X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Dzięki dziewczyny! Ja sama się zagapiłam! Ale dorosły suwaczek, matko....

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja spi już 25 min normalnie nie wiem co ze sobą zrobić :D

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Ty sie ciesz :) Walabia czyli rozumiem ze system jest taki ze jest cycus drzemka a potem 2h zabawy u Was?

Emilka wszystkiego dobrego :) dla Dziobaczka tez sto lat zeby taki grzeczny był.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, nie do końca. Jemy co 2 godziny, bez względu na to czy jesteśmy po śnie, czy w trakcie aktywności. Czyli zabawa po śnie - 2 godziny, łącznie z jedzeniem. Teraz nam wypadnie o 12:00 karmienie i sen.

Macie rację, każde dziecko jest inne, ale ten sposób ma podziałać na dzieci, które nie mogą spać dłużej niż 30 minut w domu. Chodzi o wydłużenie drzemek przez rozciągnięcie aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 11:49

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    każde dziecko jest inne i potrzebuje mniej lub więcej czasu aktywności i spania. Moja to nawet 3 lub 4 godziny potrafi się bawić i nie będzie spać, jak już się zmęczy wtedy zasypia...

U nas dokładnie tak samo. Zawsze natomiast koło południa dłuższy sen. Teraz zasnęła właśnie o 11.30. Wczoraj spała do 14.30, a potem już do wieczora aktywność. Marudna zaczęła się robić ok. 19, kąpiel super z uśmiechami, a przed samym snem pół godz. marudzenia - ale już pisałam,że podejrzewam zęby.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, to nie zaniedbaj tego USG! Też się muszę wybrać do ginki - byłam raz po porodzie i na następną kontrolną już nie poszłam. Dobrze, że o tym napisałaś. I jestem pewna, że wszystko będzie ok.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podobieństwa - trzeba zatem uznać, że Kirka po prostu wybrałą sobie to co najlepsze w rodzicach, haha :) Tusia, oazą spokoju jest mój mąż - nigdy w życiu na mnie nie krzyknął, a miał powody nie raz :) Ja jestem optymistką i raczej spokojna, ale mam charakterek. Lubię awanturkę urządzić, lubię się pokłócić, talerzem rzucić, włożyć kij w mrowisko. Ale szybko się godzę - nienawidzę żyć w konflikcie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie - moja mama wysłąła mi smsa z życzeniami dla Kirątka, a o moich urodzinach zapomina regularnie :) Jednak bycie babcią rzadzi się zupełnie innymi prawami. A moja matka oszalała na punkcie małej. Ja z kolei potrzebuję teraz bardzo kontaktu z moją mamą. Chyba zresztą już o tym pisałam, że jak sięma swoje dzieci, to się bardziej lgnie do rodziny. Z teściami też się widujemy teraz 5 razy częściej. I jest super. Dzieci są ważne, nie ma co!

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi cyklami to u nas różnie. Zosia lubi po 2h spać plus 1,5h aktywnosci. Karmienie wychodziłoby co 3,5 wiec daje co 1,5-2h. Ciężko to ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytując Doris - z innej beczki :)

Kiedy dowiedziłam się, że jestem w ciąży, postanowiłam założyć konto dla dziecka. Do tej pory korzystam z podkonta oszczędnościowego przy moim koncie w ING. Niby spoko, ale zdarzyło mi się już pożyczyć pieniądze z tego rachunku. A chciałabym tego uniknąć. Chciałabym, by konto było na Kirę, by nie miało dostępu przez internet oraz by nie można z niego wypłacać pieniędzy kartą, tylko np. w banku w obecności obojga rodziców. Plan jest taki, by co miesiąc wpłacać 100zł. Jak wpadnie dodatkowa kasa, to coś dorzucić oraz przy okazji urodzin czy innych okazji prosić rodzinę i znajomych o przelanie kwoty przeznaczonej na prezent - uważam, że jeden fajny prezent od rodziców na gwiazdkę czy urodziny wystarczy, no i uchroni przed zalewem pluszaków i innych pierdół. Gdy Kira zda maturę, będzie mogła pieniądze wybrać. Na piękną podróż, na własny samochód, na utrzymanie przez rok na studiach w innym mieście czy stypendium zagranicznym, albo na wyposażenie mieszkania, które wynajmie z chłopakiem, albo na własny biznes - słownie: na co będzie chciała. Przez tyle lat uzbiera się jakieś 20-30 tysięcy. Nie majątek, ale ja bym chciała dostać taką kasę - choćby teraz :) Co o tym myślicie? Może któraś się zna na bankowości?

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak to się stało ale sposób Walabi działa spała 30 min co do niej nie podobne :D wstała 30 min temu i aktywność w sypialni oczywiście po 15 wrzaski ale ją jakoś zabawiałam i wytrzymała 30 min przeniosłam się do salonu i tu jej nic nie pasiło wiec właczyłam tv i pomysłowego dobromila i siedzi w huśtawce i ogląda jak zahipnotyzowana ja się ubieram i ogarniam bo kolena aktywność to 30 in spaeru po osiedlu :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Kira też na maxa zagląda mi w komórkę, ekran komputera i filmy uwielbia oglądać. Stwierdziłam, że trudno! Nie ukniknie się tego, a nie ma co udawać, że nie siedzimy w internecie i filmów nie oglądamy. Tylko trzeba kontrolować cza, by dłużej niż pół godz. się w ekran nie gapiła.

Miriam, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, to nie sposób Walabi tylko sposób pani psycholog z Karowej która chciała żeby Franuś miał dłuższe drzemki w ciągu dnia :) ależ się cieszę, że choć troszkę u Was działa! U nas jak w zegarku - Franek po 2 godzinach aktywności i jedzonku padł jak zabity, a już od godziny ziewał i korciło mnie go położyć, ale dobrze że wytrzymałam. Teraz biorę się za prasowanie. Miriam, u Ciebie nie pada, że wybierasz się na spacer? U mnie pada i zimno.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te, Walabia, co się do mnie nie odzywasz?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia kropi trochę chłodno jest ale szukam foli na wózek trudno musi jakoś wytrzymać :D

znalazłam folie na wózek a teraz mam zagadkę jak ją założyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:18

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo skasowało mi się to co wcześniej napisalam.
    Ech...

Emilka jeszcze śpi. Jak się obudzi dam jej zupkę.
    U nas niestety bez telewizora też się czasami nie obejdzie.
    Jeśli gdzieś się wybieram i żeby się ogarnąć to niestety ale TV jest zbawieniem.
    Emilka do bujaczka i patrzy namietnie w tv, a ja w tym czasie mogę znieść wózek, spakować torbę i siebie doprowadzić do porządku.
    Nie wiem co te dzieci mają, ale telefony, piloty, komputery strasznie je interesują.
    U mnie pada cały dzień także ze spaceru nic nie będzie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wysłałam ci mms :D Zoja Sophi i tv :D co chwile ja wyrzuca za huśtawkę i cieszy się jak jej podaje

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Makcza, wybacz, ale jestem tak zaaferowana planem dnia Franka, że tylko to mi w głowie :D A pomysł z kontem super! Może nawet ściągnę go od CIebie :D

Makcza lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, do mnie nie dochodzą MMSy odkąd wyłączyłam Internet w komórce :(

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u szkoda :( dobra zbieram ją na spacer bo juz wrzeszczy

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ