzszych drzemek. Dązymy do dwóch 1,5h drzemek w ciągu dnia, bo więcej niż 3 godziny snu w dzień dziecko nie potrzebuje, jeśli przesypia noce.

Rehabilitantka powiedziała, że jego rozwój ruchowy odpowiada dziecku 6 miesięcznemu, mamy już zero napięcia, więc to była nasza ostatnia rehabilitacja, zadziwione były jego wzrostem (nadal nie wiem ile ma, ale jest bardzo długi mimo, że my niezbyt wysocy) i powiedziały, że na pewno pediatra zaleci nam już rozszerzenie diety przy jego gabarytach. Dziś weszłam z Frankiem na wagę i mamy już 7600.

Zostaliśmy zapisani na wizytę do neurologopedy - mamy przyjść z czymś do jedzenia i łyżeczką.

Miriam, trochę szkoda mi tak Cię ciągać jutro do naszego parku - to będzie dla Was wielka wyprawa, a długi spacer w niepewną pogodę może okazać się porażką... nie mówiąc o tak długim dojściu na piechotę do pociągu. Co o tym sądzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 21:56

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Walabia no nie wiem sama co mam myśleć o tym spacerze może to o racja może w piątek jak pogoda będzie pewniejsza i będzie miał mnie kto zawieść na pkp ?

a co do psychologa to może z Zoja powinnam się wybrać byłaś prywatnie czy jakieś skierowanie czy jak ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście ? http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/ <3

walabia, Kaja lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, też o Zojce pomyślałam, jak dziś byliśmy na tej wizycie. Szkoda, że nie zapytałam się jak można z zewnątrz dostać się do tej kobiety :/ ale może spróbuję wybadać ten temat. Może darujmy sobie ten spacer jak nie masz dojazdu do stacji, chyba, że coś się zmieni jutro, to ja jestem otwarta.

My zostaliśmy zapisani do psychologa przez naszą rehabilitantkę z Karowej - nie potrzebowaliśmy skierowania, po prostu przyszła na naszą rehabilitację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 22:10

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia czyta Twój opis i widzę Oliwiera, on też się tak trzęsie do ulubionych zabawek, na Sophie to już zawsze tak reaguje i rzuca się na nią z taka dzikością wtedy, że nie trafia za pierwszym razem do buźki, to samo jest przy piersi często, jak ja się rozpinam to on już się trzęsie i głowa mu lata już z otwartą buzią no i też jest nerwus straszny. Czy to yła jednorazowa wizyta u psychologa czy będziecie jeszcze do niej jeździć?

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    widziałyście ? http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/ <3
    Ależ piękne!!! Wzrusza do łez.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ