X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Dzięki dziewczyny! Ja sama się zagapiłam! Ale dorosły suwaczek, matko....

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja spi już 25 min normalnie nie wiem co ze sobą zrobić :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Ty sie ciesz :) Walabia czyli rozumiem ze system jest taki ze jest cycus drzemka a potem 2h zabawy u Was?

Emilka wszystkiego dobrego :) dla Dziobaczka tez sto lat zeby taki grzeczny był.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, nie do końca. Jemy co 2 godziny, bez względu na to czy jesteśmy po śnie, czy w trakcie aktywności. Czyli zabawa po śnie - 2 godziny, łącznie z jedzeniem. Teraz nam wypadnie o 12:00 karmienie i sen.

Macie rację, każde dziecko jest inne, ale ten sposób ma podziałać na dzieci, które nie mogą spać dłużej niż 30 minut w domu. Chodzi o wydłużenie drzemek przez rozciągnięcie aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 11:49

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    każde dziecko jest inne i potrzebuje mniej lub więcej czasu aktywności i spania. Moja to nawet 3 lub 4 godziny potrafi się bawić i nie będzie spać, jak już się zmęczy wtedy zasypia...

U nas dokładnie tak samo. Zawsze natomiast koło południa dłuższy sen. Teraz zasnęła właśnie o 11.30. Wczoraj spała do 14.30, a potem już do wieczora aktywność. Marudna zaczęła się robić ok. 19, kąpiel super z uśmiechami, a przed samym snem pół godz. marudzenia - ale już pisałam,że podejrzewam zęby.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, to nie zaniedbaj tego USG! Też się muszę wybrać do ginki - byłam raz po porodzie i na następną kontrolną już nie poszłam. Dobrze, że o tym napisałaś. I jestem pewna, że wszystko będzie ok.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podobieństwa - trzeba zatem uznać, że Kirka po prostu wybrałą sobie to co najlepsze w rodzicach, haha :) Tusia, oazą spokoju jest mój mąż - nigdy w życiu na mnie nie krzyknął, a miał powody nie raz :) Ja jestem optymistką i raczej spokojna, ale mam charakterek. Lubię awanturkę urządzić, lubię się pokłócić, talerzem rzucić, włożyć kij w mrowisko. Ale szybko się godzę - nienawidzę żyć w konflikcie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie - moja mama wysłąła mi smsa z życzeniami dla Kirątka, a o moich urodzinach zapomina regularnie :) Jednak bycie babcią rzadzi się zupełnie innymi prawami. A moja matka oszalała na punkcie małej. Ja z kolei potrzebuję teraz bardzo kontaktu z moją mamą. Chyba zresztą już o tym pisałam, że jak sięma swoje dzieci, to się bardziej lgnie do rodziny. Z teściami też się widujemy teraz 5 razy częściej. I jest super. Dzieci są ważne, nie ma co!

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi cyklami to u nas różnie. Zosia lubi po 2h spać plus 1,5h aktywnosci. Karmienie wychodziłoby co 3,5 wiec daje co 1,5-2h. Ciężko to ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytując Doris - z innej beczki :)

Kiedy dowiedziłam się, że jestem w ciąży, postanowiłam założyć konto dla dziecka. Do tej pory korzystam z podkonta oszczędnościowego przy moim koncie w ING. Niby spoko, ale zdarzyło mi się już pożyczyć pieniądze z tego rachunku. A chciałabym tego uniknąć. Chciałabym, by konto było na Kirę, by nie miało dostępu przez internet oraz by nie można z niego wypłacać pieniędzy kartą, tylko np. w banku w obecności obojga rodziców. Plan jest taki, by co miesiąc wpłacać 100zł. Jak wpadnie dodatkowa kasa, to coś dorzucić oraz przy okazji urodzin czy innych okazji prosić rodzinę i znajomych o przelanie kwoty przeznaczonej na prezent - uważam, że jeden fajny prezent od rodziców na gwiazdkę czy urodziny wystarczy, no i uchroni przed zalewem pluszaków i innych pierdół. Gdy Kira zda maturę, będzie mogła pieniądze wybrać. Na piękną podróż, na własny samochód, na utrzymanie przez rok na studiach w innym mieście czy stypendium zagranicznym, albo na wyposażenie mieszkania, które wynajmie z chłopakiem, albo na własny biznes - słownie: na co będzie chciała. Przez tyle lat uzbiera się jakieś 20-30 tysięcy. Nie majątek, ale ja bym chciała dostać taką kasę - choćby teraz :) Co o tym myślicie? Może któraś się zna na bankowości?

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak to się stało ale sposób Walabi działa spała 30 min co do niej nie podobne :D wstała 30 min temu i aktywność w sypialni oczywiście po 15 wrzaski ale ją jakoś zabawiałam i wytrzymała 30 min przeniosłam się do salonu i tu jej nic nie pasiło wiec właczyłam tv i pomysłowego dobromila i siedzi w huśtawce i ogląda jak zahipnotyzowana ja się ubieram i ogarniam bo kolena aktywność to 30 in spaeru po osiedlu :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Kira też na maxa zagląda mi w komórkę, ekran komputera i filmy uwielbia oglądać. Stwierdziłam, że trudno! Nie ukniknie się tego, a nie ma co udawać, że nie siedzimy w internecie i filmów nie oglądamy. Tylko trzeba kontrolować cza, by dłużej niż pół godz. się w ekran nie gapiła.

Miriam, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, to nie sposób Walabi tylko sposób pani psycholog z Karowej która chciała żeby Franuś miał dłuższe drzemki w ciągu dnia :) ależ się cieszę, że choć troszkę u Was działa! U nas jak w zegarku - Franek po 2 godzinach aktywności i jedzonku padł jak zabity, a już od godziny ziewał i korciło mnie go położyć, ale dobrze że wytrzymałam. Teraz biorę się za prasowanie. Miriam, u Ciebie nie pada, że wybierasz się na spacer? U mnie pada i zimno.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te, Walabia, co się do mnie nie odzywasz?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia kropi trochę chłodno jest ale szukam foli na wózek trudno musi jakoś wytrzymać :D

znalazłam folie na wózek a teraz mam zagadkę jak ją założyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:18

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo skasowało mi się to co wcześniej napisalam.
    Ech...

Emilka jeszcze śpi. Jak się obudzi dam jej zupkę.
    U nas niestety bez telewizora też się czasami nie obejdzie.
    Jeśli gdzieś się wybieram i żeby się ogarnąć to niestety ale TV jest zbawieniem.
    Emilka do bujaczka i patrzy namietnie w tv, a ja w tym czasie mogę znieść wózek, spakować torbę i siebie doprowadzić do porządku.
    Nie wiem co te dzieci mają, ale telefony, piloty, komputery strasznie je interesują.
    U mnie pada cały dzień także ze spaceru nic nie będzie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wysłałam ci mms :D Zoja Sophi i tv :D co chwile ja wyrzuca za huśtawkę i cieszy się jak jej podaje

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Makcza, wybacz, ale jestem tak zaaferowana planem dnia Franka, że tylko to mi w głowie :D A pomysł z kontem super! Może nawet ściągnę go od CIebie :D

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, do mnie nie dochodzą MMSy odkąd wyłączyłam Internet w komórce :(

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u szkoda :( dobra zbieram ją na spacer bo juz wrzeszczy

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ