X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, kurde, nie wiadomo! Chyba wymieszana! Śliczny obrazek, nota bene :) Córunia z tatuniem o najbardziej rozczulająca rzecz na świecie. Prócz szczeniaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:23

Tusia89, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem, Zosia jest mieszanką Twoja i męża ;)jednoznacznie nie podejmę sie powiedzieć do kogo bardziej podobna.;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zgadzamy :)
    Makcza, ale Kira i tatus to jak dwie krople wody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:28

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia niech ona lepiej już nic nie przechodzi! Makara jakaś totalna masakra! ja już nie mam siły niech ktoś ją zabierze na 2-3 dni bo zwariuje ! do tego znow od wczoraj jestem sama czarek pojechał w pizdy w trase wraca hm moze dzis moze jutro kij go wie do tego wybiera sie w trase do angli :/ wiec można powiedezieć ze zostałam znów sama od wczoraj tak to na tego złapasa zasranego można liczyć !!! do tego bez auta bez prawka a w dupe to wszystko :/ mam nadzieje ze trasa z anglią im nie wypali wtedy zostawie zoje czarkowi samemu na caly dzien!!!!!

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a co z siostra ? W Czarek miał juz fo Anglii nie jeździć z tego co pisałas? Co z chrzcinani?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra jest w kraśniku :/ do 22 albo i dłuzej wyrabia sobie książeczke sanepidu czy jakoś tak ... no niał nie jezdzić ale widzisz jak to słowa dotrzymuje :/ to samo było z tula miałą być a nie ma bo niby przez to ze samochód rozbiłam :/ tak to wlaśnie można na niego liczyć :/ co z chrzcinami nie wiem nie obchodzi mnie to...
    zoja zasneła ciekawe na jak długo ... 10-15 min pewnie zaczynam rozważać opiekunke bo sama sobie nie daje rady z nią poprostu przypadek beznadziejny ... a syf w domu mnie do tego dobija a tak to może we dwie jak byśmy były to jakoś lżej było by Jak powiem o tym czarkowi to pewnie bedzie ze to wyrzucanie pieniedzy ale no nie daje rady nie daje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:08

• Martusska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam trzymaj się, współczuje i wiem coś o tym, bo Julka czasami też ma takie dni co tylko płacze i marudzi a ja zawsze muszę męzowi obiad ugotować, starszej jakieś jabłko obrać i w cholere innych rzeczy do zrobienia..

mężczyzna by nie zniósł takiego wrzasku to my kobiety jesteśmy pod tym względem wytrwałe..

a prawda jest taka że kobieta potrzebuje czasami jednego dnia zregenerowania się.. odpoczynku psychicznego, a jak tego nie ma to jest jeszcze gorzej.

ehh my kobiety..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Zojka to rzeczywiście high need baby. Miriam kochana, mam nadzieje że pośpi trochę. Ciekawi mnie jak to się dzieje, że taki maluszek ma tyle energii. Mój Franek musi mieć drzemkę co 2 h bo inaczej też robi się nie do wytrzymania.
    U nas nocka też ciężka. Karmienie o 1 w nocy i o 4 nad ranem, po którym poszły dwie kupy no i po spaniu.... Do tego boli mnie cycek ten po zastoju, nie mam gorączki, żadnych guzków ale została ogromna tkliwość prawej piersi. Jak na złość rano przy karmieniu Franky złapał mnie rączką za sutka w tej piersi, krzyknęłam z bólu a ten bidok tak się wystraszył, aż mi go było żal :(
    Doris dla mnie Zosia to też mix Was dwoje :) Sliczna i tak mądrze patrzy na tym zdjęciu :)
    Tusia, ja idę za tydzień do fryzjera i pewnie będę przeżywała to samo :D Chora głowa matki, no cóż trzeba z tym walczyć ;)
    Kozgo pochwal się zdjęciami jak przyjdzie paczka :) Ja zamawiam torbę w przyszłym miesiącu bo zostanę bez żadnej bo muszę oddać tę, którą mam z gondolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:36

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta sała cale 25min :/ no ja nie mam pojęcia skąd ona ma tyle siły :/ pakuje ja w wozek biore wrazie wu chuste i ide do lasu moze sie nawdycha lesnego powietrza to padnie chociaz w to watpier

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jyz nie mam pomysłu ci z moim Tymkiem zrobic poranki tak do 10 sa ok a o 11 sie zaczyna ciągła histeria ale to taka ze łzy i wszystko idzie :( nawet ba rękach nie chce byc i sie wyrywa zasypia z placz budzi sie wściekły krztusi sie az od tego płaczu. Temperatury nie ma, katar nie, zębów nie, brzuch miękki wiec nie rozumiem co sie dzieje :( do tego jeszxze tak boli mnie kregoslup ze dramat jakis i wszystko mnie mega irytuje przez ten bol moja cierpliwość poszła w cholere. Poszła bym na spacer ale on siw tak rzuca ze az strach.

Czy to moze byc jakis kryzys laktacyjny bo dzis karmie go co 2h bo tylko wtedy sie uspokaja na chwile ale nie wiem czy głośny jest czy przytulic sie potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:07

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrociłyśmy o dziwo była spokojna w wózku

kozgo kryzys jest w 3 tyg 3 miesiacu 6 miesiacu wiec nie sądze

może to jakiś znów skok :/ bo i zoja jest taka

kozgo walabia co myślicie jutro o spacerze bo z tym wrzaskunem sama zwariuje !

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że Emilka taka zołza się robi jak jest śpiąca. Dziwne to bo chce spać a nie może zasnąć i zanim padnie to jest masakra. Wczoraj mi tez już cierpliwość się kończyła. Mój mąż ma chyba rację, że pasuje wybrać się gdzieś i odetchnąć. Bo potem przyjdzie kryzys w 8 miesiącu... podobno dzieci wtedy strasznie reagują jak mama znika.

Miriam, Twoja Zoja bardzo mało śpi. Może dlatego taka nerwowa jest. Tylko jak ją zmusić do spania.

Dziewczyny, piękne zdjęcia, śliczne dzieci no i mamy. Bo po kimś ta urodę maja w końcu:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita właśnie próbowałam ją zmusić do spania to wtedy jest jeszcze gorsza awantura :/ ale wiem że to zołza przez to że spać nie chce no ale jak ją zmusić ? oststni 2h ja na rekach bujałam i co i nic :/

• walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u psychologa z Frankiem. Bardzo fajna wizyta. Opowiem jak znajdę chwilę. Miriam, Kozgo, ja jutro baaaardzo chętnie na spacer. Dajcie znać co i jak.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo na tak tylko nie mam pojęcia jak tam dojechać do Ciebie komunikacja miejska :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz blisko pociąg? Bo pod moim domem jest stacja PKP stadion

Z nowej Iwicznej pociąg na pragę jedzie 40 minut. To chyba najłatwiejsza i najszybsza droga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:17

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam :) niedaleko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wstepnie o ktorej Tobie pasuje bo musze sasiada zarezerwowac zeby mnie zawiozl na pociag :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam caly dzien wolny!
    Kozgo, dojedziesz do nas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:34

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojade tylko ja tak wolna miedzy 14 a 17 bede o ile Wam pasuje ? O lle Pani nie przyjedzie oglądać wanienki.
    Miriam beda z Tymkiem krzyczeli razem luzik :) jyz w saskim dalismy popis ze hoho :) a ja myslalam ze zginę tak mnie te plecy bola.

Mieiam teraz skoków nie ma. No ale my zaczęliśmy 6 miesiav czy ten kryzys to po skończonym 6?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 17:50

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ