X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z nowości, to śniło mi się drugie dziecko! Córeczka. ALe to jakieś oszustwo z tym snem, bo bardzo przypominała to dziecko z wczorajszego filmiku Miriam.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia chodzi o to że jak ona się rozwyje to trzeba ja wziaśc na rece i nie ma innej opcji chyba że to mogą być rece w tym jednym pokoju poki co leży już 5 min na macie i gada co do niej nie podobne
    No to jak musisz ją uspokoić, to pewnie, że trzeba na ręce, ale później jak odłożysz, to może próbujcie bawić się dalej?

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia takie pytanie jak ona np lezy na macie i zaczyna jeczec moge jej pokazac inna zabawke z pudelka czy musi zajmowac sie tymi co sa juz na macie ? bo juz jeczy i nic jej nie pasi z tamtad :/

• Ewelina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, to była reakcja na zakończenie jedzenia :D. Wcina tę marchewkę, aż miło patrzeć. Od jutra dołączam jabłko.
    Od dziś też zaczynam wydłużać aktywności, skoro na Franciszka działa, to może i Stasiu da radę. Trudniej będzie ze spacerem, bo jazda działa na niego usypiająco i do tej pory wychodziłam z nim w porze drzemki. Spróbujemy inaczej.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Stasiu to słodki blondasek :):)

Makcza a Kira to taka mieszana, włoski to ma cudowne ;) ale ciężko stwierdzić do kogo bardziej podobna :)

u Nas nocka dość fajna :) teraz po cycu jeszcze śpi :)

a wczoraj spała mi w dzień 3 godziny, byłam w szoku i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić bo starszej córki też nie było bo u kuzyna była.. normalnie nie pamiętam kiedy taki spokojny dzień miałam..

za to jutro ten wyczekiwany zabieg i pewnie będzie marudna jak cholera ;(

a przedstawiam Wam widok który mnie wczoraj rozczulił, Julka zasneła ze mną u nas w łózku bo nie chciała w łózeczku i poszła spać też tam jej siostra :)

okq3oh.jpg

a tutaj Emilka miała dużą lalkę :)

8vzne8.jpg

a tu się pochwalę ;)

2zfon6x.jpg

a tak się bawię garnuszkiem :)
    34exaw4.jpg

Miriam, doris85, walabia, Tusia89, Karina1989, Makcza lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a jakbyś w ogóle zdjęła zabawki i zostawiła ją po prostu na tej macie, żeby sobie poobserwowała otoczenie albo poleżała na brzuszku?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Miriam, a jakbyś w ogóle zdjęła zabawki i zostawiła ją po prostu na tej macie, żeby sobie poobserwowała otoczenie albo poleżała na brzuszku?
    Ha dobry żarcik nie ma takiej opci już próbowałam odrazu wrzask bo się nudzi :/ ale próbuje teraz poł godziny maty pożniej pół godziny tanczenia a pozniej wezme ja na przewijak może zadziała i po 2 hodzinach pojdzie cudownie spac na godzine hehe oby :D jeszcze taka pogoda ze powinno byc łatwiej zobaczymy

• doris85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, ja tez myśle, ze do męża podobna, ale każdy widzi co innego. Ma identyko usta nos, oczy chyba twoje ale bardziej wąsko rozstawione i chyba twoje brwi.

Wczoraj próbowaliśmy jabluszka i nie smakowalo. Juz wiem, ze Zosia nie lubi kwasnego.

Co mnie martwi to to, ze wczoraj i dziś Zosia obudziła sie w nocy. Wczoraj o 5 a dziś o 2. Do tej pory przesypiala cała noc. Nie płakała tylko była głodna bo rzuciła sie na pierś. Mam wrażenie ze nie wystarcza jej mojego mleka. Zastanawiam sie czy nie dawać jej cos tresciwego na noc. Skoro juz nauczyła sie przesypiac noc to nie chce tego zmieniać, to ważna umiejętność i wygoda dla mnie. Koral, jaki posiłek byś poleciła na wieczór?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 09:36

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka jakie one są do siebie podobne jak śpią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris nocne karmienie jest ważne dla dziecka mleko mamy ma inny skład w nocy ale jeżeli już musisz to jakąś kaszke na noc tak myśle

walabia a np jak ona sie zajmie na macie i bedzie chciala dluzej to co mam ja poprostu zabrac po 30 min? pytam czysto teoretycznie bo w cuda nie wierze :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    walabia takie pytanie jak ona np lezy na macie i zaczyna jeczec moge jej pokazac inna zabawke z pudelka czy musi zajmowac sie tymi co sa juz na macie ? bo juz jeczy i nic jej nie pasi z tamtad :/
    To może już nie wyciągaj zabawek ale pobawcie się na macie ze sobą Nóżkami, rączkami, porób głupie miny, jakieś dźwięki powydawaj z siebie, przekręć ją, poturlaj itp

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeczy jeczy ale jeszcze 10 min wytrzymac musi nie podnosilam jej nawet :D

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, pamiętaj, że 2 godziny aktywności są ustawione pod Franka, bo do tej pory wytrzymywał ok.75 min. A Zoja jak miała z aktywnością? Bo może ona potrzebuje więcej, może dociągniecie do 2,5h a nawet do 3 i będzie tak zmęczona,że zaśnie spokojnie.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:

walabia a np jak ona sie zajmie na macie i bedzie chciala dluzej to co mam ja poprostu zabrac po 30 min? pytam czysto teoretycznie bo w cuda nie wierze :D

Ja w takiej sytuacji bym nie rezygnowała z maty, ale poczekała na sygnał "mam już dość".

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ona ma aktywność praktycznie cało dniowa :/ czasem wstane o 6 idzie spac o 20 czasem wstanie o 8 pada na 2 drzemki po 15 min w ciagu dnia i idzie spac o 23 :/ z nia nic nigdy nie wiadomo chociaz ostatnio wstala o 7 i poszla spac o 10 na 2h no ale musialam lezec obok bo co wstalam to sie budzila

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra teraz 30min tancow :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja na Twoim miejscu próbowałabym z 3-godzinną aktywnością.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska,widok śpiących razem siostr jest przeuroczy. Sliczne zdjęcie, alez musi Cię duma i radosc ogarniać jak widzisz taki widok ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj tak to prawda Tusia :) zawołałam męża i mówię zobacz co stworzyliśmy :)

walabia lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek właśnie obudził się na jedzenie, równo po 2 godzinach od ostatniego karmienia. Więc znów zaczynamy 2-godzinną aktywność. Po 12:00 tu wrócę i zdam relację, jak już Franek bedzie grzecznie spał ;D

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ